Отговори
# 15
ГалеHug браво за заглавията! Много ми харесаха и са много актуални. Последните 2 са ми фаворити!

Лени, страхотно ти е Джуджето и биричка обича Wink Много весели моменти ...и с  дядо Коледа  Laughing  Ноли ми прилича на голямо момче, такъв поглед Heart Eyes

Цитат
установявам, че за нищо не ме дразни и за нищо не му се ядосвам ни най малко, защото някак си съм приела фактите и да ви кажа, понеже рядко казвам 'не' , в малкото случаи, когато 'не'-то е 'не' (например ако иска да бръкне в контакта) сякаш веднага разбира, че съм сериозна и повече не пипа.
абе, накратко казано, ми е МНОГО по лесно, отколкото като беше под годинката.
  newsm10
Това се отнася и за мен. Оставила съм го да вилнее из детската, обезопасила съм навсякъде. Разбираме се засега.  Grinning ама като бебе ми взе акъла Rolling Eyes  Wink
Мегиии, без дупки, я погледни колко безценни неща имаш spoko
Чао от нас, че ще взимам баткото от уч-ще.  Hug

# 16
# 17
Леле  pra все есно аз съм го написала същия разбойник , започва да си показва скорпионския нрав а и аз чакам с нетърпение да заспи че да свърша нещо
bbibbi  много е сладък и какъв хитър поглед има
Меги аз знам че дупката е 40 дни преди рожденния ден просто зимата и на мен ми действа изнервящо но Боби като се усмихне и всичко ми минава
Ох Боби вече започна да плаче за мен когато излизам и го оставям  с някой друг, сигурно защото по-цял ден сме все двамата заедно
Успешна седмица на всички

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 12:42 от Мечтание

# 18
Копирам един пост на една мама от друга тема/ не знам дали е позволено и редно въобще/, но много ми хареса и бих искала да го споделя с вас. Hug

"Милички, искам да споделя с вас, като психолог, колко важно е да отглеждаме мъдро децата си. Вчера мислих много з атова, и реших, че е хубаво да го споделя и с вас. Всяка личност е уникална сама по себе си, несравнима с никоя друга, което е в резултат на генетични фактори и влияние на средата. Аз не умаловажавам нито едното, нито другото и двете си иамт своята тежест. Но има множество изследвания, които доказват колко важно е влянието на средата. Множество деца, които са осиновени, поставени в подходящата подкрепяща среда, се развиват изключително добре. Мисълта ми е, че като родители имаме огромната отговорност да подпомогнем развитието на нашите деца, да създадем максимално добра среда, в които да се разгърнат като личности - като под това нямам само в предвид предлагането на различни видове стимулатори, но и семейната атмосфера, коята е по-важна от всичко. Искам да подчертая колко важна роля имаме като майки именно в този начален етап от живота на детенцето. Колко важно е да отговаряме на нуждите на детето, да се вслушваме в индивидуалността му, да не го оставяме на този етап да плаче - аз съм 100% против това и ще се обоснова. Плача придизвиква производството на хормони в мозъка, които са стресови, пречещи на развитието на растежа, те предизвикват всичко друго, но не и спокойствие, фактор, благоприятстващ развитието. Искам да подчертая и колко важен е физическия контакт - гушкане, целуване, емоционлното стимулиране под формата на пеене, говорене, игри. Има също така изследвания, които пказват пряка зависимост между типа поведение на майката и развиване на определени личностни характеристики на детето в по-късна възраст. Така например деца, чиито майки не са има обръщали регулярно внимание по време на плач, тоест не им е било отговаряно на нуждите, развиват недоверие към заобикалящия ги свят. Също така, тъй като споменавате темата за боя: изключително голямо значение има родителския тип поведение - а именно 1.авторитарен - изключително превес на родителското поведение, лошото поведение се наказва, не се взиамат под вниамние чувствата и нуждите на детето - в резултат натова детето развиав собствен свят, изпълнен с тъга, несигурност, страх, разбразнителност и враждебност. 2.импулсивно-агресивен-очакване на сряло поведение, стимулиране на импулсиво поведение, умерена топлота - детето губи способността си за самоконтрол, развива агресивност и раздразнителност, неподчинение на възрастните, импулсивност. 3. авторитетни родители - има правила,съблюдаване спазването им, но и интрес към света на деттео, топлота и съпричастност - децатаумеят да се самоконтролират, да развият реална самооценка, развиват топлота и загриженост, любопитство към света. Споделям това, за да подчертая, че ние сме света на децата, ние сме техния старт и през нашите очи те ще видят света. Ако ние сме огорчени, ядосани ан света, то немунуемо ще го пренесем върху децата си, но ако се опитаме да опазим света на децата си, да им предложим една друга реалност, реалност, изпълнена с любов, търрпение, приемане на техния свят такъв, какъвто е, развиване на въображението, отдаване на топлота и нежност, то и детенцето ще развие това отношение към света, ще се чувства разбрано, уважавано. Във връзка с това - много е важно слагане на правила, много родители си мислят, че е по-добре едно либерално поведение и оставяне на детето да опита от всичко, само да се научи, само да опита, но това е погрешно,з ащото децата имат нужда от рамки, иамт нужда от правила и тяхното съблюдаване, това им създава сигурност за света, в които живеят. И в тази връзка, смятам, че автпоритения тип родители е най-добрият тип. Също така в родителството участват и майката, и бащата, защото всеки един от тях учи детето на различни нещ, тъй като сме различни мъжете и жените, мислим по различен начин, а за ад се изгради в цялата си пълнота детето то се нуждае и от двата типа мислене. Ние сме тези, които градим личността на детенцето в този момент. Да си родител е прекрасно, прекрасно е да имаш тази възможност да съпроводиш един човешки живот, да го въведеш в живота,д а му предадеш от твоя опит, ценностна система. В тази връзка, ви изпращам този линк с филм за човека: http://www.christiantv-bg.com/main.php?p=vid&v=127
Благодарна съм на Бог за децата, които ни е поверил с тяхната уникалност и неповторимост. Моля се Той да ни дава мъдрост отностно възпитанието и отглеждането им, така че да възпитаме едни пълноценни личности, изпълнени с любов към света."

