Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 10 054
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
За нас тази нощ не беше особено спокойна, още снощи Момо вдигна 37,9 , та давах 2 пъти Панадол, сега пак мерих Т и и пак има 37,8, без да вадя 0,5 градуса и пак му дадох Панадол. Кажете, знаете ли колко дни след ваксината е нормално да има Т? Тя не е висока, но явно го тормози, защото пъшка и се напъва, вече 2пъти ака, ама явно още нещо му тежи  Cry

Диданка, да ти отговоря, че питах нашето педи баш за това. Температура ми каза, че можел да вдигне и до 40 градуса - рядко, но се случвало, а и бебетата вдигали лесно температура. Това НЕ било притеснително и не трябвало да идваме по спешност, а да му сложим свещичка. Неразположенията е нормално да продължат до 1 седмица след поставянето на ваксината. Нашият момък вдигна до 37,6, но не знам от това ли беше, или от факта, че баща му беше засилил парното и горкият прегря  Mr. Green Но около седмица точно беше по-сънлив и хапваше по-малко, а и помрънкваше повече.

# 121
Добро утро от Нас с Дзверонимо  Hug
    Hug Честити втори и трети месечинки на всичките Ни сладки бебочета. Да рестете живи и здрави, мили дечица. Да папкате, растете и слушкате мама и тати  Hug
------------------ пауза от ядене и 40 мин. на терасата  Heart Eyes -------------------  
Не мога и да си помисля за навън, че има такава киша, улиците не ни бяха почистени  #2gunfire от снега и вчера за капак на всичко беше страшна поледица. До магазина бях на 4 крака #Cussing out
Еиии, най сетне заспа  ooooh! На терасата спа, спа, а сега като влязохме се ококори и едвам го приспах. Да се похваля малко от наш Стефи. Снощи като яде в 12 спа чак до 7, похапна за 30мин и пак сън та до 10.30 . Та мога да се похваля, че се наспах тази нощ.
Лорче, не зная как да ти помогна, но чайчето което пием постоянно има и лайка, newsm78 дали и на Нас ни действа успиващо newsm78
Мишле, не се вкарвайте в такива филми с температури. То при бебчетата е нормална 37.1 -37.2, ако се мери ректално -0.5. Така, че нямате температура. А детенцето има повишена темп. ако е било доста активно непосредствено преди измерването или е станало от сън.
Хана, не е задължително да пие вода. Ти му предлагай между храненията. Нормално е веднага след хранене да не му се пие. Може да му направиш чайче, може да му хареса отново. Те децата са с променлив характер, в един момент нещо им е любило, после не им харесва, а след време когато е забравено и отново го преоткриват и им харесва.
Диди, подкрепям в Шамс и нешето педи обясни същото.  Hug
P.S. Дано когато сложим ваксинача нямаме проблем, че ще се побъркам. То няма да са зъбки, то пръцкане пък ми липса и последици от ваксината #Crazy ooooh! И ни тръгва да расте още едно зъбче. Ще почнем да заформяме оградата  hahaha newsm47 Скрихме шапката на комшииските бебета. Всички са по-големи, но беззъби  hahaha Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 14:23 от temi4ka

# 122
За нас тази нощ не беше особено спокойна, още снощи Момо вдигна 37,9 , та давах 2 пъти Панадол, сега пак мерих Т и и пак има 37,8, без да вадя 0,5 градуса и пак му дадох Панадол. Кажете, знаете ли колко дни след ваксината е нормално да има Т? Тя не е висока, но явно го тормози, защото пъшка и се напъва, вече 2пъти ака, ама явно още нещо му тежи  Cry

Диданка, да ти отговоря, че питах нашето педи баш за това. Температура ми каза, че можел да вдигне и до 40 градуса - рядко, но се случвало, а и бебетата вдигали лесно температура. Това НЕ било притеснително и не трябвало да идваме по спешност, а да му сложим свещичка. Неразположенията е нормално да продължат до 1 седмица след поставянето на ваксината. Нашият момък вдигна до 37,6, но не знам от това ли беше, или от факта, че баща му беше засилил парното и горкият прегря  Mr. Green Но около седмица точно беше по-сънлив и хапваше по-малко, а и помрънкваше повече.
Да, така е, малките бебета са изумително издържливи на температура и за тях дори 40 градуса не е това, което е за възрастния.
Ако мине 40 градуса само получават гърч - единствено той е опасен.

Диданка, не се притеснявай  Hug

temi4ka
, благодаря...
Тя малката си наваксва съня. Просто не е по правилата и не го съобразява с мен и останалите  Grinning
Явно ще трябва аз да се нагодя към нейния режим и да свикна вече че нощем ще будуваме и денем ще спим.
Ето, след по-малко от час игра пак заспа сега...

# 123
Здравейте и от нас !!!! Толково отдавна не съм писала  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
Леле колко са пораснали всички наши бебочета ката ги гледам , душата ми се изпълва  Grinning Grinning Heart Eyes Heart Eyes

# 124
  • На топло...
Здравейте и от нас Hug!

Ние изпратихме тати тази сутрин, побудувахме час и нещо, а после се кротнахме прегърнати да спим до 12:30... Заедно ли сме си спим...
Сега успяхме и една чорбичка да спретнем. Йошката междувременно поигра на гимнастиката, после се разстрои, взех си го да се кърмим и продължих с рязането на лука Mr. Green... Уж заспа отново, пък взе че се ококори сега Simple Smile...

Благодаря за съветите за люспичките, дано минат бързо, че изглежда дребен като клошар с тая мазна и пърхясала коса hahaha...

За температурите съм съгласна с повечето. Нормално е да има, все пак са вкарани антигени, организмът реагира на тях с жега, та белким ги утрепе. А в същото време на високи обороти започва производството на антитела... Ми щом работи ще пари и ще пуши Peace...

Мъри, няма друг начин Hug... И аз едвам се справям, ако не е мъжът ми, ще се заринем в кочина... Слингът е добър, но не е възможно просто 14 часа постоянно да се носим, така че седим, лежим, носим се,... а каквото успея - успея, ако не - здраве да е (добре, че коликите поне ни се разминаха досега)! След няколко месеца ще се успокоят децата, ще си намерят зрителни занимания, посредством които да мъдрят какво нещо е животът и нас ще ни зарежат да си духаме супата...

Хана, при съвременните АМ, също като при кърмата, ако сте на поискване няма нужда от допълнително вода. Така че споко Peace!

Тони, Гогито може да е красавец, но Ивко е страшен чаровник! С тези ушички да го изпапка човек. Един ден ще е страшен веселяк, сигурна съм, ще печели сърцата само с една палава усмивка Heart Eyes!

Лорче, кога даде снощи лайката, навита съм да смятам кога да е следващата доза Thinking...
А пък за цикъла, явно е най-нормалното нещо, накрая само тия дето и преди сме нямали ще си останем без Crazy...

Темичка, дано по-леко минат при вас нещата, че с тия зъбки без време Praynig...

Мамите дето не пишат да почват да пишат, ей! Hug

И последно...
 Искам и аз на среща, макар и на неекзотично място като Варна...
Което пък за мен, хеле пък през зимата, а и на ма***та си, си е чиста неподправена Екзотика...

# 125
Мила, здравей! Появихте се накрая! Как е Симонка- погостувахте ли хубаво на баби и дядовци?  Hug

Аз днес се метнах на една голяяяма разходка в Морската- викам си варненските мами че ще сте в МОЛа, а то какво било- пак сме се разминали... оглеждах се аз за Ели и Бубето, ама нъцки...

# 126
Урааааа мина ни първият урок по плуване. В един огромен леген в банята. Плувахме , гмуркахме я - и тя си умираше от кеф. Хич даже нямаше позивни за рев или мрънкане. Напротив - хилеше се като ряпа от кеф. Упражненията почваме да ги усвояваме постепенно. За сега аз се побвах само с основните движения - плуване с придържане по корем, по гръб и на страни. Другия път - повече. Иначе струва 20лв. на посещение на инструктора. Който иска да плува да ми пише на лични да му дам телефон. Ще тренираме в легена до Март и после на басейн. Нямам търпение. Laughing

# 127
Диде, и ние гледахме, но слязохме долу край морето. Мама Ана и Юлето и те дойдоха. Снимков материал по-късно. Много ползотворна среща.

Денчо, има ли някаква методика на урока. От какво се започва, за какво да внимаваме? Питам, защото тук и с пари и без пари, плуване за бебета няма.

# 128
Ех, пак отървах... ама то с мойто мъж докато се разберем ще идва ли, няма ли да идва... накъде ще ходим... и то стана време за прибиране вече...

