приучване към гърне

• 89 986
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 500
Не знам за какво лишаване от течности говорите точно. При положение, че детето пиеше по две кутии нат.сок всеки ден, плюс вода, плюс айрян или мляко по 1-2 кофички...надали се нарича лишаване вечер да не му пълня нон стоп чашата, така, както през деня. Подканянето си е едно на ръка, преди лягане винаги, дори до ден днешен го подсещам да мине през тоалетната, преди да си легне.

# 1 501
Янаст, да ясно, моята е от годинка сама в отделна стая, ползваме бебефон, но явно вече като не реве и не отчитам нищо. Mr. Green
То и аз не бих лишила детето от течности, даже не виждам къде го прочетохте това? newsm78

# 1 502
Ами аз написах малко назад ето това и от там тръгна

Аз в началото не давах никакви течности вечер, той принципно винаги се е наливал със сокове, но тогава спрях да давам вечер...да кажем след 19.00ч.

ние смяхме/ и още спим/ в една стая, когато махахме памперса. Всъщност на морето го махнахме, защото детето не искаше да го слага там в жегите. Нямахме гърне , естествено, и той започна на тоалетната да сяда и така свикна за няколко дена, като се върнахме в София вече въобще нямаше проблеми. Но през нощта аз се будех и си порверявах дали е сухичък, само една нощ се напишка, и един път, когато бяхме навън - първия ден в Сф в една градинка. Но тогава умря от срам, защото имаше други деца, които го видяха, макар нищо да не казаха. Той дойде на масата при мен и се гушна, не пожела да стане дори и веднага си тръгнахме гушнати.

# 1 503
  • София
Ами тя моята сокове не пие, натурални пък изобщо, вода -рядко вечер, АМ пие около 60мл преди лягане, като си легне - лежи 10 минути и казва - имам пишо, пишка и така заспива, обаче нощем се напишква, а спи до мен и признаци за будене няма. Денем по 2-3 часа издърж без да пишка, но следобяд винаги, ама винаги памперсът й е мокър - напишква се по средата на спането, не преди, не след това. Не свалям памперса, докато не го намеря поне 2 седмици сух  Naughty

# 1 504
Ние бяхме почти на толкова, когато го махнахме, към 3 години. Може би затова ни беше по-лесно. Но ти си права - не го махай, при положение, че винаги си пишка по време на сън. Излишно е да го будиш и да го преобуваш или пък съвсем неприемливо е да спи мокро детето.

# 1 505
Моето пък през нощта опитало да си махне памперса докато спи, мъжът ми ходил да я види и видял, че се е опитала да си събуе пижамката и да си свали пампата. Rolling Eyes То хем иска да спи без памперс, хем обаче как да я оставя като ту една сутрин е влажен, ту е сух?

# 1 506
  • София
Лурдес - аз бях писала в темата за нощният памперс - махнах го на четири и половина, памперсите малки, детето не ги иска щото не бил бебе, памперс гащите пропускат...и ги махнах, въпреки, че всяка сутрин, за тези години памперса беше мокър...доста при това.
И си го вдигах да пишка...в повечето случаи в полусън негов като си лягах към 1, първите нощи и към сутринтта още веднъж.... в началото докато наместя часовете 1-2 пъти имаше инциденти.... съвсем скоро остана на вдигането само като лягам, после отидохме на море, там няколко пъти към 6 чак го вдигах сутринтта, а после го оставихме на баба и дядо за 1 седмица и тя бабата не го вдигнала 2 нощи, защото той й казал че не иска...и така....от тогава повече не съм го и будила(значи това се случи 2 месеца по-късно...може и по-рано да е можело да спра, само че ако се напишкаше почваше да плаче горко, а аз да го успокоявам, че нищо кой знае какво не се е случило и после чаршафи, пижами...и отиде повече от половин час посред нощ....)

Та пробвайте, ако чак толкова и самото дете не иска памперс, може пък да си е готово....може и изведнъж да се окаже, че без памперс дори и да не се напишква...кой знае...щом все пак има сутрини когато е и сух, това е добре...

# 1 507
Аз мисля, че не трябва да се бърза, но не трябва и да се продължава прекалено с памперсите. Когато бях на практика - в трета група, тоест 5-6 годишните, имаше едно момиченце все още с памперс - сама си го слагаше преди сън. Детето тотално отказвало да го махне - щяло да се напишка. Говорено било с родителите, имали друго по-малко детенце - отдавна без памперс. Но това въпросното дете , кагато било на 4 - все още спяло с памперс от страх на майката да не напишка креватчето, защото детето не казвало и не успявало по време на сън да се сдържа. Е, така и детето останало с памперс и в момента го водели на психолог, заради този проблем.

# 1 508
  • София
И какво искаш да кажеш с това по-точно?
На Лудрес детето гледам е на 2,6.... далеч не е късно за нощен памперс....
Моето също не е клиничен случай някакъв...ако нещо такова се опитваш да намекнеш...

# 1 509
Оф...  Tired
Нищо не намеквам. Споделям...опит.

# 1 510
  • София
а според мен въпросното дете е голямо изключение....и проблема никак не е било да кажем изчакването, да стане готово...а по-точно  "страх на майката да не напишка креватчето", който тя явно доста  ясно е заявила и предала на детето, след като то тотално държало да е с памперс при сън, защото щало да се напишка...та за мен грешката е била съвсем другаде...съдейки по малкото написано от теб.

Но не знам в такъв случай дали е съвсем по темата...

Иначе и аз като Фоксче повтарях как "Не свалям памперса, докато не го намеря поне 2 седмици сух"....Wink айде...поне една...ама нъцки...

# 1 511
Проблемът е в майката, именно, тук пишат майки и затова го споделям - какво би могло да се случи в дадени ситуации например.

# 1 512
  • София
Angel_Dust, абе и аз го будя моя, но не става. И сутринта горкия сам си се кара , че "пишката пикала в памперса"...Спи толкова дълбоко, че не му дреме дали съм го преместила на гърнето. Баба му ме "успокои, че баща му до 14 годишен е имал проблеми...Уж това не е по наследство Sad

# 1 513
Въх, какво успокоение  Joy
Сега, нощното напишкване при по-големи дечица си е отделен проблем и ти сигурно го знаеш.

# 1 514
Уж това не е по наследство Sad

Чела съм, че е.
И до към 7-годишна възраст е напълно нормално понякога да има инциденти нощем.

Общи условия

Активация на акаунт