Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е връзката между диетата на кучето и цвета на носа му?
Как мога да помогна на кучето си, което има изправени уши?
Какво да направите, ако кучето нападне котка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е връзката между диетата на кучето и цвета на носа му?
Храната на кучето може да повлияе на цялостното състояние на организма, включително цвета на носа. Например, сух нос може да показва липса на определени витамини и минерали или физиологичен проблем. Промените в диетата, като преминаване от една марка храна към друга, могат също да доведат до разлики в реакцията на кучето.
-
Как мога да помогна на кучето си, което има изправени уши?
Изправянето на ушите на вашето куче може да се опита с лейкопласт, като се използват загряващи лентички, които се прилагат върху ухото. Този метод може да бъде използван, но е важно да наблюдавате реакцията на ухото и да предприемете действия, ако възникнат нежелани реакции. Ако не успеете, ветеринарният лекар може да предложи други методи за коригиране на позицията на ушите.
-
Какво да направите, ако кучето нападне котка?
Ако кучето нападне котка, важно е да предприемете мерки за коригиране на това поведение. Трябва да се консултирате с ветеринарен лекар, който може да предложи методи за овладяване на агресията към котките и предотвратяване на бъдещи инциденти. Това може да включва обучение и социализация на кучето, както и използване на методи за контрол върху агресията.
-
Как мога да помогна на кучето си, което проявява агресия към котките?
-
Как да се справим с раждането на куче?
,да са живи и здрави.

Как се казват?
,сега се връщам от разходка с дивака.Тъкмо се прибирахме и видя едни котки да излизат от една кофа, почна да ме дърпа, направо ме завлече до едно дърво, на което една от котките се крепеше за един клон.Котката му скочи върху главата, той я захапа за тялото и като почна да си върти главата и не пуска, след няколко команди на доста висок глас я пусна.Аз го дръпнах от котката а тя лежеше на земята и си мърдаше само главата.Надявам се да не и е счупил гръбнака