Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 668
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте, а някой оперирал ли се е в майчин дом нали се преместиха и искат ли пари някъде четох, че им свършили парите от касата и се заплащала операцията.предстои ми операция.И ме интересува как стоят нещата там. Мерси предварително.

# 316
Choka ,здравей от мен!Моята операция беше преди 1 седмица в Майчин дом.Ендокринологията е там ,на 11-ия етаж.Там по-точно се намира Ендохирургията.Аз платих за операцията,но незнам дали защото са свършили парите на здравната каса,а защото избрах оператора и екипа му.Ако те интересува повече можеш да ми пишеш на ЛС.Успех. Peace

# 317
Здравеите.На мен ми откриха капсулиран възел в основата на д.лоб-паратрахеално.Насочих се към доц.Сечанов.Моля пишете заплаща ли се нещо.

# 318
Да.При Сечанов операцията се заплаща.

# 319
Ейййй много ви е жега та не пишете амм Simple Smile
Да си направя едно вписване...аз съм добре,никакви оплаквания от жегата в комбинация с елтироксина (някои стабилно се оплакват).Белечето малко ме придръпва...и ми поизсъхва вратлето от вятъра,топлото...предполагам обаче че няма да ми повлияе нещо на белега.Просто не издържам шел да нося...откачам...36-38 градуса и да метна шал... Rolling Eyes

# 320
Браво Elbeii, радвам се за теб! Hug Пази се все пак от жегите!Приятно и щастливо лято! Praynig Laughing

# 321
ЗДРАВЕЙТЕ,МЕН МЕ ОПЕРИРАХА ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА В СОФИЯ МАХНАХА МИ КОНЦИТЕ НА ТРИТИЯ ДЕН И МЕ ПУСНАХА ДА СИ ХОДЯ БЕЛЕГ ПОЧТИ НЕ СЕ ВИЖДА НО СИ ТЪРСЯ ДОБЪР ЕНДОКРИНОЛОГ ВЪВ ВАРНА.

# 322
  • Варна
ЗДРАВЕЙТЕ,МЕН МЕ ОПЕРИРАХА ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА В СОФИЯ МАХНАХА МИ КОНЦИТЕ НА ТРИТИЯ ДЕН И МЕ ПУСНАХА ДА СИ ХОДЯ БЕЛЕГ ПОЧТИ НЕ СЕ ВИЖДА НО СИ ТЪРСЯ ДОБЪР ЕНДОКРИНОЛОГ ВЪВ ВАРНА.

Да ти препоръчам моя ?  Peace - http://raikovendo.dir.bg/

# 323
Здравейте отново момичета,
аз ходих на преглед миналата седмица и като си показах изследванията на ендокринолога и тя се хвана за главата. TSH ми е 123 , насоли ме едно хубаво защо съм чакала толкова време а не съм почнала веднага с Л-тироксина( отстраниха ми цялата жлеза) и аз в пълно недоумение и казвам че така са ми казали в болницата след операцията. При вас как беше, караха ли ви да чакате толкова време. Сега пия 100 мг и на 28 август съм на изследвания да видим как съм.

# 324
Здравейте,
И аз съм една от вас.
Нещата отиват към операция. Половината от левия лоб представлява един огромен възел.
17/12/22 мм. А иначе хормоните са в норма.
Винаги съм била с увеличена щит. жлеза, но пък хормоните все са били наред. А сега този възел направо ме ме извади от равновесие.
Всъщност знам за него от преди 5 години. Тогава не обърнах внимание, но и беше много малък.
После, преди 3 години вече беше по-голям и тъкмо се настройвах психически за операция и забременях.
А после просто го забравих. Докато оня ден, на един профилактичен преглед ме пратиха направо на хирург.
Насочвам се към Военна б-ца, там работи личния ми лекар.
Кои са добрите лекари там, по ваш опит?

Но по важния ми въпрос- има ли забременели след такава операция?
От повече от половин година правим опити с мъжа ми за второ дете и засега без резултат.
Не сме много сериозни, но пък не се и пазим.
Докторът твърди, че след като хормоните са в норма, самия възел не може да пречи на забременяването, ама знам ли...
Кажете ми моля ви, имате ли такива проблеми след операцията?
Казаха ми, че ще махнат целия ляв лоб и част от десния, понеже е доста голям, но имам шансове да съм без лекарства след това. Разбира се, това ще е игурно след операцията.
Ще се върна назад да прочета как протича операцията, дано вече сте споделили.

# 325
Здравейте отново момичета,
аз ходих на преглед миналата седмица и като си показах изследванията на ендокринолога и тя се хвана за главата. TSH ми е 123 , насоли ме едно хубаво защо съм чакала толкова време а не съм почнала веднага с Л-тироксина( отстраниха ми цялата жлеза) и аз в пълно недоумение и казвам че така са ми казали в болницата след операцията. При вас как беше, караха ли ви да чакате толкова време. Сега пия 100 мг и на 28 август съм на изследвания да видим как съм.
Лелее, е защо така наистина?Аз също съм с отстранена цяла жлеза,направиха ми изследванията около месец след операцията.TSH ми беше 70 и от тогава вече трети месец ще стане си пия по 100мг и си държа доста добре TSH-то.

# 326
Здравейте,
И аз съм една от вас.
Нещата отиват към операция. Половината от левия лоб представлява един огромен възел.
17/12/22 мм. А иначе хормоните са в норма.
Винаги съм била с увеличена щит. жлеза, но пък хормоните все са били наред. А сега този възел направо ме ме извади от равновесие.
Всъщност знам за него от преди 5 години. Тогава не обърнах внимание, но и беше много малък.
После, преди 3 години вече беше по-голям и тъкмо се настройвах психически за операция и забременях.
А после просто го забравих. Докато оня ден, на един профилактичен преглед ме пратиха направо на хирург.
Насочвам се към Военна б-ца, там работи личния ми лекар.
Кои са добрите лекари там, по ваш опит?

Но по важния ми въпрос- има ли забременели след такава операция?
От повече от половин година правим опити с мъжа ми за второ дете и засега без резултат.
Не сме много сериозни, но пък не се и пазим.
Докторът твърди, че след като хормоните са в норма, самия възел не може да пречи на забременяването, ама знам ли...
Кажете ми моля ви, имате ли такива проблеми след операцията?
Казаха ми, че ще махнат целия ляв лоб и част от десния, понеже е доста голям, но имам шансове да съм без лекарства след това. Разбира се, това ще е игурно след операцията.
Ще се върна назад да прочета как протича операцията, дано вече сте споделили.
Здравей!
Аз само ще си кажа моите наблюдения и мнения по твоите въпроси.
За мен най-добрите лекари са във военна академия, аз там се оперирах.
Аз съм на 26г. и в момента работим за наследник с мъжът ми.Преди операцията също правихме опити около 3 месеца.След това се появи подутината на врата ми,лимфни възли и ходене по доктори.Общо взето съм като теб.Нямах отклонение в хорномите,TSH ми беше 2 тогава.Според ендоклинологът ,който аз посещавам е съвсем нормално да има проблем при зачеването дори и хормона да ти е в норма.При мен например се получи едно голямо безпричинно закъснение на цикъла,от там промяна при овулацията и т.н. които просто ми пропречиха 3 месеца да стане.Организма е едно и всичко е свързано много много ,а ендокринната система знаем всички колко е важна.Аз след операцията трябва да си пия ел-тироксин и така.Правя си изследвания на около месец - месец и половина.Е, аз съм още нова  Grinning оперирана съм февруари ама влязох в час.Имам пълно разрешение да забременявам,дори лекарят ми каза че съм в идеална среда с нивото на TSH което поддържам.Няма проблем затова.На мен сега ми е първи месец проба за бебе и да не стане първи или втори месец не е фатално,нормално е,то не става когато ние си наумим само  LaughingИ за операцията мога да споделя ама айде да не се натрапвам.

