Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Сингулар и как действа?
Какво е Фликсотид и как се приема?
Какви са възможните странични ефекти от употребата на Фликсотид, Сингулър и комбинацията им?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Сингулар и как действа?
-
Какво е Фликсотид и как се приема?
Фликсотид е кортикостероиден спрей, използван за лечение на астма и алергичен ринит. Приемането му включва впръскване към външната страна на носа, като се избягва впръскването върху вътрешната стена на носа. Обикновено се използва за продължителен период от време и може да отнеме няколко седмици, за да се прояви ефектът му.
-
Какви са възможните странични ефекти от употребата на Фликсотид, Сингулър и комбинацията им?
Фликсотидът може да причини различни странични ефекти, като потенциално натоварване на надбъбречната жлеза и затруднено производство на инсулин. Освен това, продължителната употреба може да доведе до разрушаване на носната стена. Препоръчително е да се консултирате с лекар относно всички наблюдавани странични ефекти по време на приема на лекарството. Възможни странични ефекти от Сингулър и Фликсотид включват натоварване на надбъбречната жлеза, затруднено производство на инсулин, разрушаване на носната стена при продължителна употреба и други. Важно е да се консултирате с лекар относно всички странични ефекти, които забелязватe при приема на тези лекарства.
-
Какво представлява хомеопатията и какви са нейните приложения?
-
Как се прилага спрей с кортикостероиди при алергичен ринит и има ли смисъл от него?
. Аз се чудя дали просто детето не могат да го излекуват като хората и за това да му се получават тези пристъпи??? При вас как е? След празниците ще го водя по разни доценти и други да видим те кво ще кажат ама ме е яд че така изпуснаха детето и сега е на флексотит. Много се притеснявам от 3 дни само рева у нас. От толкова време и е все болен. Не е нормално да кашля 3 мес. и да не пие нищо за кашлица Вие как мислите? Ох имам много въпроси ама стана много дълго вече. Пак ще пиша.

, точно дето е в началото на парка, и да му правиш инхалации по една две на ден, ако щеш ми вярвай, но страшно помагат
. Аз си правих, предписа ми ги там една лекарка, казва се др. Ждрапанска и преглежда в курортна поликлиника, прави също и тези тестовете, кожните за алергиите. Ако сте се засекли с Хелче тя знае къде се намира точно и може да Ви покаже, ако имате нужда от лекар там де, но се надявам че няма да Ви се налага. Дано времето Ви да е хубаво и да си изкарате страхотно.
, по принцип било неизбежно и съпътствало асмата
КАкво да правя как да предотвратя по нататъшни проблеми с кожата?
!Виждам,че някои от вас са с доста опит,затова бил искала да се допитам до вас.Цялата ни история-на 3 месечна възраст-спазъм,който започва с покашляне,без Т.Диагноза-бронхиолит и постъпихме в отделение-антибиотик,урбазон и инхалации с вентолин.След това на 7м от сополи се стигна пак до спазъм и като взе предвид,че имаше себореен дерматит по тялото ни изпратиха за консултация с алерголог.Той ни изписа зиртек и наложи диета,изключваща млечни продукти,яйца и други алергизиращи храни.На втория ден вдигна Т и бе включен антибиотик.Себореята постепенно се изчисти напълно.Сега на 1г и 1м започна с хрема и лека Т,като предположихме че е от зъбите(вади кътници),която до вечерта достигна 38,2.През ноща отново се повиши и заедно с лекарството за Т реших да му намажа гърдите и гърба с яйчен белтък,за да я смъкнем по-бързо.След около 40 мин. се започна едно безспирно кашляне и се стигна до спазъм.Като го разсъблякох видях,че местата намазани с белтък са зачервени.Измих го,дадох вентолин и постепенно спазъма се овладя.На другия ден го заведох при педиатърката.Каза,че в момента няма спазъм,но дишането му е грубо,изписа антибиотик,вентолин и сироп за кашлицата.На третия ден Т спадна и като цяло детето е добре.Вчера на контролния,педиатърката каза да продължим с вентолина за да му помогне да изкашля,но той почти не кашля вече,но каза че дишането все още е остро.На молбата ми да ни изпрати за консултация с друг алерголог в Пловдив(живеем в съседен град),тя отвърна,че няма нужда,тъй като все още не може да се каже,че е астма(тъй като последния спазъм е бил предшестван от Т),да продължаваме със зиртека и диетата.Но аз мисля,че трябва да се предприеме нещо за да не се стига до там,а не да действане при доказана диагноза.Имам координатите на д-р Новакова в Пловдив,но все още се колебая дали да го заведа на своя глава.Кърмен е до година и 2 седмици,този антибиотик е 6-ти на брой,което още повече усложнява картинката.Посъветвайте ме как да постъпя,много съм объркана.Дано не съм ви досадила