Как бързо времето минава, АПРИЛчето все по-палаво става.

• 14 006
  • 303
  •   1
Отговори
# 135

Снощи, както писах, реших и аз да пробвам с киселото мляко....ама ТЦ! Като взе да го плюе, да реве и да се мръщи нищо не беше в състояние да го накара да пие.  Sick Опитах го - нищо му нямаше на млякото  Confused И набързо му направих дозата адаптирано и всичко беше ОК. Иначе кисело мляко си яде с удоволствие, с бисквитки, с пюре, но явно на айрян не го кефи. ЛУРДЕС, дано при вас мине номера  Wink

А слагаш ли захар? ако не сложа захар и Мишо не го пие  Peace

# 136
Привет от нас! Имам питане към кърмачките- колко често сучат бебоците ви и смучат ли биба, пият ли нещо от шише ??? Маргото като бебе докато я кърмех и бибата и беше любима, но Ива пищи щом се опитам да набутам нещо различно от цица!!! Естествено редовно ми стават рагади и ползвам силиконки, но понякога и от тях пищи /бърка ги с бибата/ ! Незнам как ще я отуча- цяла нощ суче през 2 ч.  Shocked то дори не толкова да пие мляко, колкото да дъвче цицата! Ама вече ми писна , а и от как качи толкова много последния път си мисля че и идва в повече кърмата / другото е на мин./   За отбиването  не ми се мисли направо!  ooooh!

# 137
Здравеите сладуранки!
Моя е с алергия от 3 дни....не мога да разбера от какво е оба4е ....изрива се покрай врата!
И аз се 4удя за 4екмеджетата...голям проблем ни са baby_neutral

# 138
Добре кажете ми...докога мога да го сържа гладно това дете???Колко дни???От вторник е на частната кухня къде храната е супер разнообразна и вкусна,но той не я ще Crossing ArmsНай-много 2 лъжици да успея да му набутам в устата и повече не иска!След безуспешните опити го приспивам както е гладен,той не възразява!Като се събуди пак пробвам да му дам..е НЕ ooooh!Сутринта цока към 7 часа...до обяд нищо не яде ,най-много 1 бисквита на Плазмон и малко чай,към 12 би трябвало вече да е гладен като вълк и да омаха и супа и основно!!!И тъй...заспива гладен за 1 час после пак неще да помирише храната и следващото му ядене е чаааааак в 16 часа десерта!Мислех,че не яде от зъба,който му никнеше,но той вече изби и видимо се успокои,но апетита му не се върна!
Кажете според вас правилно ли постъпвам като не му давам да суче след опититие да хапне нещо твърдо и фактически го оставям гладен!Правя го уж с цел да забрави тъпата кърма през деня,да не разчита на нея!

veni-b ,отговарям ти!От седмица насам кърмя само сутрин /7-8 часа/ и вечер/20 часа/, а понякога и веднъж следобед...като ми дожалее,че го държа гладен Confused нощем цока към 00 часа,после към 04-05  PeaceНе ползва залъгалка...не и силиконова де Whistlingа зърната ми!!!От известно време насам пие доста чай/отдавам го на това,че не приема много храна/

В главата ми се въртят само 2-те филии хляб,които Косьо на milenag изяжда на попара и си мисля:"Къде сбърках аз"?!? newsm78Като кажа на педи,че няма апетит това дете ми се смее...нали е пухкав ,всички си мислят,че е ящен!Дали да не й кажа да ми изпише някакви хапчета за апетит?Другото,което си мисля напоследък е да го отбия...ако това помогне да прояде твърдо гориво ,хич няма да се замисля Naughty

Съжалявам,че ви натоварвам с това Confused просто наистина ми писна и се чудя какво да правя!!!

За тези ,които питат за разни предпазители за шкафове,врати и т.н. Вижте тези дали ви устройват Peace
Предпазител за шкаф
Предпазител за врата
Ъгли за маса
За контакт
Лепки
За плъзгащи шкафове

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 12:30 от *Сиска*

# 139
Здравейте Heart Eyes
Сиска много добре те разбирам! И на мен не ми вярват като кажа,че мИлЕНчЕТО ЯДЕ СУПЕр ТрУДНО И СИ СТИСКА УСТАТА Joy Ама си е точно така и аз се бъзикам с нея,че хем е дебела,хем злояда! Напоследък ядем човешки благодарение на кухнята! Но има такива моменти,в които посмъртно не можеш да ги накараш да ядат-тогава и давам само неща,които страшно обича(като хипските спагети,лазани и тн пасти) или пък я оставям само на мляко Peace
Кокетка в Практикер има абсолютно всичко такова! За ъгли,за контакти,за готварска печка,за врати,за балконски врати Hug

# 140
Здравейте сладури!  Wink
Milenni     bouquet знам я тази доц.Алексиева и този център в който работи, а ти защо не си доволна от нея, или по-скоро защо ти е скептично мнението... newsm78
Мирка моя Убавец обикновено не ме хапе докато суче, но ние сме само с 2 зъба... но и аз съм изпитвала захапката на звяра, ако ми се ядоса или не е на кеф  ooooh!
Veni-b кърмим се все още 2 пъти - сутрин към 5-6ч и вечер преди лягане 21ч, биба смуче ожесточено, особено след като почнаха да избиват зъбите, НО не иска да пие нищо от шише с биберон, с накрайник, никак... единственият начин да поема течности е с пипетата на Панадол Бебе или от обикновена чаша, но половината почти винаги е отвън  Mr. Green Аз в началото се притеснявах от бибата, с оглед да не се отбие, но се оказа, че не може да сбърка едното с другото. Съчувствам ти искрено за нощното кърмене, и аз бях така, но успях преди 1-2 мес да го отуча и то благодарение само и единствено на бибата  Peace
Сиска не се притеснявай, според мен е някакъв период през който минава Дани  Peace А защо не почнеш пак да му даваш пюрета да видиш дали от тях ще яде. Може пък да не е готов още да мине на кухненска храна  Thinking

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 13:17 от galivo

# 141
Сиси може би ако има по-едри частици и затова да не иска.Поне ние сме така.И попарата си пасираме иначе не изяжда и две лъжици PeaceИ още нещо да те помоля.Каква ви беше лятната количка и ако може да пуснеш една снимка на количката заедно с Дани.Защото аз още не мога да избера.

# 142
Здравейте и от нас, сега се върнахме от разходка.Времето е супер, само че аз бях с двамата.Мони заспа в количката и я качвах с нея до горе /сега спи в коридора /за да преспя Марти ooooh!.
Сиси взех си бележка ще пиша по- често  Embarassed Peace
Ние се отбихме вече 4 ден Laughing
Сиси това, че не яде е нормално защото го кърмиш, и ние бяхме така допреди един месец - нищо не ядеше, ама НИЩО.Харесваше само бананова каша и й давах всичко по следния начин- половин лъжичка домашно пюре и допълвам с каша за да изяде 10 лъжици Whistling
А останалите бебета с които излизаме си изяждаха по един буркан за няма и 5 мин, аз се мъчех по един час..Ужас , но вече смея да кажа, че яде Praynig
За шкафове нощо не ни помага, пак ги отваря, принудих се да ги залепя с тиксо.Един ден влизам в стаята и я гледам тя го отлепила и го яде.......И от това се отказах, сега я пазя.
veni-b , не ползваме биба, НЕ ПИЕМ ВОДА, ЧАЙ,СОК....само фризолак от шише.И мен ме ползваше за залъгалка, и затова започнах да карам баща й да ходи нощем при нея, защото от него не иска да сучи Joy в резултат на което ми намаля кърмата и сама си спря. 
Ами май е това. Hug

# 143
Сиска - според мен просто е в период на неядене...има си и такива периоди - Елица 10 дни яде - 10 - нищо не яде - и ако я насиля - повръща! Нали не ти е ревлив или раздразнителен до следващото ядене? Пък и все пак този прехопд...според мен по-добре не му давай да суче, а му давай (ако според теб е още гладен) след кухненското ядене по 1/2-1/3 пюре (Хипско) - така хем ще свикне постепенно с по-едри частици, хем няма да те използва като залъгалка през деня...
Вени_б - и аз тълмо щях да пиша, че и аз не виждам как Елица ще се отбие! Просто не виждам такъв вариант! От 2 седмици давам да суче само вечер (21,30) и сутрин (6) - но всяка нощ е кошмар - тази нощ я съжалих и й дадох да суче и в 00,00 и в 3 и в 5...ужас вече! не знам как така се отбива дете! И за майките, които ще ми кажат "суче по 43 пъти нощем, ама на мен не ми пречи" - да кажа, че на мен пък ми пречи, защото и мен ме хапе с кривите си зъби и докато суче, не мога да спя - тя заспива - но на мен после не ми мърда по 40-60 минути неспане...вече вампирясах - пък и за Елица се притеснявам - според мен и на нея й липсва спокоен нощен сън!!! (чакай да го свърша туй изречение, че прекалих) - абе с две думи вече взех да се притеснявам от това постоянно нощно неспане (2 месеца вече) - преди лягане се стресирам, Иван - също...лслед 1-2 месеца се връщам на работа и не знам как ще я караме...не става с НИЩО!!! И АМ пропи - ама кво от това...и сок пие нощем - но просто тя иска да СУЧЕ - това е!!! Вече си мисля, че второто ще го сложа ПОД РЕЖИМ и на АМ от първия час!!! и в другата стая!!!
Уф, оплаках се...Сори...

# 144
  • Варна
Здравейте набързо от нас момичета  Hug
Вени и ние не поемаме нищо от шише, само с лъжичка, шишето с големия мек накрайник на Нуби, или направо от обикновенна чаша, но към нищо няма голямо желание
А за зърната, аз още от болницата този път се мажех с чист преварен на водня баня зехтин, супер бързо действа, и не трябва да го отмиваш всеки път - биберон ядем само като заспиваме
Сиска аз останах с впечатление, че ви харесват манджорките, да не би да е нещо временно, или пък да му е безсолно, че моя Ники не яде безвкусни неща  Thinking
Ако ли пък не, Дани нали и бездруго си ядеше готовите пюренца, карай си на тях и добавяй вече и от вашата храна, ако има интерес от негова страна разбира се, така или иначе на там вървят нещата, хем няма да се ядосваш, че и бездруго даваш парички за ядене, а той не го харесва. Аз с каката имах един такъв период като навърши годинка, но тя беше отбита - изведнъж ми отказа и млечната кухня, и кашите и пюретата, бях се видяла в чудо с кво да я изхранвам, да не говорим, че и хляб прояде много късно, съответно и попара, а със супите и досега е на Вие. А иначе как се захранвате, защото аз първо давах малко твърда храна и след това му давах да суче, така хем хапваше по малко, хем не се притеснявах, че ще остане гладен малкия човек, и по лека, лека увеличавах количеството на твърдата докато заместим едно хранене. Не се тревожи, ще се наредят нещата, а и Дани не ти е слаботелесен, а пък си е и много енергичен нали  Laughing

Айде чаву за сега от мен, отивам да си нагледам бебока, че от снощи с адска температура 39,5 и с триста зора успяхме да я посвалим, но е страшно много отпаднал и въобще , абе да не ви натоварвам излишно

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 14:47 от didnik

# 145
*Сиска*   май всички бебета / деца / имат такива неящни периоди! Ама и като чета не е от вкуса, щото ще иска друга храна!  И аз за Ива се притеснявах че не яде, а то качило порядъчно детето  Mr. Green
helenblondy аз пък съм свикнала да спя ноще и варианта с цицата сама си го правя та да не ме разсънва Ива. Но съм решила да прежаля няколко нощи сън и да се опитам да я отуча вече от нощното цокане, че бая дебело ми се струва това дете  Confused. Тя по принцип катко спи изведнъж се събужда със страшен писък и иска да цока / смуче/ мама. Ако реагирам веднага- двете си спим без проблем !  Когато отбих сестра и , не започна да спи нощем, а трябваше да ставам да и бъркам Ам и беше много по трудно за мен! Абе мен хем ме боли хем ме сърби  Wink

