Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 717
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 360
до колкото си спомням, пьрвият пьт след операцията едокриноложката ми тестува други два хормона, освен ТСХ. за сьжеление не си спомням имената им, мисля че единият беше Т3, но може и да бьркам. Най-добре е да питате, ако ендокринолога ви не знае, то вие ли да знаете.

Докато пишех този отговор, на бьрзо потьрсих е Google и освен този хормон се проверяват Т4 и Т3( значи вярно сьм го запомнила)

# 361
Здравейте!Имам един въпрос.Мина доста време от операцията ми, белег почти не се забелязва,но продължава да ми опъва при преглъщане .Ендокриноложката ми каза ,че имам сраствания и затова е така.Трябвало след операцията да отида на физиотерапия,но никой лекар до сега не ми го беше казвал.Моля ви  да споделите при вас как е.Поздрави на всички!!!

# 362
Здравейте и от мен !!! Оперирана съм тази година февруари месец, но все още ми дърпа при преглъщане а и белега си ми личи. Колкото до физиотерапията за първи път чувам, че имало нужда от такава. Лек ден на всички   bouquet !!!

# 363
  • Варна
Моята операция е от преди 6г но само в началото ми придърпваше.
Физиотерапия правиха тези, които имаха поражение на гласните връзки - аз не съм правила.
Белега обаче още си личи  Rolling Eyes  Не е като в началото, но се вижда.

# 364
  • Sofia
Здравейте всички,
и аз да се включа в отбора - операцията ми беше преди седмица ... отстранена е цялата жлеза.

ivaang, при теб как определиха вероятността за разсейки в лимфните възли?

# 365
 svetlaba ,бързо възстановяване! Peace

# 366
  • Варна

ivaang, при теб как определиха вероятността за разсейки в лимфните възли?

Не съм ivaang, но ще ти отговоря - Никой не може да определи, дали ще се появят разсейки и кога.
Моите ги откриха 6 год. след операцията.

# 367
Момичета кажете кой хормони си пускате. Аз проверявам само TSH, достатъчно ли е или трябва и други, не ходя на ендокринолог засега защото се чувствам добре и този хормон е в норма, проверявам си го в частна лаборатория. Трябва ли и други да проверявам?
Аз си пускам Tsh Ft3  или Ft4, а понякога си пускам и трите. Simple Smile

# 368
  • Sofia
Ина15 благодаря за пожеланията !

Амар - не искам да бъда досадна, но нещо съвсем съм се "спекла" напоследък и може би задавам глупави въпроси, но все пак - какви са изследванията и как се откриват разсейките?

# 369
Здравейте!Имам един въпрос.Мина доста време от операцията ми, белег почти не се забелязва,но продължава да ми опъва при преглъщане .Ендокриноложката ми каза ,че имам сраствания и затова е така.Трябвало след операцията да отида на физиотерапия,но никой лекар до сега не ми го беше казвал.Моля ви  да споделите при вас как е.Поздрави на всички!!!
Аз съм оперирана преди 9 години. Още ми дърпа и ме дразни. Отдавна не чакам да ми мине. За физиотерапия също никой нищо не ми е казвал. Сега от няколко години имам пак възли. Обаче не искам да се оперирам. И много съжалявам, че разреших и преди да ме оперират. Белегът въобще не личи, но той не е големия проблем. Чух че има нов метод  по телевизията с лазер, но от дребосъка нищо не успях да разбера, нито в коя болница се прилага. Ако някой е чувал нещо моля да сподели.

# 370
  • Варна
Разсейките се виждат и с обикновен ехограф - стига ендокринолога да си разбира от работата.
Първо се появяват в лимфните възли и променят плътността им. Ако лекарите се усъмнят се взема и биопсия, за да се изследва нивото на Тиреоглобулина в самия Л.В.
По принцип се изследва Тиреоглобулин в кръвта - трябва да е около 0 до 1.
При мен в кръвта няма, но в лимфните възли е 176 - много над нормата.

svetlaba, при теб какъв е вида на карцинома и в кой стадий беше ?

# 371
  • Sofia
Amar, все още нямам окончателната епикриза - предплага се, че е папиларен ( от биопсията) , а за стадий нямам представа.

# 372
  • Варна
И моя беше папиларен. Доколкото съм чела - почти винаги давал разсейки, но не са опасни - с радиойодтерапията се оправят  Peace
Аз съм сигурна, че имам в 2 л.в./засега/ но явно не са толкова опасни, щом не бързат да ме оперират  Rolling Eyes
Откриха ми ги октомври миналата година и преди седмица хирурга каза, да изчакам и да ме наблюдават още 6 м и ако не растат - няма нужда да се махат.

# 373
  • Sofia
стискам ти палци нещата да се развият по - най добрия начин

# 374
Координати на доц. СЕ4АНОВ МОЖЕ ли да напишете

Общи условия

Активация на акаунт