Слагате ли сол във водата?

• 32 179
  • 350
  •   1
Отговори
# 90
Темата в "Часът на мама" в момента по БТВ е точно за осоляването на децата  Peace

# 91
В момента в "Часът на мама" говорят точно за това. В Хасковско всички по-стари жени са го практикували. #Crazy  smile3511 Rolling Eyes
.

..опс изпреварили са ме.

# 92
До колкото си спомням, някъде бях чела (може и тук във форума да е било) едно време са слагали сол във водата, защото не са имали възможност често да къпят бебетата, както го правим сега всеки ден. Тогава са ги къпели един път в седмицата най - много и затова слагали сол, за да не се вмиришат до следващото къпане. Нещо такова беше дадено като обяснение на осоляването.

# 93
В момента в "Часът на мама" говорят точно за това. В Хасковско всички по-стари жени са го практикували. #Crazy  smile3511 Rolling Eyes
.

..опс изпреварили са ме.
....И коментираха за 7 смъртни случая за 2007 година на осолени деца.... smile3514 newsm45

# 94
  • Бургас
Не,не съм слагала.

# 95
Не съм слагала Crossing Arms

# 96
  • София
syncho_slyncho, и лекарят ти е ОК с тази практика? Ако е така ще те посъветвам да го смениш. Съветът ми е съвсем добронамерен.

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 10:31 от Люта чушка - пиперлийка

# 97

....И коментираха за 7 смъртни случая за 2007 година на осолени деца.... smile3514 newsm45

Да ,и аз чух и останах потресена ShockedИ една лъжичка сол във водата може да е опасна.
В 1-те постове на темата някои майки доста спокойно пишат,че са го правили,за да се загрява бебето.
За Бога,не го правете никога...

# 98
Не съм слагала сол, но от свекърва ми знам, че е къпала със солена вода синовете си, за да не миришели, когато пораснат. Тя ми каза, че бебетата, които не са ги къпали със солена вода, миришели на лошо, когато станат големи. Далеч съм от подобни обяснения и изпитвам ужас от мисълта, че мога да причиня подобно нещо на детето си.

# 99
Нито слагам,нито ще слагам,камо ли онези осолявания дето толкова се писа за тях тук!Какви простотии значи. ooooh!

# 100
Да добавя, че са слагали не за да не мирише потта, а за да не се изпотява детето като порасне Wink И ако му увредиш потните жлези, знаете, че солта може да гори, вярно няма да се изпотява като порасне, но пък ще има сериозни проблеми с бъбреците, имам си такъв познат - с изгорени потни жлези от къпане със сол в бебешка възраст  Tired Но който иска - да слага, само споменавам защо е вредно slyncho-slyncho, нямам нищо против да си къпеш детето в солена вода. А това, че нищо му няма - не е никакъв аргумент, че и на други нищо няма да им има. Представи си какво ще се случи на бебе с атопична кожа, което се къпе всяка вечер в подсолена вода.
То и мен, и сестрите ми са ни мазали с мас, в която е разтворен аспирин и нищо ни няма, но това полезно ли е?

# 101
  • София
Ако ще говорим за дози, моята шепа е точно 2 супени лъжици, така че няма разлика дали ще напиша 1 шепа или 2 лъжици...
Всеки има право на мнение как да отглежда детето си, тук си много права, но все пак всички искаме децата ни да са здрави. Ако имаш време прочети статиите свързани със слагането на сол във водата и възможните последствия от това и реши дали си права. Извини ме, че си позволявам да ти давам съвети, но ако наистина педиатъра на детето ти одобрява тази процедура със солта, имаш спешна нужда от нов педиатър.

# 102
Аз  не слагам и мие чудно , как могат да слагат някой жени.

# 103
Неее не съм слагала и не мисля да слагам! Naughty

# 104
Категорично не !

Общи условия

Активация на акаунт