Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 9 974
  • 302
  •   1
Отговори
# 15
Честити месечинки  на порасналите бебоци! Да са живи, здрави и послушни!

Марожинка, да не би да не е акала скоро?
Моята имаше един период, в който акаше веднъж на 2-3 дни. Обикновено с наша помощ, защото към края на втория ден ставаше неспокойна. Напоследък започна отново да ака по няколко пъти на ден. Чудя се сега дали пък това е нормално.  newsm78 И изобщо как ще разбера дали има разстройство примерно, като по принцип изпражненията на кърмачетата са рядки.  newsm78

Ей, вчера ни беше тройно критичен ден. За целия ден спа 2-3 пъти по половин час. Не знам какво й беше станало. А когато се случи да си пропусне съня по някаква причина супер се изнервя и ситуацията става ужас. Хем уморена, хем изнервена - заспива трудно и спи много леко. Затова гледам задължително да изкара по един сън предиобед и следобед.

Розичка, и аз ние уж сме на кърмене на поискване. Но в чудо съм се видяла с това поискване напоследък.  #Cussing out Понякога имам чувството, че кърмя с часове и направо ми се плаче като ще се кърмим. На всичкото отгоре стигнахме до там, че бебка отказва шише - едва успявам да й пробутам по някоя глътка вода през деня. За хапване на АМ и дума не може да става - плюе и плаче.

# 16
А сега вече Добър ден от нас!

От снощи се опитвам да честитя на цялата тумба месечинки днес, но нета нещо не ми беше в услуга.

Да са ни живи, здрави, поспаливи, спокойни, засмени, приказливи днешните герои на деня!

При този дъжд, разходка едва ли ще има. Пишем го дъждовен днес.

Денчо, мисля, че се досещам за какво извиване говориш. И аз се бях стреснала. Дори като и галя коремчето отстрани, се свива. Май просто има гъдел. А извиването си е нормално. Нали като изправиш Мара си стъпва и на двете крачета. Провери я като я изправиш и я виж в гръб. Гръбнакът и си е добре, сигурна съм.

# 17
Привет момичета.
Честити месечинки на Ивко на мама tonesa, Стефи на мама temi4ka, Карина на мама mirabela, Радост на мама didipidi, Косето на мама Fairy, момиченцето на мама venera44, Емили на мама Norass / Лора и  Васко на мама vaninha ( брей че бебеносен този 14 ноември).

Явно няма да стане за Морската в тоя дъжд, но утре в Мола можем да се пробваме.Кажете един час и да се сберем.И ето казвам по рано.Анутев да не бачка.Мама Анна да си осигури колата от Барбарона.Бубето е моя грижа, а на Юлето й е близко.Ей че ставам за регулировчик.Има още варненки, айде включете се.

Аз имам и две питанки.Първо- капят ли ви косите.Като се къпах сутринта имах чувството, че половината ми коса замина в канала.Хормони ли какво ли.
И второ-как слагате децата да спят-по гръб или настрани?

# 18
Успях да разгледам всички албумчета на нашите бебоци,страхотни  и най-готини,пу-пу да растат здрави и весели  Hug
Успях да кача някой наши снимки  Heart Eyes

# 19
  • София
добър ден. да се разпиша в новата темичка от сега, че после сигурно няма да имам време.

Ели, аз Ида вечер я слагам на една страна - на ляво. Ако не е добре наместена се сърди и просто не може да заспи. Иначе сутрин я намирам по гръб с главичка обикновено на една страна. Но Ида е голямо бебе вече - стартови 4кг, сега сме сигурно към 5.600-5.700кг и е доста жилавка. Даже на няколко пъти се обръща от гръб по корем и обратно.

хайде лек ден, аз бягам към банята за един бърз душ преди диването да е отворило устата за следващото хапване Hug

# 20
Честити месечинки на всички бебоци, родени днес! Да са живи и здрави, игриви и обичани!

Ели, аз слагам Калина настрани, но тя си се обръща по гръб напоследък. Май така й е по-удобно. Засега нямям проблеми с косата, щото само това ми липсваше. И да те питам с твойта пораснала щерка - престанаха ли ви коликите?
Денчо, и аз съм се учудвала на позите на Калина, но както казват, те в нас и по-странни са заемали, така че за тях това е нормално.

# 21
Ели, не ми капе косата, но за сметка на това е отвратителна - сплескана и се омазнява за отрицателно време - нещо, което не й е присъщо, дължи се на хормоните. Капенето й също е в резултат от тях, ще мине Simple Smile.

Косето го слагам по гръб да лежи, твърде бързо се отказах от опитите да го сложа на една страна - дразни се и се пъне и гъне, докато не легне по гръб. Главата си я слага обикновено надясно, рядко успявам да го накарам да легне на лявата си страна.

marojinka, хубаво да е жадна, но щом не й минава от водата, явно не е това Wink.
На Косето също му се случва да се разплаква внезапно и силно насън. Даже аз докато стигна до него и той пак заспал. И дъщеря ми го правеше, нормално е.

# 22
И аз започнах да намирам косми из къщи.  Sad Бях забравила какво е.

Аз моето бебе винаги го слагам на една страна и гледам редовно да й сменям страните. Иначе докато спи тя понякога си се извърта по гръб. По гръб се опасявам да я сложа заради евентуално повръщане. А иначе е препоръчително да се слагат на различни страни, защото иначе /ако спят само в едно положение/ им се сплескват главичките.

