Отговори
# 285
цветенка, ти преди беше писала, че си с "лека дисплазия", което според мен значи I степен. между другото има разлика между дисплазия и койлоцитна дисплазия, като втората мисля, че говори за заразени клетки.

аз имам ЧПВ 18 и има 2-3 степен койлоцитна дисплазия, засега минах с 1 лазер и не знам доколко ще бъде успешно, но отказвам да се чувствам обречена. не мога да живея в страх. майната му на вируса, каквото ни е писано. правя секс без презерватив ( с евентуалния ми причинител на вирусаSimple Smile и се наслаждавам на любовта. (БОБИ, вскючвам се и орално, хаха)

еси и мисена, супер резултати, само така!

пав69, стискам палци за теб!

# 286
Цветенка,аз също съм с тип 16,умерена дисплазия от хистологията/без ЦИН/ ,а биопсията показа папиломатоза.Не се тревожи и успех.

# 287
А CIN не ли всъщност степента на дисплазия?

# 288
А CIN не ли всъщност степента на дисплазия?
Ми да,но нямам определен цин нито от биосията,нито от хистологията.

# 289
хммм, ами доколкото съм прочела и разбрала: ЦИН 1 е лека, ЦИН 2 - умерена и ЦИН 3 - тежка дисплазия.

# 290
Serein, така е.  Peace ЦИН показва още колко навътре в тъканта е проникнала дисплазията.
И аз много се чудя защо в БГ не винаги се посочва ЦИН след диагностична биопсия?  newsm78

# 291
аз до този момент си мислех, че е много широко възприета тази терминология, но явно някои патолози у нас не я използват. абревиатурата идва от наименованието на английски език.

# 292
само да кажа и аз по повод цин-аз като прочетох хистологията и попитах защо ми е написано само огнища с тежкостепенна дисплазия,защо не е напсиано цин3,а той ми каза че е все едно,дали го пише,тпй си знае че е така............аз много не го разбрах,ама го запомних..........
серейн,а за оралната ....нали знаете-позволено е всичко,питах специално,така че..... baby_neutral Joy

# 293
Благодаря ви момичета  Hug  bouquet,
Кюбит  Peace.

cvetenka  мен ме оперира д-р Ганчева в Онкото,за нея залагам на 100% че е със златни ръце и е много съвестен човек и лекар.Те са в екип с доц.Дянкова, д-р Каменов,д-р Костова,д-р Кърлов -син и др.Всички са специалисти,за почти месец докато лежах там имах възможност да наблюдавам всички и да разговарям с пациенти на всички.Не съм чула никакви лоши отзиви за тях.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 22:41 от Ива_Николова

# 294
  • София
Да се включа и аз с отчет на това, което ми предстои след като контролната цито беше 3д. Цикъла ми закъсня с 8 дни, но вече му се вижда края и в четвъртък съм в Тината на контролна цито, а в събота съм при доц. Дянкова. Не съм казвала на нито един от лекарите, че ще ходя да се потвърдя, а и не съм споменавала за резултата. Идеята ми е да не се обидят, че ги пренебрегвам и да не се влияят от това което ще покажа.
Ще докладвам другата седмица за развоя на събитията!

# 295
Мерси Иве питам защото май и мен ще ме оперира Ганчева,Кюркчиева ли те насочи към нея?

# 296
Мерси Иве питам защото май и мен ще ме оперира Ганчева,Кюркчиева ли те насочи към нея?
Аз съм пациентка на Ганчева,тя ме и оперира.Много съм доволна,страхотен човек.

# 297
cvetenka да ,аз първоначално бях при Кюркчиева.Но тя има някакво заболяване на краката и вече не оперира и насочва към Ганчева.Няма да съжаляваш.Подкрепям мнението на ДесиХ2.
Желя ти успех и бързо възстановяване Praynig HugА кога ще ти бъде операцията?Защото аз на 10.02 съм на контролен преглед при нея,може и да се засечем  Peace.

# 298
Трябваше да бъде сега но ме отложиха за след 20-ти. Whistling

# 299
  • София
Здравейте,
Вчера получих резултата от последната ми цитoнамаска. Докторът каза, че всичко е наред и да правя профилактично изследване на всеки 6 месеца. Не разбирам обаче подробно всичко от резултата и ще ви помоля за разяснение.
СС-ендоцервикален епител
рар I
PVC-плосък и комплекси ендоцервикален епител (Ектопия?)
Левкоцити /+/
Л.Б. /++/
рар II

Каква е тази Ектопия и това Л.Б.?
Само да допълня, че имах раничка и в началото на ноември ми я гориха с лазер в Токуда. Тази цитoнамаска ми е от конролния преглед два месеца и половина след горенето.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 13:00 от marta7

Общи условия

Активация на акаунт