Зимно слънце грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в шезлонг се люлее!

• 10 324
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, да се запиша и аз тук.
Ние сме родени на 29.10.2008г.
Бебе Стефани се роди 3,050 и 51см.
Приятно ни е да се запознаем. Ще следим темата.

Лек и успешен ден.

# 181
Ей, днес не ми се прибираше!!! Какво слънце се е опънало навън, не е истина. Отвори ми се душата, нищо че е студено и подухва, малкият е на закътано в количката. Ама пусто, дойде манджа тайм и трябваше да се връщаме, че млекоцентралата щеше да замръзне ако трябваше да се храним навън...
Бандата на Левски, днес 'де пихте бири? Аз с моя скапан интернет все пропускам и уговорки и всичко, вече ми е много смарангясано така. Дано утре не ви изпусна и най-после премеря някоя и друга улица с вас... В краен случай след сряда, тогава най-после ще имаме нормален интернет, аман от аматьори!

# 182
Ей, днес не ми се прибираше!!! Какво слънце се е опънало навън, не е истина. Отвори ми се душата, нищо че е студено и подухва, малкият е на закътано в количката. Ама пусто, дойде манджа тайм и трябваше да се връщаме, че млекоцентралата щеше да замръзне ако трябваше да се храним навън...
Бандата на Левски, днес 'де пихте бири? Аз с моя скапан интернет все пропускам и уговорки и всичко, вече ми е много смарангясано така. Дано утре не ви изпусна и най-после премеря някоя и друга улица с вас... В краен случай след сряда, тогава най-после ще имаме нормален интернет, аман от аматьори!

Искам да попитам: На мен кърмата много ми намаля и стана по рядка. Има ли нещо за стимулиране или вече ми е дошло времето да спирам да кърма малката? Много искам да я кърмя поне до 6м., ама дали зависи само от мен? Ако не може да ми отговорите, мол поне да ме препратите някъде където могат. Благодаря за съдействието.   bouquet

# 183
  • Варна
Цитат
Искам да попитам: На мен кърмата много ми намаля и стана по рядка. Има ли нещо за стимулиране или вече ми е дошло времето да спирам да кърма малката? Много искам да я кърмя поне до 6м., ама дали зависи само от мен? Ако не може да ми отговорите, мол поне да ме препратите някъде където могат. Благодаря за съдействието.   bouquet

Щях да ти кажа да питаш някой от кърмаческия, но се оказа че пазя отговора на Асенцето ,когато аз исках да си възвърна кърмата. Е, аз не успях, но и не упорствах май. Ето какво ми отговори тя като начин за връщане на кърмата.

Цитат
цедене и слагане на бебето на гърда на два часа. Слагаш бебето, после дохранваш и после цедиш - по около 10-тина минути на гърда... дори по-малко - общо 15-тина минути да ти е цеденето от двете гърди
Храненето - задължително поне 2 литра течности на ден. Като препоръчително е да се пие вода и/или лактогонен чай  При дете с доказани проблеми не е добре да приемаш напитки, съдържащи консерванти и оцветители  Хранене поне 5 пъти дневно на малки порции, полезна и ценна храна  Пълнозърнест хляб, ориз, картофи, месо, зеленчуци, плодове, ядки (орехи, лешници, кедрова ядка - сурови!!!)
Можеш да си вземеш Рицинус Комунис 5 СН (чете се "пет це хаш")- това е хомеопатичен монопрепарат. Всъщност хомеопатията не бива да се взема безразборно, но специално за това лекарство съм се консултирала и със сигурност ако не помогне няма да навреди  Вземаш три дни по пет гранулки сутрин и вечер - те се смучат. обикновено три дни са достатъчни, за да се види дали препаратът действа
Като цяло цеденето трябва да е 8-10-12 пъти на денонощие  Колкото повече, толкова по-добре.

# 184
Първо, добре дошла на gvendolin_7.
И понеже въпросът ти е зададен след цитат на моето мнение(не знам защо newsm78), да те насоча към кърмаческия форум. Аз лично поне засега успявам да се справя с кърменето с много инат. Отделно много течности, сурови ядки(орехи, бадеми), супички, месце... А в началото пиех и чая на Хип за кърмачки. И никакви нерви по никакъв повод. Моята теория е, че щом детето ми наддава, спи спокойно и си пълни редовно пелените, не ме интересува колко и каква ми е кърмата.
Виждам, че и Пуканка ти е дала насоки, успех!

# 185
  • Пловдив
Хайде и ние се прибрахме от разходка. Тук беше малко мъгливо, но горе долу ставаше.
Милен още спи.
gvendolin_7 може просто да ти се е регулирала вече кърмата и само да ти изглежда по-малко. Иначе има в аптеките билков чай за лактация, има и на Хип чай за кърмачки, слагаш детето по-често на гърда да стимулира и така.

Хайде, че се събуди

# 186
  • Варна
Софко, искам да те питам при вас там какъв е реда за захранване ,и за имунизационния ви календар също искам да разкажеш ако имаш време. Какви ваксини слагате там и с какво е по-различен от тукашния?

# 187
Пуки Софката беше писала наскоро как е захранила-мисля, че беше 6 месец с оризова каша, но нека да каже как е там като цяло  Peace
Аз също се интересувам от чужбинските опитности, така, че ще съм благодарна ако се включат и другите чужбинси мами-от Германия, от Англия и от където има.
Също съм любопитна как стоят нещата в Япония-нали там уж живеят доста дълго, обаче инфо няма никъде  Thinking
Туй СЗО ми звучи доста абстрактно, а и едно са препоръките, съвсем друго-как се случва дефакто...

Пуки, ти нали беше подстригала малкия Даниел. Порастна ли му вече косата? Въобще как му се отрази, че и на мен ми се въртят такива идеи... Thinking

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 16:33 от adina

# 188
Не успяхме да излезем днес Sad  , тия синоптици къде го видяха майското слънце незнам....

# 189
Здравейте
Завърнахме се от разходка JoyВремето е супер като изкл. калта и локвите добре се разходихме GrinningПуснахме си писмото до Памперс и сега ще сме в очакване на уокъра Joy
Беба вече много "приказва", сълнателно хваща играчки изобщо доволна съм Joy
Ние почнахме сокчетата и много добре и действа крушата и моркова.Ябълката и дразни стомахчето и ще я спра засега.Педи каза ако искам мога да започна с пюретата след четвъртия месец Grinning

# 190
  • София
До софиянки Simple Smile
Утре в 14 часа ще ходим на разходка с бебоците в Борисовата градина с Ели. Ако има желаещи да се присъединят, ще спретнем една импровизирана срещичка!
Който не ни познава, да драсне едно ЛС, ще дам телефон, за да се разберем за точно място.
Айдееее, много ще се радваме да се посъберем!

# 191
Бих дошла с най голямо удовоствие но ми е късно  SadМоже би другия път и аз ще се присъединя.Приятна разходка Hug

# 192
Завърнахме се от разходка. Приятно е времето - има лек ветрец, но е слънчево.

Ние вече регистрирахме първия си инцидент Sad и ми е много мъчно, защото беше по моя вина. Мъжът ми държеше Сияна високо в поза "летене" (тя много се кефи така). В това време аз отварях шкаф без изобщо да се огледам и я фраснах по главичката. Много пищя милото Sad Видимо няма нищо - нито синина, нито цицина. Общо взето след 10 минути беше забравила за удара и се смееше, но на мен си ми е тъпичко. Общоизвестно е, че бебетата са "нечупливи" и все пак...

Гвендолин, добре дошла!
На мен лактацията ми се подобри с повечко месо и супи с месо и бирена мая 3 пъти на ден.

Благодаря на всички, които ми отговориха за витамините Simple Smile

# 193
  • Бургас
Ние се прибрахме от разходка в 16,00ч и сме много доволни.
Пихме кафенце със Златинка и Алекс и вече се социализираме.

gvendolin_7  welcome

Сикониум и аз съм я удряла няколко пъти,то няма начин и по-лошо ще става Hug

# 194
galaxa, все се каня да ти отговоря за гостите и уроките и все забравям ooooh!
Искам да ти кажа, че криво настроение наблюдавам у сина ми когато идва да го види една определена жена. Уж му се радва, а милият реве, та се къса и в момента, в който го гушна се отпуска и успокоява. За съжаление възпитанието и търпеливостта ми не ми позволяват да й забраня да влиза в къщата ни... Нямам логично обяснение, но е факт. Затова винаги имам под ръка светена вода и като си замине поръсвам вкъщи и му измивам очите отдолу нагоре. А има гости, с които синът ми е весел и "бъбрив". Всичко си зависи от човека и енергията, която носи. И да завърша - не, не ми е приятно да чувам по повода епитетите "глупости" и "бабини деветини". Всеки има право да вярва в каквото иска, стига по този начин да не вреди на околните!

Аз ли бавно пиша, вие ли сте скорострелни, не знам - Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

Общи условия

Активация на акаунт