# 146
veni-b и мен хем ме боли,хем ме сърби!На 2-3 пъти се бях надъхала да прекарам няколко безсънни нощи само и само да го откажа от нощното,но то беше някък кошмар....еми,не издържах повече от 2 нощи Tiredи се предадох!ПОнеже отскоро разреди храненията вечер,мисля тези дни да го преместя в неговото легло да спи!Иначе през деня там си кърти!
galivo ,бях решила и аз като теб да заместя зърното с биберон,даже му купих,но и дума не може да става да лапне това нещо като му се спи или като е гладен!Няколко дни си игра с бибата и дотам WhistlingАватара ти е много готин Wink
КРИСИ това е количката  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3431
а ето го Дани в нея ТУК,ТУК и ТУК

Да ви кажа май проблема е в храната от кухнята Thinking нея не харесва,въпреки,че е овкусена,на мен ми харесва!Дават я пасирана на по-едри парчета по принцип,а аз в нас пасирам това,което сметна,че няма да може да го преглъща...така,че отхвърлям и това,че му идва едро пасирана!Преди малко вместо кус куса от кухнята му дадох купешко плодово пюре с бисквити и си го изяде цялото /около 150гр./Платила съм кухнята и за другата седмица,дано не ходя напразно и само да изхвърлям храната....ша фалирам накрая с тез претенции на шефа...аааааа Crossing Arms

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 16:50 от *Сиска*

# 147
galivo  аз малко късно ти видях въпроса, но ако не си се ориентирала към конкретен доктор да ти кажа, че аз съм доволна от д-р Димитрова от Токуда. Много е внимателна с малката. Ние при нея щяхме да сондираме каналчето. Дано по-бързо се оправите с проблема. Ако искаш друго инфо питай.

И за отчета днес мерихме Йони 72 см 9400

# 148
...Ива пищи щом се опитам да набутам нещо различно от цица!!! Естествено редовно ми стават рагади и ползвам силиконки, но понякога и от тях пищи /бърка ги с бибата/ ! Незнам как ще я отуча- цяла нощ суче през 2 ч.  Shocked то дори не толкова да пие мляко, колкото да дъвче цицата! Ама вече ми писна , а и от как качи толкова много последния път си мисля че и идва в повече кърмата / другото е на мин./   За отбиването  не ми се мисли направо!  ooooh!

Същата работа е и при нас, а си мислех, че сме единствените. Поли се буди минимум през 2 часа (а понякога и през 1), търси да суче, понякога наистина смуче нещо, но по-често ме ползва за биберон! Не иска биба, не иска шише (тя едва от 2-3 дни почна да пие по малко вода от шише през деня, но доскоро изобщо не щеше да близне друго, освен на мама ц*цата.
Не знам как ще я отбивам един ден. Все си казвам, че ще изкарам зимата с кърмене заради имунитета, но зимата все някога ще свърши и после какво? Хем ми е хубаво да я кърмя, хем тя не стои мирно и се опитва да се катери по ме, но без да изпуска зърното от устата си! Понякога си мисля, че ще го откъсне.
И накрая - и на мен ми писна от това постоянно недоспиване. А моята прекрасна щерка не само че нощем се буди през час, но и денем не спи - най-много половин час.  ooooh! Какво е това дете, умът ми не го побира. Сиси ще иска илач за апетит, ама аз се замислям за нещо сънотворно, подходящо за бебета.  Embarassed Ма то такова няма...

Но пък да се похваля (че да не звуча толкова отчаяно): наша Павлина най-сетне прояде попара! След 3 месеца безуспешни опити, вчера си я изяде като стой, та гледай!

# 149
Цитат
ама аз се замислям за нещо сънотворно, подходящо за бебета.   Ма то такова няма...
Как да няма Grinning я удари 2 чашки концентрат преди кърмене после ще те питам Поли дали се е будила!
Замисляли ли сте се,че може да се будят по n пъти от глад Thinking мен ми беше влязла тази муха преди време и няколко пъти му правих АМ към 23-24 часа...1-2 вечери цока по има-няма 40-50мл. и пак си се събуждаше!После нещеше да го близне ooooh! тъй,че и това съм опитвала и няма файда!
Оф,писна ми само да се оплаквам днес /и не само/ Rolling Eyesнякой няма ли да се появи и да каже нещо весело?!?
caradchova ,не си мисли,че не съм те забелязала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт