Отговори
# 210
Какво по хубаво начало на деня от това-Росито  поднесла кафенце,Софито сервирала закуската,майка ми ни изненада сутринта,дойде да ни види за час-два ,сега се занимава с Ангел,а аз вместо да свърша някаква работа си стоя по пижами,пия кафе и ви наглеждам.
Роси,много е сладка Лилия,като я гледах чак на мен ми се прияде,а и не само се храни,но в това време и телевизия гледа.
Дианче,хубаво е ,че сподели,та се успокоявам,че не само аз в края на деня съм нервна.То при мен е и по-лесно,с едно дете съм и пак силите ми не стигат,а ти с две се оправяш.
Юлче,количката е страхотна,със здраве да си я ползвате.Днес се амбицирах и оставих Ангел с лъжица в ръка и купичка с каша,направи опити за хранене,но както ти описваш храненето на Иво,с обратното на лъжичката,даже не си оцелва устата,след седмица пак ще се пробваме,че днес омазването беше голямо и се обезкуражих.

Слънчев ден,слънчево настроение.
(по една целувка за Павката и Лилия ,да не падат вече)

# 211
Бакси, те така започват да се учат и като усетят, че нищо не попада в устата им, се стремят всячески да завъртят лъжицата, така че да има попадение в устата  Hug
И на клипчето си личи как Лили върти лъжицата, за да я набута в устата си. А сега се храни много по-умело, особено ако храната не е толкова течна  Peace
Не спирай да му предлагаш всеки ден, според мен  Rolling Eyes Аз давам на Лили на всяко хранене, че дори като ми се занаити, я оставям сама да се оправя  Sick Вярно, че всичко омазва, но пък напредва доста бързо  Peace
Толкова е свикнала, че ако забравя да и дам лъжица и на нея, тича към чекмедежто с приборите и граби, колкото и ръка побира  Joy

Малко се притеснявам, че още спи  Confused Дали не и е станало нещо от удара снощи  Rolling Eyes

# 212
  • София
Нищо й няма Роси. Спокойно.  Hug

Сега видях, че на Павкат му е избило зъбче долу до предните Simple Smile Мамина мишка, толкова беше нервен снощи...а аз чакам кътници и мажа там  Laughing

# 213
  • София
Привет и от мен,

Роси, мерси за кафенцето  Hug
Софи, благодаря за закуската  Hug

По повод майките овци  Mr. Green аз вчера докато чаках Таня да свърши пианото се разхождах по коридора със Стефан и го държах за качулката и той като политна и аз добре го хванах за качулката, но се чу едно прас и снощи ших яке  Simple Smile но го удържах де...излезе здрава качулка, щото той беше целия във въздуха.
За сметка на това снощи направи такъв полет и сега е с цицина на челото. Юнак без рани не може.

Стефан нещо не се справя с яденето сам - като топне лъжицата в купата и я хапва после от другата страна и гледа учудено защо нищо не му влиза в устата.

Роси, много сладка Лили как яде от голямата купа  Heart Eyes
Юлче, много хубава количка, честито   bouquet
Това за Перник е хубава идея за разходка, но ние май най-накрая ще успеем да стигнем до Пловдив този уикенд, та дори ще оставя и Таня за няколко седмици.

Аз снощи бях много изморена и си легнах в 8 и 30 със Стефан и станах тази сутрин в 8. Е, естествено ставах 7-8 пъти посреднощ, но пак е нещо. Отдавна не ми се беше случвало да си легна преди 12.

Стефан спи по 2 пъти на ден. Сутрин от към 11 до 12 и нещо и селодбед от 3 до към 5.
Той вече няма Т, явно наистина е било от ваксината. Пъпки няма засега и дано да не избият, че нали ясла ни чака  Mr. Green

Вие получихте ли си сметките за тока? Нашта още не е дошла, но по мои груби изчисленя като видях показанията на електромера ще трябва да платим 1000 лв - ужас. И НОИ още не се ме уважили този месец...ларедута ми източи паричките ooooh!мани мани.

