Моля прочетете и помогнете

• 27 194
  • 226
  •   1
Отговори
# 15
Като всеки нормален човек,заставам твърдо зад позицията,че майката трябва да е до детето си в такъв момент.И аз гледах репортажа,но не разбрах в момента момченцето в болницата ли е и все още ли отказват да приемат майката.Много бих искала да чуя какви са разумните доводи на професор Минчев и приемния лекар,моля! Като майка бих ги попитала как биха постъпили ако попаднат в същата ситуация? Когато иде реч за здравето и живота на детето ти,и когато говорим за 3годишно момченце все пак! Ще бъда благодарна!
Незнам дали бих оставила детето си без мен в болнично заведение.Веднъж ми го предложиха и отказах категорично,защото е просто абсурдно! Още повече,че ако съдим по фактите(а именно,че в повечето случаи допускат родител с детето) става дума за чист каприз,или е просто застраховка за да могат ако случайно детето не се подобри да си "прехвърлят топката" за отговорността.Съжалявам,моето уважение към всички лекари,но така мисля аз!
Мirela,късмет и много здраве желая и на двама ви! Hug Желая бързо възстановяване и да намериш силите и спокойствието да вземеш правилното решение! Hug Hug  bouquet

# 16
Сега ми казаха, че Илиян се нуждае  от ЯМР ,който ще бъде направен ако ние дадем около 250 лв. (ако нямаме няма да се направи)Казах че още днес давам пари за това изследване , но ме притесни факта че ако нямаме пари не биха го направили ,а това ще помогне за диагностициране на болеста.Информация дава само лекар ако можеш да откриеш правилния, сестрите които имат най-голям контакт не искат да отговорят на елементарни въпроси Контактен лие?Има ли температура?Яде ли?Спи ли?това бил закона в това отделение!
ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО!
Детето ми не е затворник!Писах в НТВ,БТВ, Уницеф.
Това вече е просто истински абсурд Ядрено магнитен резонанс са ми правили преди 2-3години и доктора ми се накара,че си го плащам,при положение,че ми се полага от НЗК, когато е необходимо изследването.А тук иде реч за три годишно дете все пак! Нямам думи! Извинете за "викането" Embarassed

# 17
  • Варна
Напълно съм съгласна с Мирела, че когато детето е болно, мястото на майка му е до него. Всичко друго може да се прави в името на доброто на пациентите, но докато лекуват тялото, им нанасят психическа травма.

Наясно съм, че не е възможно положението да се промени веднага и навсякъде, но трябва да се мисли и да се действа в тази посока.

Това са деца с крехка психика, не са овце или затворници.

Мирела, моля се за бързото оздравяване на детенцето ти!  Praynig

# 18
да се обадиш във всички медии само за това се сещам аз и подкрепям лилибон децата трябва да са със майките си , на три години е недопустимо да не е позволен придружител независимо къде е детето , ако е нужно  правилниците на болниците трябва да се променят  за да не нарушават правата на пациентите . Колкото повече протестираме срещу безумията в писаните и неписаните правила в болниците и в здравеопазването ни въобще толкова по близо сме до промяната им . според мен настоявай да си до детето , и ако можеш раздухай нещата с медии , да дадеш подкуп на лекар от отделението за съжаление също е метод който върши работа на много места .
  Ще се моля за детенцето ти  по бързо да оздравява и да бъдете заедно

# 19
Точно както предполагах това ограничение важи за цялото отделение, а не за конкретния случай. Надявам се след раздухването да има някакъв ефект относно престоя на майката при детето, но съм скептична.  Peace

Както вече писах дано скоро имате диагноза, за да знаеш как да постъпиш след това.  Hug

# 20
Сега при повторението чух,че родителите го заварили със завързана една ръка,което просто е меко казано престъпно."Случаят не предизвика интереса на министъра на здравеопазването",викам ако не му го предизвика и в утрешните новини да си ходи по живо,по здраво,че то бива странични интереси,бива,ама децата са бъдещето все пак,от тях по-важно няма!!!

# 21
Сега при повторението чух,че родителите го заварили със завързана една ръка,което просто е меко казано престъпно

Връзват ги заради абоката, да не се опитват да го свалят. При нас беше задължително, но след системата ги отвързвахме и слаахме чорап на ръката/крака.  Peace

# 22
Привет на семейството на Илиянчо! С вас сме! Всеки ден мислим за вас и се молим! Не смея да ВИ безпокоя по телефона.
По същество!
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС, КОЙТО Е НАСТОЯЩ ИЛИ БЪДЕЩ РОДИТЕЛ ДА ЗАЯВИ ЯСНА ПОЗИЦИЯ И ДА ИЗРАЗИМ ВСЕОБЩОТО СИ НЕДОВОЛСТВО СРЕЩУ АБСУРДНИТЕ Т.НАР. "ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА" НА БОЛНИЦАТА ПО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ! НЕКА ВСЕКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВА МОРАЛНО ОПЕТНЕН ОТ АНТИХУМАННИТЕ МЕТОДИ, ПРИЛАГАНИ В БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И В ЧАСТНОСТ В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА ПО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ДА ОТДЕЛИ ЕДИН ЧАС ОТ ДЕНЯ И ЗАЕДНО ДА ИЗРАЗИМ НЕДОВОЛСТВОТО СИ, ЗАСТАВАЙКИ НА МИРЕН ПРОТЕСТ ПРЕД СГРАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ПЛ. "СВ. НЕДЕЛЯ" № 5 ОТ УТРЕ - 20.01.2009 Г. ОТ 11.00 Ч. ДО 12.00 Ч. НЕКА ЗАЕДНО ДА ИЗРАЗИМ ПОЗИЦИЯ ЗА ВСЕОБЩОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И В ЧАСТНОСТ НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, КОЙТО ДОРИ И НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА КОМЕНТИРА СЛУЧАЯ!!! ЧЕ ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ - НАЛИ НЕ СЕ КАСАЕ ЗА НЕГОВОТО ДЕТЕ!!!
НЕКА ВСЕКИ ДЕН ОТ 11.00 Ч. ДО 12.00 Ч. ДА БЪДЕМ ПРЕД СГРАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ДОКАТО НЯКОЙ СЕ СЕТИ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И ДОКАТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ГРИЖАТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ, НИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДО ТЯХ!
МОЛЯ ЗАЕДНО ДА ПРЕКРАТИМ ТОЗИ КОШМАР!!!
 С УВАЖЕНИЕ: ЕДНА БЪЛГАРСКА МАЙКА

# 23
Михалко, HugДалеч съм от мисълта ,че в болниците всички са сатани,на които не им пука за децата,но като си е мама до него все ще му отвлече вниманието някак,или поне няма да го преживява както без нея. А личната лекарка явно е като нашата бивша "лична",изобщо не и дремеше,само гледаше да претупа нещата и да и падне ангажимента от главата.А на всички тези "джипита" и други лекари на държавен щат заплатата им идва от нашия джоб,нали? Значи са длъжни да си вършат работата отговорно и да има сериозни санкции за проявена немърливост,особено когато иде реч за дете!!! Преди време лежахме в Пирогов след поставена ваксина,отокът не спадна няколко дни,не помогнаха и компресите с реванол.Приемащият лекар каза,че е възможно да се стигне до операция,не ме питайте как се почувствах.Преди да ни изпишат казаха,че според тях усложненията са се получили заради неправилното поставяне на ваксината,но нито един не се подписа под такъв документ."Ами вижте,всеки може да сбърка,на всеки може да се случи!",ами да,така е,но не всеки е длъжен  да  преглъща нечие престъпно отношение,когато се касае за здравето на детето му,или което и да е друго дете/човек.Когато казах на бившата лекарка становището на лекарите от Пирогов,тя разбира се  отрече с едно инфантилно красноречиво поклащане на главата:"тц,невъзможно!",но ако състоянието на детето ми се беше влошило щях да я съдя при всички случаи!
С нетърпение чакам новини от майката и скоро да си приберат малчо вкъщи Hug Аз лично незнам и дали бих го оставила Confused
Все се надявам,че хората,от които зависи случая ще проявят разбиране и разумно отношение и ще разрешат на майката,или да бъде при детето си,или който е отговорен за състоянието му в момента да си понесе отговорността! Заради лекарска грешка е там(казаха,че нямало БЦЖ детето),така че най-малкото,което могат да направят е да разрешат на майката,или таткото да бъдат до детето си в болницата!!!

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 01:00 от Дон Кихот

# 24
Оххх, не ми се мисли какво му е на детенцето   Cry Само, сред някакви непознати, които го тъпчат с какво ли не... Желая му много,много скоро да оздравее и да бъде с мама  Hug

# 25
# 26
# 27
  • на правилното място, в точното време
Госпожо Златкова, разбирам съпричасността ви и загрижеността. Всички тук във форума също сме съпричастни с Илиян и родителите му, готови сме да помогнем с каквото е според силите ни, но петицията ви и призоваването ви към протест ми се струва твърде необмислено и прибързано. Протеста ви разрешен ли е от общината? Т.е. имате ли официално разрешение да протестирате, в качеството си на какво сте издействали това разрешение? ДАвате ли си сметка, че пускайки петиция за всеки един частен случай, ролята и силата на петициите ще се омаловажи. Това са проблеми, които трябва да бъдат поставени за разрешаване пред ЗДравната комисия в Парламента, но трябва да стане организирано, да бъде добре обосновано и измислено.  Подобни емоционални изблици нямат трайни резултати и не водят до промяна на правила и разпоредби. Отразяването в медиите може да даде доста широк отзвук и така да се привлече вниманието на "назаинтересования министър", както и на организации, които да започнат да работят за промяна в тази насока. Peace

# 28
Уважаема Равия, в случай, че не сте обърнало внимание, аз призовавам към мълчалив протест, а не към стачка или друго подобно действие, за което се изисква специално разрешение по надлежния ред.
Благодаря все пак за оценката и коментара Ви!
Успешен ден!

# 29
Извинете за лапсуса - "обърналИ внимание". В ЗАКОНА ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ е казано, че определя реда и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги и манифестации, но не и на мълчаливи протести. По упоменатия от мен път за протест, по никакъв начин не бихме нарушили реда и сигурността в столицата.
Считам, че не е нужно да уведомявам когото и да било за мълчалив протест, тъй като чл. 8, ал. 1 от ЗСММ е казано - За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.

Общи условия

Активация на акаунт