приучване към гърне

• 90 061
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
аха, е ние минахме без етап 1.
обаче така и така, когато се научи, макар и много лесно и бързо, по повечто точки не отговаряше на изискванията на въпросната, писала тези съвети.
При вас пък обратното, показва почти всички "признаци" и въпреки това има затруднения Wink

"И аз така  си помислих първоначално ,когато тя беше на 20 месеца"

аз не си го мисля, а имам предвид как беше когато се учехме и до колко реално трябваше да чакам по горните съвети, ако ги следвах Wink

# 1 426
  • сред маслини и портокалов цвят
При нас точките са изпълнени, без т.2 Понякога е сух следобедния памперс, понякога не.
От 5 месеца правя опити да му сваля дневния памперс, без успех. Мисля си понякога, че ще откара до 1-ви клас.

# 1 427
Ангел Дъст -и аз затова вместо на 20 месеца изчаках до 27  месечна възраст,но ще видим! Май съкратих Етап 1 и затова ,но от вчера има доста напредък,днес като се изпиша в гащите ,дойде и ми посочи гърнето и само казваше :"О,не о,не!". И вече я вземам с мен в тоалетната и така хванахме и ако-то и пиша днес,а и  така свиква ,че се стои там ,а не  да гледа филм-че или книжка (въпреки,че в банята ни е има  списания и книжка за четене за мен:()!
 Направих схемата и върви така:
Ден 1
2 попадения и 12 пропуска
Ден 2
2 попадения и 5 пропуска
Ден 3
1 попадение и 7 пропуска
Ден 4
3 попадения и 3 пропуска
днес е ден 5 и има досега 2 попадения в гърнето и 2 пропуска ,та ще видим!
Как ви се струва ,на мен не ми се струва,че е има подобрение значително,но съм обнадеждена след вчера?

# 1 428
  • София
Аз нещо не виждам кой знае какъв напредък.... не че съм черногледа или нещо....виждам само, че явно се стиска, защото двойно, че и повече е намалила ходенията до ВЦ....
добре де вчера само 6 пъти е ходило до тоалетна ли детето? 1 да го сложим голямата работа, т.е. пишка веднъж на 2 часа ли?

# 1 429
Странни етапи...в интерес на истината ние не сме минавали етап 1 - нито съм го слагала нагърне в тия часове, нито съм го водила с мен до тоалетната, та чак да обяснявам. Във вторият етап пък са изредени нормалните неща за всяко около 2 годишно дете - да отговаря на команди, да назовава основни неща...

# 1 430
Аз нещо не виждам кой знае какъв напредък.... не че съм черногледа или нещо....виждам само, че явно се стиска, защото двойно, че и повече е намалила ходенията до ВЦ....
добре де вчера само 6 пъти е ходило до тоалетна ли детето? 1 да го сложим голямата работа, т.е. пишка веднъж на 2 часа ли?
Май така излиза,стиска се повече! и аз не съм черногледа,до сме си дали седмица ,ако не стане не става и след няколко месеца пак!

# 1 431
  • София
Ние изпълняваме ет. 1 и по показанията сме готови и за ет. 2, само дето не ще и не ще да седне ни на гърне, ни на седалка.  ooooh! То, на думи е лесно, ама, на практика...

# 1 432
Ако пак трябва да свалям памп - пак ще го направя по същия начин и по същото време. Не ме притесняват нито напишканите дрехи, нито дългия период (постиггнаме добри резултати за малко над 2 м.). Лятото бе благодат да целта.
Пробвах 3 път без обеден памп - този път геле, дори се стресна в съня си и опишквайки всичко, два поредни дни след това бе сух. Мисля че е рано за него, а и принципно пием много вода. Ще изчакам, не добивам куража още.

# 1 433
Май така излиза,стиска се повече! и аз не съм черногледа,до сме си дали седмица ,ако не стане не става и след няколко месеца пак!

Няма нужда чак след месеци!  Peace Аз пробвах първо за една седмица - нищо не стана, но детето все пак се усеща за какво иде реч, въпреки че не го показва. След първата седмица на обучението изчаках да минат няколко дена, седмица и малко и пробвах отново. Всъщност само за една събота и неделя постигнах доста голям успех, впоследствие продължихме смело и имаше 1-2 седмици с много успешни дни, както и не чак такива с по 3-4 напишквания за деня.
Но в някакъв момент - за моето дете 3 седмици - приключиха напишкванията (ние сме махнали изцяло само дневния памп, нощния върнах по принуда). Simple Smile

# 1 434
Добре де, така няма ли да се обърка детето? Пъро сваляш памперса, то се учи да пишка в гърне, учи се да контролира ниждите си и после хоп, пак памперс?  newsm78 Аз си мисля, че не е добър вариант, но може и да бъркам.

Ейнджъл, че те чужбинските деца масово си свалят памперсите около 4 годишна възраст. Това във връзка с изказването ти относно етап 1.

# 1 435
Не, не, изобщо не се обърка! Малките са доста разбиращи, така че според мен ако не стане за няколко дена и не покаже завидни резултати детето, по-добре е малко почивка, и след няколко дена наново да се пробва. Другият вариант е постоянно упорство, и всъщност много напишкване в началото и отучване на един път. А не на 2-3 по-кратки обучения.
Една друга позната е пробвала детето си на 2.5 години - резултат никакъв. После след месец отново, пак без резултат. На 2.10 месеца детето само казало, че не иска пампа.  Simple Smile

# 1 436
  • София
какво по-точно ми е изказването за етап 1?
освен че моето дете такъв е нямало...какво имат общо с това чужбинските деца, че не схванах изобщо.

за изчакването, аз между опитите бих чакала поне месец.

# 1 437
  • София
да се води всеки път с вас до тоалетната и да му се обяснява какво се прави-мама сваля гащичките,мама пишка,мие ръцете ,пуска водата и т.н. 

ooooh! Как ли пък не бих водила с мен почти 2 годишния си син да му обяснявам как мама сваля гащите и ака  #Crazy

Както и да е, след около 2 месечна почивка съм се навила да направим пак опит. Условията за 2-ри етап почти спазваме, с изключение на това, че не прави пауза от 2 часа за пишкането. Обаче мисля, че причината не е в неумението, а в нежеланието - до сега е пишкал и при най-малкия напън, защо пък сега да се стиска. В тази връзка, tanyatais, това че се стиска според мен е добър знак, т.е. детето се учи да сдържа по-дълго. Проблемът е да се научи да си казва, че има "пиш".

# 1 438
  • София
Не, не, изобщо не се обърка! Малките са доста разбиращи, така че според мен ако не стане за няколко дена и не покаже завидни резултати детето, по-добре е малко почивка, и след няколко дена наново да се пробва. Другият вариант е постоянно упорство, и всъщност много напишкване в началото и отучване на един път. А не на 2-3 по-кратки обучения.
Една друга позната е пробвала детето си на 2.5 години - резултат никакъв. После след месец отново, пак без резултат. На 2.10 месеца детето само казало, че не иска пампа.  Simple Smile
  Аз съм на същото мнение ако не стане връщаш памперса и пробваш след известен период от време(примерно след месец).При нас се получи същото като при твоята приятелка след 3 неуспешни опита малката сама ставайки една сутрин каза,че не иска памперс и го махнахме от раз без никакви инциденти.

# 1 439
Благодаря за подкрепата! Ще видим до края на седмицата и не знам мисля,че връщането на памперса няма да е добра идея и объркваща за детето,но ще видим както казах!Според зависи от това какво ще стане ще процедираме нататък!Много са ви полезни мненията!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт