Бременност и високо кръвно!

• 215 236
  • 477
  •   1
Отговори
# 300
стискам палци  newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 301
  • София
Mina.S, пожелавам всичко да е наред. Добре, че си под болнично наблюдение. Стискам палци.

# 302
Аз също принципно съм с високо кръвно и от около 10г вземам хапчета.С първата си  бременност пих първите 3м и след това кръвното ми се нормализира и по препоръка на лекаря ги спрях до края на бременността.Преди 3 дни кръвното ми беше 140/80,но това го отдавам на безсънната нощ която прекарах и лекото притеснение,че ми беше първа ехография.Иначе се чувствам добре,никакви признаци на високо  кръвно нямам.Гинеколога беше някакъв заместник-практикант и ми каза да се консултирам с личния си лекар newsm78 но аз все още не съм си записала час.Иначе си пия хапчетата всеки ден,разбира се като казах,че съм бременна и личния ми ги смени и в момента вземам Lexon.

# 303
  • София
Мина, много се радвам, че ме послуша, знаех си че така ще реагира Угрински. На мен ми забраниха лап топа  -вдигал къвното, така че не стой за повече от 10 минути. Трябва ти тишина и тъмнина, те и сестрите ще ти го кажат. Hug Макар, че когато Угрински е там тишината е невъзможна. Mr. Green
Драсвай по един ред да знаем как си, стискам и аз силно палци. А на Угрински му кажи да убие Мазнейкова и Дяволов не теб!!!!!!!!!!!

hahuhihi в кой месец си? до 7ми кръвното стои ниско, после се връща. Успокоителното при хипертониците е, че по-високиет нива не са толкова фатални както при тези които вдигат за първи път през бремеността. Lexon за първи път го чувам да се ползва по време на бременност.

# 304
  • София
... А на Угрински му кажи да убие Мазнейкова и Дяволов не теб!!!!!!!!!!!
До колкото разбрах, Мина не е ходила при Дяволов. Да не му приписваме чужди грехове.
Важното е, че вече е в болница под лекарско наблюдение и това е благодарение на теб, х_diabet_mama. Не бях достатъчно убедителна и добре, че ти беше по-настоятелна.

Прееклампсия и частична плацента превия.
Отоци на краката.
Кръвно 170/100.
"Мазнейкова ми обясни всички опасности за мен и за бебо но според нея засега не съм за болница."
...
Като ги четях тези неща няма да ви казвам колко се ядосвах.
 Sick
Искаше ми се Мазнейкова да е до мен и да я   #Cussing out bash #2gunfire

# 305
  • София
Оу, аз реших че е ходила, бременска деменамция, какво да правиш  Crazy дано този път я карам по-леко
Този път рекорда ми е само два загорени чая, третия успях да го опазя. За сравнение миналия път загорих 4 пъти спагети един след друг, накрая ядохме салата  Mr. Green

# 306
  • София
Стига бе,какви лекари само! Sick
При мен при кръвно 150/100 веднага секцио по спешност..после се вдигна до 170,но няма значение...важното е че сме живи и здрави, е вярно,бях накъде в 38-39 г.с....

# 307

hahuhihi в кой месец си? до 7ми кръвното стои ниско, после се връща. Успокоителното при хипертониците е, че по-високиет нива не са толкова фатални както при тези които вдигат за първи път през бремеността. Lexon за първи път го чувам да се ползва по време на бременност.
[/quote]

В 14 седмица,някъде 3месец.А иначе за lexon доктора се съветва с кардиолог.Не разбрах дали  за първи път чуваш за Lexon или за първи път чуваш,че се дава на бременни.

# 308
  • София
за първи път чувам това лекарство, само за допегит и различните му търговски марки съм чувала, дори в чужбина. Да не е и това друга марка на допегита?
Боже, деменамция да се чете деменция, наистина съм зле  #Crazy

# 309
за първи път чувам това лекарство, само за допегит и различните му търговски марки съм чувала, дори в чужбина. Да не е и това друга марка на допегита?
Боже, деменамция да се чете деменция, наистина съм зле  #Crazy

Да,предполагам,че не си го чувала,защото не е в БГ.С първата си бременност пиех Aldomed,но по принцип от мноооого години пия Fludex

# 310
  • София
Aldomet = Methyldopa, Dopamet, Dopegyt (различни марки на една формула)
lexon обаче въобще не намирам

# 311
ай,извинявай,грешката е моя,Loxen е  newsm78

# 312
  • София
Какво ли стана с Мина , дано са добре Sad
Намерих още една билка за кръвното
http://www.puls.bg/health/herbs/news_8139.html

"На този етап ефектът на белия равнец се следи експериментално. Действието му се сравнява с верапамил."

Аз пия верапамил в момента и си поръчах равнец, да видим.

# 313
Здравейте! Аз родих в края на юли и 2 седмици след това вдигнах кръвно- 150/90. Веднага започнах допегит 3пъти по 1. Пия го оттогава и ефекта е почти нулев. Има следобеди, в които вдигам до 160/100. Нямам оттоци- всички изследвания са ми перфектни, кардиограма и ехограф- също. Според кардиолога няма др. лекарства съвместими с кърменето и трябва да спра да кърмя. Още вчера трябваше да започна лекарствата, но сутринта кръвното ми беше нормално и се отказах. Следобед вдигнах 140/90, ям канела с кисело мляко и пада. незнам вече какво да правя, искам да кърмя, но ако продължава така ще спра. Чаят от глухарче подходящ ли е за кърмачки!

# 314
  • София
Глухарчето не само е подходящо но е лактогонно, по-напред съм пускала линк и копи оттекста за лактацията.
Възможно е да оттичаш от допегита. Аз правих същото проучване за кърмене и лекарства, прочетох материали от цял свят и се консултирах с кърмаческите огранизации.
Можеш да смениш с верапамил, в САЩ има изследване както и испанско, разрешават го. Пиеш и не кърмиш следващите 3 часа важи за всички лекарства. Можеш да се изцедиш преди да го вземеш.
Как са ти бъбреците?

Общи условия

Активация на акаунт