Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 9 994
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Мамчета известно ли ви, че даже по-силното тръскане и люлеене до 3 месеца е опасно и може да увреди мозъка? И тези техники не са по-малко опасни.
Много са, детето се хваща за глезените с главата надолу и се облива с вода и разни такива, но не ги препоръчвам. Почетете малко за рисковете за главата на бебчовци.
Изглеждат безопасни, но не са.
Лорче ,точно на тази възраст се прави (до към 3тия месец).
А това с обръщането на долу с главата и поливанет,осоляването и други подобни са съвсем различни неща  Peace Съвсем до скоро този похват е бил сред упражненията за бебо ,и не е толкова ужасно колкото звучи  hahaha,но определено си е шах като го видиш за първи път  #Crazy
... възможно е... не искам да съдя, но мен ме е страх. Всичките им костички още не са костички и са меки, ами ако нещо неправилно натиснеш при вдигането на 5 килограмово/което не е малко/ бебе, за главата... как носи тази тънка шийка такава тежест...
пък за небцето въобще не искам да мисля
там ако нещо се размести или счупи костички попадат директно в мозъка

както и да е... аз само си разсъждавам на глас

# 226
"вълшебни" капки Лефакс, и твърди че помагат, ама не е така  Naughty Naughty )
Аааа, сега като прочетох какво е написала Лора, и се сетих, че големия ми малък брат като беше бебе го изтезавах,като го въртях  с главата надолу, хванат за краката  Embarassed ама сега си изглежда нормален  Laughing  Mr. Green
smile3532 smile3532 smile3532
Какво ли не понасят горките деца  ooooh!
Лорче повярвай ми разбирам .На мен като ми го показаха направо луднах   hahaha Разбира се,че първо подпитах педка дали е безопасно  Naughty
И ние като Диданка от дума на дума и свеки я гепи за гушата ...направо щях да я плесна съвсем първосигнално... #Cussing out

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 21:12 от shoppy-мими

# 227
 kaffeetrmker_2 Sleeping

това за вдигането за врата и небцето и аз го бях чувала преди да забременея и гледах ей така  #Crazy  ама ги бях забравила тези похвати... добре че около мен няма кой да ги упражнява и да ме убеждава в полезността им...

Това все едно аз съм го писала!  Mr. Green
Не знам за вас, но според мен е голяма глупост това.  smile3527 #Cussing out Да не говорим, че ако до сега не се е случила някоя гадост не значи че няма да се случи.  Thinking Бебенцата са толкова малки и лесно раними...  Sad

За коликите на нас ни казаха и да даваме и да не даваме  бебето само трябва да ги преживее.  Tired

Ели, то хубаво камъка го няма,  smile3501 но защо те боли? Или вече си по-добре?  Praynig

# 228
Диданке, разбойничка такава  Grinning Grinning

За коликите няма лек, и аз така знам.
Всъщност има един - Любов.

# 229
На Галето милата направо и се разказа играта с тия колики. Галчоооо  Hug Hug Hug

# 230
Светле, чудесни линкове Hug
Първият без да знам си го прилагам (метода де), а вторият като ме хванат братята ще прибягвам към него.

# 231
Диди 83 аз попитах за Вагинтола Благодарско !!!!!  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing Hug   Hug  Hug Какво е това вадене на врата като ви чета и настръхвам  #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy  или нещо не мога да прочета правилно   newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy

# 232
Диди 83 аз попитах за Вагинтола Благодарско !!!!!  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing Hug   Hug  Hug Какво е това вадене на врата като ви чета и настръхвам  #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy  или нещо не мога да прочета правилно   newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy
af Кво да ви кажа всеки луд с номера си  Mr. Green

# 233
Здравейте и от нас!
Днес ни посети нашата докторка, за да обсъдим това-онова. Оказа се, че в захранването нашите педиатри са възприели нова тенденция. Преди 9 години захранвахме каката от втория месец със сокче и плодово пюре. Сега обаче се препоръчва захранването да започне чак на 4-5месечна възраст като първата храна ще е зеленчуково пюре. Това се прави, за да се намали риска от алергизиране на бебоците. Аз нямах търпение да я почерпя със сок Симончето, но ще почакам щом трябва.

Отново с цел предпазване от алергии, докторката ме посъветва да огранича до минимум млечните продукти, бобовите храни, портокали, шоколад... Телешкото месо било особено алергизиращо. Посъветва ме, ако консумирам все пак нещо подобно, или пък алкохол, да го правя, когато гърдите са пълни - т.е. преди кърмене. Защото тогава лактацията била съвсем намалена и в млякото няма да попаднат кой знае колко нежелани вещества.

Показаха ни много приятен масаж, който трябва да си правим преди къпане - много ни хареса.  Flutter

Моето бебе продължава упорито да отказва да пие вода и изобщо да приема каквото и да било от шише - дори кърма. Вече започвам да се чудя как ще ида на концерта на Depeche през м. май.  newsm78

Ей, това за врътлето - направо тръпки ме побиват като си го представя. Аз не бих го направила с бебето си. Но всеки сам си решава.

# 234
Все се каня да питам мамите с бебета на 3 месеца - Ели например, Иринка, Пепена, - минахте ли през лактационна криза, щото нали казват, че на третия месец имало? Как ви понесе?

# 235
Отново с цел предпазване от алергии, докторката ме посъветва да огранича до минимум млечните продукти, бобовите храни, портокали, шоколад... Телешкото месо било особено алергизиращо. Посъветва ме, ако консумирам все пак нещо подобно, или пък алкохол, да го правя, когато гърдите са пълни - т.е. преди кърмене. Защото тогава лактацията била съвсем намалена и в млякото няма да попаднат кой знае колко нежелани вещества.

Нали уж трябвало да се приемат след кърмене  newsm78 . За алкохола специално бях чела, че ако сме пили нещо, трябва да е след кърмене, понеже не е хубава кърмата в първите 30-60 минути след пиенето (ама че смотано се изразих  ooooh! )

af Кво да ви кажа всеки луд с номера си  Mr. Green

А някои и с цяла програма  smile3532
Мила, ти правилно го четеш, ама по-добре да не го виждаш... 

# 236
Все се каня да питам мамите с бебета на 3 месеца - Ели например, Иринка, Пепена, - минахте ли през лактационна криза, щото нали казват, че на третия месец имало? Как ви понесе?

Струва ми се, че влизаме в нещо такова. Цяла вечер само суче, плаче, гука, и т.н - не спи, превъзбуден е и няма  успокояване. . Ни дундуркане помага, ни заспиване или кротване , нито нищо - нерви се и плаче. Вече направо в чудо с видяхме.

# 237

Честно да си кажа не съм чела какво е лактационна криза Embarassed  Мамите в моето обкръжение знаят, че млеконадоя е страшен.Днес сутринта например изцедих 200 мл и отидох на изследвания.Анита се събудила и излапала всичко.Свеки  #Shocked то и аз де.Това са си 200 мл.Наобед същата история.Та ако кризата се изразява в това да ми намалее млякото-за сега май не съм имала.

# 238
...Днес сутринта например изцедих 200 мл...

Това не е ли нормално количество?  newsm78 Аз по толкова цедя(даже рано сутрин  300мл.)  #Crazy Борко изяжда почти всичко, само от тези 300 сутрин и последното цедене преди лягане успявам да съхраня.  Thinking През деня цедя 200-240 (на всеки 3-4 часа)и всичко изяжда  newsm22 При това Борко е с месец по-малък от Анита.  #Shocked

# 239
Седя си в тази късна нощ и си мисля колко  различни са децата Laughing
Косето със сигурност не изяжда 200мл, а и аз никога не съм успявала да изцедя толкова (освен, когато не съм си била вкъщи за дълго). Като го оставям на някого с шише, изпива 100-тина мл. Въпреки това днешната консултация показа, че е качил 1,200 и е дръпнал с 6см, вече е 6600. Ако изяжда по 200мл, със сигурност ще качва по три кила на месец Laughing Laughing

Шамс, твоето повече на кърмаческа стачка ми прилича, а не на лактационна криза Peace Което и от двете да е обаче, минава Wink.

За захранването педиатърката ме пита първите шест месеца само на кърма ли ще е Косето (жената вече има опит за настроенията ми от каката). Казах, че така ще бъде, тя вметна, че явно съм решила да спазвам препоръките на СЗО и с това приключихме темата засега.

Ваксината му я биха, ревна малко в кабинета, после спа три часа, после се събуди нервен, удари един як рев, мина му и след това се отдаде на любимите си занимания - ядене и спане Laughing

Утро, аз на моето бебе дори и не се опитвам да давам вода Wink.

Ели, радвам се, че всичко е минало добре Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт