Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-популярните туристически атракции в Милано?
Какви забележителности има в Милано?
Кои са най-добрите места за пазаруване в Милано и какви са възможностите за пазаруване там?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-популярните туристически атракции в Милано?
Най-популярните туристически атракции в Милано включват катедралата (Duomo), Градския парк, замъка Сфорцеско, "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи в църквата Santa Maria delle Grazie и разходка до езерото Комо. Освен това магазините по улиците Corso Buenos Aires, Via Monte Napoleone и Via della Spiga са популярни за пазаруване.
-
Какви забележителности има в Милано?
В Милано има много забележителности, включително Дуомо, Галерия Виктори Емануеле, "Тайната вечеря" в Санта Мария деле Грацие, Градския парк (Giardini Pubblici), Parco Sempione, Castello Sforzesco и Laghi di Como. Важно е какви очи гледате и дали ще видите това, което е за гледане. Романтичните очи ще видят романтиката в града. Милано не е само за пазаруване, но и за разходки из интересни места.
-
Кои са най-добрите места за пазаруване в Милано и какви са възможностите за пазаруване там?
За пазаруване в Милано се препоръчва да посетите улиците Рио Де Женеиро, Корсо Буенос Айрес, Виа Монте Наполеоне и Виа дела Спига. Тези улици предлагат разнообразие от магазини с различни ценови диапазони и са дом на бутици от най-известните модни марки. Милан е рай за пазаруване, с множество етажи, пълни с красота в Galleria Vitttorio Emanuele II, като чанти, обувки, дрехи, бельо и козметика. Освен това по улиците на града има магазини на по-достъпни марки като Oviesse, Max Mara и Miss Sixy.
-
Кои са най-добрите хотели в Милано?
-
Какви са опциите за транспорт от летище Малпенса до центъра на Милан?

Аз се върнах от Италия края на март. Понеже имах подобен маршрут ще споделя наблюденията си. Милано бях два дни, но немога да си изкривя душата, че ми е харесало там... огромен град, мръсен..всеки пуши по улиците и си хвърля цигарите по земята. Много ми напомня на София. Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия. Там е основно за шопинг. Верона е много красив град...аз лично се влюбих в него... струва си да му отделиш повече време ако можеш. В съсество на него е Виченца... малко романтично градче, накъдето и да се обърнеш ахваш от някоя красота. Бергамо е също много красив град. За половин ден няма да видиш нищо, само из високия град ти трябва поне половин ден за да усетиш атмосферата му. Във всеки от тези градове на ЖП гарата има туристически офис откъдето може да си вземеш карта на града и да получиш упътване до местата, където искаш да идеш. Много е удобно. Иначе историческите части са съвсем близо до ЖП гарите и не е необходимо да ползваш градски транспорт. Във Верона има специална карта Верона Verona card, с която на цена от 10 евро разглеждаш 15 забележителности в града. Спестява ти доста пари. Там освен Арената, задължително влез в три от основните църкви "Света Анастасия", базиликата"Сан Дзено" и Комплекса Дуомо. Там е невероятно красиво. На мен лично ми хареса повече от Дуомото в Милано. Освен тях разгледай площадите Пиаца деле ербе и Пиаца дел синьори... има много красиви сгради. Там е и кулата Ламберти, висока 84м може да се качиш горе и да погледнеш града от високо... между църквата Св. Анастасия и Дуомо има едно романтично мостче (Понте Пиетра) през реката и се стига до античния театър, а преди него точно има стълби по които се качваш до замъка Сан Пиетро откъдето се вижда целия град като на длан. Да не пропуснеш замъка Кастелвекио и моста Скалиеро, който е много очарователен. Порта Палио също си струва да се види, Порта Нуова не толкова, но така или иначе ще минеш оттам като тръгнеш към центъра от гарата. Всички тези забележителности могат да се видят и за един ден, не е голямо разстоянието, но ще останете без крака. Аз бях във Верона 7 дни и искам пак да отида!
Безплатно се предлага по всяко време чай и кафе за гости на хотела. Персонала говори англиийски и са изключително любезни. Съвсем наблизо имаш два супермаркета Била и Мигрос. Питай каквото се сетиш, ще помагам

Това, което му е хубавото на Милано е, че има нискотарифни полети до там