ЛениWink. Много забави снимки с интересни коментари.  Simple SmileНоли наистина е като голямо момченце. Heart Eyes Лаптопчето много ми хареса, тук в БГто не съм виждала такива.
Гале, хареса ми музата ти. Peace

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 17:19 от pra

# 19
  bouquet

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 05:09 от Лeни

# 20
Честит рожден ден на Гериинг и Мими мими!Честит имен ден на Булечка! Да сте здрави и много щастливи!

Jazznia -  честита нова работа! Дано наистина ти носи много удовлетворение!
mimeto_iv - и аз като тебе Simple Smile хем ми се ходи на работа, хем ми се ще да съм до дреби...но покрай кризата най-вероятно сезонът ще е слаб и ще остана да си го гледам докато стане на 2г.

Заглавието пасва точно май за нашите човечета! Laughing hahaha

Пра, гледай да не се нервиш Hug. И аз съм прибрала/вдигнала опасните за него неща..., на шкафовете в кухнята са махнати дръжките и така....но сега новият хит е да се катери по столовете, иска само там да се храни, вече успя да надраска дивана - луда работа! Но и мен не ме дразни много (аз понеже разпускам с каката и неговите изпълнения не ме трогват Crazy Laughing).
Онзи ден  в едно списание попаднах на едно интервю с Маги Малеева и много ми хареса какво казва за децата: "Да му вярваш, че ти показва кое е най-добре за него. Да го слушаш, особено първите месеци. Да не се променяш заради него. Да не става център на внимание, доколкото това е възможно. Да го оставяш максимално само да се справя с предизвикателствата и да му помагаш с'амо, ако то иска подкрепа."

Гале- страхотни заглавия! Кога ще се запознаем с Жорката?

Лени, много е хубав Ноли! пу-пу!Много се радвам, че отново се появяваш! Hug От моят 7-8 годишен опит мога да кажа, че и най-добрата стратегия не винаги работи Thinking, но то си е в реда на нещата - иначе нямаше да е интересно. Най- важно е да се води човек по детето си и наистина да се съобразява с неговите чувства. Peace
 Нашите снимки в последно време все размазани стават Crossing Arms - то не се спира на едно място.

Меги - Защо така? Ти винаги внасяш ведър тон в темичките Hug Дано бързо да те остави лошото настроение! Мене минала седмица ме беше хванало...и в най-големия студ излязох да си чистя колата от снега (Роско спи, каката пише домашни), та поизмръзнах, поизхабих отрицателна енергия и се прибрах с освежена главица Crazy

Днес мислех да отидем с дребо до Пикадили Парк, но май няма да стане, че много задачки ми се събраха. Ако има желаещи да се организираме за утре към 16.00ч или когато кажете newsm78. Може и някъде другаде....Вчера се разхождахме с едни 2 мамчета от класа на каката ( има към 4-5 майки с бебоци около възрастта на Роси Simple Smile ) и понеже си беше студеничко, след 2-часова разходка решихме да влезем в бившото Барби, но там майки с колички се оказа, че не са желани...нямам думи! за това ще им стои празно заведението!
Венера, вие в кое у-ще сте? Да не би да сме се разминавали без да се познаваме, че има доста мамаи с колички Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:46 от Di&Ro

