Отесня и зимното палтенце на АПРИЛското шкембенце

• 22 874
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там...
Wasze, добре дошла в отбора.  Hug Каква стана тя, само Алегриа от двойните мами се оказа със сини гащи на щъркела.

Йо йо, аз съм предвидила следното: боди с дълъг ръкав, гащеризонче (засега съм се спряла на едни раиранки плюшенки, но има време да купя и нещо по-джиджано  Crazy - http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9956176), шапчица, някакви буйки или чорапки и одеало порт-бебе от този тип: http://malechkobaby.com/products_photos/im/5998_6.jpg.
Все пак бебетата няма да стоят много навън - сестрата ги подава на таткото, снимки, суматоха и възклицания от страна на бабите, едно-друго и хайде в колата и после вкъщи.  Laughing Колата ще я позатоплим преди да ги качим вътре, стига в суматохата да не забравя тази подробност де...

Аркси, къде точно до Малинов е магазинът на Панагюрище?

Мара Подробната, много е сладко това комплектче.

princessa raia, още малко и край с нервите, стискай зъби. Жалко, че не ти влизат в положението и те разкарват с тумбака, ама какво да се прави... И аз едната бебка я усещам много ниско долу, като съм си свила краката и коремът ми опира в тях, направо я усещам как се движи върху тях. Но предполагам е нормално. Дясната пък е високо и ми се навира в ребрата, от което ме боли. Няма угодия с една дума.  Laughing

Като писах за дрешките за изписване и се присетих - чорапчета слагат ли се под ританките или гащеризончетата, в смисъл нужно ли е да има чорапче? Знам, че може да се сложат отгоре за да придържат смъкващи се крачоли, когато дрешката е голяма. На курса ни казаха един трик - слага се ластиче на глезенчето за придържане, от тези китайските, най-хлабавите.

# 196
Момичета, тези спални комплекти са супер, но до колкото знам олекотените завивки не са подходящи за новородени - много са леки и могат да "захлупят" бебчето. Мисля дори че го коментирахме в предишни теми.Ние ще получим легълце от братовчетката и ще трябва да си купим само матрака.Очаквам да ни каже размерите на леглото, за да се ориентирам за матрак, завивки и т.н.

Ние вчера бяхме на ЖК- беба расте и си отговаря на седмиците.И ни потвърдиха пола- момиченце.Таткото каза " че си знаел" Heart Eyes
Jo-Jo аз купих един много сладък комплект за изписване на BEBETTO  , много му се чудих на цената ама не можах да издържа.Дрешките не са много дебели, но пък същия комплект го има и в летен вариант.Иначе в комплекта е включена дебела пелена за загръщане на бебето, но ще трябва да си купя и порт-бебе.
Wasze да са живи и здрави малките калпазанки Laughing!
Момичета, купихте ли хавлийки за бебето? Аз гледах няколко варианта но не мога да реша  #Crazy. Някои са много сладки напр. на  Aziz bebe но пък са двойни и дебели- това май няма съхнене.Знам че трябва да е мекичка, но как да разбереш когато продавачките им е супер криво да отворят пакета  #2gunfire #2gunfire #2gunfire- Ей така , ако можеш само да го погледнеш и да го купиш ще е най-добре  #Cussing out.
Магазин на Панагюрище има и срещу входа на ВМА- Медицинска Академия.

# 197
  • Бургас
Може днес да намина до родилното да поразгледам.
Незнам дали си видяла, но имаме уговорка да отидем днес до родилното отделение..., ако искаш ела с нас. Разбрали сме се за 12.45 на входа. Simple Smile
Гледам че говорите за олекотените завивки, това на няколко пъти ни го казваха на лекциите ( на 9 месеца) - да не се използват за малки бебчета, че е опасно!
По този повед искам да питам мамите в Бургас, някоя от вас има ли желание да посещава курс за майки? На последната лекция, която беше преди нова година ( на списанието), жената която я водеше ми направи много добро впечатление, а тя е от център тук в Бургас, който организира курсове. Мисля да се запиша през февруари и ако някой от вас има желание може да ходим заедно Simple Smile
Бебка я усещам и ниско и високо и едновременно Wink На мен най ми е особено като я усещам отдзад към дупето, струва ми се, че там доста място си е освободила и я усещам как си шава... някак ми е странно да я усещам там  EmbarassedТо май се пада самото дъно на тялото, понякога ги усещам отпред движенията, но по-често са към дупето  Mr. Green Май назад има повече място...
Хайде до скоро, хубав ден   bouquet

# 198
За изписването съм поръчала този комплект

отгоре ще сложа и порт бебето, което имам от Габи, засега не мисля да купувам друго, ама ще видим още като наближи какъв акъл ще ми дойде, че все гледам всичко да е новичко, а дрехите останали от Габи са толкова малко носени, че направо са като нови.
Както вече казах, аз не съм ползвала олекотената завивка като новородено, предпочитах с памучното одеялце да я увия хубаво като пашкулче (аз все още я увивам така Grinning) или с порт бебето. Олекотеното не мога така да го подпъхна. А тя се роди на 15 март и беше много студена година. Даже може да се каже, че въобще не съм го използвала, само в случаите, когато е било изпрано одеялото, което на 7-8мес. й купих (по-голямо и по-дебело, не памучно)
suny78, хавлийката си е най-обикновена, в квадратна форма с един триъгълник за главичката. те всички са меки като са нови, но после, ако не се суши в сушилня стават корави. Така че, смятам този път да слагам върху хавлийката тензухени пелени, които са много мекички и с тях първо да се подсуши нежната бебешка кожичка. Първоначално не се бърше, а с леки потупвания се обира влагата.

# 199
Wasze, отборът на няма сила по-могъща от любимата тъща се увеличи.  Grinning
Вери, добре е че стойностите са в нормата.  Hug
Този комплект много ми харесва. Само се чудя това розово нещо дамската чанта на мацката ли е?  Laughing
Йо-Йо, разбира се, че бебетата се изписват с оркестър основно. Кой ти гледа тоалетите.  Wink

За олекотените завивки - мнението на някаква лекарка, което четох в последния януарския "9 месеца" е, че можели да прегреят дребосъка и затова не се препоръчват за деца до 1 годинка.

Дрийм и Реа скоро не са писали. И други не са, но понеже те бяха от тези минали през болничните легла, затова ми се губят повече.  Hug

# 200
very nice   комплектчето е много сладко. И аз използвах тензухени пелени при подсушаване на кожичката на бебето. Бързо попиват и лесно се сушат.

Йо-Йо, разбира се, че бебетата се изписват с оркестър основно. Кой ти гледа тоалетите.  Wink

Колко си права всъщност Рони. Joy Joy Joy

# 201
Gab4o,честит рожден ден!Бъди жива,здрава и много обичана жена и мама!

Wasze,честити розови гащи  stork-girl stork-girl!

Толинка, Praynig Hug Heart Eyes

# 202
  • София
very nice, първата дрешка, която купих на бебка откакто разбрах че е такава е точно такъв к - т от Ларедут.  Laughing Само че, "дамската чанта" hahaha е червена.
Сега се чудя дали с него да се изписваме, или да комбинирам нещо по свой вкус...  newsm78 Само да стигнем дотам...  Praynig
Одеалото с цип засега е на дневен ред, бабата отсега си е подала заявката да е от нея. Laughing Чудя се обаче, дали не е по - скоро за зимни бебчета, защото са мънички като размер и се ползват основно да увиеш "топчицата", докато сте на разходка с количката? newsm78

# 203
  • София
 Май и аз си поръчах същото комплектче от ЛаРедута, но тъй като прекалих с поръчките напоследък, дори не съм сигурна какво съм пуснала...  Simple Smile
 Velvet_s   знае ли се вече пола на бебето на брат ти? Ти как си, ходи ли си към нашия край? Съжалявам че не успях да дойда но най-накрая успях да се добера до Банско да се видя с моята приятелка, тя е в деветия месец вече и ако не бях отишла сега нямаше кога. Всъщност там видях и количката.....
  За бебетата и тоалетите за изписването, аз предния път като съвсем неука бях купила някакви комплектчета, които им бяха толкова огромни че изглеждаха много сешно в тях, а изобщо нямах нещо в което да ги увиях пък като пелена например. Реално тези комплектчета никога повече не ги облякохме защото панталончето беше много широко в кръста и окъся преди да им стане по размер. Отделно детския лекар в болницата сутринта ми каза, че може да ме изпишат и малките също и аз побързах на обяд да си тръгна и бабите и дядовците, които са от провинцията нямаше кога да дойдат, та си се изписахме само с таткото, всеки с по едно бебе  Simple Smile Но само за да пристигнат бабите не мислех да остана още един ден в болницата.

# 204
  • Бургас
Да се включа и аз в обсъждането на дрешките, имам въпросче, каква е разликата между порт-бебе и одеалце с цип? Дано не е много глупаво да питам такова нещо...  Blush Някоя от мамите пазарувала ли е в Premaman? Знам че до края на месеца има намаления на дрешките, ако има някой пазарувал, доволни ли сте, качество, цена?
Исках да ви питам и за списъка за мамите в болницата, тези нощници някакви специални ли са или е без значение каква ще бъде?  Blush Надълго и нашироко се обсъдиха превръзки и т.н. , но пропуснах за нощниците...
Velvet_s, срещичката отпадна, но ако си свободна може все пак да отидем.. или да го оставим за другата седмица.
Честит Рожден Ден, Gab4o!!! Много щастие лично за теб и за увеличаващото ти се семейство с ново попълнение   bouquet

# 205
Gab4o, ЧРД! Късмет, здраве и всичко което ти е на сърце!    bouquet
Бен, на мен ми изглеждат много сходни.
портбебе
одеало с цип
А за нощниците - има едни с цепки на гърдите, които са за кърмачки. Предполагам, че ще бъдат по-лесни за използване. Аз понеже не нося такова чудо, си имам от предното раждане два броя, обличани по веднъж. Няма да търся други, но ще видя как да приспособя наличните с цепки.

# 206
Gab4o, ЧРД! Късмет, здраве и всичко което ти е на сърце!    bouquet

# 207
Здравейте  Simple Smile
Честит Рожден ден на Gab4o Желая ти много здраве щастие и любов  Hug   bouquet
Very nice много са сладкидрешките които си избрала за изписването  Wink
Вие си говорите за покупки и дрешки  а аз за сега само ще попивам инфо, защото все още не се осмелявам да копувам нищо  Rolling Eyes
Само ще кажа на свекито да поръча кошарката в средата или края на февруари а аз ще започна да си купувам някой неща като изляза в отпуска от края на другата седмица  Simple Smile
Приятен ден на всички мамчета и техните коремчета  Hug

# 208
  • Варна
very nice, първата дрешка, която купих на бебка откакто разбрах че е такава е точно такъв к - т от Ларедут.  Laughing Само че, "дамската чанта" hahaha е червена.

Joy Joy Joy И аз за изписването съм взела ето този комплект:

Освен него има и плюшено одеалце и якенце със същия мотив. Grinning

Току-що се връщам от платената си ЖК (съвсем различно минава от тази по здравна каса - поне 20-тина минути продължава). Всичко е наред с бебчо, даже отговаря на 27-ма седмица (с една напред), има големи крачета Party - 5 см. му е стъпалцето, тежи 900 гр. В момента се беше разположил с дупето надолу, а крачетата и главата са на нивото на пъпа ми. Пулсът му е 135 удара в минута. Докторката, че все още има много място, за да се върти и застава във всякакви позиции. newsm32 Каза ми, че към 30-32 седмица е много важно да му се прегледат бъбречетата, ето защо е необходима ФМ в тези седмици. Понеже на моменти имам чувството, че някаква водичка ми изтича, споделих опасенията си с нея и каза, че най-добре с лигнин може да се установи дали са води или е от течението - ако върху лигнина се образува по-голямо петно, като локвичка, значи трябва по-сериозно наблюдение. Иначе водите ми са в нормално количество, но ще се "подплатя" с лигнин.

Gab4o, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива!!! smile3525

За хавлийка - имаме разни от Мони, но не се сдържах и купих едно комплектче - хавлийка с пантофки Mr. Green (има ги в албумчето за покупките) - невероятно сладки и меки са, отвътре е с памучно трико.

# 209
  • София
   Значи мога да споделя основната разлика можду моите одеалца с цип и порбебето. Одеалото си е нормално одеалце с ципче и копченца, което си са огъва както иска например. Много би приличало на чувалчетата които също се продават към количките например. Портбебетота ми към количката бяха с твърдо дъно, тоест отвътре имаше нещо което ги държеше да не се огъват и стените на портбебето стояха по стабилно изправени, тоест тъй като май почти никоя двойна количка няма зимен кош или два, портбебетата вършеха тази работа, нещо като умален зимен кош, но само с твърдо дъно и сравнително меки стени. Имаше цип  с който горанта част можеше почти изцяло да се откопчае. Незнам другите модели как са, но сигурно горе-долу принципа е същия. А да имаха  и дръжки от двете страни порт-бебетата и реално така си свалях мадамите до долу когато бяха малки, защото количката я държах в багажника на колата, която седи пред блока.
   За нощниците  предния път си ползвах тези които ни даваха от болницата, ако се нацапа веднага казвах и ми я сменяха с нова. Единственото беше че на деколтето имаше копченца доста до надолу и като ги откопчаеш няма проблем за достъп до гърдите и кърмене. Единственото което бях забравила беше сутиен или за мен заради малките размери на гърдите ми безшевно бюстие. Ползвах го не за поддържане на гърдите, а за да има как да задържа подплънките, защото първите дни и седмици докато се регулира лактацията е възможно да има течове, които водят до неприятни петна по дрехите. Например като ревне бебчето, може да усетите боцкането и рефлекса на потичане на кърма, ила ако се наведете надолу рязко също. Аз ползвах първо подплънки за еднократна употреба, след това си бях купила теза за многократна употреба на Авент, които са памучни и се перат, даже сега успях да ги изровя, имам и от двата типа и засега не мисля да купувам нови, само евентуално да изпера старарите.

Общи условия

Активация на акаунт