Един въпрос за наближаващия грип и противогрипните ваксини?

• 4 867
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Твърдо против тези ваксини. Скапват имунната система.

# 31
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
За разлика от повечето от писалите тук, съм "за" ваксините. Работя с хора, срещам се с много и различни колеги, партньори, клиенти и прихващах какво ли не преди да почна да се ваксинирам. Дъщеря ми също ваксинирам и оттогава кара вирусите много по-леко. Мъжът ми има алергия, която прерастна в астма преди време и е задължително ваксинирането.
Откакто слагаме противогрипна ваксина, не сме имали сериозни проблеми и усложнения.
Относно сезона - изобщо не е късно. Ние го правим към края на октомври, за да можем да "покрием" и пролетните вируси, тъй като ваксината е ефективна до към 6 месеца.

# 32
Темата е много важна за мен. Никога в семейството не сме си слагали противогрипна, но тъй като мъжът ми е след сърдечна операция, миналата година си сложи и е доволен. Не е боледувал. Аз съм от рисковите групи /работя с деца и нищо не ме подминава/, но пък съм с автоимунно заболяване. Мисля, че е добре мъжът ми пак да си сложи. Не знам обаче аз как да се защитя. Споделете опит.

При това положение, мъжът Ви може да си слага (на принципа за по-малкото зло), но при Вас с този проблем е рисковано. А това, че не ви подминават, показва правилна, добра реакция на жизнената Ви сила.

Благодаря! Това за жизнената сила ме накара да се усмихна! Наистина имам нужда от думата на специалист. Колкото до мъжа ми и аз мисля така. По-страшното при него е да кара грип, да не говорим за възможните усложнения.

# 33
Influvac съм ползвала, голямата ми дъщеря също.Миналата година не се ваксинирахме, голямата изкара пневмония, малката -  гнойна ангина и 2 пневмонии.За тази година мисля да не пропускам!

от Influvac и аз съм много доволна  - много добра противогрипна ваксина, според личния ми опит. Вече трети сезон се ваксинираме в къщи и за сега нямаме проблеми с грипа и болестите през зимата и ранна пролет.

# 34
аз съм "против" ваксините. примери за не-действие имам много, но да не обременяваме темата.

# 35
Без да внушавам личното си мнение не трябва да се пренебрегват факта, че ако човек се разболее може да получи и вторични проблеми, включително и ендокардит, енцефалит и др. Не трябва да се пренебрегва и факта, че антибиотиците, които се използват са широкоспектърни и действат неспецифично на всички микроорганизми, дори и на добрите бактерии, които по естествен начин стимулират човешкия имунитет. Човешкия организъм има и естествен първичен неспецифичен имунен отговор в началните етапи на инфектирането, което също е вариант- при първи симптоми се препоръчва 1000 мг вит. С еднократно, прополиса, но в течен вид, за да полепне по гърлото (в течен вид е тинктура т. е има алкохол), Вит. А също има добро действие, но под формата на витамини е вреден- по- добре сокове от моркови.

Всеки преценява за себе си- аз лично исках да се ваксинирам с Инфлексал В, но се оказа, че тази година май няма да има внос- ваксината е по сравнително нова технология, 4-то поколение, по- пречистена и с по- добър имунен отговор - имало голямо търсене на пазара на Европа, което като резултат най-вероятно е повишило цената й, така че ще разчитам на естествените методи- витамини, лимони, чайове.

Важно преди ваксинация е да е сигурно, че човека не е болен от друг вирус или няма проблеми с имунитета- в нормалните държави това се прави чрез кръвен тест, и ако няма отклонения в референтните стойности, значи може (това важи за всички ваксинации и ми се струва, че при децата е важно да се направи, а не на око да се преценява). Хубаво е и времето да е слънчево и топло и да не се чака последния момент като тръгнат дребните респираторни вирусчета. Също така при алергии, особенно към яйца се препоръчва няколко дена преди това да се пие нещо против алергии т. е. нужна е и консултация с алерголог.

# 36
  • Пазарджик
Аз съм против,щамовете са стари пък и в повечето случаи вместо ефикасни се указва да създадат проблеми.

# 37
  • Бургас
nadindf, вчера звънях по телефона на фрамар, имат инфлексал, но не я доставят с он-лайн поръчка, защото изисквала рецепта. Иначе може да се купи от аптеките им.

# 38
Категорично против!!! Децата ти няма да боледуват по малко и с ваксина. По добре помисли как да им подсилиш имунитета - пчелно млечице, витамини, водорасли, коластра, води ги на въздух уикенда ....

# 39
Vsqka godina v nachaloto na oktomvri se vaksiniram s Influvac,az i moeto semeistvo sme dovolni.Imam za6tita cqla zima i ne boleduvam kakto moi poznati i kolegi.Opredeleno sam za vaksinaciqta

# 40
Според мен е наивно да си мислим, че можем да засилим имунитета с качествена храна, плодове, зеленчуци, мед.
Ако живеехме преди 50 години или повече - може би да, това би било възможно и напълно нормално.
Какво е нормално днес? Средата, въздухът, климатът? Кое? По-точно?

Затова рискът е прекалено голям. Много голяма част от противниците на противогрипната ваксина повтарят едно и също от години: щамовете всяка година са различни и пр., скапва имунитета и т.н.

Никой обаче не се замисля колко страшни са усложненията от грипа и че някои могат да бъдат с фатален край.

# 41
Аз вчера си поставих Инфлувак-а.Чакам на каката да и мине хремата, за да имунизирам и нея.

# 42
След 15 септември започнах да търся по аптеките и в РИОКОЗ противогрипната ваксина Inflexal V. Навсякъде отговорът беше, че в момента няма в складовете ... Написах електронно писмо до фирмата-вносител и веднага получих категоричен отговор, че "за съжаление тази 2009 г. на българския пазар няма да има Inflexal V". Защо ще ползваме ли Инфлексал или не зависим от някаква си фирма? Къде е българската държава? Ние в ЕС ли сме или не сме?

# 43
Никой обаче не се замисля колко страшни са усложненията от грипа и че някои могат да бъдат с фатален край.

Да, при хора с отслабен имунитет. Останалите не ги засяга, защото нормален, здрав човек не развива усложнения от грип. И в крайна сметка колко пъти годишно човек се разболява от грип - веднъж най-много. Останалите респираторни вируси не са грип и от тях ваксината изобщо не предпазва.

# 44
и така, след кратко проучване, influvac има в повечето аптеки
обясниха ми, че influvac се поставяла най-безболезнено, което не е за пренебрегване при децата   Peace

Общи условия

Активация на акаунт