# 129
# 130
Бубе най-общо хващаш бебето през гърдите с една ръка, с другата му потапяш дупето под водата и го държиш долу. После започваш да го плъзгаш през водата по проължение на коритото. После плъзгаш настрани - водата да цепи от двете страни на бебето, а не да го обръщаш на една страна.  После му опираш крачетата на стената на легена или ваната, и го оставяш да се отблъсне и пак го плъзгаш по водата напред. После го оставяш да клекне в легена или ваната като го придържаш под краченцата (това е трудно) така, че да бъде перпендикулярно на дъното на легена или ваната. Посла пак плъзгаш напред назад и почваш да мокриш личицето. Първо полека само с ръка, после леко го поливаш. После следва гмуркането - просто леко потапящ бебо под водата - първо само личицето, после и главичката - само потапяш не задръжаш! Бебо киха и кашля - но това е рефлекс - не е нагълтал вода. После спира да киха и да кашля и поне Мара страшно се кефеше. Ами общо взето за първи път толкоз. Март месец  вече в големия басейн ще се плува по сериозно - до тогава в легена Laughing

# 131
  • София
ехеее, днес какъв маратон нарпавихме с Ида - тя снощи наистина зимен сън спа - от 10 вечерта до 9 сутринта с едно примъркване в 4 за биберона. направо се  #Crazy сутринта съответно бях  bombs Ида пресуши едната, аз изпомпах другата и като му излязахме в 11 се прибрахме към 5. ... цял ден  1stroller с почивка от 15 мин. за  Misc Baby Bottle в една градинка. Ида спа блажено през цялото време. Даже трябваше да яде към 12, а едвам я събудих в 2 да похапне. по този повод да питам - вие будите ли децата за ядене или чакате да се събудят? Ида понякога като заспи и изкарва по 4-5 часа, а сутрин за втори пъти ми го прави този номер да се събуди в 9. пристеснявам се да не остане гладничко детето  Thinking

и мерси за съпричастността относно матрака - днес намерих на едно място по поръчки и май ще си решим проблема.

хайде отивам да правя вечерята, че от цял ден миткане нищо не съм яла и нищо няма и за ядене, а таткото ще се прибере и той озверял  Mr. Green

Бубе най-общо хващаш бебето през гърдите с една ръка, с другата му потапяш дупето под водата и го държиш долу. После започваш да го плъзгаш през водата по проължение на коритото. После плъзгаш настрани - водата да цепи от двете страни на бебето, а не да го обръщаш на една страна.  После му опираш крачетата на стената на легена или ваната, и го оставяш да се отблъсне и пак го плъзгаш по водата напред. После го оставяш да клекне в легена или ваната като го придържаш под краченцата (това е трудно) така, че да бъде перпендикулярно на дъното на легена или ваната. Посла пак плъзгаш напред назад и почваш да мокриш личицето. Първо полека само с ръка, после леко го поливаш. После следва гмуркането - просто леко потапящ бебо под водата - първо само личицето, после и главичката - само потапяш не задръжаш! Бебо киха и кашля - но това е рефлекс - не е нагълтал вода. После спира да киха и да кашля и поне Мара страшно се кефеше. Ами общо взето за първи път толкоз. Март месец  вече в големия басейн ще се плува по сериозно - до тогава в легена Laughing

супер инфо. мерси. ние от няколко дена го правим това с отласкването по време на баня и тя все по силно започна да се оттласква и определено се кефи. а един път таткото на няколко пъти й потопи главичката, без да иска, а аз му се накарах едно хубаво. а Ида като почна да киха и кашля ... аз така се стреснах, че ще си удавим детето.  Crossing Arms

а колко вода трябва да има в коритото? повечко предполагам?

# 132
Денчо, много благодаря!!! Съвсем ясно обяснено Hug Hug

Розичке, да стягаш редиците и да отразиш присъствие следващия път, че някой път ще стане като нас с Мама Ана. Разминахме се, че не се познахме Joy

# 133
Илка легена се пълни до горе - колкото повече вода толкова по- добре. Иначе Мария не я будя - тя си знае Grinning

# 134
та значи пак да питам има ли мераклии от люлинско за разходки днес бяхме в Западен парк с малката и мъж ми и беше страхотно - няма проблем с количката.

Общи условия

Активация на акаунт