приучване към гърне

• 89 984
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 515
Моят братовчед се мъчеше с това нощно напишкване, пък никой от родите не беше имал подобен проблем. Не зная. Но не мисли за това сега, то за нероден Петко малко да говорим излиза  Wink

# 1 516
Да споделя как протичат нещата при нас:
Вечер 1, към 1 часа /и аз към толкова лягам/ го подканих на гърнето. Много му се спеше на душичката, разплака се и се разсъни. Изчиша се малко. После цяла нощ играхме на "Искам гушкаме, искам кошарката, мамо ела и т.н."
На сутринта беше сух.
Вечер 2: Отново към 12.3-1.00 го вдигнах и той в полусънно състояние си свърши работата. С облекчение си легна и си спа спокойно.
През нощта на няколко пъти се разбуждах аз и го питах иска ли да чишка, казваше ми "Не".
На сутринта си беше сух.
Памперс не му сложих, защото се обиди като говорихме. А и се притесних сестра му да не му се подиграва, че е бебе и така да се задълбочи проблема.
Много ми е трудно да го вдигам докато спи, но се успокоявам, че така е по-добре отколкото да се стряска, че е мокър и да го преобличам целия посред нощ Sad.

# 1 517
  • София
Angel_Dust, абе и аз го будя моя, но не става. И сутринта горкия сам си се кара , че "пишката пикала в памперса"...Спи толкова дълбоко, че не му дреме дали съм го преместила на гърнето. Баба му ме "успокои, че баща му до 14 годишен е имал проблеми...Уж това не е по наследство Sad

това за баткото ли....ами принципно е напълно възможно ако спи много дълбоко изобщо и да не усеща.... аз не съм казала, че непременно би помогнало едно будене...но при нас помогна до някъде поне....по принцип Джуди беше пуснала много хубави матреиали за нощното напикаване в в тази тема към края май бяха http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522970.0 ако ти е интересно....

Ако става дума за беби от подписа ти...явно е просто малко детето. Но всъщност и при днвете деца е рано да се говори за проблем....

# 1 518
  • София

това за баткото ли....ами принципно е напълно възможно ако спи много дълбоко изобщо и да не усеща.... аз не съм казала, че непременно би помогнало едно будене...но при нас помогна до някъде поне....по принцип Джуди беше пуснала много хубави матреиали за нощното напикаване в в тази тема към края май бяха http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522970.0 ако ти е интересно....

Ако става дума за беби от подписа ти...явно е просто малко детето. Но всъщност и при днвете деца е рано да се говори за проблем....
За Бате...На седмица я има сух нощен памперс, я няма... В повечето случаи няма...Ще ги разгледам материалите, благодаря.

# 1 519
Леле, Вера, ама при вас колко е силен факторът сестричка на същата възраст, която може да му се подиграе!  Crazy Виж ти как се гледат един друг.  Simple Smile
Ох, как се будиш, то е ужасно, и него също, дано да имате добри резултати отсега натам винаги.  Peace

Моята пак е със сух памперс, но още ще слагам. 2 седмици минимум и тогава съм решила тоя път.

# 1 520
Лурдес, подигравка няма да е точно, защото още не се усещат толкова, но ще се коментира, че е бебе. И това ме спря.
Следобедният ви памперс сух ли е? Сигурно си писала, ама ми се губи.
Пробвай за една, две вечери без, сега докато е топло все още през нощта. После ми се струва по-трудно.

# 1 521
Да, следобедният винаги е бил сух,  Praynig реших да го сваля още първият ден обучение, и това проработи поне. Иначе тя се напишква чат-пат (все по-рядко), но не и по време на следобедния сън. Simple Smile

# 1 522
Бих те окуражила да пробваш сега! Все пак ти си знаеш и си преценяш най-добре.
Моите бяха често сухи през нощта, да речем в 5-6 от 7 нощи, така няколко седмици подред и тогава го махнах. Дори да ти кажа едната вечер не се усетих, че ги сложих без пампи, без протектори - нищо. Нещо се бях омъглила, докато ги изкъпя и оправя и двамата и като заспаха се усетих. На втората реших, че няма да давам назад.
И двамата тогава пишкаха на разсъмване, рано сутрин и така се случваше, че или те се будеха по-рано или аз и стана от само себе си.
Почти не сме имали напикани чаршафи, допреди миналата седмица и захладвянаването.
За двамата за около 30 дни  не бях използвала напълно 1 пакет подложки /10бр./ като носих и у майка ми, на морето. Тия дни свършиха и се наложи да купя нови, но вярвам и това ще отмине.
Като виждам от лентичката ти, скоро ще се радвате на нов член от семейството ви и тогава няма да имаш сили за подобни упражнения Grinning. Ако не се получава, бързо можеш да я върнеш към пампата нощем.

# 1 523
  • в матрицата
Ние пък без нощен памперс не можем, пишка си и това е. Една вечер я оставих без памперс, будих я да се изпишка към 12.00ч, и към 3 вече беше цялата мокра... пишка си детето през ноща, смятам да не я мъча, когато почне да се буди със сух памперс, тогава ще махнем окончателно.

# 1 524
Аз не мисля, че оставяйки детето да се напикава нощем, можеш да го научиш да се контролира. Все пак самоконтрол по време на сън е много трудно да се постигне. Памперс бих махнала единствено ако вече виждам, че е сух.

При нас пак е сух, явно тази седмица с напишкването беше заради многото пътувания, нови места и т.н. Като се прибвахме вкъщи, нещата пак са си постарому.

# 1 525
И аз мисля че оставянето без памперс по някакъв начин да помогне на детето да се контролира по-добре. По-скоро така майката може да усети кога пишка детето, но това може и ако майката проверява памперса или просто подушва (напишкания памперс мирише доста силно, аз сменях памперса веднага след като го напишка детето и надушвах напишкания памперс от доста голямо разстояние, просто ня бях свикнала да я приемам за нормална). За мен това е по-добрата стипка към махане на памперса- като започнете да отчитате всяко напишкване със смяна на памперса с нов, сух. Мисля че и за детето ще има голяма разлика (колкото и да ги рекламират като сухи и удобни веднъж напишкан памперса държи влажно и запарено на дупето).
Това го пиша конкретно за през нощта, т.к. и за детето и за майката е много неприятно да се сменят напикани гащи, пижама, чаршаф, одеало посред нощ. Ако просто отчетете напишкването като смените мокрия памперс с новдетето постепенно ще усети че нещо става и има разлика между мокро и сухо, а майката ще забележи колко пъти на нощ и по кое време има фал Simple Smile
За през деня е по-лесно да решите експериментално да махнете памперсите (стига да не ви натоварват емоционално локвичките Simple Smile )- тогава за детето не е проблем едно преобличане Simple Smile

# 1 526
  • в матрицата
Това означава, че аз не трябва да спя, а да проверявам на всеки 15 мин, дали детето не е мокро..... Е, някак си не виждам смисъл от тази операция, и колко време ще издържа да ставам постоянно през нощта?? Всички деца около мен, махнаха мокрия памперс, когато той престана да е мокър.. За всичко си има време, аз не бързам за никъде  Peace

# 1 527
Suzza, понеже си прочетох това, което съм писала, звуча като жертвоготовна майка Simple Smile а изобщо не съм такава Simple Smile
Много ясно че не си струва да си жертваш съня заради свалянето на нощния памперс Simple Smile
По-скоро дадох подробно обяснение за тези, които смятат че са на крачка от успеха. При мен се получи така:
Синовете ми така или иначе спяха/спят до мен на спалнята. Така или иначе се будят да сучат. С времето и с опитване и на двата варианта установих че ако бебето се събуди да суче и ако суче дълго и не заспива е по-добре да го изпишкам. Ако не го изпишкам суче повече от 30 мин., върти се, не може да заспи. Ако го изпишкам заспива веднага. Ако се събуди и усетя че памперса е напикан- сменям го. Но ако например е заспал и подуша че е напишкан никога не бих го събудила да го сменям.
В един момент просто памперса оставаше винаги сух и го махнах, още повече че и двете деца се съпротивляваха и ревяха докато им слагам памперс (за да им обуя гащи доброволно си подават крачетата).
Т.е. аз съм последния човек, който ще те посъветва да си навиваш будилник за да подканяш детето  Hug
По-скоро имах предвид че ако по някое време го усетиш че мърда, пъшка, върти се в просъница и това се повтаря по едно и също време всяка нощ може да опиташ дали ако го изпишкаш няма да заспи спокойно веднага и евентуално за започне да се буди сух  Hug
Важното е, независимо дали е на 1 или 4 г. да стане всичко лесно, без нерви и проблеми!

# 1 528
  • в матрицата
yanast , ето, че сме на едно мнение  Grinning Детето е водещо, когато е готово, тогава махаме нощния памперс  Simple Smile

# 1 529
  • София
yanast малкия като се съпротивляваше да слагам памерс, сложих гащи. Още при махането на памперса (2.0г.). Не мога да кажа, че не сме имали мокри чаршафи, но не са били повече от веднъж на 2 седмици. Мисля, че когато детето не иска памперс вече трябва да се махне. Така махнахме и нощния и дневния памперс по едно и също време. Мога да кажа, че нито сме се будили, висяли по гърнета и т.н. Просто стана, когато Марти реши за няколко дни (имаше 2 седмици проблем с акането).

Общи условия

Активация на акаунт