приучване към гърне

• 90 099
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 020
И моят прекрасник ака само и единствено в гащите (ако сме навън), или в памперс ако сме у дома.
С пишкането няма никакъв проблем, не ползва пелена нито през деня за следобедния сън, нито нощем.

И аз очаквам предложения от препатили, защото откачих от пране на наакани гащички Crazy.

# 1 021
  • Варна
При нас сработи вариантът с "изпращането". Няколко пъти се наака на гащите и понеже имаме двор (там прекарахме цяла седмица в учене), там събувахме нааканите гащи и акитата се изтъркалваха на земята (съжалявам). Обясних, че вместо да падат по земята и да ги боли, трябва да пускаме акитата в тоалетната, където им е мястото и те там ще намерят други себеподобни и ще си играят (голяма простотия, но това измислих...). Вече бях купила удобна мека седалка на калинки, много шарена и забавна, и на дъщеря ми и стана още по-интересно да ходи "при калинките". Така вече трета седмица е без памперс (суха е и по време на сън), навън никога не пиша/ака, всичко прави преди или след разходките. Изобщо - голям напредък има, за моя радост, а така се бях притеснила... За една седмица буквално стана всичко.

# 1 022
И аз очаквам предложения от препатили, защото откачих от пране на наакани гащички Crazy.

Накарай го сам да си ги пере, достатъчно е голям. Подозирам, че ще преосмисли доста бързо нежеланието си да ака в тоалетната. То бива търпение, бива, ама насрани гащи на 3-годишен хлапак как ли няма да седна да пера  Crazy

# 1 023
И аз да се включа към одисеята "напишкани гащи".Още декември месец махнахме дневният памперс, без проблем , без стрес и почти без инциденти до днес, проблема ни е през нощта.Беше зима и реших да изчакам да дойде пролетта за да махна и нощният памперс(като бебе винаги сутрин му беше пълен памперса).Около три седмици след като сложихме гащите за през нощта нямаше проблем ( само 2-3 напишквания) , след това обаче започна да се напишква всяка вечер.Опасявам се , че седи по цяла нощ мокър.Видях се в чудо , ограничих водата след 19.00, пробвах и да го вдигам през нощта , но той се огъва , реве и не иска да стане , ест. сутринта отново е мокър .Не знам дали да му върна памперса, явно не е готов или да се обърна към лекар , макар  , че ми се струва малък за да търся здравословни проблеми в нощното напикване на 3  год дете???

# 1 024
Честно, на мен ми се струва много по-зле да не му даваш да пие вода след 7ч, отколкото да спи с памперс. Аз бих върнала памперса.

# 1 025
  • Варна
И аз бих го върнала. Всъщност, аз не съм го махала, макар че сутрин е сух. Просто дъщеря ми си знае, че го слагаме за всеки случай и сме спокойни и двете.

# 1 026
  • София
Ами срам не срам...но аз върнах нощния. Напикава се човека и това си е. Напикава се по 2 пъти на нощ. Събуждам го да се изпишка, но полза няма. Сяда заспива на гърнето, сложа го пак в леглото и се напишква...За големия имам в предвид  Rolling Eyes

# 1 027
  • София

Накарай го сам да си ги пере, достатъчно е голям. Подозирам, че ще преосмисли доста бързо нежеланието си да ака в тоалетната. То бива търпение, бива, ама насрани гащи на 3-годишен хлапак как ли няма да седна да пера  Crazy
Разбира се, страхотна идея. Сега разбирам защо в подфорума на психоложката всеки втори въпрос е "Детето ми не ака по седмица- какво да направя?"

# 1 028
Разбира се, страхотна идея. Сега разбирам защо в подфорума на психоложката всеки втори въпрос е "Детето ми не ака по седмица- какво да направя?"

Такива проблеми децата ми нямат и не вярвам някога да имат, някой друг ще да се е оплаквал  Mr. Green

# 1 029
Не знам дали да му върна памперса, явно не е готов или да се обърна към лекар , макар  , че ми се струва малък за да търся здравословни проблеми в нощното напикване на 3  год дете???

Не е готов и ако продължаваш да го натискаш, ще се напикава и в училищна възраст и тогава определено ще сте при психолога с цената на солиден стрес за детето най-вече.

# 1 030

Момичета, моля ви, ако не сте подписали петицията за лекарската небрежност, го направете:
http://bgpetition.com/kriminalizirane_lekarska-nebrejnost/index.html

Пуснете линка и в темите, в които пишете.

# 1 031
  • София
При нас заплахата, че тати няма да си дойде от работа (нали беше в командировка) подейства безотказно. Вече седмица няма  наакани гащи, ака си в гърнето, понякога по два пъти на ден. Всеки път изпращаме акото в тоалетната и се радва малката. Уфф отдъхнах си. Знам че заплахата беше доста гадничка, но 6 месеца акане в гащите ме накараха да стигна до крайни мерки.

Навън се стиска - не иска да ака в чужди тоалетни, то и в нашата още не иска само в гърнето, но и това ще мине. Лошото е, че не иска да пишка в чужди тоалетни и се налага да препикаваме тревата - а така го мразя това нещо....

Sourcherry разбирам те напълно - виж при нас какво помогна, а преди това нямахме нито едно попадение - все в гащите беше.

# 1 032
  • София
При нас заплахата, че тати няма да си дойде от работа (нали беше в командировка) подейства безотказно.
Разбирам, но не бих използвала подобни манипулации в никакъв случай.

Хора, ваша работа си е кога и какво ще правите, но мислете за последствията. Утре тези деца ще са големи хора и ще се чудят защо все не им върви, защо се страхуват от някакви не страшни неща, защо се срамуват от тялото си, защото като сбъркат си причиняват ужасни неща...И за какво, защото ние искаме нещо да стане точно днес?!?

И Янечек за съжаление, готовите на груби прояви спрямо децата не търсят помощ за психичните проблеми на тези деца, защото не ги забелязват. За тях проблемите са успехи, а са успехи, защото са привели поведението на детето в синхрон с комфорта на родителя. Но всеки си има приоритети.

# 1 033
  • София
И аз не исах да ползвам, ама ми писна  newsm78 в такива моменти си мисля, че хич не ме бива в отглеждането. Но напълно се бях отчаяла с това акане, самото пишкане пак бавно стана - напарвихме алергия от памперсите, обриви и т.н. та принудително зимата го махнах - цели три месеца мъчение беше. Та я си представи как всеки божи ден от месец ноември до сега бършеш лайна от омазани до ушите гащи, обясняващ, показваш, и т.н и не виждаш никакъв напредък.. Уффф за жалост не съм толкова търпелива, явно не съм перфектна, но определено не съм съгласна, че виж ли ще причиня чак такива ужасни неща за каквито говориш.

# 1 034
  • София
meggyv Изобщо не целя да ти предизвиквам чувство за вина. Прощавай ако е прозвучало така. Но останалото е сериозно. да вкарваш патологични и несъществуващи връзки в главата на малко дете е опасно. Как ти се струва връзката между акам в гащите и татко никога не се връща? За нас е различно, защото ни е ясно, че няма такава връзка, но за малките деца тези неща са напълно реални. За тях е 100% реалност, че могат да предизвикат трагично събитие с таткото, защото не акат където трябва или че такива дребни грешки ще доведат до такова пълно отхвърляне на цялата им личност като невръщането на татко.
ще ти дам друг пример, за да стане най- ясно. Фелини го разказва в биографията си. Татко му бил търговски пътник и майка му му казвала, че пътува, за да имат какво да ядат. Фелини все си казвал, че е слабичък и не товари много татко си, но за всеки случай ядял колкото се може по- малко, за да си седи татко му по- дълго у дома.
Лесно ще поправиш казаното като признаеш истината, но такива неща оставят трайни следи в човешката психика. Лошото е, че в късна възраст не винаги е толкова ясно защо човек смята, че една дребна грешка е непростима, защо се чувства отхвърлен като цяло, когато сгреши или се страхува, че ще загуби най- скъпото си, защото е попълнил грешно една таблица. Разбери, че схемите, чрез които се обяснява и възприема света се градят сега. Тези патологични връзки ще доведат до много други такива, защото са схема, матрица. А и отпечатък оставят най- емоционално наситените моменти и събития, каквото е ужаса, че татко няма да се върне заради мен.

Общи условия

Активация на акаунт