29 австрийски филУлошки се лекуват с чай и нафта

• 13 075
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък работех преди години като келнерка и редовно казвах че картофеллаухкремсупе-то е с Schnittschlauch vmesto Schnittlauch

# 121
Аз пък работех преди години като келнерка и редовно казвах че картофеллаухкремсупе-то е с Schnittschlauch vmesto Schnittlauch

Joy Joy Joy

аз келнерствах в един айссалон в 10 бецирк. там са особени пролети, това дето го говорят има малко общо с немски, и да четат също не могат. та идва един и 3 пъти ми иска един щаницел айс... аз 3 пъти бите????? на 4тия път отидох при шефа и го питах тоя идиот какъв шницел иска??? Twisted Evil

# 122
kaliopa Joy
Rosi в интерспар и в вулфорд
Sunny ама и ти си поет Laughing
Ла Долче март ли си ти душичко?

# 123
  • На Дунава
Ура! Току що открих - вероятно топлата вода! И си помислих, че може и за други да е полезно!
Volkshochschule-тата организират невероятно много всевъзможни курсове с не-академична насоченост: от курсове по шиене и плетене, през езикови курсове, психология и философия за домашна употреба, компютри за всички нива, спорт... Каталогът с курсовете за пролетния семестър само на Volkshochschule-то в 10.бецирк, където живея, е 123 страници!! И там открих невероятно съблазнителни неща! Например Йога за бременни - след работно време, 90 мин, 7 ходения само за 49 евро (за сведение малкото други Бременни курсове, които открих във Виена, са по 45 до 60 мин и струват 13-15 евро/ходене, говоря за тези извън болниците), воден пилатес за бременни (14 ходения за 83 евро), гимнастика за мами с бебчовци до 20 месеца, музика за малки деца (2 до 4 години), английски за малки деца (пак тази възрастова група) и още много, много! И това е само в 10. бецирк! Разпитах мацките на регистратурата и от тях научих, че колегите им в другите бецирки предлагат още много неща! Другите курсове за бременни към Volkshochschule-тата, за съжаление, бяха в работно време, но също на прилични цени. Имало голямо разнообразие на занимания за майки с бебчовци, но не разпитах, освен въпросната гимнастика, за която споменах, какво още имат предвид. Очарована съм от лелките на регистратурата и от обстановката, поне в 10.бецирк! Надявам се да вдъхновя още някой за спортни и културни прояви с децата   bouquet

# 124
Anni, и ние сме там.   newsm44 Дано само да не ни връхлети някоя болест. 

А аz zнам, 4е жълтък след годинка трябва да се дава преz ден.  newsm12  и може ве4е и белтъка Има ли компетентно лиzе, което може да раzясни появилата се дилема?

Sunny,  иzби рибата !  smile3501  rotfImbo rotfImbo  newsm10    Peace

# 125
Съни, ти си направо родена поетеса, защо не каза по-рано, може да издаваме вестник "Хумел"  Sunglasses

# 126
Какво е хумел?
Познайте  от три пъти  кого ще предложа за гл.редактор  Mr. Green

# 127
Съни - стехчето е  newsm10
и що пък Хумел, не може ли да е "die Gans"  rotfImao
за главен редактор - филоложка, и поправките от нея

Уомбат - може да даваш  от детските франкфуртери - има ги в Била и Меркур. /вместо Леберкезе/
Давам жълтък по 3 на седмица, готвя му с много магданоз, спанак, броколи /той ги харесва де, по принцип обича готвени ястия/
А белтък  още не съм дала и все отлагам

# 128
 Blush Blush
Е стига че ще взема да се възгордея Crazy Първото и предполагам последното съчинено от мен стихче.
За изцепките ще разкажа за моята леля.( Ако го прочетеш не се сърди  Mr. Green)
В началото като дойте ме питаше - Абе какво е кечап? А аз ами кетчуп. Тя-  А неее хората го казват като  дойде автобуса . Аз  newsm78  Е оказа се че пита за 'geht schon'  А другото че като дойде щрасенбана и тя все тичаше там където се е отворила вратата. hahaha После схвана как се отварят  Joy 

# 129
Аз пък съм чувала и виждала,на детето като му предлагат жълтъка да отказва,а белтъка с удоволствие да яде и обратното.Така,че Вива ти предложи на Вики да видиш дали изобщо ще иска да яде едно от двете.Давам на Мими  броколи,спанак,овес,грах,магданоз и на първо място по съдържание на желязо е Hirse.Давам каша
Яйце давам на закуска,през 3,през 2 понякога през 4 дена.
Вива този тест на кръвта ти ли пожела да и го направят?
 А леберекезе до ся даже не ми е минавало през акъла да дам.
Аз се сещам един приятел ан Хоффер викаше Хофнер,на Кредитансталт- Кредитайнщайн,на спирката Спителау- спителаух.

Rosi i aз така чувах ЦукЦурук.

А в къщи Мим гледа едно детско което се казва Чупи и Дуду на френски е,и от сутринта се повтаря Пути,пути,пути...........

Tediутре на Антон Бош има спилгрупе за децата,ние с Анни мислим да идем,ако ти се идва ще се радвам.Пиша на лични тел.Почва в 9 до 12.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 23:21 от Wine Gigi

# 130
Какво е хумел?
Познайте  от три пъти  кого ще предложа за гл.редактор  Mr. Green

Hummel е Стършел. Кой ли ще е главен редактор?  Thinking Mr. Green

Усмивка, не може да е Гъска, защото са много кандидатките, които ще претендират, че вестника е кръстен на тях  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 131
  • Vienna
1. Хумел = Стършел
2. В месото има най лесно усвоимото желязо, ако ще трябва желязото само от зеленчук да се наваксва то трябва да се дава със сок с високо съдържание на Вит. Ц Тоест портокалов. или от детските с добавка. Така желязото по лесно се усвоява.
3. При децата е нормално да имат по малко желязо в кръвта. Важно е да се изследва Феритин и Трансферин зетигунг. На Мира не съм и правила изследвания, защото не го смятам за нужно.
Тука яйце се препоръчва по веднъж в седмицата. Мира много обича и по често и се случва.

Усмивке, кожи си като се запътиш към майка ми. Тя сега е в България.
Болните да оздравяват бързо, защото си имат задачи...
Долче изпревари ме!
Аз предлагам вместо гъска бяла птица

# 132
Вестник "Виенска кокошка" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 133
Бяла виенска кокошка

# 134
 Умира порядъчна дама и отива при Господ.
    - Господи, аз живях честно, не пиех, не пушех и не ходих по мъже. Каква награда ще отредиш за мен?
    Господ се замислил дълбоко и наредил:
    - Дайте и крилца!
    - О, Господи, нима ще ме направиш Ангел?!
    - Не - гъска!- отговорил Господ.

Общи условия

Активация на акаунт