Предстои ни първолаче, а ни се плаче!

• 24 987
  • 329
  •   1
Отговори
# 240
Предполагам, че проблема е, че за едни може да си избират класната, а аз други - не може.

В нашето училище ми бяха казали, че мога да посоча предпочитан преподавател, но едва ли ще се съобразят с това. Все пак - може би, защото бяхме първи - желанието беше удовлетворено.
               Там ми беше проблема до преди 2 часа! Laughing Реших просто,че "когато тръгнеш за прехвалени ягоди често се връщаш с празни кошници"  Laughing Може пък да извадим по-добър късмет.  newsm78 Чух случайна реплика и ми беше достатъчна да реша да чакам спокойно и търпеливо. Laughing
               Така,че до 16-ти. Laughing

# 241
  • София, Дървеница
Преди малко се връщам от първата родителска среща на моето бъдещо първолаче... (55 СОУ Дървеница)
Класна казаха, че ще е на принципа "кой както се улучи" и ще стане ясно чааак септември!
С други думи, не можело да се избира класна, защото "пренебрегнатите" се сърдели  Thinking
Другата седмица ще се записваме   Wink и така, при който се паднем...

Успех на чакащите класиране!
Лека вечер!

# 242
              iva_top , аз за това и се нервех  Laughing защото уж е на принципа, "кой където  се падне",а в същото време вече познати си казват при коя учителка са.За това се ядосваХ и накрая реших да изчакам и след това ще реша какво да правя. Peace

# 243
И при нас уж беше кой където се падне. Но позната майка онзи ден ми каза, че знаела при коя учителка е детето й. А на нас "простосмъртните" ни казаха, че на 10-ти ще са готови списъците, а вечерта ще е родителската среща по класове.  Аз нямам претенции. Отдавна се отказах да избирам учителка. Чух и за трите и положителни и отрицателни неща. Освен това ме е страх да направя избор и после да се разочаровам. Иначе вратички винаги има, връзки и аз бях намерила.  Peace

# 244
И аз бях на първа родителска среща в 38-о. Класовете бяха разпределени още с класирането. Детето е доволно, защото се падна в един клас със своя приятелка от предучилищната, много беше щастлива, че ще си има другарче. Доколкото разбрах, другото дете също е много доволно от този факт. Родителите му са много симпатични.
Учителката първоначално ме постресна, защото започна с попълване на списъци и събиране на пари.
После обаче говори по същество доста мило, разбрано и дълго. Звучеше смислена и земна.

Снощи подвързахме първите тетрадки, много им се радваше детето Simple Smile

Харесала съм частна занималня в района, 12 лева на ден, имам добър опит с тях.

# 245
  • И тук, и там, навред....
Анда , какви тетрадки сте взели?
На нас още никой нищо не ни е казал, какво ще изискват.....  newsm78

# 246
  • Под гъбата
Привет и от мен! Не знаех че толкова голяма тема се е заформила за бъдещите пъровкласници! Laughing Като ви прочетох няколко странички назад  се оказа че и в дълбоката провинция при нас имаме същите проблеми. Мен също не ми е спокойно с това обявяване на списъците с разпределенията в началото на септември. Определено съм избрала една госпожа, която беше и на синът ми в първи клас. "Връзките" и ходатайството все още не е отмряло ами си важи  пълна сила, което ме  Sick #Crazy. Както и да е! Дано ни удовлетворят желанието. Иначе първата ни родителска среща мина и ни раздадоха лист с необходимите материали, които да закупим. Искаха ни и по 30 лв. за учебник по английски. Всички други неща били безплатни. Днес бяхме и на тест за училищна готовност и разговор с логопед. Странно ми стана като не получих коментар за това как се е справило детето при психолога а само отзива 'Добре е ".

# 247
         mama_mima ,ти ме уби с тези тестове и логопеда  Sick че това се прави в ДГ.И то в началото на ПГУ за да се види входно ниво и след това накрая за да се установи какво е развитието на детето.Явно на много места не се прави и за това са си го направили в у-ще!

# 248
  • София
         mama_mima ,ти ме уби с тези тестове и логопеда  Sick че това се прави в ДГ.И то в началото на ПГУ за да се види входно ниво и след това накрая за да се установи какво е развитието на детето.Явно на много места не се прави и за това са си го направили в у-ще!

В някои училища така наречената диагностика се прави от години, много преди да се въведе предучилищната... За мен пък това, че там са я въвели е новина...

# 249
Анда , какви тетрадки сте взели?
На нас още никой нищо не ни е казал, какво ще изискват.....  newsm78
Пет с тесни и широки редове, пет с големи квадратчета, трябват и пет с бели листи, ама нямаше. Ще взема. Искаха ни от най-тънките, да не му тежат на детето в чантата.

# 250

В някои училища така наречената диагностика се прави от години, много преди да се въведе предучилищната... За мен пък това, че там са я въвели е новина...

Мен пък днес ме изненадаха "приятно", когато отидох да нося удостоверението за завършена предучилищна група. Оказа се, че в ДГ не са попълнили втората страница, на която трябва да пише, че детето има готовност за постъпване в училище. Естествено, казаха, че такова удостоверение няма да приемат и аз се понесох обратно към ДГ. Сащиса ме, обаче, отговорът на г-жата на групата, която каза: "Абе, тия в училище не ги попълват, та аз ли да седна да пиша на 30 деца характеристиките!?!" След доста кандърми, все пак написа нещо, утре ще стане ясно дали ще мине, но се оказа, че в доста училища приемат ей така децата - визирам най-вече 6-то, понеже половината градина ще са там...
Та се зачудих дали във всички ДГ ли е така или само при нас newsm78

# 251
А, нашата госпожа си писа характеристики.

# 252
                Не се прави пълна характеристика.Само се записва,че детето има готовност за постъпване в училище.Е,смисъла е такъв пък самото оформяне си е дело на ДЗ. Laughing

# 253
                Не се прави пълна характеристика.Само се записва,че детето има готовност за постъпване в училище.Е,смисъла е такъв пък самото оформяне си е дело на ДЗ. Laughing

Да, в крайна сметка госпожата това и написа, но не й ли е задължение? Защо аз трябваше да я гоня, да я моля, да се червя???

# 254
  • у дома
Има ли и друг като нас,на който още не е издадено удостоверение за завършена подготвителна група(на цялата група още не са дадени)...
Иначе ние избрахме възможно най-близкото училище ,госпожата също си е избрахме,подадохме молба преди месец,класа ще бъде 20 деца,но сега с тези удостоверения вече започвам да се ядосвам...
Ние сме от детската градина,за която е тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398004.0 ...

Общи условия

Активация на акаунт