Бременност и високо кръвно!

• 213 292
  • 477
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Явно от притеснение е било, незнам. Винаги преди преглед се притеснявам какво ще ми кажат за бебето. Но вече няма да го правя  Simple Smile

# 211
Здравейте! Аз съм вече в 8-я месец и от оня ден почнах да дигам кръвно,вчера не,но таз вечер го измерихме и беше 130/80 а за пулса да не говорим  Embarassed  Знам ,че не е хубаво това  Sad Тия дни ще го следя по обстойно и ако така се задържи понеделник на лекар. До сега ми беше ниско 100/60.. 110/70... до 120/70 А кафе се ограничавах до 1 на ден, но явно и другите неща трябва да спра  Naughty

# 212
знаете ли как точно се отразява високото кръвно и диабета на теглото и развитието на бебето в утробата? провокирана съм от новината за най-тежкото родено бебе досега - 7 кг, на онази жена, която имала високо кръвно и диабет.
доколкото знам високото кръвно предизвиква забавена развитие на плода, а тук става дума за нещо прекалено.

# 213
  • Варна
Здравейте! Аз съм вече в 8-я месец и от оня ден почнах да дигам кръвно,вчера не,но таз вечер го измерихме и беше 130/80 а за пулса да не говорим  Embarassed  Знам ,че не е хубаво това  Sad Тия дни ще го следя по обстойно и ако така се задържи понеделник на лекар. До сега ми беше ниско 100/60.. 110/70... до 120/70 А кафе се ограничавах до 1 на ден, но явно и другите неща трябва да спра  Naughty

Здравей, аз знам че към края на бременността е нормално да се увеличи кръвното налягане, както и пулса. Най-вероятно АГ ще ти изпише Допегит, след като ти види резултатите. Аз моето го свалях с малко канела в прясно мляко, но пък май канелата имала нещо общо с контракциите-не съм сигурна.

знаете ли как точно се отразява високото кръвно и диабета на теглото и развитието на бебето в утробата? провокирана съм от новината за най-тежкото родено бебе досега - 7 кг, на онази жена, която имала високо кръвно и диабет.
доколкото знам високото кръвно предизвиква забавена развитие на плода, а тук става дума за нещо прекалено.

Amorex,мисля, че при гестационне диабет бебетата стават доста големи. А за високо кръвно незнам как се отразява на бебето. Аз също останах изумена от 7 кг-то бебе  Shocked

# 214
  • София
Може би е от диабета.
Моя син се роди 2,4кг, 34та г.с. (според неонатоложката е осмаче)

# 215
Момичета ще питам в тази тема макар и да не съм бременна все пак въпроса е за кръвното. Аналгина сваля ли го , понеже така съм чувала и до колко го сваля ? Чувала съм,че леко го понижава. Понеже сутринта се събудих с главоболие си измерих кръвното и беше 13/90 , а като пих един аналгин спадна на 115/80. Някъде чета , че аналгина нямал отношение към кръвното , на други места чета , че има.

# 216
  • Варна
Вчера бях на консултация - кръвно 150/100  Shocked, бях спряла Допегита отпреди 2 седмици, кръвното не се е вдигало повече от 110/70. АГ каза, да почвам Допегита и вникакъв случай да не го спирам - 2х1. Страхувам се, че ако не е от притеснение това кръвно, до края на бремеността няма да ми действа тоя допегит/чела съм, че при някои момичета е така/. Та така.. Допегита не вреди на бебето по никакъв начин нали?

# 217
  • Стара Загора
.. Допегита не вреди на бебето по никакъв начин нали?
Не. Вреди му високото кръвно. Следи се внимателно. Имаш още доста път да извървиш. АЗ бях с леко високо вчера 135/90 и изпих един допегит при докито...за сега нямам пак. Спри солта, сладкото и нервите най-вече.

