107 DE: Крапфени нагъваме и за почивки умуваме

• 13 214
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
толкова бяха - 215-220 евро, със застраховката платихме за тримата към 630 евро някъде...

Ясно, мерси.

# 271
Анди е добре, обривите и подуването спадна още същата вечер, останали са само белеzите от чесането (все едно го е драскало коте). Сега в аптеката винаги ще имам Fenitil tropfen, но при алергични реакции особенно ако zапочне да се подува трябва да се тиЧа в болница.
Имам една съседка с малко дете, но все още не съм я опоzнала, но всичко се раzви много бърzо, ако бях тръгнала да й обяснявам щях д zагубя поне 10 минути. Имаме блиzки приятели, но точно в тоzи момент телефона им даваше zаето  Sad Щяхме да им zвъннем от болницата ако се бе наложило да остана, но след като стана ясно, че няма да се zабавим реших да не им zвъним (те се местят в нова къща и жената е бременна) Добре, че мъжа ми беше органиzирал всичко, вzе ни от паркинга, детския лекар ни чакаше и т.н. По късно вечерта си мислих, че ако пак се наложи няма как да ги метна и двамата в колата Анди е 20кг., а Тони около 13кг. няма да мога да ги нося и двамата имам препятсвие от 15 стълби. Ще трябва да се сближа със съсдката.
Не сме раzбрали към какво е реагирал. Вечеря корнфлейкс, който яде повече от година, zа всеки случай съм прибрала и гумения крокодил, към който имам подоzрения. Реакцията може и да е към вирус. Преди това бяхме в гимнастическия салон с още 20 парчета. Само zа инфо племенницата ми в бг. пие противоалергичен сироп. Иzписали са й го след прекаран грип. Според доктора вируса, който вилнее в бг. може да предиzвика алергична реакция и zатова е иzписал сиропчето, трябва да го пие месец и половина newsm78
Пепи и на Фаби бърzо оzдравяване (каво му се е случило?)
Родителите ми ще летят с Уиz на Великден zа 400лв., но купиха билетите още преди Коледа.
Сърфи, какви zастраховки  правите newsm78

# 272
  • Немция
Здравейте, банда!
Доста сте пописали, попрочетох само последните 4 стр., за да вляза в крак с актуалното при вас.

Пак е имало болни деца и премеждия с тях- какво да се прави, болестите ще намалеят, когато децата поотраснат...Дано болестите все пак са по-малко, а децата ви по-здрави.

Мен ме вълнува, как да осигурим подобни красиви спомени на наШите деца?  newsm78

Татяна,  извинявай за откровеността но  в Германия това е трудно да бъде осигурено.
Бискарке, не мисля, че децата тук няма да имат хубави спомени от детството си само, защото то е по-различно от нашето. За хубавите детски спомени има значение семейната хармония и уют, независимо под какъв вид.
Както и трудно мога да си представя, че децата от днешна Бг ще имат същите спомени като нашите преди години. Просто животът се променя, както и спомените с тях.

# 273
  • в сърцето на един мъж...
Да почерпим днес, че батко става на цели 3 годинки Simple Smile

# 274
  • Немция
Честит рожденик , Гея!  ura
Да ви е здрав и умерено палав!
Бебето можеше да е родено на една дата с баткото, ако беше почакало още малко.

# 275
 newsm59 Честит рожденик, Гея! newsm59

Как е бебка?

# 276
Привет, мацки!
Аз нямам много време на последък, но от време на време ви чета. Ама нямате изчитане, ей!  Wink

ЧРД на Алекс! И наздраве на Гея!   bouquet Да ви е весел, здрав и щастлив!
Как е дребната?
Коте, писах ти подробно на лични!  Peace
Петка и Ася, може ли да ме светнете как става номера с виза и лична карта  Praynig , защото според мен това е дело на някоя неинформирана лелка, понеже по закон нямат право да ти дадат виза без задграничен паспорт? Не се заяждам, моля не приемайте думите ми лично  Peace ! Интересно ми е как във всяко кметство други закони имат тия немци  Joyhahaha Ей, не се научиха на правила!

Болни да оздравяват вече и авариите с хлапетата да затихват!  Hug

# 277
4естит рожден ден на батко Алекс   bouquet С пожелания zа много Щастие и подаръци, и скоро да си гуШка сестри4ката вкъЩи  Hug

Бибитке, ти ли си на снимката на аватара?  Grinning

Сърфи, успех утре  Wink

# 278
  • Немция
Бибитке, ти ли си на снимката на аватара?  Grinning
Да, това е моя милост на 4 годинки! Blush

# 279
Честито на Алекс! Да е здрав, силен и умен, и най-добрия батко!

# 280
Гейски, честит празник на цялото семейство. Да ви е живо, здраво и умерено щуро момчето и с мааалко по-добър апетит Laughing  bouquet

Бибитке, Сбъдващата мечти - страшни аватари Grinning.

# 281
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Петка и Ася, може ли да ме светнете как става номера с виза и лична карта  Praynig , защото според мен това е дело на някоя неинформирана лелка, понеже по закон нямат право да ти дадат виза без задграничен паспорт?

никой не говори за виза newsm78
откак сме в ЕС не ни трябват визи...

аз си взех Bescheinigung über allgemeine Freizügigkeit von Unionsbürgern... blabla само срещу лична карта.
отдолу е написано, че този документ важи с личната ми карта.
аз паспорт не показвам никъде.

между другото ти ми каза стъпка по стъпка какво да правя Peace

# 282
  • Германия
Йеааа, Гея, да ти е здрав и щастлив младежът! newsm59 newsm59 newsm59 newsm59

Фаб беше за няколко часа в клиниката, за да му направят подробен Hörtest. Не говори още "нормално" и педиатърката препоръча да минем през УНГ специалист, за да се изключи евентуална глухота като причина. Момъкът чува отлично, реагира на *сладолед* и *цица* веднага, както и почва да реве, като някой му каже *не!* но иначе прави каквото си иска.
Да ви кажа онзе ден не знаех, дали да се хиля или да псувам. Получавам писмо, че от навършени 2 години, имам право да получавам Landeserziehungsgeld за Фаб, ако го гледам у дома. За да ги получавам обаче, трябва да им докажа, че е минал *У*-тата при педиатърката. Или едва ли не всички родители за заподозрени, че занемаряват децата си, щом не са ги завели на У примерно. Иначе ти у дома може да го правиш лудо, но щом си бил на преглед и всичко в този момент е било наред, си грижовен и любящ родител. Rolling Eyes

Аз също взех билети за Уиз малко след Коледа, сега видях, че са от двойни цени нагоре Crazy

# 283
  • в сърцето на един мъж...
Благодарим за пожеланията Hug
Сърфи, за къде по-добър апетит бе, той така е нашишкавял, че не се събира вече в нищо Mr. Green
Бибитке, тя бебата беше планирана за друга дата, ма не щя да изчака Crossing Arms

# 284
Гея само да те радва!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз всеки път летя с Уизз за 60 евро, но трябва да се резервира от рано за такива цени  Peace

Общи условия

Активация на акаунт