НГДЕК

• 135 679
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Присъствахме вчера на отворените врати. Полезно и интересно беше за детето и за мен.
Това, което запомних е, че латинският го почват от осми клас, старогръцкият от девети, а старобългарският от десети клас. Сега съм на етап прием, явно за профилите след 10 клас няма място в главата ми Bowtie.
В презентацията имаше профилите след 10 клас, но явно съм се разсеяла и не ги запомних Sad.
Арино относно западния език - моето дете определно иска да заложи на неизучаван към момента език - италиански, руски или френски. Като ме попита може ли и допълнително на школа да ходи по същия език . Тя английския го знае на ниво Б2-С1 вече и определено ще й е излишно.
Това, което каза директорката за британския съвет е интересно - определено бих я пратила да се тества и да види, според тях какво й е нивото и да си учи за сертификат.
Относно пътуванията в чужбина - прочетох в сайта им, че е за децата представили се добре в училище и след проведен конкурс. А аз пък друго не разбрах - тези пътувания са изцяло за сметка на ученика или някаква част е субсидия от училището.
Но все пак да сме живи и здрави, да минат изпитите и децата да бъдат приети, пък за пътувания и т.н. ще дойде момента и тогава ще разберем повече.

# 511
Според вас голям наплив ли ще има тази година за 5 клас. Доколкото разбрах ще се взима оценката от матурата и няма да имат вътрешне изпит или греша?

# 512
  • София
След 10 клас има само един профил и няма възможност за избор. Поне така е за випуска на сина ми, които са първи по новата програма. За следващите випуски не знам как ще бъде, но на нашите деца казаха, че няма възможност за други профили.

# 513
Казаха, че профилът си е техният, та вероятно в този смисъл е един. БЕЛ и Мат било задължително, мат май като мат.лингвистика, история, латински... Абе всъщност всичко без природните науки, сякаш

# 514
  • София
От няколко часа се опитвам да намеря последния утвърден учебен план на училището и удрям на камък.
Звънях и в канцеларията, никой не вдига. Остана ми в Министерство на културата да звънна Bowtie.
Интересно ми беше да видя колко часа имат химия, физика, биология и тн., от чисто любопитство.

# 515
Учебния план от раздел А е еднакъв за всички училища. Могат да избират ИУЧ и ФУЧ.

# 516
  • sofia
Учебния план от раздел А е еднакъв за всички училища. Могат да избират ИУЧ и ФУЧ.
А ИУЧ и ФУЧ са древните езици и допълнителни часове БЕЛ и история.
В 11. и 12. клас пофилът е хуманитарен, няма други профили.

# 517
Здравейте, дали ще има актуализация на сроковете за прием за 5 клас ? Някой питал ли е ? Свидетелствата ще ги раздават на 30.06 тази година, поне в нашия град.

# 518
  • София
Здравейте,моето дете е запленено от идеята да учи в НГДК.Аз обаче съм много притеснена по отношение локацията на училището(на пазара).Присъствах на родителската среща и съм доста неприятно изненадана.Сякаш си направиха антиреклама умишлено.

# 519
  • София
Здравейте,моето дете е запленено от идеята да учи в НГДК.Аз обаче съм много притеснена по отношение локацията на училището(на пазара).Присъствах на родителската среща и съм доста неприятно изненадана.Сякаш си направиха антиреклама умишлено.

кое ви притеснява?
свекърва ми реагира по същия начин:laughing:
дъщеря ми е доволна
доста оживено, децата се движат на групи, разпознаваеми са отдалеч по униформите...има къде да си купят нещо ако са гладни...транспорт удобен
иначе на нас другата сграда ни е на две спирки, но там измежду къщурките ....е доста по притеснително според мен

# 520
# 521

кое ви притеснява?
свекърва ми реагира по същия начин:laughing:
дъщеря ми е доволна
доста оживено, децата се движат на групи, разпознаваеми са отдалеч по униформите...има къде да си купят нещо ако са гладни...транспорт удобен
иначе на нас другата сграда ни е на две спирки, но там измежду къщурките ....е доста по притеснително според мен

Кое те притеснява за сградата в Модерно предградие ? Те къщурките са си частна собственост, с дворове и огради. Ходихме преди няколко месеца с мъжът ми, доста голяма сграда. Обаче 8 ми клас не са там, само малките.

# 522
По време на отворените врати за 5 клас се спомена че децата са до 14 на училище, а някой дни и до по-късно, ако участват в някаква форма на извънкласни занимания. Как обаче след това успяват да си напишат домашните за следващия ден? Има ли майки на петокласници или шестокласници, които следят темата и които могат да споделят опит ?

# 523
Привет, има ли подали документи в последните дни 27/28/05 за кандидатстване след 4 клас?

# 524
Здравейте, може ли някой да ме ориентира къде мога да разгледам вариантите, които са се падали на изпита по история след 7-ми клас? В сайта на НГДЕК виждам само един?

Общи условия

Активация на акаунт