Отговори
# 285
  • Гърция
Честито на именниците от вчера и днес  bouquet!

iliqna, аз давам кекс (сладък и солен) на Стела. В сладкия слагам по-малко захар (по принцип го правя със зехтин, не с масло), защото тя не обича сладко, а соления го правя без захар със настъргано сирене.

# 286
Честит имен ден Насе!Да ти е живо и здраво името! bouquet
Честито на всички празнуващи днес.
Хекси, браво на малкия герой, че се подобрява и дано бързо забрави за инцидента Hug Hug Hug
Гледам говорите за храните, нека споделя и моите терзания по този въпрос. Йоанка все още е на "бебека" храна. Пасирам всичко и това е, така поне яде иначе  Shocked...няма ядене. Та въпроса ми е следния, тъй като и готвим всеки ден за обяд никога до сега не съм слагала сол и на нея си и харесва и си яде. Само че вече бабите ме "побаркаха" да ме питат кога най- накрая ще дам сол на това дете. Sick Та се чудя  newsm78 някой чел ли е, че детето има нужда от сол newsm78.
Хайде чао от нас, пожелавам ви хубав неделен ден Hug

# 287
  • ВИДИН, 10 км след края на света
...Да вземете да разучите някоя готварска книга...

сакън да не съм тА чула  Mr. Green

аз съм на мнение МОЖЕ ВСИЧКО, НО УМЕРЕНО!
значи, като кажа на някоя позната майка, че Валентин е пробвал бяло вино, кисели краставици, маслини, мръвки, шоколад, сладки, и не знам защо все си представят, как аз всеки ден, на една грамадна маса съм отрупала всевъзможни джанкфуд-ове, мазнотии, сладкотии, вино, ракия, пресолено, кисело, и дребния цял ден обикаля и плющи
  ooooh!
та затова не обичам да влизам в такива безмислени спорове вече...
организЪма има нужда от всичко по малко, и сол, и захар, и бабина душица  Wink  Peace

# 288
честит имен ден на днешните празнуващи и на вчерашните също  Hug   bouquet

аз готвя вкъщи със слънчогледово олио, като беринка масло слагам само в попари, грис със сиренце и такива неща
а домашен кекс е яла, също и тиквеник  Mr. Green голямо мазало става
обаче крем карамел не хареса  Shocked бръкна си в устата с ръчичка и си го извади и ми го върна в шепичката  Mr. Green

и за ноктите да си кажа  Mr. Green аз ги режа с нокторезачка
минахме през кратък период, когато не искаше да й ги режа и след много кандърми се кротваше
обаче я видях, че просто се плаши от нокторезачката понеже не знае какво е, не я е кусвала, не я е пипала ...  Mr. Green и няколко пъти под мой надзор й я дадох да си поиграе с нея, изрязах си ноктите на ръцете даже два-три пъти пред нея, за да види, че и мама така прави и оттогава няма проблем с рязането, аз режа, тя си пее и ръкомаха и така  Mr. Green

# 289
Мари, в манджите слагам по малко олио или зехтин, но накрая преди да сваля яденето от котлона, на салатите зехтин, на препечени филийки, попара, кускус и други храни, които се ядат със сирене - масло  Peace Четох, в блога на Басилиск / Василена, че не е препоръчително да се смесват растителни и животински мазнини, че ефектът бил като на транс мастните киселини (маргарините)  Peace
Илияна, кекс не съм давала, ама защото не съм правила - не ми е от любимите неща  Peace
Кали Мей, аз гледам да не прекалявам с меда, който и давам. Напоследък гледам да скривам буркана с меда да не я дразни. Иначе зъбите ги мием сутрин и вечер с паста и четка за зъби и дреболина е много доволна Simple Smile
Еск, аз намерих тук едни големи черни маслини без костилка и много леко солени и голямо ядене им прави Simple Smile Дори правя пастет с тези маслинки, авокадо, зехтин, лимонов сок, малко сол и чесън. Дребната лапа с лъжицата направо  Grinning
ASEN4E, позната лекарка ми каза, че организма на децата има нужда от натриевия хлорид и за това слагам по малко  Peace

# 290
  • София
Честит мен ден Наска, да ти е живо и здраво името!

Аз готвя само с олио, масло салагам в попарите или на филийка.

За храненето като цяло съм на мнението на Куши.

# 291
Момичета ,блогодаря ви за милите пожелания.И вие да сте живи ,здрави и много щастливи. Hug Hug
Виждам,че някои са запразнили от снощи. Simple SmileЗаповядайте,макар и виртуално е от сърце.
Досега Стелка и Екатеринаст ми бяха на гости.Много послушно детенце,да знаете HugНо за съжаление режима на малките не ни позволява да се развихрим максимално на вълна празнуване.Още веднъж ви благодаря за милите думи.
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМАЩИ ПОВОД ДА ПРАЗНУВАТ ДНЕС

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 16:46 от naskaa

# 292
  • гр.Варна
Честит имен ден ,Насе! newsm51 newsm51 newsm51
Да ти е живо и здраво името и само късмет да ти носи! newsm10

Честито и на всички, които имат именици в домовете или родовете си!
newsm51

Ех,че купонче сте си спретнали снощи по малките часове! newsm24
Няма лошо! А за готвенето-когато ви дойде меракът, тогава! Peace Peace Peace

Аз рядко готвя на Мимо, но когато го правя слагам слънчогледово олио. Маслото го ползваме при попара, макаронени изделия и филийка. Мед все още не му давам. Всъщност понякога на филийка мъничко или в палачинка си хапва, но в минимални количества.
За развалянето на зъбтие-то си е до ген, ама и до начин на хранене и устна хигиена. Затова гледам след храна да пие водичка,че да измие зъбките. Скоро смятам да въведа и четката за зъби.Вярно,че зъбчетата са му малко, ама е крайно време да се учи. Иначе Валя си мие зъбките след всяко хранене (понякога пропуска).  
Вкъщи всички сме фенове на маслините.  Peace Дори дребосъка така добре си ги осмугва и изплюва костилката. Аз задължително ги обезсолявам, навик.

За ноктите-понякога не дава, но пък днес ги изрязахме без протести и залагалки. Седнах до него и без много увещания бързо свърших с ръчичките.Крачетата са приоритет на мъжо с нокторезачката. Сравнително лесно минава.

Асенче, аз започнах да слагам по една мъничка щипчица сол в храната на Мимо. Не винаги, но като се сетя ,слагам. Смятам,че е необходимо за организма му, както вече ти е казала Елсе.

Хекси, радвам се,че Али е все по-добре! Hug Hug Hug Дано намерите кремчето и да помогне на сладурчето да изчезнат всички белези от личицето му. Praynig Praynig Praynig

Всички вкъщи спят и аз да полегна,че довечера сме на имен ден на кумеца. newsm68

# 293

Общи условия

Активация на акаунт