Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 317
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 630
Данчето , много си права ,и аз така. Нито пия, нито пуша ,страшно пазене и накрая второто ми детенце се роди със сърдечен проблем. Така че всичко си Божа работа!

# 631
Божа работа е спор няма, но искам да попитам маѝките които пушат, ако недаѝ Боже родят болничко бебе или в последствие детето се разболее няма ли да чувстват вина ? Според мен не бива да се рискува и да се разчита само на късмета . Превентцията е наѝ-добрата форма на защита, после винаги е късно.

# 632
Божа работа е спор няма, но искам да попитам маѝките които пушат, ако недаѝ Боже родят болничко бебе или в последствие детето се разболее няма ли да чувстват вина ? Според мен не бива да се рискува и да се разчита само на късмета . Превентцията е наѝ-добрата форма на защита, после винаги е късно.

А аз искам да те попитам мислиш ли че майките (не пушачки) като reni _805 които са родили дете с проблем се чувстват по добре от тези които са пушили.Нима превенцията им дава някакво лично успокоение,те кого да обвиняват по твоята логика!?Всичко е Божа работа!Ами тези които са пушили а раждат здрави,големи и хубави бебета?Те как - м/у капките ли са минали,или тяхната вина пада щом детето е здраво! Казва се ПАЗИ БОЖЕ !Това с вината ми звучи.... по това дали чувстват вина или не,дали пушат или не какво съдиш за тях.Има толкова момичета,които не пушат попринцип,не само през 9-те месеца и имат проблем с децата си дай нещо за тяхно успокоение,кого да обвинят.

И нека се раждат само здрави бебчета!

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 15:02 от dan4eto84

# 633
  • UK/София

Понякога пушех.По принцип почти не пия алкохол, през бременностите не ми се и близваше.Критики от биомайки във форума не търпя.Всеки има глава на раменете си, наливайте акъл на друго място!

# 634

Понякога пушех.По принцип почти не пия алкохол, през бременностите не ми се и близваше.Критики от биомайки във форума не търпя.Всеки има глава на раменете си, наливайте акъл на друго място!

Кого имаш в предвид? Аз също смятам,че тук сме за да обменяме опит а не да се обвиняваме и "наливаме акъл",разбира се че всеки сам решава! Останах с впечатлението,че обръщението е към мен...

# 635
  • UK/София
Останах с впечатлението,че обръщението е към мен...

Laughing LaughingНе, дори и за миг не визирах теб, но аз оставам с впечатлението, че гузен негонен бяга Wink

# 636

Още повече не разбирам лекарите, които обясняват на същите тези бременни, колко е страшно да
откажат цигарите от раз.

Никога не съм чувала за подобни лекари. Това е мит някакъв.
не,не е мит

изобщо не е мит това.
организма изпада в шок.
досега е поемал никотин и изведнъж спира...
Аз припалвах от време на време.
Моя доктор ми каза,че ако ще я мисля дял ден тая цигара е по добре да я изпуша.
И какво се ядете една друга непрекъснато...не знам.
Всеки има глава на раменете да мисли.

# 637

Laughing LaughingНе, дори и за миг не визирах теб, но аз оставам с впечатлението, че гузен негонен бяга Wink

Е не,защо да съм гузна,не наливам акъл на никого,но изказах мнението си... Laughing Този форум не е за да се обвиняваме и да всяваме вина у някого.Яд ме хвана на това изказване,че майките които са пушили трябва да чувстват вина ако нещо с децата им не е наред,просто мисля,че това е погрешно схващане.

П.С останах с впечатление,че е за мен защото отговори така остро веднага след мен и ...  Embarassed

Поздрави!

# 638
Не,но веднага след като спрях да кърмя пропуших пак.

# 639

Е не,защо да съм гузна,не наливам акъл на никого,но изказах мнението си... Laughing Този форум не е за да се обвиняваме и да всяваме вина у някого.Яд ме хвана на това изказване,че майките които са пушили трябва да чувстват вина ако нещо с децата им не е наред,просто мисля,че това е погрешно схващане.

П.С останах с впечатление,че е за мен защото отговори така остро веднага след мен и ...  Embarassed

Поздрави!

Мисля, че изобщо не си ме разбрала, но караѝ. Всеки си има мнение и сам преценява как да постъпи, когато става дума за собственото му дете. Даѝ Боже да се раждат само здрави дечица!

# 640

изобщо не е мит това.
организма изпада в шок.

Аз имах предвид, че лекарите, съветващи бременните пушачки да си пушат спокойно, са мит. А в какъв 'шок' изпада организма, наистина не ми е ясно. Познавам един куп хора, които са спрели да пушат от раз -  еми живи и здрави са си, да ти кажа, хич не ми изглеждат шокирани.

# 641

изобщо не е мит това.
организма изпада в шок.

Аз имах предвид, че лекарите, съветващи бременните пушачки да си пушат спокойно, са мит. А в какъв 'шок' изпада организма, наистина не ми е ясно. Познавам един куп хора, които са спрели да пушат от раз -  еми живи и здрави са си, да ти кажа, хич не ми изглеждат шокирани.
То видимо няма как да разбереш дали са шокирани или не,аз пък да ти кажа.Говорех за организма.Един куп хора са едно,а бременна е съвсем друго.Иска ми се да ти го обясня по подробно,но е доста дълго и не се наемам.Под шок имах в предвид,че организма започва да отделя токсини...причина за което е внезапното спиране.И си права,че хората са здрави,но ако знаеш за колко хора разболели се от коварни болести след внезапно спиране на цигарите знам.

# 642
Simple Smile
То, на които му се пуши все ще си намери извинение Simple Smile  Peace

Единственото сигурно нещо е, че цигарите са вредни, доказано е!
Да наистина всеки има право да си прави каквото си иска с живота си, да се трови или не колкото си иска... Защо обаче избирате и вместо децата си? това ми е най-странното  Rolling Eyes

Затова и следя темата де... интересно ми е как една майка съзнателно прави това при положение, че знае че е вредно...  Rolling Eyes

Наистина и при най-"биомайки" има деца с аномалии или с увреждания или какво ли още не... Въпроса е, че знам ли... Поне се опитваш да дадеш и направиш най-доброто, опитваш се да го предпазиш... пак си е Божа работа, ама защо трябва да предизвикваш съдбата?

# 643

изобщо не е мит това.
организма изпада в шок.

ako tova se otnasq do men,az ne s1m pisala 4e nqkoy ot lekarite me e s1vetval a da gi namalq postepenno,a ne da gi spra vednaga-cigari rqzko se spirat 3 meseca nay malko predi bremennost

p.s.izvinete za latinicata no ne s1m na moq kompiut1r

# 644
освен, че съм много против това да се пуши през бременноста, смята, че НЕ пушенето е важно не само заради това да родиш здраво бебе, а и след години да се предпази от разни болести, които се появяват заради това, че майката е пушила. и изобщо по никакъв начин менога да оправдая майките, които пушат. неможе едни да могат да откайат цигарите в името на детето, а други не. за мен здравето на детето е на 1-во място

Общи условия

Активация на акаунт