# 218
  • Варна
.. Допегита не вреди на бебето по никакъв начин нали?
Не. Вреди му високото кръвно. Следи се внимателно. Имаш още доста път да извървиш. АЗ бях с леко високо вчера 135/90 и изпих един допегит при докито...за сега нямам пак. Спри солта, сладкото и нервите най-вече.

Херка, като се сетя още колко път имам... солта и сладкото - спрени, най-лошото-нервите, не мога.
Питах АГ валериан може ли - каза да. Но по колко, кога не каза. Вземали ли сте?

# 219
  • Стара Загора
Сиси не съм вземала никога нещо успокоително и немога да ти кажа как и по колко се взема. Но ти се успокой...ако трябва премахни дразнителите. Наистина трябва да се успокоиш Heart Eyes Hug

# 220
Здравейте,
бих искала да попитам при кой лекар си следите бременността? Аз съм в 11 г.с. и винаги съм имала проблеми с кръвното, още от 13 годишна. Понякога е високо друг път - нормално. При всички изследвания през годините нищо съществено не се установи. Най-накрая заключението все е че съм хипер емоционална и това се отразява на кръвното ми. Лекарства вземах миналата година за кратко (ходих при една невролог, която и в болница чак искаше да ме настани), но от тях толкова ми падна кръвното, че нещата пак не бяха добре, даже по-зле се чувствах. Сега само го следа - да видим какво ще излезе. Та ме интересува дали не е по-добре по време на бременността да се консултирам с някой по-специален доктор. Имам час за ендокринолог по препоръка на АГ.

# 221
Наде, освен с ендо, трябва и с кардиолога и АГ да съгласуваш нещата и да следиш стриктно ст-стите на кръвното. Hug И на мен ми правиха какви ли не изследвания и в болница лежах и резултатът е здрава жена със завишено кръвно  Shocked нямало причина..... дано мине след раждането, ако е било хормонален проблем Praynig
Лека бременност, мила! Praynig Hug

# 222
При мен също е от хипер емоционалност. Понеже винаги всичко адски много го премислям и изживявам и за това съм с променливо кръвно. Когато всичко ми е ок съм с нормално към ниско (110/115-80) , а когато имам някакъв проблем макар и малък и се вкарам във филми тогава скача до небето. Просто съм си такава и много , много ме е яд Close.

# 223
Момичета високото кръвно е много опасно - казвам от личен опит. Не искам да ви плаша, но води до хипотрофия на плода - изоставане в растежа, а понякога и развитието. В комбинация с албумин в урината се поставя диагноза прееклампсия. Загубих бебчето си 2009 година в 8 месец точно поради високо кръвно и албумин. Не се оставяйте, покачи ли се кръвното, веднага на лекар!!!!

# 224
  • София
здравейте, и аз вдигнах кръвно, до края на 5ти месец бях от ниско до нормално (преди бремеността бях с високо(100/150), но от първите дни на бременността спадна до 90/60. От няколко седмици обаче вдигнах до 160, средно над 140.
Имам няколко теории. Едната е хормонална. Затова искам да ви помоля да споделите при вас виждате ли такава зависимост. И така. Преди бременността либидото ми беше на нула, в смисъл никаква нужда от секс, макар и да имам самочувствие, не съм депресиарана и т.н. просто не изпитвах никаква нужда. До към 5ти месец обаче нуждата от секс беше направо болезнено голяма, и когато отмина отново вдигнах кръвно. Нещо ми подсказва, че има връзка.

Дадоха ми направление за кардиолог, но от 5те години с високо кръвно знам, че просто няма да ми помогнат, ще ми дадат шепа лекарства, които не ми действат и толкова. Допегита няма никакъв ефект върху мен.
Бихте ли ме посъветвали за кардиолог в София, които наистина прави всички възможни изследвания и работи с бременни. На мен само бъбреци са ми гледали; Нито някога ме качиха на колело, нито ме вързаха за онази машинка, която проследява кръвното 24 часа.

И друго, когато се движа, обратно на всякаква логика кръвното ми пада. Ако се залежа, става страшно. Същото забелязах като пия прясно мляко, 10 единици веднага нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт