Милано-има ли какво да се види

• 118 603
  • 706
  •   1
Отговори
# 165
http://www.flickr.com/photos/33111100@N08/sets/72157616501163124/ - ето малко снимки и от нашето пътуване.

# 166
  • In transit
А бихте ли ми казали лесно ли се стига от Верона до Lago di Garda?

До езерото се стига много лесно от Верона с автобус. Билета до Сирмионе беше 3.10 евро. На всеки час има автобуси. Може да се стигне и до пресното градче (Pesciatore di Garda) със същия автобус или да комбинираш двете места с едно ходене. На мен Сирмионе ми хареса повече. А би трябвало да има и воден транспорт от Пешаторе си Гарда до Сирмионе, но не сме го ползвали и немога да бъда полезна. Иначе влаковете минават и спират в Дезендзано, което е доста далече от самото езеро.

С автобус може да стигнеш и до други градчета по езерото, като Бардолино например. Има даже и до най-северната точка на езерото. Даже там има някаква огромна пещера, беше ми попаднала една брошура. Ще погледна вкъщи ако я пазя за по-точно инфо.
Съвсем близо около езерото и Верона е и голям увеселителен парк, който за съжаление не работеше като ходихме ние.

Някоя от вас разбра ли каква е символиката на шарените кончета, които раздават африканците из цяло Милано? На нас се опитаха да ни подарят поне 10 пъти.  Shocked

# 167
Някоя от вас разбра ли каква е символиката на шарените кончета, които раздават африканците из цяло Милано? На нас се опитаха да ни подарят поне 10 пъти.  Shocked
Не съм попадала на такова нещо. newsm78

# 168

На мен не са ми предлагали точно това, май нещо друго ми тикаха "безплатно" в ръцете, но предполагам, че нямат никаква символика, а просто са шарени и братята африканци се надяват да придумат някой чужденец да ги купи, след като са му "подарили" едно конче Mr. Green

Не съм расист, имам и познати африканци, но специално този тип амбулантни търговци с всевъзможни кончета, кончета, чанти и пр. вехтории, разпънати из цяла Европа, адски много ме дразнят...

# 169
Предполагам, че са претекст, за да ти искат после пари. Аз отпратих поне трима такива на площада пред катедралата - нахална работа. Това е някаква стара фатка, наскоро в София една циганка ми тикна насила едно стръкче увяхнал здравец, а след това взе да ме врънка за пари. Като й стана ясно, че няма да има пари, си взе здравеца и отпраши. Grinning

# 170
  • out of space
Искат пари- колкото им дадеш. Но основно ги ползват, за да продават дрога. Задължително те уведомяват, че могат да ти намерят всичко, от което имаш нужда....адски досадни са!

# 171
Ахх...спомних си във Венеция един такъв индивид ни спира и аз се заглеждам по една от чантите. И той веднага ме придърпва така малко в страни и започва да ме омайва...  Laughing
Показва ми чантата и разговорът протича по следния начин:
Той: - See, it's nice! (и ми показва, че чантата има цип)  Laughing, It's only 50!!!
Аз: - How much??!!  Shocked
Той: - Five zero!  Laughing
Аз: - Are you crazy???
Той: - "But it's Gucci"
Аз: - Gucci, Gucci... China Gucci!!!
Той: - But good quality   Joy Joy Joy
Това направо ме разби.  hahaha hahaha hahaha
 В крайна сметка стигнахме до 10 евро и установих, че при всички това е крайната цена. Започват от 50-70 евро и свалят, но за по-малко от 10 не става номера!  И разбира се много бързо събират чаршафа като видят полицай  Laughing

# 172
  • София
И взе ли си го Гучи-то? Wink
Много са сръчни със събирането на чаршафите, направо факири...и после бягат като за олимпийско злато Simple Smile
Сори за спам-а, но историята с Гучи-то ме развесели  Sunglasses

# 173
Не, не го взех, просто проучвах my friend. Всички така викаха на мъжо  Mr. Green И с дота от тях контактувах. Единият така се запали, че дори ми каза: I want to make this deal  Laughing

Спирам да спамя вече   Crazy

# 174
  • София
Голям deal си изтървала Laughing..следващия път да си знаеш!

# 175
Сега заформям Римско пътешествие и от там със сигурност ще имаме deal  Mr. Green
Даже съм решила да пробвам дали ще има прИмоция ако купя 3, примерно да ми ги даде за 20  Laughing

# 176
Ooo относно въпросните кончета аз даже съм вързана с едно в момента  Crazy
Понеже бях на много високи токчета и вървяхме от страни на катедралата, а то там павета...аз едва едва пристъпвам и единия сенегалец ми направи път по равното. Веднага ни пита от къде сме, дали сме женени и тн. Каза, че имал намерение да идва в Бг и оттам да си търси жена, че сме били много красиви Mr. Green и ни върза по едно конче на двама ни...ние се дърпахме много, ама той не, та не- вика ФОР ФРИ МАЙ БРАДЪР!! Обясни ни, че ако и двамата си ги сложим ще бъдем вечно заедно и моичкият сега ме кара да ходя с тоя конец Crazy Как да е върза ни ги и после се почна- Ю хев то съпорт дъ чилдрън ин Африка май брадър  Crazy
И ние нали и двамата сме добрички почнахме да му обясняваме, че нямаме в нас евро ( което си беше истина), приятелят ми вика, че само кредитна карта имаме, а човека най-любезно предложи да ни придружи до АТМ-а да сме си изтеглели 20 евро вика  ooooh!. Аз отварям портмонето и му показвам, че имаме само бг лева, румънски леи (преди това бях в Румъния просто), и швейцарски франкове....и оня вика ами ок дай 20 франка- аз ще си ги обърна, вика може и долари, паундове  Laughing
В крайна сметка получи 50 цента и беше много разочарован Simple Smile
Иначе очаквах малко повече от Милано.....може би ние самите с моя сме малко по-мързеливи  Blush...общо взето предимно стояхме по заведенията...след като закусихме в хотела, отиваме на площада да пием кафе, после сядаме на обяд, после следобедно кафе задължително с някакви тортички, после вечеря....абе с две думи само по заведенията стояхме. Хем ми се искаше да се разходя малко повече, хем си знам, че и двамата не си падаме по туристическите изяви  ooooh!....влязохме само в 1 магазин и си взехме парфюми и козметика.Едва го накарах да влезем в катедралата.....в общи линии това е...Милано не ме впечатли, но за сметка на това другата част от пътуването ни беше вълшебна...за нея в някоя друга тема  bouquet

# 177
milenuci , изцяло пеша се предвижвахме. Хотела ни беше на 10 мин път от жп гарата и на още толкова до центъра. Препоръчвам го горещо. Невероятно обилна закуска ... имаше от пиле мляко и всичко на корем. Всеки ден почистваха стаята и сменяха хавлиите, през ден сменяха бельото. Казва се hotel Porta Palio  на този сайт цените бяха най-евтини www.bookinhotels.com на нас нощувката ни беше 50 евро за двамата със закуска. В хотела има ресторант, където готвят вкусно и цените са повече от прилични. Иначе из града имаше доста места където можете да хапнете, навсякъде пише цените, или дават лист с цените..средно за 4-6 евро струва пица или пядина/фокача с плънка. Пиенето им е доста скъпо в заведенията.. но в супермаркетите виното е безбожно евтино. Ние си вземахме вино и сирена и си ги хапвахме вечер в стаята.
Верона е доста голям град, колкото Варна, но много чист и подреден. Принципно с карта Верона ползвате и безплатно автобуси за предвижване, но ние пеша си обикаляхме. Просто си струва да ходиш пеша и да се луташ из малките романтични улички. Няма как да се загубите, всички са много любезни и макар, че никой не говори английски ако не знаете италиански много те обясняват посоките или накъде да вървите доста интуитивно. Ако те интересува друго питай, пълна съм с емоции и мога да разказвам цяла вечер.
Извинявам се, че пак разводнявам темата за Милано с въпроси за Верона. Като споменаваш, че цените в ресторанта на хотела са прилични би ли ме ориентирала по-конкретно.

# 178
  • In transit
milenuci, вече ми се губят точни цифри, но по спомен две пици по около 500г бяха към 12 евро мисля. Спагети, макарони и други пастообразни също бяха в границите 5-7 евро на порция. Месата и други специалитети почваха от 9 евро нагоре и стигаха до към 20 евро. Във фоайето на хотела имаше меню и можеш да разгледаш всички цени, никой няма да те изгледа странно ако не ти хареса нещо или се откажеш и да отидеш на друго място. За алкохола не помня, но кока кола, вода и други безалкохолни вървяха около 3 евро бройката.

# 179
milenuci , изцяло пеша се предвижвахме. Хотела ни беше на 10 мин път от жп гарата и на още толкова до центъра. Препоръчвам го горещо. Невероятно обилна закуска ... имаше от пиле мляко и всичко на корем. Всеки ден почистваха стаята и сменяха хавлиите, през ден сменяха бельото. Казва се hotel Porta Palio  на този сайт цените бяха най-евтини www.bookinhotels.com на нас нощувката ни беше 50 евро за двамата със закуска. В хотела има ресторант, където готвят вкусно и цените са повече от прилични. Иначе из града имаше доста места където можете да хапнете, навсякъде пише цените, или дават лист с цените..средно за 4-6 евро струва пица или пядина/фокача с плънка. Пиенето им е доста скъпо в заведенията.. но в супермаркетите виното е безбожно евтино. Ние си вземахме вино и сирена и си ги хапвахме вечер в стаята.
Верона е доста голям град, колкото Варна, но много чист и подреден. Принципно с карта Верона ползвате и безплатно автобуси за предвижване, но ние пеша си обикаляхме. Просто си струва да ходиш пеша и да се луташ из малките романтични улички. Няма как да се загубите, всички са много любезни и макар, че никой не говори английски ако не знаете италиански много те обясняват посоките или накъде да вървите доста интуитивно. Ако те интересува друго питай, пълна съм с емоции и мога да разказвам цяла вечер.
Mikkey, Извинявай, че пак ти досаждам, но искам да те питам когато резервирахте хотела цените бяха ли по-различни от обявените в сайта т.е. след резервацията накрая колкото пише, че струва ли е цената, или е повече? И парите от картата ли ви източиха или на място платихте при настаняването? Лесно ли стигнахте до хотела? Благодаря ти предварително!

Общи условия

Активация на акаунт