Бременност и високо кръвно!

• 215 231
  • 477
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Отбой:
http://www.lekar.bg/news-61/info-3167/%D0%93%D0%BB%D1%83%D1%85%D … D1%82%D0%BE.-.%5C
цитат:
ЗА КЪРМАЧКИТЕ
Всички части на глухарчето имат целебни свойства за младите майки: корените, листата, цветовете. Корените на глухарчето съдържат природни заместители на захарта (като диетичен продукт се усвоява прекрасно при диабетиците и страдащите от проблеми с бъбреците и жлъчния мехур).

Благод рение на глухарчето организмът изхвърля токсините и стимулира дейността на сърдечно-съдовата система.

Повдигайки тонуса, целебното растение повишава настроението.

За кърмещите жени глухарчето е най-ефективният помощник за стимулиране на кърмата.

Още Авицена е лекувал с млечния сок на глухарчето сърдечни и бъбречни отоци, препоръчвал го е при венозни съсиреци.

НЕ ЛЕКАР, А ЗЛАТО!
Глухарчето е богато на антиоксиданти, предпазващи от диабет и рак. Влияе благотворно на обмяната на веществата и ускорява възстановителните процеси след инсулт.

Щом става за кърмачки е ок и за бременни.

# 256
  • Варна
х_diabet_mama , благодаря ти много  Hug  bouquet Моя чай е същия, като този, който си дала на линка по-горе.  Обаче какво значи да запариш в студена вода и да престоят 8 часа  newsm78   Blush

Моите са ситно смлени  Peace

# 257
Момичета от Варна, да ви питам откъде купувате корените от глухарчета, че аз питах в няколко аптеки и ме гледаха супер странно  Rolling Eyes

# 258
  • Варна
Момичета от Варна, да ви питам откъде купувате корените от глухарчета, че аз питах в няколко аптеки и ме гледаха супер странно  Rolling Eyes

Здравей, аз ги купих от една билкова аптека. Но съм във Владиславово. Инъче до НОИ има билкова аптека ако се сещаш. Там трябва да има. Но някъде мернах, че не е желателно да се пие от бременни и затова не почнах да го пия  Peace

# 259
  • София
Отговора на д-р Михайлов е, че е напълно ок да се пие от бременни.
ето и линка: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=41383
аз започнах да го правя само със запарка, без да го варя. 1 час във вряла вода.
При всички положение корена ще ти навреди по-малко отколкото отоците и шепите допегит.
Единственото място където почетох, че не е ок беше за един продукт, извлек от корен, немски май беше, но не знаем какво има в него, мисля беше на спиртна основа. Но покажи къде си прочела за чая конкретно моля те.

# 260
  • Варна
Здравейте момичета, искам да попитам за бременна, какви стойности на кръвното са допустими - максимални стойности. Има ли значение, дали по принцип е ниско кръвното примерно 110/70, като се вдигне на 120/80 - високо ли е? Питам, защото напоследък е все 120/80 а аз се чувствам добре. Дали защото бременността напредва и стойностите лекичко почват да се покачват?

П.С. : х_diabet_mama , не можах да открия къде го прочетох това, ако пак ми попадне ще дам линк  Embarassed  Прочетох как си го запарваш в момента и се чудя дали и аз така да го направя, въпреки, че пише 8 часа да се запари в студена вода. А на три пъти ли да се пие или на глътки през целия ден?

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 12:16 от sisi83

# 261
  • София
По принцип кръвното леко се покачва по време на бременност.
Стойностите 120/80 се считат за нормално кръвно. За високо се счита при стойности на горната граница над 130.

# 262
  • Варна
Вчера в момент на силен стрес се вдигна на 140/90, но след  5 мин беше вече 120/70.  Явно много се влияе от нервите. От еднократни вдигания има ли голяма опасност?
Станала съм толкова зле, че си го меря буквално през един час и все  110/70 след час е 120/80, след още един час пак 110/70 и така... Мисля за вариянт от време на време Мента, глог и валериан да си пийвам   Confused

# 263
  • София
На мен не ми действаха тези капки.
Кръвното ви е нормално.
За родилното тръгнах с 155/100, вместо да свалях аз вдигах. Там вече беше 150/100. И дребният беше решил, че ще се ражда.
Но аз поддържах високо кръвно през цялата си бременност. След раждането не мръдна от 120/80.

# 264
  • Варна
Благодаря за отговорите   bouquet

# 265
sisi83   аз за сега сум сус крувно 120/80 но биах сус 150/90 и гиниколога ми исписа допегин и за сега сум с него но аку6ерка та ми каза 4е гранизата триабжа да е 130/80  и затова се налага сега да го искараме седма4и но имам проблем и сус захарта дигам отвреме на време и пазиа диетаа  и такаа newsm03

# 266
  • Варна
ivana8444, какво значи, че се налага да го изкарате седмаче  newsm78  Това 150/90 единичен случай ли е?

# 267
да така го подуржах крувното 150/90  или 140/80 но от допегина сега кръвното ми е 120 /80  6те го искарваме седма4е  за6тото преди това имам три смъртни слъ4иа едото ми бебе по4ина от високото ми кръвно и затова лекариа каза да не рескъваме да не 4акаме деветиа месез и затова седма4е трите ми бремености бебетата ми умират в  деветиа месез

# 268
  • Варна
ivana8444, съжалявам, че си преминала през това... пожелавам ти от все сърце да гушкаш живо и здраво бебче  Hug Една бъдеща мама ме светна за Аронията. Купи си чай или сок от Арония и си пий. Супер е! Много е лековито... Прочети за нея и ще видиш. Успех ти желая. Драскай по някой ред да казваш как си  Hug

# 269
sisi83 мерси за милите думи този пут 6те имаме касмет за6тото бог е с тас последното като го родих по4инало ре6иьме с моиа да си осиновим моми4енце и тиа сега е на 4 год моита принзеса и затова се ре6вх пак да забреминеиа да пробваме на неиниа кьсмет  Praynig Praynig Praynigразкажи не6то за себе си ти как си 6те  иа пробвам тази билка обе6тавам  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт