Мама песен след песен реди, а Юлчето малко хич не ще да спи

• 13 071
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
Ей,тоя малинов на Бенетон ми звучи супер!С кеф ще се дам да ми спретнеш!  CrazyНапоследък доста ми се чупят и цепят ноктите,но по принцип си ги харесвам,подържах умерено дълъг до дълъг преди децата.

# 211
  • София
Яна купи си на мавала заздравител който попива,мажи по два пъти на ден.Ефекта е много бърз.

# 212
  • София,
Ей само като Ви чета и ми настръхва косата, аман вече от тези вируси ooooh! САмо дано бързо се оправят болничките дечица! Peace

Ели, ако си решила да взимаш инхалатор - вземи си на Омрон - те в момента са най хитовите и най качествените на пазара и са на сносна цена 130,00лв.
И аз така се чудих миналата година да взимам ли да не взимам ли - обаче чесно да ви кажа се родих с него - на малката и действа много добре, само да и протече носа и почваме с инхалации с физиологичен разтвор. ВЕче отдавна му избихме парите дето се казва, защото на нас наистина ни се налага често да го ползваме, даже съм си купила допълнителни маски за децата и за мен, сега в момента и аз го ползвам и наистина много помага.

Иве - извинявай че не ти уточних - ще ходим в началото на юни с ХЕлче - от близнашката Ви тема с Дани и Лора, аз мислех, че я познаваш, но явно съм сгрешила, защото и тя не те познава - имам в предвид на живо, тя също се казва Ива. Ами ние предпочитаме на Сандански, там САнаториума е за деца и възрастни с астма и белодробни проблеми. ЗАсега още го плануваме де, ама дано да стане! Hug
Сега пак прочетох че НИки е с ларингит, той от това е направил вчера пристъпа, моят Ицко ми правеше такива пристъпи от ларингит и то доста често като по малък, много му помагаха инхалации  - пусках врялата вода в банята и го затварях вътре да диша около 5 - 10 минути или над тенджера с вряща вода да диша и после 10 минути навън на студен въздух, и на нас така ни се е случвало да кашля в къщи два три чесе без да спре и да не може да си поеме въздух и като стигнем до спешното и той спира изведнъж и се успокоява, но при нас само с АБ се оправяха нещата, протинвоалергичните сиропи само не помагаха, дано барзо се оправят и двамата! Hug Praynig Praynig

Вики и аз вчера правих Прословутото сочно пиле, ама моите нещо не го харесаха, а и от чесновия прах цялата къща се умириса страшно гадно, та цяла вечер проветрявах.

Реимунизация за БЦЖ - сега вече се прави на 6 г. отново, ние правихме на баткото лятото, всъщност правихме първо манту и не се наложи да го реимунизират, а малката си има белег.

# 213
  • USA
Между другото, мен все не ме хваща БЦЖто. Няколко пъти съм реимунизирана, и все не излиза мантуто както трябва.

Дунди, защо правите инхалации с физиологичен разтвор? Физиологичен разтвор=солена вода. Като инхалираш се изпарява само водата, какъв е смисъла на солта в случая? Какво точно правят в тези специализирани санаториуми?

# 214
  • На края на вселената!
Уинксче, точно това прави инхалатора - не изпарява само водата, а и солите някак.

# 215
добър вечер
Бързо оздравяване на Ники, Ради , Коки и Кико   bouquet
Ели и ние днес бяхме при Масларски към 10.30, Ева вече е по добре, още два дена ще пие Флудитек и да видим ........
Ева също няма белег ,правиха й манту, педито отчете положителен резултат, имаше подутина ,която малко намаля до прегледа ,но когато измери педиатърката каза че е добре
Лека вечер

# 216
  • Canada
Бързо оздравяване на болничките!
Честито на патерици на празнувалите!

Ставам фен Масларски без да съм го виждала  Flutter
Laughing Аз вече съм. Sunglasses

Тъй, изчетох ви и вече е време да си лягам, пак не стигна за писане... Нещо май много дини взех под една мишница, та да видим.

Раян усилено приказва, без да му се разбира, но има проблясъци вече - тук-там някоя дума наподобява, напр. покрай другите бъртвежи е започнал да казва и "мий-мий", когато му кажем "Хайде ела да измием ръцете" и запрята ръкави. Mr. Green Обаче има и друг мотив - много обича да хапва, а обикновено след миенето на ръцете следва това. Понякога вечер се сърди, когато го махаме от стола за хранене, ако зависи от него, ще яде до пръсване. Вече се притеснявам, че ще стане дебел в момента, в който може да се самообслужва от хладилника.

Томасе, защо държиш толкова на сиренето? Тя ако си набавя полезните неща чрез други храни, не мисля, че е проблем неяденето на сирене.

Още една случка с Раян. Налага ми се да уча пак математика, но съм позабравила нещата и мъжа ми ми обяснява задачите. Раян играе наоколо. След няколко опита най-накрая се докопва до един изписан със задачи лист и с много сериозен вид започват обяснения на бебешки с показалец, следящ решенията. Joy Доста се посмяхме. Simple Smile

# 217
  • На края на вселената!

Добро утро!

Снощи чух, че ще има протест на майки за случващото се с 3годишния Илиян в болницата.

November Rain, не държа на сиренето. Но ми се ще да го прояде, за да не готвя отделни манджи. В нашата къща си го тачим и често го ползвам за готвене.

# 218
Мими, мерси  Hug
Цитат
След няколко опита най-накрая се докопва до един изписан със задачи лист и с много сериозен вид започват обяснения на бебешки с показалец, следящ решенията.
Joy
за болните мъници една голяма прегръдка  Hug за съжаление май се е появил вируса, с който ни плашех няколко месеца (то нали прогннозата си беше края на януари, а сега сме си към края). На Мариса групата наполовина останала, и тя беше болна включително. Като бях при Беличева за ларингита на Никола, тя ме предупреди зимните месеци да не го събирам с деца, които ходят на детска, обаче аз не виждам как ще стане - това означава да не си виждам племенницата цяла зима  Confused

# 219
Добро утро  Hug
Аз не можах да устискам фронта и в момента съм с ужасна хрема и ме понаболява гърлото. Явно там удря, защото и на Мариян му беше много зачервено. Докторката му изписа детския Бисептол /Суметролим/.Утре сме на контролен преглед. Дано да оздревеем и не ни повтаря! Бързо оздравяване и на всички останали  Hug
Много ми стана мъчно за близнето  Sad Дано другото оцелее и всичко е наред  Praynig
И аз нямам белег БЦЖ, но мантуто ми винаги е излизало положително, т.е. че имам имунитет.
Не съм забелязала да имам проблеми с кръста и костите, но доста често ме болят краката, но си мисля че това е от вдигането на Мимко, че вече е доста тежичък, пък аз съм си с дисплазия и не бива. Ама кой ме пита  Laughing А за отбиването ми е болна тема, че трябва да приучвам без цица, но не виждам как ще станат нещата. И как ще разбера, че съм в инволюция  newsm78
 Joy Раян голям сладур. Математик ще става...

# 220
  • София
кати, иве, дунди, мими, мерси за отговорите за инхалаторите- мисля че все пак ще потърсим, понеже 2 път ни се случва да пита имаме ли, значи се налага да имаме, тъй като варианта 5-6 пъти в банята не го виждам да стане. уж днес е по-добре коки, но ходихме рано сутринта да му вземат кръв за кръвна картина и ицо после ще вземе резултатите и ще говори с д-р масларски. а забравих да питам и колко време да пие флудитек-а, че коки се разнервничи нещо вчера и така.
ако имам пак питанки за инахалтора ще ви питам да знаете, много съм ненаясно. Blush

NR, гледам и коки има желание да "чете", но е подбира листовете с какво са  Laughing много държи на стари бланки от касови ордери и шътни листа  Grinning

марти, то какво да ти кажа, коки на ясла ходи 5 дни милия, но си го "хвана" в нас Rolling Eyes а като си беше от 24 дек до 3 януари като хвана ангината в нас, пак не се бяхм виждали с никой, защото всички бяха болни, вече не знам от какво или кого да се пазим Crazy масларски вчера каза, имало е да става, което не е радостна констатация нито успокоителна, но.... Rolling Eyes

ками, ние рано-рано ходихме вчера за да ида на работа после оттам, та сме се разминали, целувки на евенце-бебенце Heart Eyes той спомена вчера да се изследва за 3та сливица коки като оздравее, но засега да не се притесняваме.

вики, съжалявам за кико. масларски вчера (днес ми е на дневен ред той та все го споменавам) го питах дали да не пръсна малко тантум за леко зачервеното гърло на коки и той каза да не, защото можело да му предизвика някакъв бронхиален или какъв беш етам гърч, както каза да не давам и нурофен (аз му слагах свещички). възможно е това да е в пряка връзка с кашлицата, но много ме стресна защото педи не ми беше казала нищо такова и аз съм му пръскала и тантума и съм слагала свещички и така Rolling Eyes

айде стига толкоз, че работата ме зове  Simple Smile

# 221
  • На края на вселената!
Като каза Ели за трета сливица се сетих, че и преди някой беше писал за нея и че не може сега нищо да се прави. Това което трябва да се прави сега е, че при всяка хрема трябва да се следят ушите. Ако почнат много да боледуват е добре да види и УНГ. Това е проблема с третата сливица, че страдат най-вече ушите и много често дори без индикации и болки. Иначе има варианти за лекуване на третата сливица и за подсилване на имунитета - за да не разпознава тя толкова много заплахи и алергени и да боледува по-малко.

А за контактите с болните ми се вижда невъзможно- ако спра каката от градина, да спра татко им от работа (той в момента е безработен, но туй друг въпрос), също и да не пазарувам като се редя на опашки вътре и др такива невъзможни действия. Пък те вирусите са навсякъде, дано поне леко да минават и без усложнения  Praynig

# 222
Добро утро,

Иван от днес е на антибиотик, че другите лекарства не помогнаха  Sad. Аз пък въпреки превенцията с цитросепт също започвам да кашлям и да ме боли гърло. Малкия е превантивно на умкалор, дано поне той се размине.
Добре, че поне вените ми се оказаха здрави. Само капиляри се пукали от застояването в къщи покрай снеговете. Казаха ми много ходене, плуване, колоездене, гимнастика и диета  Mr. Green
Бързо оздравяване на останалите болни  Hug
И още имаше, но ми изфиряса от главата  ooooh!

# 223
  • София
Кати, БЦЖ се бие само в станите от Източна Европа, доколкото ми е известно. По белезите на рамената ни различават.  Mr. Green Досега не му е бита ваксина за туберкулоза. Ще питам лекаря следващия път дали има в програмата такава ваксина, предвид че ще пътува до БГ.

Хм, може пък да ... ами, де да знам, и ваксина за малария, примерно, се слага стандартно само там, дето я има...  newsm78 но пък не знам туберколозата да е характерна само за някои региони - или може би тук само е останала поради не особено здравословния ни живот - демек, да е достатъчно често срещана... не знам...

Дунди, защо правите инхалации с физиологичен разтвор? Физиологичен разтвор=солена вода. Като инхалираш се изпарява само водата, какъв е смисъла на солта в случая?

При инхалациите с инхалатор не се изпарява водата, а през нея се продухва въздух. "Парата" съдържа и солта. Начинът наполучаване е с механично диспергиране, не с изпаряване от Т.

# 224
  • София
Ох, че много болни! Дано всички да оздравеят бързо! Иве, дано да не стигнете до пневмония !

Аз не знаех, че все още се произвежда гранофорин.

Мимоза, за инволюцията е доста добре обяснено в статиите за отбиване, към които има линк в библиотеката в кърмаческия форум.

гадничко е това с белега - белязани сме  Laughing

Бути се позагуби нещо.

Кая от доста време казва, че играчките й  имат ако и ги мие, те пак се наакват и така. Отскоро започна да го каззва за всяко животно по анимал планет и дори за всеки предмет, който й харесва (последна една от бенките на лицето ми се беше наакала). Сега преди малко ако имаха Дели и Илко  Joy Laughing

Много се смях с часът на мама. Гостуваха деца на 8-9 годинки. Накрая им казаха да пожелаят нещо на родителите си. Едно пожела здраве, друго - късмет, а едно сладурче - да отслабнат!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт