Сняг затрупа испанската група

• 27 202
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета. Гледам обсъждате тока та реших да се включа. Този месец и на нас дойде голяма сметка, за един месец като за предишните два. Ходих в ибердрола и ми обясниха, че тъй като от сега нататък ще пристига фактура всеки месец, а не всеки два както беше досега, то ттози месец са написали нещо приблизително като за декември миналата година, без да са минали да засичат точно и че следващият месец ще засекат и ще приравнят.
Освен това си сложихме контадор за нощна енергия. Досега плащахме по 11 сент. без значение нощем или денем, а сега нощната е от 22.00 до 12.00 по 0.5евро, а през деня от 12.00 до 22.00 е по 0.13евро. Т.е. през деня е 2 сентимо по скъпо, но през ноща пък е повече от наполовина по-евтино.

# 121
Здтавейте моми4ета,отдавна не съм се мяркала ама,няма с какво да се похваля а не искам да се оплавам,и да ви занимавам с моите проблеми.Само искам малко съвети,замислям се дали да не купим апартамент,така и така плащаме наем всеки месец,и парите отиват на вятъра,но в същото време ме е страх ако нещата не се оправят и не можем да го плащаме какво ще правим.Много се колебая а от вас има хора които са направили тази стъпка и могат да кажат как е.В момента е добре защото ценита са паднали и може да се намери нещо изгодно,отдруга страна това са много години за изплащане.Не знам,дайте някакъв съвет моля ви.
Желая ви лек ден и пове4е усмивки   bouquet
Банките вече не дават повече от 80% от стойността на жилището, т.е. останалите 20% + разходите за нотариус, тасадор и тн. трябва да си платите вие.
Освен това ето срещу нас семейство не може да си плаща ипотеката и сега не стига, че остават без апартамент и са плащали 4 години, ами им увисиха на шията дълг от 23 000 евро защото банката е оценила апартамента много по-евтино и разликата трябва да бъде изплатена от тях. Абе страшна работа са това банките, няма отърване.

# 122
  • Spain
добро утро моми4ета
 Натя радвам се 4е си писала пак . какво става с теб 4е се изгуби толкова време . как ви мина пътуването и с какви впе4атления остана - свекърви , свекъри , рода  Simple Smile .
 стана ми интересно  доблащахте ли нещо за контадора ? или само сменихте тарифата .  да много е тежко сега с ипотеките . дано ги понамалят 4е наистина са доста високи .
Дун4е ако питаш мен недеите -все пак ако и двамата сте със стабилна работа и сте 100 процента уверени 4е искате да останете и ще можете да изплащате ви съветвам да из4акате още малко. ще падат цените още . да не говорим колко жилища ще се продават от самите банки и 100 % по изгодно от промотора . ти също не си писала отдавна . как е "фотомодела " даи снимки Simple Smile
аз пък да се опла4а - не ми е писано цветя и растения да гледам - днес силния вятър ми е на4упил едно растение , нищо не става от него ,докато бях в БГ Иван4о ми изсуши вси4ки останали, а имаме и едно нещо като палма и листата му едно по едно си отиват . каква съм такава цветеонищожителка незнам . 
Габи дано Додо да оздравее ве4е !  а имаш ли новини от МАрия А нещо и нея напоследък я няма никаква !
Рали не съм видяла за датата . обикновено като сменя батериите и се "нулира " и после ръ4но трябва да сложа реалната дата , така е станало .
Мимки ГЕри е фотогени4на като баща си Simple Smile за разлика от майка си  Simple Smile  Mr. Green

... и понеже  в 4етвъртък ги наобиждах ибердрола в4ера доиде "опровержението " . скромните 150 евро за 2та месеца - така както го беще планувала " габровската" ми душа . този път няма лъжа и измама .

# 123
Ами все нямаше за какво да пиша Ада, четях така от време на време. Laughing
Свекървата е готина, но като цяло си беше мизерийка. Като за 2 седмици гости става, но повече не. Naughty
 За контадора ще платим 6 евро със следващата фактура и на електрисиста наш познат дадохме 20 евро за да сложи един предпазител. Само това.
Вал и аз съм "За", колкото мога, но пък капка по капка вир става, или нещо такова беше. Laughing
И понеже преди бах ви писала, за проблемите с учителя,  да ви кажа, че всичко се оправи. Преместихме я от 5 в 4 клас, както си беше реда и хем се отървахме от гадния даскал, а и сега и е много по-лесно. Учителката и в момента е много добричка и оценките и са достатъчно добри. Това е в общи линии. Grinning

# 124
 Scatter Scatter Scatter Scatter
Здравейте момичета!

Големи пориви на вятъра при нас! #Crazy
Ада, редовно ви чета, но съм малко несериозна в писането Rolling Eyes
Разгледах снимките и за  пореден път се убедих, че българчетата са ни най-хубави!
ГериПетрова и Рали, честито за билетите!

Аз само за планина и сняг си мечтая сега!Карахте ли вече ски, че да ви завиждам благородно?

Габи, ти и в бурята на морето!?! Смела Жена!

Целувки !!!

# 125
  • Murcia, Spain/Ruse
Буенас диас,чикас Laughing
Много духа тука,Ще ни отвее.Днес бяхме на гости на Силрай,милата няма време да пиШе с тия две разбойнички HugМного са и сладки децата,ама малката хич не я слуШа :lolМного им е хубава колата,голямааа,сега и ние Ще сменяме наШата но да видим..:Запознахме Елиа с морето,хареса и като че ли Joy
Гери П ,другия път може да се разберем да се видим ,стига времето да позволи,че днес не беШе за навън Peace
Ада,усетих аз 4е има неЩо нередно JoyГери е много сладка Hug
Мимки,сега Ще гледам и аз сни Hugмките стига да стане
Карчита,мерси за комплимента,те наШите деца са си най PeaceАз като бях малка почти всеки ден имах кръвоизливи от носа,обгаряха ми го но ниЩо.С времето спря.Но за твое успокоение заведи я на лекар Hug
Анет,браво на детето,видя ли че свикна Hug
Рали,така е ,мама и тате да имат тархети че иначе лоШо Hug
Дунче,незнам но и аз знам че точно сега е доста трудно отпускането на кредити,но все пак не е за жилиЩе сякаШ момента Peace
Вал,какви са тия суми Shocked Shocked ShockedАз на 100 евро се сърдя,а ако дойде такава сметка Ще получа Шок Laughing
Габи с ,ързо да оздравявате Hug

# 126
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Здравейте , момичета.   bouquet
Извинявайте , че нахлувам в темичката ви ,но имам питане.  Rolling Eyes
Който може и има желание моля да ми отговори или помогне с инфо.  Hug

Мъж ми е в Лорет Де Мар - Каталуния. От два месеца е там при познати и търси работа.
Тираджия е от как се помни. Та има ли надежда да се намери нещо? Уж , все очаква нещо , ма засега нищо. Дайте съвет или вече и аз незнам какво , че ще гръмна вече.  Cry

Благодаря ви предварително.  Hug

Забравих да кажа , че  до мин. год. август месец беше с портуагалски документие , а сега е с испански документи за работа и към средата на февруари ще си смени шоф. книжка , че сега е с портуагалската.

# 127
Нахълтвам в интересната ви тема и понеже установих, че има и майки на ученици, моля да ме насочите как е на испански училищна чанта и има ли електронни магазини, в които мога да поръчам. Благодаря.  bouquet

# 128
  • Spain
добро утро моми4ета Simple Smile

11 4аса стана няма кои да сложи кафето Simple Smile
БАбка ЖАбка вси4ко е индивидуално . истината е 4е има много съкратени и безработни , но пък знам и за хора които запо4ват сега работа . един познат на мъжа ми ни се обади по нета преди време и каза 4е от бг заминава 4рез фирма за испания да се ка4ва на камион. за съжаление така и не се обади пове4е това мом4е . защо не пробваш да му подадеш документите в бг в някоя транспортна фирма . кураж и успех ви желая . сега дори разпитах мъжа ми за една фирма но тои каза 4е се 4увало 4е е пред фалит . тук прогнозите за 2009  и 2010 са много лоши , но все пак всеки сам преценява за себе си .
Морава - mochila  e раница . ровя и аз разглеждам сега  4е ме зариби аз 4анта си търся  Mr. Green
http://www.dcaprichos.com/  mochilas escolares погледни
http://www.vasdebolsos.com/list.aspx?c=185&hc=&md=2
 Hug

# 129
  • Spain
я кажете какви марки ви харесват - дори и да не си ги купувате (като мен например ) аз ли4но харесвам но не са ми по джобо Desigual и  custo ( напрво ме разбиха еи сега като им гледах роклите ) http://www.custo-barcelona-store.com/categoria.php?id=55&subcat=0,1,0,0

# 130
  • Ispania
Привет девойки Hug.
Габи,дано скоро се оправи малкият миШок Peace.В това време кой няма да се разболее Close.Аз се надявам да се разболея,за да излезна "де баха" Joy hahaha,но....най_много както сега сьс с ужасна настинка hahaha.

... и понеже  в 4етвъртък ги наобиждах ибердрола в4ера доиде "опровержението " . скромните 150 евро за 2та месеца - така както го беще планувала " габровската" ми душа . този път няма лъжа и измама .
hahaha Joy hahaha Joy
Вал и аз съм "За", колкото мога, но пък капка по капка вир става, или нещо такова беше. Laughing
И понеже преди бах ви писала, за проблемите с учителя,  да ви кажа, че всичко се оправи. Преместихме я от 5 в 4 клас, както си беше реда и хем се отървахме от гадния даскал, а и сега и е много по-лесно. Учителката и в момента е много добричка и оценките и са достатъчно добри. Това е в общи линии. Grinning
HugСупер Hug.За Великден пак Ще ви питам тогава Laughing.
Много хубаво ,4е сте се отьрвали от гадният у4ител,не знаеШ колко пьти сьм се сеЩала за ваШият слу4ай и сьм се 4удила как ли се  4увства детото като всеки ден трябва да ходи при този "гад" #2gunfire
Вал,какви са тия суми Shocked Shocked ShockedАз на 100 евро се сърдя,а ако дойде такава сметка Ще получа Шок Laughing
Ааааа,моля ти се Laughingаз на няколко пьти бях пред нервни кризи Whistling,те тези хора не мислят като ми праЩат сметки с такива суми ,4е може да ми стане неЩо Laughing.

babka_jabka ,ако мога да успокоя мога да ти кажа ,4е аз единствената работа за мьж  за която 4ух 4е се тьрси якой беШе за тир.В едно село около Толедо беШе,но ето...... newsm78,не си спомням как се казваШе Confused.
Кажи му на мьжьт ти да си прати Автобиография на вси4ките фирми които намери.

АдаДеспейнада ,мерси за кафенцето Wink,то май само ние с теб пиШем днес тук Joy,другите са на фиести Laughing

Говорите за купуване на апартамент,и аз сьм много навита и както зная ,4е то4но сега цените са миними просто много се изкуШавам Thinking.НО,единствено по морето някьде трябва да си тьрся неЩо,4е тук цените колкото и да са паднали са безумно високи за моята заплата Mr. Green.Преди няколко дни ми пуснаха смс от Делегасион де Бибиенда ,4е мога да кандидатсвам за апартаментде претексион офисиал в един от кварталите на Толедо(преди една година се записах в регистьра им),но като гледам цените,те са скьпи от нормалните апартаменти newsm78,неЩо не схванах newsm78,как така ми го дават като е мнооооооого по скьп отколкото един апартамент ВТОРА рька например с две или три стаи пове4е Thinking.
Ами аз предпо4итам да не е нов,но да е голям.....За какво ми е апартамент за 170 хиляди с две спални Confused.

# 131
Привет банда Hug
Вал, радвам се, да те видя Hug  Какво стана с ПС-то? Не го ли оправиха...ново ли взе?
За апартаментите, така е, нали ние затова отказахме този който спечелихме...голяма печалба, голямо чудо. Не съжалявам.
А иначе, аз им зададох въпроса за високите цени и в общи линии далаверата е, че получаваш ипотека без ядове и евентуално, ако останеш без работа, ти помагат с вноските, но нещо малко беше...100 пари newsm78
Но ако след 10 год. тръгнеш да продаваш апартамента, тези помощи трябвало да ги върнеш Mr. Green

Натиа, ЛаАда ВенелинаHug Hug Hug

Габи, бързо да оздравявате Hug

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 17:56 от tony_t

# 132
Да Тони, за ипотечните помощи говориш, нали. Ако ще продаваш в рамките на 10 години, трябва да им върнеш техните пари. Но пък по този начин месечната вноска за ипотеката значително олеква. Мисля, че дават 20тина хиляди, но пак зависи от квадратурата и такава помощ може да се получи само при покупка на ПЪРВО жилище. Т.е. ако не се възполза човек първият път /ако незнае като нас/ то втори шанс няма.  Поне така знам аз.
Сега има нов закон, във връзка с кризата. Ако не може семейството да плаща, му предлагат възможност в рамките на 2 години да плаща половината, но се удължава периода на плащане. Но, пък знае ли човек. Може след 2 години да се пооплавят нещата и ако не друго поне да може да се продаде, а не да се изгуби. newsm78
Ада, не съм пазарувала от този сайт. Пазарувам от този. В момента имам номер на оферта -50%. Ако те интересува ще ти го кажа. Много са коректни. Връщала съм и съм сменяла неща и никога нищо не ми се е загубило. В темата "на пазар" се обсъжда, но френският вариант, който е малко различен.

Лека ви нощ. Hug

# 133
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
АдаДеспейнада , Вал , благодаря ви момичета.   bouquet
Събирам още инфо , ако някой сподели.  Hug
Лека вечер.  Hug  bouquet Hug

# 134
Натиа, при нас може след като минат 2 год. да се запишеш отново в регистъра...
 Всяка комунидад си има политика, при нас явно не е от най изгодните.  Rolling Eyes
Тук 10 год. не можеш да го продаваш, нито да го даваш под наем. Ако те хванат , ти взимат апартамента. А и след 10 год. пак имаш право да го продаваш само като ВПО, с разрешение от кметството и куп други глупости... Crossing Arms
Като си представя, че за същите пари можеш да си вземеш апартамент втора ръка, и без толкова забрани и ограничения, мисля , че не си заслужава. Thinking
И аз пазарувам от Редутето, ама нещо с мерките никога не се уцелваме Joy Скоро не съм се ровила из сайта.

Общи условия

Активация на акаунт