# 21
pra, и аз прочетох написаното. Съгласна съм с всичко! Много ми е мъчно, че не успявам да предам на детето си спокойствието, което му трябва. Освен това съм се стремяла да не е толкова зависим от мама (отучих го да заспива на ръце, максимално време гледам да се заиграва сам и т.н.), но пък много ми липсваше да го гушкам и целувам - това е нещо, което той никога на никого не даваше! От известно време забелязах, че той иска да си комуникираме и започнахме да се разбираме дотолкова, че вече ме милва и се гушка в мен Blush (никога не беше го правил!) И тъй като не може да казва нищичко, се опитвам да му показвам разни неща, да му казвам как се казват и като се опита да повтори думата, аз да запомням как я казва той, за да знам ако ми поиска това нещо да му го дам. Е, засега са 1-2 нещата, които се отличават, но все пак е напредък.
Има много важен момент тук, а именно емоционалното състояние на родителя (родителите). Ако мама се чувства добре, и детенце ще се чувства добре. Често с мъжа ми си говорим по този въпрос и той казва: "Ами с двама нервни родители като нас, как няма и той да е нервен". Така е. Осъзнавам, че Крис ще стане същото нерваче като нас, но в същото време едно чувствително, любознателно и будно дете. Неизбежно е за нас - това е средата, която променя нас, а пък ние променяме детето си.
Айде стига съм философствала baby_neutral

Di&Ro, ти пък какво си правила в кварталното барче без да свирнеш  Crossing Arms  Mr. Green Остави го Барбито - взе го един надут пуяк и всячески се опита да изгони майките с децата. Да се пита човек що тогава остави площадката. Дрисльо! И по цял ден виси там по един потник и едни гащи, тип селски бек (това лятото де)  Crossing Arms Към Морската по често ще се слиза май, хем и повечето мами са съгласни за там  Simple Smile

# 22
само запис ,че и на мен са ми потънали гемиите Confused  пак сме на лекарства ,че и антобиотик  Tired 

Джидже , вие поне оправихте ли се ?

хайде скоро ще пиша повечко  Hug

# 23
Здравейте и от мен момичета. ))) Този път и аз да се разпиша в темичката навреме, а не накрая. ))))

Jazznia, честита нова работа. ))))

Пра, разбирам те напълно, всеки има моменти, в които не му издържат нервите. И на мен се е случвало, особено когато Калина започне да мрънка ей така без причина (макар че вече хванах кога мрънка, единствено когато и се спи). )))) И при нас в повечето време поне 2стаи са с главата надолу. Най-напред се ядосвах и постоянно вървях след нея да прибирам. Тъкмо прибера нещо и тя от другата страна вече е разхвърляла двойно. ) сега вече свикнах, само гледам да не настъпвам играчки и разни от сорта и да се пребия. ))))

meggyv, бързо да излизаш от дупката, че не е добре така. ))))

Гале, много хубави заглавия. ))) Пусни някоя снимка на Жорето, че скоро не съм гледала нищо. ))))

При нас нищо интересно, днес приключваме с антибиотика (личната каза, че 5дни са достатъчни), но ще продължим със сиропа, защото още кашля.
Внимавайте момичета, защото в Германия в момента върлува страшен грип (по информация от майка ми) и се задава насам. (((
Иначе Калина обикаля цялата къща, поради което топлим навсякъде. Имаме приятели с дете колкото нея и горките се свиват в една стая, направо не знам това дете какво прави. Като знам, че Калина няма удържане като реши да отиде някъде.
Аз от крайна несериозност все още не съм направила прощапулник, направо съм за бой. ))
За работата, вече се водя на работа от 1месец, но сериозно ще започвам към края на февруари. Тоест още съм в къщи и се гледаме. След това ще е с баба си.
За ясла хич не съм се замисляла, евентуално на градина след 3г съм по-склонна да я пусна. Но дотогава има доста време. ))

# 24
  tiptoe

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 22:31 от galentinass

# 25
Идвам за мъничко,само да се запиша и аз.Не сме спали снощи,имаше голям рев,не като друг път ,този беше различен,и през 10 мин.Ни гушкане ни водичка ни мляко.За сефте тоз номер,зъби ли е,урочасано ли е,кво ли е.По късно ще гледам снимки.
Лени-много бързо ги изтри аз докато вляза и ги няма.Дай на лични поне д агледам сладура Ноли.

