Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 694
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 330
# 331
  • София
Здравейте отново момичета,
аз ходих на преглед миналата седмица и като си показах изследванията на ендокринолога и тя се хвана за главата. TSH ми е 123 , насоли ме едно хубаво защо съм чакала толкова време а не съм почнала веднага с Л-тироксина( отстраниха ми цялата жлеза) и аз в пълно недоумение и казвам че така са ми казали в болницата след операцията. При вас как беше, караха ли ви да чакате толкова време. Сега пия 100 мг и на 28 август съм на изследвания да видим как съм.
Лелее, е защо така наистина?Аз също съм с отстранена цяла жлеза,направиха ми изследванията около месец след операцията.TSH ми беше 70 и от тогава вече трети месец ще стане си пия по 100мг и си държа доста добре TSH-то.
А  моето ТСХ е 0,05 Sad като не пия л-тироксина само в деня на изследването. Колкото и да моля за намаляване на 200-та мг, които пия, не искат и не искат да ми го намалят.Как така се получава, че са различни стойностите при хора с изцяло премахната жлеза?Нали няма жлеза за да произвежда хормона?

# 332
Тайна, и аз това се чудя защо всеки лекар си казва различни неща. На мен ми изглежда логично след като няма жлеза да пиеш лекарства още в началото но не всеки лекар смята така или пък всеки си знае нещо и си кара пък каквото стане. На мен ми изписаха калций на вас дадоха ли ви .
Аз да си призная доста често го забравям този калций дано не се окаже фатално

# 333
на мен също ми изписаха калции,но ми казаха да започна да го пия в края на септември

# 334
  • София
За 10 години никой не ми е предписвал калций, а знам,че той много натоварва бъбреците.Правят се редовно изследвания.

# 335
  • Варна
Kалций се изписва, ако са ти махнали и паращитовидните жлези. Получава се нарушение на калциево-фосфорната обмяна -> крампи по ръце и крака....
Аз пиех Рокалтрол - по-пречистен е.

# 336
За пьрви пьт попадам на темата. Аз сьщо сьм с операция на щитовидната жлеза, отрязаха ми дясната част на жлезата след като ми откриха вьзел над 3см.. Операцията ми беше миналия Май. Мислих че всичко е наред, но след около 10 месеца, започнах да се чуствам изморена и след контролния преглед се оказа, че хормона ми е извьн норма. Много се надявах, че е временно отклонение, както предположи лекарката, но за сьжеление до сега нещата не са се оправили и може да се наложа да го пия. За сега сьм на малка доза 0.75, но лекарката иска да ми го увеличава  Cry. До колкото разбирам хормона трябва да е кьм 3-2, а моя беше 11 при последното изследване. Сьщо така калция ми е ниськ и сега сьм на калции.
 Прочетох че някой от вас сьщо взимат калции и искам да ви кажа, че трябва да взимате вит. Д, за да може да се абсорбира калция. Сьщо така калция не трябва да се приема по сьщото време, когато взимате хормона, трябва да има поне 4 часа между двете. Сьщото важи и за млечните продукти.

Не сьм прочела цялата темата, но ще се вьрна назад да чета и ще пиша повече.

# 337
Момичета здравейте!Оперирана съм на 09.07.09.Отстранена ми е почти цялата жлеза.С раната до сега нямам никакви проблеми.Хирурга ми препоръча изследване на ТСХ на 12 ден след операцията.Беше в норма.Днес си пуснах отново хормони.ФТ4 е в норма,но ТСХ е 12 при референтни стойности 0.35-5.00 До сега вземах Еутирокс по 100 на ден,но сега смятам да го увелича на 125.На контрола съм на -6.08.Искам да ви попитам как беше при вас уцелването на дозата,по колко микрограма вземате и колко време ви отне това?Поздрави на всички!

# 338
antika, аз съм оперирана преди 6 месеца и също ми е отстранена по-голямата част от жлезата, остана по 1/3 от двата лоба. Моя хирург още в началото ми каза да не пия нищо за да се справи сама жлезата. Миналия месец си проверявах TSH и беше около 1.

Момичета аз понеже си проверявам само TSH , кажете трябва ли и друг да пускам? И преди операцията и сега друг не съм пускала, не са ми искали . newsm78

# 339
Ама аз дефакто нямам жлеза и трябва да вземам л-тироксин.И как беше високо ТСХ = увеличаване на л-тироксин или намаляаване? ooooh!Моля ви отговорете ми за да коригирам от утре дозата си!

# 340
Ама аз дефакто нямам жлеза и трябва да вземам л-тироксин.И как беше високо ТСХ = увеличаване на л-тироксин или намаляаване? ooooh!Моля ви отговорете ми за да коригирам от утре дозата си!
Ами то дозата не се ли коригира от лекър newsm78

# 341
разбира се, че се корегира от лекар

# 342
ниско тсх=високи щит.хормони,следователно по-ниска доза еутирокс.и обратното.
аз съм оперирана преди година.имам оставена по 1 см щит.жлеза от двата лоба.вече съм 3дена на 50мг,4-75мг еутирокс(месец след операцията се оказах с 6 пъти по-високо тсх)след неколкократни корекции и съм с идеално тсх-1,2.

# 343
Поздравления INA!!!!Аз съм с 40% от жлезата и съм на л-тирокс 50 при ТСХ-1.75.След операцията дозата беше 75,но ТСХ ми беше много ниско-0.25 и затова ми намалиха дозата на тирокса.

# 344
 roni.ss ,благодаря,но поздравления и за теб!
на мен много ми се иска да не го пия въобще,но ендокринологът не смята,че това ми предстои-от толкова малък остатък,искам прекалено много..

Общи условия

Активация на акаунт