Отговори
# 390
Здравейте,
Както виждате съм съвсем нова тук, но днес искам да се допитам до вас за Ващето мнение относно ваксините.

Имам дъщеричка ,всъщност две, но в момента мисълта ми е за по-голямата, за която не след дълго време ще се наложи да взема решение дали да бъде ваксинирана или не. Сестра ми е фармацевт и с нея спорим относно предимствата на ваксината. Въпреки моя горчив опит с HPV  решението относно детето ми ме води до какви ли не мисли. Притеснява ме, че това е изключително нов продукт, надявам се с добри качества, но знае ли човек.

Тук открих една интересна статия: http://www.doctorbg.com/page.php?id=15519

Ще съм ви благодарна ако споделите вашата гледна точка: Бихте ли поставили ваксината на детето си?

Знам че решението и отговорността ще бъдат изцяло мои, но все пак ще оценя и вашето мнение.

Благодаря!

# 391
Роси, много съжалявам за всичко което си преживяла. Аз съм конизирана в Майчин дом, платих 200 лв и това е най-малкия проблем, за момент ми минаваше мисълта, че всичко е малко пресилено но аз исках да се конизирам. С това проблема не се реши. Моля те кажи ми как точно и откъде си взе стъкълцата, защото и аз искам си взема моите.

# 392
     За съжаление обаче за едно трябва да се съглася с доктора, в Бургас лаборантите са под всякаква критика.  Confused Много неприятности ми създадоха многобройните им сгрешени резултати.

Tи в коя лаборатория ходиш?

# 393
Момичета, пишете толкова бързо, не смогвам като се върна от работа да прочета всичко  Rolling Eyes..Виждам все нови и нови имена / все с проблеми /, което не е добре.
 Роси, това, което описваш е кошмар. Всяка една от нас тук е имала своя кошмар, но това вече е прекалено. Сега като чета се успокоявам, че не аз се превръщам в параноичка като ходя поне в две лаборатории и два пъти по-често от препоръчаното за изследвания и  резултати, а нещо друго ни принуждава да го правим.
 Боби, на теб докторите трябва да ти плащат за смехотерапията, която им правиш  Joy...

# 394
Здравейте ,мили момичета!
Четох,четох и реших,че мога тук да си задам и аз моя въпрос:
-преди около година по съвет на лекар си направих тест за високорискови HPV типове 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,68 ,който е (-) отрицателен .Платих доста висока цена за това изследване,но докторът ми каза,че при положиние,че съм с настоящия си партньор от повече от 5 год. и и той и аз не "кръшкаме" това ми дава почти 95% гаранция,че няма да имам проблеми в бъдеще и в следващите няколко години може  да не правя даже и цитонамазка???Мога ли да му се доверя?Някоя от вас правила ли си е такова изследване?

# 395
роси
сьжаляавам ,че така си изпатила,но по важното е че вс. е наред
димана
ако искат да дадат някой лев,нямам против ,всеки ден ще ги посещавам.....шегата настрана,ама само се нервирам всеки ден на някоой нов случай като този на роси....как може,та 21 век сме ....уффффффф

# 396
  • София
Боби, момиче, ти отдавна спомена за тези гъби и коки,
после ходи на спа, нещо за секс маратони четохме, 
и аз рещих че си ги излекувала.
Всъщност ти ако имаш тези гадинки трябва да чувстваш дискомфорт
и според мен няма да ти е до секс мила!
Все пак може да си пуснеш микробилогия на ваг. секрет с антибиограма.
Не може някой доктор /да не го слагам в кавички/ да предполага, че имаш еди какво си само защото
на цитото е написано много левкоцити!

Желая Ви здраве момичета!

# 397
Dani_30
моя приятелка ми взе стъкълцето и парафиновото блокче! Ако имаш правена биопсия или всякакъв взет материал - непременно го вземи, защото в парафина се пази всичко и на която и лаборатория да го занесеш, те ще си направят разрезче което да изледват!
Лабораторията ми казаха че се намирала на 4 етаж в майчин дом, но ще питам за подробности и ще пиша пак!
Очаквай да ти направят спънки, но ти си в законното си право да си вземеш ВСИЧКИ марериали, парафини и т.н!
Ако не забравяй  - хубавите резултати ги изхвърлят , а тези с измененията се пазят години наред!
Странното при мен е че моята цитонамазка я нямаше, а на хартиения резултат пише 3та група  Peace
Пожелавам ти успех Peace

В Бургас наистина здравеопазването и повечето лекари са под всякаква критика и са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, но в лабораторията на Д-р Главашки бях изпратена с предварителна уговорка да се погледне стриктно материала,  а след това и леля ми го изследва, а тя 35 години само това гледа под микроскоп...

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 13:47 от rosi_bosi

# 398
Роси Hug Hug Hug, съжалявам, че си преживяла всичко това, хубавото е, че всичко е наред при теб, а относно прехваления "д-р Начев"(за който се предполага, че е положил Хипократова клетва)-рано или късно ще го стигне възмездието.Много се радвам, че си здраваи дано не ти се налага никога повече да се сблъскваш с меркантилни"лекари"

# 399
Роси, благодаря ти за отговора. Утре сутринта мисля да отида, да видим какво ще стане. Остава да реша и къде да ги занеса.Истината е че не разсъждавам много трезво в момента, но се надявам да е някаква грешка.

# 400

Tи в коя лаборатория ходиш?

Всички съм ги обиколила. До една. Не искам никой да обиждам, може и да си разбират хората от работата, но при мен правеха гаф след гаф такъв ми бил "късмета". При Главашки имам 2 поредни цитонамазки с резултат ПАП 2, втория път занесох стъкълце и в Литос там резултата беше ПАП 3А, след по-малко от месец в София вече резултата беше ПАП 3Б. Биопсията в Бургас ми я правиха в Онкото съответно и в тяхната лаборатория, резултата беше "няма атипични клетки", резултата от биопсията в София беше ЦИН 3, Карцином ин ситу  Rolling Eyes
        След конизацията в Литос им казвам, че съм с конизация да обърнат внимание, а г-жата ми казва "Е, те всички конизирани са с добри резултати"  Shocked При Главашки постъпиха по отговорно казаха, че ще обърнат повече внимание. Но това което ми прави най-силно впечатление е , че в София чакам резултати по една седмица и ми дават 2 страници подробна информация за състоянието ми, докато тук чакам за резултат 1 час и ми дават едно хвърчащо листче с надраскано на гърба ПАП ...

Аз да споделя сега имам ново притеснение. Малкия ме зарази с варицела /кошмарно е на стари години/. Това което ме тревожи е 1-во че рухва имунната система и 2-ро имам страшно много обриви по слабините и гениталиите.  Sad Мислите ли, че може да ми се отрази? Умирам от страх.

# 401
Иве, аз съм карала варицела на 26 и щях да умра. Викахме бърза помощ. Знам какво е. Мисля, че няма да имаш проблем, ако не инфектираш нещо. Но имунната система отива на кино. Ако нямаш противопоказания / защото аз имам /, почвай  имуностимуланти.

# 402
  • София
Роси, аз нещо не разбрах, би ли обяснила пак моля те!
Значи изхвърлят кое точно ако е в норма - стъкълцата с намазките с взети клетки или какво - хартията с написаното ли?
Какъв е този парафин, парафиново блокче, какво пазят в него?
От какво си отрязват за ново изследване - за да отрязват трябва да е поне парче от биопсия или конуса след конизация, правилно ли мисля?
Много ме заинтригувахте с тези повторни проверки, аз до сега си ходя само на едно място в
Онкологията.

За момичетата с ранички - някой беше дал много добър съвет от темите назад - не позволявайте да ви
горят, мажат или каквото и да е лекуване без да е направена биопсия.
Едно момиче беше споделило, че при такова третиране са и туширали проблема повърхностно, а дисплазията
е продължила да се развива в дълбочина.

# 403
dessys, аз не бих се доверила. Прави си всяка година. Отрицателния ЧПВ-тест не е гаранция, че няма да се появи проблем заради друго.

tsveta_kabakchieva, точно с тази ваксина не бих си ваксинирала децата. Няма никакви данни как би се отразила на фертилността в по-късни години тази ваксина. Прекалено много въпросителни има около нея, за да си рискувам децата ей така... И без ваксината съществуват начини за превенция.  Peace

beni_f, "и двете показаха, най-тежката диагноза, която се лекува!!!Резултатите ми бяха от 3А към 3 Б , което означава от предракови, към ракови" не е коректно изказване. Деси те е поправила вече за "предракови, към ракови", а аз ще те поправя за "най-тежката диагноза, която се лекува!!!Резултатите ми бяха от 3А към 3 Б". Най-тежката диагноза, която се лекува е ПАП 5. Не всички жени с рак на маточната шийка умират. А дори и да оставим на страна ПАП 5, само в тези тема сме няколко с ПАП 4, които са успешно излекувани.
Не, не издребнявам в случая, просто искам случайно четящите момичета да не изпадат в излишна истерия и стрес от некомпетентни и некоректни изказвания.
Знам, че всеки човек си мисли, че неговата драма е най-голяма, но знам и, че има от лошо по-лошо.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 17:39 от Кюбит

# 404
Роси, аз нещо не разбрах, би ли обяснила пак моля те!
Значи изхвърлят кое точно ако е в норма - стъкълцата с намазките с взети клетки или какво - хартията с написаното ли?
Какъв е този парафин, парафиново блокче, какво пазят в него?
От какво си отрязват за ново изследване - за да отрязват трябва да е поне парче от биопсия или конуса след конизация, правилно ли мисля?
Много ме заинтригувахте с тези повторни проверки, аз до сега си ходя само на едно място в
Онкологията.

За момичетата с ранички - някой беше дал много добър съвет от темите назад - не позволявайте да ви
горят, мажат или каквото и да е лекуване без да е направена биопсия.
Едно момиче беше споделило, че при такова третиране са и туширали проблема повърхностно, а дисплазията
е продължила да се развива в дълбочина.

Притесненията явно ще ми бъдат от тук нататък - до живот!!!
Алфа бета, тези стъкълца, на които има материал с нотмални стойности - т.е 1-ва група, без изменения, се изхвърлят! Но всеки материал, който е показал изменения, атипични клетки и каквото и да било, се ПАЗИ! Леля ми каза че в тяхната лаборатория ги пазят 3 години май. За парафиновото блокче - това е средата в която се съхранява материал. Та на който му потрябва да го изследва, да си направи разрез от него и да си го изследва! И така можеш да дадеш материала на 100 лаборатории. Това ми беше обяснила леля. Защото в МДом се дърпаха да ми дадат парафиновото блокче, искаха само стъкалцето! Но аз съм нахална и си го взех!

Бени Ф Hug

Иве, съчувствам ти - карах варицела с големия си син на 30 години- едва не умрях- съмняваха се за минингит! Пази се много и момичетата са ти го казали - вземай имуностимуланти, защото имунната ситема отива на кино! Обрив имаш навсякъде - както си отвън, така си и отвътре Close  Голяма гадост е това  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт