Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 10 061
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, мамита!
Денят ми започва притеснено, защот Алексчето не е в най-добрата си форма Tired Вчера на 2-3 се прокашля, сутринта отново, а преди малко й мерих Т в д-то - точно 37, като съм махнала онези 0,5......Иначе друго обезпокоително в поведението й няма, освен тази кашлица и Т....не знам- колко е нормалната Т да имат?
Може да е получила "бонус" я от татко си, който тези дни не е добре, но не кашля, я от двамата си братовчеди, които онзи ден бяха на гости, и двамата съдиращи се от кашляне.... #Cussing out Не знам какво й е, но съм притеснена.
Прокашля се сутринта към 06ч20, когато я взех да яде и оттогава не е, но това не пречи да ми е притеснено.... След час пак ще й измеря Т и ако е така- ще звънна на педка, ако се навие да дойде да я прегледа......

# 106
  • София
 Здравейте и от мен. Нещо не мога да се организирам да пиша тия дни. Връщам се да ви чета. Лек ден и целувки на всички.

# 107
Мишленце, температура до 37.2 е нормална за бебета. Яна често кашля, но предполагам от слюнка или от млякото.

# 108
Добър ден!!!

Честити месечинки на всички бебоци, да са ви живи и здрави!!!! И благодаря за почерпката Simple Smile

За нас тази нощ не беше особено спокойна, още снощи Момо вдигна 37,9 , та давах 2 пъти Панадол, сега пак мерих Т и и пак има 37,8, без да вадя 0,5 градуса и пак му дадох Панадол. Кажете, знаете ли колко дни след ваксината е нормално да има Т? Тя не е висока, но явно го тормози, защото пъшка и се напъва, вече 2пъти ака, ама явно още нещо му тежи  Cry
Ако до следобяд не му спадне, мисля да  звънна на педката. Май тия две ваксини наведнъж му дойдоха множко...

Бубе, бих добавила, че кашлицата може да е и от сух въздух или ако бебето се е оригвало и му е влязло в нослето, също може да кашля.

# 109
  • София
Чух се с педка, тя каза, че е нормално да кашля, особено ако й е запушено нослето, каквото е Tired Пръскам и ДиснеМар, да го промивам. Каза да не я навличам много, но Алекс в момента е с боди с късо ръкавче и плюшено гащеризонче отгоре и чорапки под него. Да съм й давала 2 пъти вит.Ц течен и да не съм се притеснявала......
Сега да видя как ще отида до аптеката да й го купя, една приятелка ме посъветва и Осцилококцинум да й дам, то поне е хомеопатично.......та и него ще купя, само да не кашля, миличкото Praynig

# 110
здравейте и от нас!Току що се връщаме от консултация-качили сме 1 600 и 5 сантиметра вече сме 6 100 и 58 см #Crazyдокито даже каза да му намаля яденето, че не било хубаво толкова да качва.Биха ни ваксината дадох панадол и бебчо заспа-дано няма температура newsm17От снощи няма време да седна на компа,не мога да се вредя от таткото.Сега отивам да обядвам и после пак ще пиша.

# 111
Мишле ние от вчера сме болни с таткото и пратихме бебчо на бабин дом.Първо аз се разболях и си мислех че е настинка, но и мъжа ми като му стана зле разбрах, че е нещо вирусно. Педито ни каза тази сутрин да дадем на малчо една ампулка течен витамин С и Осцилококцинум половинка-това един път на ден. И аз сега треперя и чакам да видя какво ще стане. Най-гадното е че Марти няма да е с нас няколко  дни, ама като не ми се рискува да се разболее. И да питам мамите с опит, какво по принцип се дава на такива мъници като нашите ако лепнат вирус?

# 112
Диданке, много съжалявам, но точно за продължителността ще трябва да питаш док, че това наистина не съм го срещала като инфо. Пък и Панадола трябва да подейства.  Ако някой знае, да се включва.

На 'малкия' Васко ще трябва да му смените ника Joy. Зайчето вече го е израснал.

# 113
Влизам да кажа че организацията се променя-ще  се видим в Морската не в МОЛ-а, че времето е страхотно.Ако някой има интерес да звънка - кажем къде точно сме.Тел. ми е 0888 23 50 43

# 114
Здравейте и от нас!
Честито на всички бебчовци навършили два и три месеца.
Ние днес сме на ДК и после ще споделя резултатите. Нашата ваксина ще е след 29.01.
За температурата нашата педи каза, че 37,1-37,2 е нормално. Ако се мери в дупето се вади 0,5, а ако е вечер и след сън 0,8.
Иве ти май пита за количките - аз смятам пролетта да й купя Ариа на Пег Перего - тя е лека и относително евтина около 330 лв. Една позната я ползва и е много доволна. В момента ползваме количка на Маг Ингланд - дадоха ни я - доста е тежичка, но иначе в снега и с дупките няма проблеми. Доволна съм от нея и смятам да я ползвам до пролетта.
Нашата бебка също много пръцка. Даваме и саб симплекс за коликите. Ние имаме проблем и с акането. Обикновено ака на два дни веднъж. Но лекарката ми каза, че с времето нещата ще се регулират.
Днес май ще е хубав ден за разходки. Пожелавам на всички усмихнат ден.

# 115
Илка, и аз имам дунапренен матрак - той може да се сгъва на руло като се пренася, има такъв размер като за теб и не съм имала проблем със спането. А, и е евтин.
Честити месечинки на порасналите деца!

Мами, да се оплача и аз - Калина не иска и да чуе да спи в креватче през деня. дори и като съм я приспала на ръце и спи така 15 минути, след като я преместя на легло се ококорва и почва рев. Ако не я взема няма отказване. Вече мускули развих, всичко правя с една ръка, само до WC не съм тренирала с нея да ходя. Просто не знам как да я отуча. Обичам си детето и си го нося, ама нищо не мога да свърша така, пък като спи освен да чета или гледам телевизия нищо не мога да правя. Дайте съвет.

# 116
Здравейте,ние днес следобяд ще ходим да слагаме пентаксима,дано да няма странични ефекти
Момичета,да ви се оплача-толкова изморена никога не съм била.Нощта бе ужасна за нас-като се събуди Ивко в 3,30 та до 10 спи за 15мин и почва да хленчи Mr. Green.Сега още спи
Искам да попитам мамите,които дават само АМ,задължително ли бебетата трябва да пият вода
В началото Ивко пиеше по 100мл. на ден,но сега само се мръщи и реве,като му дам.Опитах и с чайчета-пак същото

Честит трети месец на Анита, Василена и Маргарита!
Честит втори месец на Александър и Християн!

# 117
Хана да ти кажа нашият Ивко пие по около 150-200 мл на ден вода, а е на смесено хранене. Според мен детето ако има нужда ще пие, а щом отказва значи не му се пие.
Варненки блазе ви - в Пловдив времето е гадно, мъгливо и студено Crossing Arms нашите деца забравиха що е то разходка Rolling Eyes
Много ме плашите с тези Т аз си мислех, че като сложим Пентаксима няма да имам такива проблеми - ами то и ваксината от ЗК е съпроводена с Т и неразположение на детето.

# 118
Добро утро
До сега спахме щото от 3 до 5 си говорихме за вълчетата на Марс  Cry
Не помага дрогата да спи цяла нощ, само омотахме пак режима - заспа рано и се събуди "рано"
Някой да ми сметне в колко да и давам лайката та да спи до 8 сабахлян  Grinning

...

И аз вече с месечен, хем сме само на кърма.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 13:33 от Norass / Лора

# 119
Бубенко с удоволствие бих дошла,но количката ни е в багажника на татито,който е на работа извън града,някоя следваща срещичка със сигурност,тъй пък да искам да ви видя наживо всичките Hug

Общи условия

Активация на акаунт