# 327

LaughingИ за операцията мога да споделя ама айде да не се натрапвам.
[/quote]

Ама много те моля, я вземи се натрапи.
Кой те оперира във Военна б-ца? Както може да се предположи, ме интересуват всякакви подробности относно самата операция, как се заличава най-бързо белега, веднага ли ти казаха да вземаш ел-тироксин, или се изчаква някакъв период да се види как работи остатъка от жлезата? И т.н. подробности. (вкл. кога боли най-много и това с интубирането кога го правят- докато още си будна ли? - някъде прочетох, че и това е част от "купона")
Трябваше ли да се пазиш от забременяване някакъв период, или то така или иначе не може да се получи? Следят ли другите хормони (пролактин и знам ли какви още), или само тези на щит. жлеза?
Това всъщност най-много ме вълнува. Вече съм на 33 год започнах да психясвам на тази тема. Единственото, което ми е в главата е второ дете и мисълта, че може и никога да не се случи ме влудява и отчайва.

# 328
Аз "купон-а" с интубирането не съм го изживяла  Laughing Нямах такава тръбичка нито преди да ме хване упойката ,нито след като се събудих от упойката.Но както съм запозната с медицината ,интубация се прави преди операцията  по време на въвеждане в анестезия.Така че просто няма начин ти да си будна тогава и да усещаш,изключително рядко се прави интубация на буден човек.Усещаш може би след излизане от упойка болка от минаването на самата тръба през устата в трахеята.А и интубиране не се прави при всяка операция така че... Как да кажа..преди да мина тази операция мили дами бях шокирана от всевъзможни изказвания във форумите (не само в този) ,а в крайна сметка не се оказа нищо такова.Аз лично имах болки като при силно възпалено гърло час след като излязох от упойка,сложиха ми обезболяващо и спряха.На другия ден шептях, но не защото нямах глас ,а защото чувстваш твърдо и те дърпа нещо в областа на врата и ти е неприятно да говориш.Преглъщах храна по-трудно първата седмица,но ядях всичко.Само без горещо и ледено първите 3-4 дни.Говорех си ,живеех си нормално.Не разбирам защо плашите някои момичета/жени като започнете с едни ..няма да можеш да говориш 2 седмици,изгуваш си гласа...и разни чудеса.Или аз съм случила невероятни специалисти или ...  Laughing
Забременяването не е проблем,на мен ми препоръчаха поне 2-3 месеца да не пробвам за да се възстанови като цяло организма.Следиш Tsh Ft3 Ft4 -аз следя и трите.Пиеш нужната доза и живота си върви.Пълноценен и истински човек си си!!!
Годен за бременност и всичко !
Хич не психясвай.. искаш второ дете - ще го имаш живот и здраве.Аз искам първото си дете- този ми е първи месец проба.
Да се влудиш за второто детенце няма нужда иначе такива като мен дето чакат първото и са им излези такива проблеми... питаш ли?! Трябва да сме откачалки некви  Laughing

# 329

Ами според мен всичко си е до това на какъв хирург ще попаднеш, колко имат да изрязват пък и всеки организъм реагира различно. Едни се възтановяват бързо, други губяд глас за известно време, мен гърлото ме боля доста от интубацията и ми беше лошо и повръщах от самата упийка, но и друг път съм била под пълна упойка и знам от какво е. Некомфортно ми беше да лежа, защото все те подбутва или придърпва операцията, но всичко минава, на някой за ден два, на друго за повечко, белега е малко страшничък поне за мен отначало (но аз не мога да гледам такива меща  ooooh!), но минава. Това си е, а иначе ако изчетеш цялата ни тема ще се информираш по-подробно  Peace

А иначе за хапчетата явно всеки лекър си процедира различно. При цяла отстранена жлеза ги исписват веднага, докато при частично отстранена, едни исписват, други чакат да видят как ще работи сама жлезата. На мен лично двама лекъри ми казаха противоположни неща и аз раших да послушам хирурга си и да видя как ще работи сама. Минаха 6 месеца и за сега се справя, въпреки че миналия месец беше на долно граница.
Пожелавам ти успех

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 14:05 от Julai4o

Общи условия

Активация на акаунт