# 23
Мъри да не те отчайвам, но сега се позасилиха.А бяха почти изчезнали.Вече два-три дни се събужда в 4:30 и плаче и много пръцка. ooooh! Уж трябваше да са на привършване

# 24
...
Аз имам и две питанки.Първо- капят ли ви косите.Като се къпах сутринта имах чувството, че половината ми коса замина в канала.Хормони ли какво ли.
И второ-как слагате децата да спят-по гръб или настрани?
Моята капеше доста в началото, вече не толкова. Нормално е, след раждане. Всъщност пада тази коса, която е поникнала допълнително през бременността. Ползвай 3 минутните маски, идват добре.

Както и да я сложа да спи вече се извърта по гръбче, а главичката - настрани.На три месеца е нормално да си спи по гръб с вдигнати до главата ръчички...

Бубе, много сте хубавки на новата снимка  Hug

marojinka, газове са... помагай и да ги изкарва и ще е спокойна.
Аз продължавам да си твърдя, че газовете и коремните болчици от преяждане, газове и др. не са колики.

Ние пък лесно изкарваме газове винаги, нямаме и колики/все ги чакам с приготвени капки ама няма/, а не ще да спи нощем и това си е.
Изпратих таткото в билковата аптека да пита какво безвредно може да се дава за сън. Има капки за сън за малки бебета, но категорично ги отказвам, с билки е по-безобидно. Та да видим...

# 25
Най-сетне се добрах до компа. Малкото дзверче заспа Crazy И сега да почерпя за това, че сме порастнали на месеци пък след обяд доки ще каже как сме пораснали на мерки и теглилки.

И Честити месечинки на другите бебчовци днес Ивко на мама tonesa, Карина на мама mirabela, Радост на мама didipidi, Косето на мама Fairy, момиченцето на мама venera44, Емили на мама Norass / Лора и  Васко на мама vaninha. Да са Ни живи и здрави дечицата. Само усмивки и весели гукания да раздават. Повече да папкат и по-малко сълзички в очичките Hug
Ели, косата не ми капе, може би защото е къса и често я подстригвам  newsm78, но си е и до хормони.
А Стефи си спи както намери за добре  hahaha Сутрин дори си качва крачетата върху мен  Joy
marojinka, беб пие само чай, много му харесва един на милупата с 11 билки. Той и на мен ми харесва (вкусен е) и е против колики.
Тони, много готино и мило ми стана от заглавието на темата ни. Благодаря и на  Mimi 03  Hug.Хайде от Нас лек и спокоен ден и да ни  fingerscrossed да плачем малко на ваксината

# 26
Нора, да не би прекалено много да спи през деня и затова нощно време да будува?  newsm78 Капки за сън за малки бебета?! Звучи доста примамливо!!!  Mr. Green Ааа и още нещо - лично аз избягвам смяната на памперса през нощта, защото със сигурност се разбуждаме и откарваме после два часа в приспиване.  Peace

Аз пък имам проблем с нещо като акне. Появи ми се към края на бременността. Уж чакам като се нормализират хормоните да се оправи, но засега направо ме докарва до лудост понякога. Никога не съм имала проблемна кожа.  Cry А някой ми каза, че докато кърмя няма да ми се нормализират хормоните - дали е вярно?!  newsm78

# 27
Запис, че напоследък няма нищо ново при нас.
Само за спането мога да кажа- спи си по гръб още от първия месец- главата си я върти както си иска. И обикновено цялото тяло е диагонално на ляво в кошарата, с лека чупка в кръста- някой май обясняваше нещо такова- не ми е минало през ум да се чудя дали е нормално или не, имайки предвид аз как се въртя и в какви пози спя  Mr. Green

Честито на всички месечинки- наистина са много днес!    bouquet

# 28
Косата ми започна да капе в последните месеци от бременността. Едва преди седмица заабелязах, че е спряла да капе. Във всеки случай не от някакви помощни средства. Просто му е дошло времето. За сметка на това, обаче, бързо се слепва и става една гадна.

Спим по гръб с глава на една страна (без значение коя).

Радвам се, че ни харесвате, че напоследък се чувствам не особено фотогенична Grinning

# 29
Нора, да не би прекалено много да спи през деня и затова нощно време да будува?  newsm78 Капки за сън за малки бебета?! Звучи доста примамливо!!!  Mr. Green Ааа и още нещо - лично аз избягвам смяната на памперса през нощта, защото със сигурност се разбуждаме и откарваме после два часа в приспиване.  Peace

Аз пък имам проблем с нещо като акне. Появи ми се към края на бременността. Уж чакам като се нормализират хормоните да се оправи, но засега направо ме докарва до лудост понякога. Никога не съм имала проблемна кожа.  Cry А някой ми каза, че докато кърмя няма да ми се нормализират хормоните - дали е вярно?!  newsm78

Спи непрекъснато преди обяд, даже до 14.00 все спи, и сега спи. След обяд редува сън - будуване, като последното спане е към 22.00 до към 24.00 или 1.00
И се почва... - смее се, гука, пее, рита, играе си. След 12 почти не яде, до 5.
Ако започна да я приспивам през нощта, да я люлея, надава един вой... ядосва се, не ще да спи. Понякога я оставям под гимнастиката и подремвам край нея.
Но през деня е невъзможно да я удържа будна за повече от това сега. Изобщо - не е възможно да я науча на каквото и да е. Става на нейната винаги. Заспива в движение ако и се спи, без люлки, без уговорки.
Скорпионска работа...

Розова вода за пъпките и хининова вода за косата.

Общи условия

Активация на акаунт