приучване към гърне

• 90 061
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 990
Не, не я прибирам наквасена  Mr. Green Като няма с какво да се включиш, седи и чети. Не е страшно, ако поне на една страница, нямаш свое мнение.  Simple Smile

Дезинфекцирам я с кърпичка и гел и готово. Не знам, в какви тоалетни влизате, но аз попадам все на чисти и детето като си върши работа, не оставя свинщина след себе си. Определено е по-комфортно, отколкото да сяда на голямата седалка, върху хартии, да се стяга, да не би да падне.

Дани, то зависи от формата на седалката, но по принцип покрива изцяло, поне в предната част. Повечето из тукашните тоалетни са такива изрязан тип

Има гумички отдолу, за да не се плъзга и мърда. Доста са разновидностите, потърси ако искаш в детски магазин около вас, за да я видиш как изглежда. Аз обикновено слагам от хартиените покрития, който са в тоалетните (за седалките) и върху тях пластмасовата.

Благодаря ти за отговора, като пропусна елементарното ти второ изречение.
Но да нося гелове, седалки, мокри кърпи и тн за едното излизане и пишкане - няма как да стане.

Yulichka - аз взимам няколко пърчета ролка от автомата до мивката - защото е по-плътна и сядаме на нея, ако е възможно де, защото има тоалетни, където просто отказвам да влезнем и си пишкаме навън.

# 991
В "Джъмбо"  пред касите имаше някакви еднократни протектори за тоалетна чиния. Някой да е пробвал подобно нещо?

# 992
  • UK
Момичета, ЩЕ ЧЕРПЯ!!!!! Току що дъщеря ми каза, че има ако ПРЕДИ да го снесе в гащите и успешно свършихме тази работа на тоалетната. newsm68 newsm44 newsm68 Вече тъкмо бях почнала да се мисля, че ще се отказваме , а то се оказа че има още надежда! Дано така да продължи!!!!

# 993
В "Джъмбо"  пред касите имаше някакви еднократни протектори за тоалетна чиния. Някой да е пробвал подобно нещо?
Аз съм ползвала - не от Джъмбо, а от чужбина, но мисля - са подобни - направени от една странна хартия, като оризова и са като полумесец, но като се сложи и се хлъзга - защото самата хартия е такава гланцирана и като седнеш - трябва да внимаваш да не се изхлузиш  Joy Нищо особено, не бих взела отново.

# 994

Но да нося гелове, седалки, мокри кърпи и тн за едното излизане и пишкане - няма как да стане.

И разтвор за рани нося, и крем против изгаряне, и лепенки 2 вида, защото всеки си е с предпочитанието, и бакугани и т.н. и т.н. И колата ми е паркирана винаги наблизо, пък като смъкна третия ред седалки и спокойно могат да седнат на гърнета поне 2 деца, даже 4 (и такива съвети по български съм чувала). И изобщо, все неща дето никой не го интересуват, но съм сигурна, че можеш да обориш всяко едно от тях, като ненужни. И никой няма да го интересува.

Съветът ми специално към теб е, да си научиш момчето да си върши работата прав. Достатъчно голям е. Издиваш по този показател, стегни се...

# 995
Кейсо - искам да уточня нещо важно - НЕ ПИША ПОСТОВЕТЕ СИ, ЕДИНСТВЕНО ОТПРАВЕНИ КЪМ ТЕБ, А КЪМ ВСИЧКИ, КАТО ЦЯЛО В ТЕМАТА.
Ти даваш пример как постъпваш - другите казват как те постъпват, как са опитвали, как не биха.
Силно се надявам да си ме разбрала  Peace

Моето момче отдавна и пишка, и ака сам. Но когато е вкъщи. Навън си пишка прав. Но е дете и понякога нарочно или не - се случва да си накапе гащетата. Радвам се, че може доста неща сам. Но има моменти, когато няма как - в заведение, някъде навън - тогава е нужна моята намеса. Не ходя с пълен пикап с козметични и хигиенни материали. Справям се някак - според ситуацията. И споделих как. Който иска - нека чете, който иска - нека мъкне и ремарке със себе си, все ми е тая.

# 996
Аз имам друг проблем сега - ще пътуваме с влак, през нощта - не ми се мисли как ще се оправим с малкия и тоалетната ooooh!

# 997
  • Once there was a Hushpuppy...
Франческа Салиери - аз не смея дя напиша, че ми се струва маловажно. Но, все пак вече се слагаме по 3 пъти на ден, вместо както до сега 2....
Това, ако е напредък - добре. Но, знам че трябва да ги увелича слаганията, докато памперса не остане сух през деня, нали. Иначе акането е само в гърнето от около 5-6 дена. Това е за сега от мен.

# 998
  • Бургас
Като се сетя какъв зор беше при нас. С месеци опитвахме, но човека отказваше. Отказах се и аз. В един хубав ден реши, че не желае памперс и всичко приключи. Това се случи на 2 години и 7 месеца. По улиците не му давам да върши нищо. Но има единични случай когато казва, че не може да стиска.
Ако ще се ползва чужда тоалетна в чантата ми винаги има гел за дезинфекция. Не ми се мисли да си лепне дупето или крачетата до тоалетна в заведение например.

# 999
Аз гледам да ми е удобно и леко като излизаме и почти нищо не носся. А като се връщам от работа, я вземам от забавачката и излизаме, без да си ходим до вкъщи. Тогава пък нося лаптоп, който ми тежи. Няма начин да помъкна седалка, спрейове или ролки. После ми би ми било гнусно да си прибера седалката в чантата.
Затова издържането засега е най-удобен вариант.
За пишкането в тревата съм на мнение, че по-добре детето да се изпишка там, отколкото да се кара да стиска дълго.Не говоря за системно препикаване на градинките, ако има заведение на 50м от тях.  Това са естествени нужди и няма смисъл чак толкова втелясване за малките деца.

За тоалетните, които изглеждат чисти, не мога да бъда сигурна дали просто не са забърсани с мокър парцал с вода. Тогава си остават всички бактерии, ако някой е препикал тоалетната преди това. А в женските тоалетни това е често срещано явление, тъй като повечето жени не сядат.
Виждала съм тук как лелка стои отвън и минава седалките с мокър парцал след всеки. Тоалетната изглежда супер чиста, но колко е всъщност не се знае.

Вилико, ако ще сте в спален вагон, аз бих взела гърне. Другият малко по-кофти вариант е да ходите, когато влакът е спрял. Така няма опасност да пипне някоя гнусотия.

# 1 000
  • ВАРНА
и ние вече цяла седмица  сме на гърне Grinning

# 1 001
Аз имам друг проблем сега - ще пътуваме с влак, през нощта - не ми се мисли как ще се оправим с малкия и тоалетната ooooh!

Виж това. Пише, че е за еднократна употреба, но съм го виждала на живо и е доста стабилно, според мен ще издържи за цялото пътуване, взимаш и едно за връщане и готово.
+ една бутилка с вода - вътрешността е найлон, т.е. може да се мие Peace и е съвсем малко в сгънато положение Simple Smile

# 1 002
Никол, внимавай да не те изядат сега, не си особено изрядна откъм хигиена в предложението си

велико, сега вече ще мъкнеш кърпички и гелове, нямаш избор, иначе наквасването е гарантирано. Така че, не рипай насила, никога не знаеш кога ще ти дойде до главата. Така е и със всичко останало, което отричаме от раз. Simple Smile
Иначе ти съчувствам, не си мисли че се подхилквам... Съвет не смея да ти дам, предвид скалата ти на гнусливост...

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 01:53 от Кейси

# 1 003

Може да пикае в чаша с капачка, която някой от вас да излива в тоалетната.

# 1 004
  • Бургас
По влаковете съм забелязала следното нещо. Има един единствен вагон, който е снабден с що годе хубава тоалетна. Останалите са такива каквито ги помня от преди 15 години. Но мисля, че го спряха. Движеше се само посока София - Бургас. Пътувала съм в него няколко пъти и тоалетната е широка и пригодена за инвалиди също. Вагона е голям, но е с 3 купета. И място за инвалиди. Тоест половината е в купета, останалото е празно с места пригодени да се захващат колички. Когато няма хора е удобно защото като му стегне душата на детето може да си побяга без да пречи. Беше първа класа по тази линия.
Миналата година пътувахме с детето до София. Уж пак с такъв билет, но вагона беше друг. Всячески стисках палци да не му се ака. Защото не мога да го издържам над гърнето при движещ се влак, да не говорим, че е гадно. Е не се случи. За пишкането го издържах над гърнето в отчаян опит да не го изтърва или да се лупна при клатенето. Малък ужас. Въобще не ми дойде на акъла, че мога да ползвам нещо допълнително.
Иначе гела за дезинфекция е задължителен. Но при влаковете не смея въобще да се докосна до гърнето. Мен ми стига, че трябва да пипаме дръжките по вратите.

Общи условия

Активация на акаунт