# 26
  • София
Привет момичета  Simple Smile
Първо искам да благодаря на всички ви за хубавите пожелания за РД-то ми  Hug
Дано   болничките  ни октомврийчета бързо да оздравяват  babydust7
Джазния, поздравления за новата работа  Hug
Гале, заглавията са страхотни, а  Жори е много сладък малък мъж  Heart Eyes ама как му светят очичките като си получава паричките от сурвакането на дядо  Laughing и Николая като види финикийците грейва Wink
Лени, Ноли е прекрасен  Heart Eyes а за моментите, които си уловила за пореден път, просто нямам думи...майстор си  и това е smile3501
Меги, оплачи ни се и ще ти олекне  Hug и аз съм в дупка от края на миналата година....никога не съм се чувствала толкова смазана и подтисната, ама ще мине...
Много ми  харесаха нещата, които Пра и Ди и Ро са цитирали, относно отглеждането на децата  Peace: Румчо голям мъж станал  Heart Eyes и Ники е кротка, докато текат реклами Wink
Мишонка, а да не би нещо по дрехите да е дразнело Мила,   етикетче или знам ли  newsm78 Ако са зъбки,  дано  бързо да пробият и да не страда куклата ти. Много е сладка   Heart Eyes а с този нос и очила  ми обра точките  hahaha
Биби, и моето диване така обича, вътре в шкафа, абе един дол дренки са всички  hahaha

"Октомврийското дете-все по палаво расте!" - ей това заглавие най- приляга на Николая  Rolling Eyes дива е за двама  Mr. Green като добавим и избиващите кътници и моите мрачни настроения и съм ей така  smile3511
Ето малко снимчици да не ни забравите  Grinning
http://storage3.album.bg/b50/img_0570_7c057_10321244.jpg
http://storage3.album.bg/003/img_0562_c074c_10321222.jpg
http://storage3.album.bg/9ef/img_0675_d06f8_10321693.jpg
http://storage3.album.bg/e4f/img_0684_62a8d_10321709.jpg - с дядо КоледоМраз  Wink
http://storage3.album.bg/a39/img_0560_a7b0e_10321058.jpg-ето такава рошла беше станала, но аз успях да я орезиля  Embarassed
http://storage3.album.bg/d36/img_0023_1aaf5_8218281.jpg
Приспахме зверолината, сега е "часът на мама  Crazy", т.е.     typeuu  Wine Glass  newsm37  smile3524   Wink

Целувки на всички   love001 Добре, че ви има  Hug
Лека и спокойна нощ от мен     bouquet

# 27
Брей, Гери, не мога да повярвам, че това изписано твое детенце е 'диво'  Shocked

# 28
  • София
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Румбата, Стоян и Ники  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ноли Cry Cry - успях да отворя албумчето, после ми дойдоха гости и излезнахме на кафе и сега нямаааааа гоооо  Sad Cry Cry и в хисторито търся....... и там не става...

Това  съм аз.

Кари все още вади зъб номер 16 - киселяк, не яде и лапа всичко което намери, включително се опитва на една котка да захапе опашката.

Мъжо се върна болен, ама кой нормален човек ще излезе къпан на минус 17 градуса и ще обикаля едно 40 тонно желязо половин час за щателен оглед  newsm78  .
Аз искам да избягам някъде,че от хладилника не мога да изляза Гадният кантар отчита покачавне , това последното май най-много ме мъчи. А и любимият ми мъж взе че се изцепи, за кой ли път. "Абе мило, като свалиш коремчето какво ще ти държи циците?" 

# 29
Айде пак да се включа,за малко естествено ,защото дребната е на черешата.Не ми стигат другите ядове с неспането и глупостите дето прави Мила ,ами и на следобедната разходка уж да се измори едно хубаво,че да спи тази вечер,госпожицата взе ,че се спъна и така си удари главата в асфалта още на първите 5 мин ,тръгнахме си веднага защото не искаше да продължава да върви и отделно цицинта й стана голяма,лилава и село кръвчица.Взе ми акъла,но изглежда добре.Държа я тука да не заспива,да видим до кога ще издържи.Сега е 8 вечерта.

Снимките на Руменчо,Стоян,Ники и Жорето са супер.Сладури мамини.
Лени моля те недей така ,много бързо ги триеш тези снимки,сигурно имаш основание,ама дай поне на лични едно линкче ,ако искаш де. Wink
Меги-не са тревожи,и ние сме на тоз хал.Моя мъж болен,Мила не спи,аз не спя,зъби никнат,и съм и аз в хладилника,килата не мърдат,май ще сменям диетата.Но твоя мъж много черен хумор,бий му един тиган.
Гери-туй за пижамата и за етикетите и аз си го помислих,ама са мънички и мисля че не дразнят.Ама има друга работа,има две пижами дето с ай нови,хубави мекички,даже аз ги избирах,подарък са й.Обаче забелязах,че с двете пижами за сефте като й ги сложих и няма сън.Дали си внушавам или им има нещо. newsm78
Мирама-добре,че Калинчето оздравява вече.За градина и аз едва ли ще я дам,поне до 3 години,ако не си намеря доходна работа до тогава де,за пари за семки за сега няма да бачкам.
Айде викат ме,чао за днес.

Общи условия

Активация на акаунт