приучване към гърне

• 90 081
  • 1 645
  •   2
Отговори
# 510
Beborana, на Pampers най-големия размер е 6-ца. Още не сте стигнали до него, нали. Simple Smile
За акането - ами ще си ака когато си иска, няма как да има режим на акането, то и възрастните са така.  Wink
Не се притеснявай за нищо, малък е още.  Peace

# 511
Сега сме на 6 на памперс. Ако му взема по-малки и ластичетата на памперса му се изличават и доста често му разраняват кълките.

# 512
Фран Джонсън , у нас с младежа е същата история. Като тръгне да чиша и пишката му щръкне, всичко мокро..килим, чорапи Mr. Green. Сменихме 3-4 модела гърнета. Сега сме с едно широко и дълго, което купихме от Вис Виталис в Сф. Струва 7 лв. Имаше ги в оранжево и жълто, прозрачна пластмаса с апликации на рибки. Марка няма. Доста по-добре се чувства сега, а и рядко има фал. На чико са къси, ходила съм с рулетка да меря Embarassed
Наблюдавай и как сяда на гърнето. Трябва да са му свити крачетата. Моят син като сяда, си сяда на опашката и опъва краката напред. То така няма как да му стане кое да е гърне.
Beborana, и на двамата вече започна да им пристъргва памперса. Там, където е хартиената лента на кръста и отстрани разтегателната лента, се изриват в ситни пъпки. Пробвай да го сложиш по-долу, под коремчето.
И ние сме с 6-ца на Памперс и добре, че идва лято и в най-скоро време ще ги пусна по гащи.

# 513
опитах няколко пъти да сложа малчо на гърне, но той само плаче и се дърпа... баткото беше същият... накрая просто го оставих без памперс и точно за 3 дни разбра за какво служи гърнето... беше малко над 2 годинки... май сега като се стопли ще процедирам по същата схема и с малкия... ох, като и представя пак всичко опишано  ooooh! все се надявах с номер 2 да е по-лесно...

# 514
опитах няколко пъти да сложа малчо на гърне, но той само плаче и се дърпа... баткото беше същият... накрая просто го оставих без памперс и точно за 3 дни разбра за какво служи гърнето... беше малко над 2 годинки... май сега като се стопли ще процедирам по същата схема и с малкия... ох, като и представя пак всичко опишано  ooooh! все се надявах с номер 2 да е по-лесно...

Аз не бих повторила момента с опишкването. След като за един следобед дадох за пране първо килима в спалнята, после в хола и промених тактиката.
Започнах като го къпя, вместо да го слагам в коритото, да го поливам прав. Задържам го, докато почне да пишка и в този момент го избутвам към гърнето и приключвахме пишкането там. Само след един опит всичко му стана ясно. Препоръчвам!

# 515
това не е никак лоша идея  Peace... само дето мъникът се дере като за последно като влезем да го къпя, особено когато мием косата  ooooh!

у нас килими няма, а когато сядаше на някой диван/стол, отдолу му подлагах медицински чаршаф, за да огранича поразиите... паркетът все беше мокър, спор няма...

те явно въобще не се усещат какво правят в памперсите, чак като намокрят няколко чифта гащи разбират за какво иде реч...

# 516
Ползваш ли шампоан, който не люти?

# 517
Встрани от темата но ние използваме ето това при миене на косата и вече нямаме никакъв проблем. вероятно и тук по магазините има подобни варианти.

# 518
Има на една филипинска фирма от няколко години са по магазините. По-семпло е - само козирка с нещо тъничко за поставяне на главата. Ако се сетя за фирмата, ще пиша пак.

# 519
Има на една филипинска фирма от няколко години са по магазините. По-семпло е - само козирка с нещо тъничко за поставяне на главата. Ако се сетя за фирмата, ще пиша пак.
Вчера май мернах нещо подобно в JYSK ( Пловдив)...

# 520
  • Варна
При нас има малък напредък - като се напикава, казва че отива в тоалетната. Сега остава да проумее, че се отива преди да се напикаеш...

# 521
При нас има малък напредък - като се напикава, казва че отива в тоалетната. Сега остава да проумее, че се отива преди да се напикаеш...
Значи сме на един етап. Щерката като се начиша, много важно сама си сваля гащите и се наглася на гърнето. Седи и не дава да я дигам, щото имала чиш Laughing. Нищо не прави в гърнето.
За тях понятие преди, после, време не съществуват и ще трябва да се чака да разберат постенно Peace

# 522
Фран Джонсън , у нас с младежа е същата история. Като тръгне да чиша и пишката му щръкне, всичко мокро..килим, чорапи Mr. Green. Сменихме 3-4 модела гърнета. Сега сме с едно широко и дълго, което купихме от Вис Виталис в Сф. Струва 7 лв. Имаше ги в оранжево и жълто, прозрачна пластмаса с апликации на рибки. Марка няма. Доста по-добре се чувства сега, а и рядко има фал. На чико са къси, ходила съм с рулетка да меря Embarassed
Много ти благодаря.
Видях на сайта на магазина, че се намират на Симеоновско шосе.
Ще го посетим и ще купим.

Ние за радост нямаме килими вкъщи.
Двете ми дъщери рано ги научих на гърне. На 1г.6м вече бяха без памперси.
С "младежа" нещо не ми се занимаваше, все отлагах и чаках да се позатопли.
За една седмица и вече взе да се сеща какво е предназначението на гърнето.
Абе, почти е готов. Peace

# 523
В момента синът ми е на 1г,6м и смятам след 1-2 месеца да се учим да махаме памперса(тогава ще се на гости на свекървата, къща с двор и да пикае на воля) и това което се чудя е дали детето няма да се обърка ако като сме навън не пикае на гърне, а като е вътре трябва да е на гърне.Другото което е навън мисля да го уча да пикае прав, а гърнето е седнал - няма ли по този начин детето да се обърка?

# 524
Другото което е навън мисля да го уча да пикае прав, а гърнето е седнал - няма ли по този начин детето да се обърка?
Не, не мисля.
Точно днес бях в подобна ситуация.
За пръв път излизахме без памперс и си се изпишка прав, при положение, че вкъщи е свикнал на гърне.

Общи условия

Активация на акаунт