Вчера на братовчед им се роди бебе - момченце, чакаме ги още от Коледа, та като ми звънна много се зарадвах. Да им е жив и здрав малкия Стилян  Simple Smile

Днес е слънчево и ще се поразходим по обед повечко. Приятен ден.

# 214
Добро утро!

Благодаря на всички за хубавите пожелания за именниците ми. Да ви се връща и на вас!
Тъй като нямам грам време да пиша, защото след седмица почивка в работата е ужас, ще ме извините, но не мога да отразя никой. Но затова пък ще ви пусна снимки от кръщенето на Наско. 

Заповядайте:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332022

# 215
Жу, как 1000лв, бе  Shocked Shocked Shocked
Да ви е живо и здраво новото попълнение в родата  Hug

Сонитааа, честито ви свето кръщение! Heart Eyes
Бягам да разглеждам снимки, докато не се е събудила Лилия  Hug

# 216
Цитат
За кукерите - Църковният канон изисква за тези, които са участвали в кукерски игри, да не се ползват от тайнствата на църквата, ако не покажат покаяние. Също така не се погребват в християнски гробища и не може да бъдат опявани. ОчевАдно езически обичай. Кукерското тържество се прави в чест на Кронос. Според едно предсказание той трябвало да бъде свален от висотата на бог от своето дете. Затова жестокият Кронос изяждал всичките си деца веднага след раждането им.

Е, това е значи точно празник за езичник като мен. Между другото и доста други обичаи, които се правят на църковни празници, са езически. Например агнето за Гербгьовден, прескачането на огньове за Игнажден (нали тогава беше), лазаруването (в англия е т.нар maying, имат си Mаy queen и е нещо като празник на плодовитостта, ако мога така да се изразя, всъщност по първи май излизат из полята и се хващат подръчичка младеж с девойка, младеж с девойка и се отправят към горичките, сещате се защо).  Не съм сигурна дали и шарените яйца по Великден не са някакъв езически остатък.

Цитат
Шлябада, в Патиланци става ли за малки деца, като нашите? На мен много ми се ще да го водя Митко някъде, където да играе с други деца.

Ами как да ти кажа - може да го пуснеш, но ще трябва и ти да влезеш вътре с него. Каките са общо взето грижовни, но все пак не могат да разнасят едно бебе на ръце и да не обръщат внимание и на другите. А не всички играчки са подходящи за препъващи се запетайки, трябва да има  помощ от по-голям, също така съществува реалната опасност да бъде сгазен от някое по-голямо. Най-голямото самостоятелно пуснато дете беше на около година и половина и си личеше, че е още малко да е само. Иначе децата бяха на средна възраст две години.

Цитат
Я вижте на какво се натъкнах http://www.vbox7.com/play:25d9887e . Хафте хам чй нии бългърити сми били хубъви хора брие. Представяте ли си тези хора да имат парно или газова инсталация  Tired . Значи отивам аз в някое предградие на Франция, снимам и кавам на нашенците:"Ето каква е Франция. Ако мислите да ходите на екскурзия до там, вземете си и калашниците"

Аз въобще не харесах Франция цялостно точно заради тези предградия  Tired  Не съм ходила в Париж, бях в Ница и преди да стигнем до прочутата крайбрежна улица, първо минахме точно през задните квартали. Още потръпвам при спомена.

Бакси, те така започват да се учат и като усетят, че нищо не попада в устата им, се стремят всячески да завъртят лъжицата, така че да има попадение в устата  Hug

Tired Не всички, Роси, не всички. НАли ти казвам, на Иво му отне месеци чудене защо аджеба тая лъжица нищо не може да задържи. И му показвах, и му обяснявах и пак нъц.

# 217
Е, бе Юле, нали трябва да я насърча  Crazy
Ми и Ицко беше така и чак на градина като тръгна се научи  Crazy
Не стига, че буташе лъжицата обратно, ми и съвсем в основата я държеше  ooooh!

# 218
Ехо, добро утро мацки  Laughing Stop

Хапвам си кисело мляко с трици и си лежуркам по пижама, като БаксисаSimple Smile радвам се мила,че си мързелуваш малко покрай майка ти!  Peace
Сонче - разгледах страхотни снимки от кръщенето на Насето, голямо детенце си имаш ти, да ти е жив и здрав юнака. МНого сте красиви всички и щастливи, а Троянския м-р е разкошен.
Роси - добре си дошла, защо си се разколебала да погостуваш на мен и Ники.Времето е хубаво щяхме да се разходим, после в нас. Лили е сладка мацка с голяма лъжица Simple Smile  Joy
Дианче - не си майка-овца! Peace  bouquet Heart Eyes
Сладурче - къде си мила? Пиши поне 1 изречение да се уверя,че всичко е ОК! Еличке и ти така.   bouquet
Софииии - мерси за закуската и кафето с Роси.....ама аз съм на диета.
Юлче - честито возило, мноУ якУ. Ще ме повозите ли и мен. Аз сега ще отслабна деее. Simple Smile
Скреч - я кажи от 'де го копира т'ва с кукерските истории....? hahaha Wink И аз тази нощ гушках Ники при мен, плачкаше в полунощ и си го грабнах и на спалнята......, нямаме зъбче още./ново де/ Grinning
Жу - хмммммм, 1 000 лв са много бе, що така мислиш? как ги изчисли?
Ванилия - ако сте си харесали някой замък, хич не го мисли онова лаещо, гадно, космато куче Simple Smile  hahaha Joy Crazy

# 219
Добрютро!

Галакси, много здравословно закусваш - браво! Аз така и не можах да свикна с пустите му трици, овесени ядки и прочие. Laughing

Благодаря ви за мненията за машинарийката. Юлче, добре звучи да го заведа лекар да го извади, но вече няколко пъти чета в тукашните бебешки списания, че това не е работа на лекар - да не ги занимаваме. ooooh! Та затова се загледах в машинката. Да, пудел е било кучето, ама съм и аз, къде ми е отишъл мозъка.  ooooh! Преди бях спец по породите, но в БГ си имахме доста кучета и котки и четях такива книги. Confused

Скреч, благодаря за съвета как да вадя кърлеж, но ме е ужасно гнус от тая животинка /сигурно защото съм я виждала само на снимка, уголемена и много страшна и гадна Rolling Eyes/ и по принцип разчитам мъжът ми да се справи. А ако Рони се сдобие с кърлеж, докато сме само двамата, ще викам неволята на помощ. hahaha

Верно ли са толкова ужасни френските предградия?  ShockedСпециално за Франция мислех, че не се отнася. Ходила съм много пъти и уж съм обикаляла, но навсякъде беше красиво. А в Ница съм била 3 пъти, обаче то и летището им е на брега и наистина се разхождахме главно по крайбрежната алея и нагоре към центъра, вероятно затова не съм видяла грозни гледки. Вчера си говорехме със зълва ми, че във Франция и в страничните квартали е красиво /за разлика от Будапеща/, тя ходи от време на време на едномесечни курсове по френски в Париж и е по-запозната от мен. Като отидем следващия път ще си отварям широко очите. Joy

А представянето на България от чужденците много ме нервира - и в Google Earth като накачили разни снимки от Варна с пълни кофи за смет - сякаш само това има. В Барселона само да кривнеш от Ла Рамбла е такова гето ooooh!, да те е страх дали ще успееш да излезеш необран и жив. Най-централните им, скъпарски квартали са масово припикани от кучета и вонят, обаче не съм снимала и не съм качила снимки в гугъл. #Cussing out А плажът им пък е пълна трагедия - мръсен, ама мръсен.
Изобщо примери много.

Билба, пробвай да ограничиш малко сиренето и кашкавала. Проблемът не е само в солта /нормата за деца от 1-3год. е 2 грама дневно/, но и в натрупването на белтък в организма. Все пак зависи ти какво имаш впредвид под много. Сиренето вероятно го обезсоляваш, но кашкавалът няма как.
Ето малко по-точна информация от Косе Босе /специалистката по хранене във форума/:
Сирене – след 1,5 години  всеки ден
Най-лесният начин да се балансира млечният режим е със сирене. Около 1.5 год. е добре да се предлага всеки ден, до 40 г. Едва ли е проблем да се включи и повече от това количество - освен ако не засища детенцето за сметка на друга храна, не е тежко за стомахчето (зависи с какво се комбинира) и не запича.

В подфорума за кърмене има тема "Примерна схема на захранване", там можеш да потърсиш съвет от Косе Босе и другите момичета как да накараш Никола да се храни разнообразно.
За нощното кърмене и при нас беше сложно положението, но свекърва ми спа 4 нощи с Рони и го вкара в пътя. Вече ми нарушава съня само веднъж, призори. Събужданията не са от глад и даването на някакво АМ, прясно или кисело мляко няма да е решение на проблема. Детето трябва да разбере, че през нощта не се яде. Когато се събуди, може да се успокои и приспи с прегръдка. Най-лесно и неизкущаващо за детето е ако това направи таткото.

Роси, за удара - ако на момента не е изгубила съзнание, не заспи и не повръща, значи всичко е наред. Нека да си спи сега детето, не се тормози!

Рони настоява да внимание, ще изчезвам. Утре отиваме да гледаме една къщура, която пак е голяма мистика защо я дават на такава добра цена. newsm78

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 11:47 от Ванилия Канелска

# 220
 Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
Здравейте, мили момичета! Искам само да ви се обадя, че сме добре с Лильони. Тя вече свикна с новата си бавачка. Отглежда я научен сътрудник - химик! Предполагам не забъркват разни хим. формули в къщи Grinning Grinning Grinning
Аз работя и се опитвам да си почивам, но въобще не успявам. Вече се замислям, че качеството на живот, което водим е равно на нула. Но това е друга тема.
Хубаво би било човек да прави промените в живота си бързо и без да се замисля, но уви не може м така!
И понеже видях последно снимките от кръщенето на Сончето..... да честитя голямото събитие и да пожелая много здраве и късмет за порасналия вече юнак!  bouquet
Лилито на Росито се храни сама Joy - Само така - отмяната на мама! Голяяяма да порасне!  bouquet
Моята Лили се е научила да плаче силно и като пусне един глас, остава да почукат на вратата от отдела за закрила на детето. По-рано не го правеше, само мрънкаше, но сегаааа -  Sickчуват я от съседния вход. Но нали е без причина, та не се шашкам много. Naughty
Надявам се всички да са добре и мами и дечица.
Ванилия, успех в търсенето на нов дом!!!! Simple Smile
И аз да споделя, относно кашкавала. Лили го яде в изобилие и не мога да й откажа. И мен ме е малко страх, че прекалява с кашкавала. Всъщност тя непрекъснато по цял ден дъвче нещо. Не е дебела, ноооо newsm78
Хубав ден от мен! Heart Eyes Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 11:45 от TOTONTO

# 221
  • София
Уф, тука някой прави ремонт и така се раздумка и събуди Стефан. Явно следобед ще си легне по-рано, че сега спа половин час само.

На всичко отгоре съм се сдобила с един троянски кон и сега тука се боря с разни ънинстали и преинстали.

А за тока - нали на 3 месеца отчитат тука и си погледнах колко ни е показанието на електромера и така изчислих - почти с точност трябва да е толкова.

Сонче, много хубави снимки  Hug

Айде явно по-рано ще ходим на разходка, отивам да го обличам.

# 222
  • София
Здравейте!

Аз не пиша, защото при нас няма нищо ново, а и много тегаво ми започна работната седмица,   изморена съм, едвам ставам сутрин за работа  Tired Добре, че майка ми идва утре за някой и друг ден, макар че и при сегашната конфигурация на къщата ще ми е трудно да се усамотя и да си почина необезпокоявана. Но поне ще ми е някаква отмяна.

И ме боли зъб на всичкото отгоре, уж лекуван, пък...Дано да е някаква временна чувствителност.

Жу, много ток е това бе, душа. Вие само на ток ли се греете?

Много ме развесели репортажът на CNN, защото видях един комшия от Плевен, дето държи термометъра в училището.  Довечера ще се обадя да му кажа, че е станал международноизвестен  hahaha А иначе не ме учудва нищо, такава тенденциозност в представянето ни в чужди медии винаги е имало и ще има, за съжаление.

Василия заспива вече, ще се катурвам и аз, дано да успея да поспя час-два. Довечера мисля да ходим на гости на сестра ми, че те вече са новодомци, а аз още не съм ходила в новата им къща. Но ако не успея да си почина поне малко, сигурно ще го отложа.

Хубав ден!

# 223
  • Варна
Здравейте и от нас  Hug

Днес по случайност си направихме разходка до преди малко. Влади спи гладен. Обикновено като тръгваме към кухнята заспива, но днес като видя колко щъкащи деца има и как пече - пощуря. И тича-тича до преди малко. За съжаление и лапна един фас  Sick - дъвка, дъвка и го изплю. А аз си мислех че дъвче пуканка  ooooh!

Юлче, и аз съм метнала око на тази количка  Wink Айде чакам отзиви, че в момента цената е трепач, пък и немците ми правят подарък за Рождения ден. Между другото се чудя дали да е тази или съъщата със сенник, но пък 20 лв. отгоре  Rolling Eyes А и има презрамка, като се сгъне да се носи на рамо.  Grinning Браво на Дани. Вие с Росито ме провокирате, съвсем да затънем в кочина в къщи  Grinning И Влади прави опити да се храни така, но аз от хигиенична гледна точка го ограничавам  Wink

Сонче, много хубави снимки и хубави хора гледах. Май разпознах майка ти и баща ти. Поне жената изглежда лъчезарна като тебе и малко си приличате, а Насето май на дядо си прилича  Grinning Да ти е живо и здраво християнчето.

Жу, трудно ми е да си представя че и за 3 месеца може да се изхарчи толкова ток.  #Crazy Това е горе-долу  колкото 1 месец на малка болница - поне такива ни бяха сметките, докато работих в такава. По скоро си объркала някоя цифра ми се струва. Аз нашите, не винаги успявам да ги видя добре.

Лек ден ви желая. Аз ще потеглам за работа.

# 224
Здравейте, мами!  Hug

Ние вече сме си у дома, най сетне. Simple Smile Все още не съм си въвела къщата в ред, но и така като гледам май скоро няма да стигна до края ... с такъв помощник у дома  Whistling

Вчера го водих при нашето си педи, че след толкова премеждия. Каза, че е здравичък нищо му няма вече  Praynig ха дано и за напред! Ваксината ни отложиха за след месец, заради антибиотика който Мариян пи съвсем скоро. Иначе го претеглиха - 12 кила с долни гащи  Laughing и 80 см висок Wink

Ще ми се да се видим скоро с Катето, Маруся и дечицата.  Heart Eyes

Искам много на патерици да поздравя всички празнуващи последните дни. Да има пожелая преди всичко здраве! Също така, не мога да подмина Сончето с толкова много поводи на куп Simple Smile. Да са й жи ви и здрави мъжете, много да я слушат и обичат Wink , както и кръщенето на Наско. Да му че честито!  Heart Eyes  Hug

Мами оставям ви за сега. Много е вероятно вече да не успявам толкова често да се включвам, както през последните две седмици, за добро или лошо  Wink Няма начин, това е положението!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт