Отесня и зимното палтенце на АПРИЛското шкембенце

• 22 891
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Толинка, с теб сме в мислите и молитвите си! Praynig Praynig Praynig

# 166
  • Някъде там...
Рони, благодаря.  Hug Аз чак като видях линка, се сетих, че това хоум студио го знам, имат магазин и на бул. Гоце Делчев. Кумата ми си беше взимала оттам една сладурска бебешка хавлийка с жабета, ама все не ми се намира път натам да видя имат ли ги още. Цената беше в сферата на поносимото - 25 лв май. Много беше хубава, не само заради жабетата де.  Blush Чаршафите им знам, че са с космически цени...
Ами ще поразгледам насам натам, ако не си харесам нещо друго, ще се прежаля за Тач, искам да си имат един хубав комплект с обиколниците, другите чаршафета ще ги взема от по-евтинките и така.  Laughing
Таман намерих и още една фирма, ама не съм ги виждака на живо по магазините и не знам какви са им цените: http://junio-bg.com/index.html?p=spalni_komplekti
Според инфото в сайта ги има в Хиполенд, а там съм ходила, но нищо подобно не видях.  newsm78

Ох, станала съм като някоя информационна агенция напоследък, на всяко гърне похлупак, чак се стряскам от себе си. Ама като съм си любопитна и имам слонска памет какво да се правя...  Embarassed

# 167
Надето К, пожелавам ти безоблачно бъдеще, семейно щастие и пълна къща с детски смях и веселие!

ТолинкаPraynig Hug Praynig

# 168
Айла, и аз съм се спряла на такава количка, нямам никакъв опит, но ми изглежда много стабилна и функционална. Аз даже мисля да вземем и кош за новородено към нея (той е около 350-400 лева), тъй като мисля, че първите месеци ще е по-добре с него. Днес съм изпратила запитване до Официалния вносител за България за повече инфо и ценови оферти, като ми върнат отговор ще ти пиша на лични Simple Smile

За изследванията - на мен до този момент ( 27 г.с. 2 дни) са ми взимали 4 пъти кръв и орина, като 2 от изследванията на кръв са пълни. Тоновете ще ми ги записват от 31 седмица нанатък. Simple Smile

Още веднъж  Praynig за Толинка

# 169
Жабче, информацията, която ни даваш винаги е много полезна, така че трябва да се чувстваш по-скоро горда, че освен талисманче, си и наш медицински и шопинг-консултант!  Laughing

Пусхан си кръвна картина и урина и се чудех-желязо 7,7 дали е много ниско, дали да се обадя на док да ми даде да пия нещо?!

# 170
  • Пловдив
Здравейте милички,

минавам само да ви се оплача, че ме е тръшнал грипа и се налага да пия антибиотици. Докторката ми изписа оспамокс, но като си прегледах аптечката вкъщи видях че имам цяла опаковка оспен. Дали ще има някакъв проблем ако пия тези, които имам??? Пробвах с билки и сиропчета, ама кашлицата е много упорита и няма минаване. Утре съм на ЖК и се надявам всичко с бебчо да е наред.

Оставям на страна необходимостта от приемането на АБ , твоя лекар знае най-добре но да кажа :И двата антибиотика са от групата на бета-лактамните антибиотици,пеницилините, но все пак съдържат различно активно вещество - съответно Оспамокса - Амоксицилин, а Оспена- Феноксиметилпеницилин . Механизмът на действие и на двата е един и същ, активността им е подобна , според мен са взаимнозаменяеми , но това което е важно  е дозировката на едното няма нищо  общо  с другото , затова задължително консултация с лекаря ти , в каква дозировка да го приемаш  Peace

Моля се за Толинка всичко с бебенцето й да се оправи  Praynig

# 171
  • Някъде там...
Йо йо, какви са референтните граници на изследването? Защото тази стойност нищо не ми говори, май са някакви различни от стандартните.  newsm78

# 172
Йо йо, какви са референтните граници на изследването? Защото тази стойност нищо не ми говори, май са някакви различни от стандартните.  newsm78

права си, забравих да ги напиша: границите са 9-26 ммол/Л

# 173
  • Някъде там...
Ами май е ниско тогава, питай лекаря си за някакъв желязосъдържащ препарат. Аз пия феро фолгама. Само с храната е трудно да се навакса с желязото, трябва да му се помогне, за да не падне и още.

# 174
Толинка,моля се за тебе и твоето бебче всичко да е наред Praynig Praynig Praynig

Надето К,желая ви  дълъг и щастлив семеен живот,изпълнен с много любов,уважение,спокойствие и разбирателство   bouquet

Момичета,вчера си направих рутинно изследване за изключване на гестационен диабет и си изкарах акъла. При нормална стойност на кръвната захар140,моята беше значително по -голяма  195. Мисля,че Вери Найс беше питала за стойностите.
Даде ми направление за диабетолог . Днес си направих час и рецепционистката ми изпрати указания,какво трябва и какво не трябва да правя за да ми направят изследването. Оказа се,че не трябва 12-14 часа преди това да не приемам никаква храна или вода. Мед.сестра на моята гинеколожка разбира се ми го беше казала,с малката подробност,че не спомена,колко време преди това не трябва да приемам нищо. А аз си мислех,че не трябва само сутринта. И като се сетя,че бях яла една пастърма и ставах през нощта поне три пъти да пия вода Shocked И затова предполагам,че имах такива стойности. А тя ми спомена,че дори една глътка вода дава отражение върху стойността. Ако знаех,може би сега щях да си спестя ходенето при диабетолога и гадната глюкоза.В началото бая се бяхме шашнали,но сега съм по спокойна.

Момичета виждам,че сте си говорили за торбичките против колики.Имам добри новини за пловдивчанките. В Пловдив,точно зад Баумакса откриват нов магазин с различни марки вътре и видях,че откриват филиал на DM. Това е дрогерия за козметика и почистващи препарати и искрено се надявам,цените и качеството да си останат като при нас. Там ще намерите козметика на Бюбхен,Веледа,Бебе,Нивеа и др., и доста бебешки принадлежности,както и тези торбички против колики. Разбира се и не само за бебета.Това ще ми спести редовното мъкнене на козметика от тук!

А точно до DM, откриват и филиал на Deichmann. това е магазин за обувки с доста прилично качество и цени. Там се предлага и марката за детски обувки за прохождане (и не само) Elefanten,които се водят за едни от най -добрите. Не са много евтини. Но децата прохождат един път в живота,пък си има и намаления.

Жабче ,моята майка много държеше да ме заведе в магазина на Вис Виталис и там видях едни страхотни комплекти спално бельо- долен чаршаф,одеялце,възглавничка и обиколник .Абсолютно изчистени,в две цветови комбинации,жълто и много приятно зелено и зелено и страхотно оранжево,като отсрани на обиколника имаше направена главата на супер сладурска жаба. Но,как да ти го обясня? Не е част от плата,а е зашито отгорено.Егати обяснението ooooh! но като го видях,директно се сетих за тебе,честно PeaceМалкият размер струва 30,00 лв, а 140/70 50,00 лв,което ми се струва разумно и дори мисля да си го поръчам за мене,след като разбера,колко голямо е нашето креватче. За съжаление на страницата на Вис Виталис не са показани.

Мале,пак изписах един ферман....

# 175
Цял ден си мисля и забравих - ЗА УТРЕ ИМАМ ЗАПИСАНО МЯСТО ЗА "ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРТИ" В ТОКУДА ОТ 13.00 ЧАСА, НО НЕ МОГА ДА ОТИДА, ЗАЩОТО ЩЕ СЪМ ЗАЕТА В ОФИСА. АКО НЯКОЙ ИСКА МОЖЕ ДА ОТИДЕ НА МОЕТО МЯСТО - ЗАПИСАЛА СЪМ СЕ "СТАНИСЛАВА ТИХОМИРОВА ТОДОРОВА".
Обиколката започва в 13.00, но ми казаха, че е добре да се отиде към 12.45ч. и да се попита на Регистратурата къде точно да се отиде Simple Smile

Ще се радвам, тези от вас които ходят да споделят мнения после  Simple Smile

# 176
  • Бургас
Маминки от Бургас, утре ще отидем на отворените врати в отделението, заповядайте ако сте свободни с нас, ще ходим с още една маминка. Имаме уговорка пред главния вход на новото крило в 12.45. Някой ако иска, нека да ми пише на лични да ви дам телефон, че да не се разминем. Simple Smile

# 177
  • София
Цял ден си мисля и забравих - ЗА УТРЕ ИМАМ ЗАПИСАНО МЯСТО ЗА "ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРТИ" В ТОКУДА ОТ 13.00 ЧАСА, НО НЕ МОГА ДА ОТИДА, ЗАЩОТО ЩЕ СЪМ ЗАЕТА В ОФИСА. АКО НЯКОЙ ИСКА МОЖЕ ДА ОТИДЕ НА МОЕТО МЯСТО - ЗАПИСАЛА СЪМ СЕ "СТАНИСЛАВА ТИХОМИРОВА ТОДОРОВА".
Обиколката започва в 13.00, но ми казаха, че е добре да се отиде към 12.45ч. и да се попита на Регистратурата къде точно да се отиде Simple Smile

Ще се радвам, тези от вас които ходят да споделят мнения после  Simple Smile

Аз бих отишла, но не знам с твоето име дали ще ме допуснат или трябва предварително да им се обадя?

very nice  течението може да се засилва и да се променя дори и за 1 месец. На мен ми се появи по НГ и т.к. нямаше как да отида на преглед по телефона док ме посъветва да си правя промивки с вода и сода. Оплакванията ми отшумяха, а на 5.01. като си пуснах микробиология вс. беше ОК

жабче, магазин на Панагчрище миля, че има точно до Малинов.

Наде, Щастлив семеен живот, изпълнен с хармония и детски смях!

Толинка, много сила... и късмет!

# 178
 ben78, моля те да споделиш и твоето мнение като видиш отделението...как ти се струва, заслужава ли си според теб...и всичко, което мислиш ти и другите майчета за отделението!!! Hug много е важно за мен, тъй като тук в Бургас сме ограничени откъм места за раждане Cry

# 179
рони,много ти благодаря за информацията Hug  bouquet
Аз понеже не съм неомъжена не знам това дали също важи,но май не като гледам. newsm78
Исках да питам ако някой мами са запознати като неомъжена,се водя самотна майка въпреки,че жиевея заедно с половинката и ми бяха обяснявали,че имам право на някакви социални ама пусто акъл,не помня Thinking
По повод това Честито на Надето,нека семейният живот ви бъде мн сладък,сплотен,радостен и силен за да посрещате с лекота малките бариери на живота Hug  bouquet
Варненски мами,дали и във Варна се провеждат дни на отворени врати в болниците?Моля ако знаете нещо по въпроса пишете.Аз все още не съм си във Варна,но средата на февруари се прибирам та бих посетила ако има.

Общи условия

Активация на акаунт