Вестника няма ли все пак да пусне токсично мастило?
Днес докато бях на работа видях това руло. И се сетих за една рецепта от маминия тефтер пак за руло. Оказа се рецептата 1:1 с уточнението посочено от всички - и при мен има бакпулвер. В една забравена торбичка имах някакви подправки.....И там имаше един бакпулвер. Май стар бе, но все пак реших да го сложа. Не съм привърженичка на набухвателите, другия път ще пробвам без.
Да, трябва да се бърка по-продължително за да стане добре сместа без набухвател. Но..мен ме мързеше и затова сложих......
И прочетох мамините напътствия - Върху мокра кърпа се слага пудра захар. Слага се сладкото, завива се, маже се като поизстине с масло и се поръсва със смлени орехи.
Имах домакинска хартия, а тавата е тази плоската, която продават заедно с фурната, по-плитката. Сложих хартията. Като щях да почвам да бъркам, вкл. фурната на 180гр. Забърках сместа. Изсипах върху хартията , с лъжица разпределих равномерно. И за около 20 мин. се изпече супер. Извадих. За няма и 5 мин. изстина. В това време съвсем леко намокрих тензуха, сложих тук там пудра захар, обърнах кората. Без никакъв проблем се отлепи хартията. Сложих сладко от кайсии. Завих. Намазах с масло. поръсих със смлени орехи и това бе.
Изключително е бързо. Бях уморена. Но ми отне цялата процедура не повече от 50 мин. Когато се прибраха домашните - всичко бе готово и снимано. И миришеше толкова хубаво и сладко в кухнята.....
Рулото + парче