Милано-има ли какво да се види

• 118 603
  • 706
  •   1
Отговори
# 150
  • No Line On The Horizon
http://www.sixti.com/cgi-perl/rental/el?language=en
Не съм ги ползвала, но се бях спряла на тях като вариант, когато обмислях да наема кола под наем в Рим. Много са им добри цените.

# 151
Fros, страхотен линк! Цените са повече от добри  bouquet

# 152
  • No Line On The Horizon
Това е евтиното подразделение на SIXT. В темата за Рим някой беше писал, че за 3 дни цената заедно със застраховките е била около 80 евро. Тези малките коли нямат навигация обаче.

# 153
fros, благодаря ти, но няма да ми свършат работа. Имат ограничение до 600 км, а ние ще ходим до Флоренция и Венеция  Peace
Иначе цената е супер  Hug

# 154
  • In transit
Здравейте на  почитателите  на  Милано. Аз  ще  ходя края  на  май.И аз  горе  долу  съм  измислила  програмата. Един следобяд и  всички  вечери в  Милано, един  ден  Верона, един  ден  лаго  ди  Комо, купих   билети  за  Ла  Скала и един дообяд Бергамо    smile3501

Здравей Simple Smile Аз се върнах от Италия края на март. Понеже имах подобен маршрут ще споделя наблюденията си. Милано бях два дни, но немога да си изкривя душата, че ми е харесало там... огромен град, мръсен..всеки пуши по улиците и си хвърля цигарите по земята. Много ми напомня на София. Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия. Там е основно за шопинг. Верона е много красив град...аз лично се влюбих в него... струва си да му отделиш повече време ако можеш. В съсество на него е Виченца... малко романтично градче, накъдето и да се обърнеш ахваш от някоя красота. Бергамо е също много красив град. За половин ден няма да видиш нищо, само из високия град ти трябва поне половин ден за да усетиш атмосферата му. Във всеки от тези градове на ЖП гарата има туристически офис откъдето може да си вземеш карта на града и да получиш упътване до местата, където искаш да идеш. Много е удобно. Иначе историческите части са съвсем близо до ЖП гарите и не е необходимо да ползваш градски транспорт. Във Верона има специална карта Верона Verona card, с която на цена от 10 евро разглеждаш 15 забележителности в града. Спестява ти доста пари. Там освен Арената, задължително влез в три от основните църкви "Света Анастасия", базиликата"Сан Дзено" и Комплекса Дуомо. Там е невероятно красиво. На мен лично ми хареса повече от Дуомото в Милано. Освен тях разгледай площадите Пиаца деле ербе и Пиаца дел синьори... има много красиви сгради. Там е и кулата Ламберти, висока 84м може да се качиш горе и да погледнеш града от високо... между църквата Св. Анастасия и Дуомо има едно романтично мостче (Понте Пиетра) през реката и се стига до античния театър, а преди него точно има стълби по които се качваш до замъка Сан Пиетро откъдето се вижда целия град като на длан. Да не пропуснеш замъка Кастелвекио и моста Скалиеро, който е много очарователен. Порта Палио също си струва да се види, Порта Нуова не толкова, но така или иначе ще минеш оттам като тръгнеш към центъра от гарата. Всички тези забележителности могат да се видят и за един ден, не е голямо разстоянието, но ще останете без крака. Аз бях във Верона 7 дни и искам пак да отида!
Пропуснах в района да спомена езерото Гарда, ние ходихме до Сирмионе, чудно полуостровче, много тихо и спокойно. Много красиво...като се пенсионирам бих отишла на почивка там!
На север от Верона на около 100 км е Тренто, интересен град в подножието на Алпите, където се усеща немското пристъствие, както в архитектурата, така и в кухнята. Струва си да се посети.

# 155
Здравейте на  почитателите  на  Милано. Аз  ще  ходя края  на  май.И аз  горе  долу  съм  измислила  програмата. Един следобяд и  всички  вечери в  Милано, един  ден  Верона, един  ден  лаго  ди  Комо, купих   билети  за  Ла  Скала и един дообяд Бергамо    smile3501

Здравей Simple Smile Аз се върнах от Италия края на март. Понеже имах подобен маршрут ще споделя наблюденията си. Милано бях два дни, но немога да си изкривя душата, че ми е харесало там... огромен град, мръсен..всеки пуши по улиците и си хвърля цигарите по земята. Много ми напомня на София. Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия. Там е основно за шопинг. Верона е много красив град...аз лично се влюбих в него... струва си да му отделиш повече време ако можеш. В съсество на него е Виченца... малко романтично градче, накъдето и да се обърнеш ахваш от някоя красота. Бергамо е също много красив град. За половин ден няма да видиш нищо, само из високия град ти трябва поне половин ден за да усетиш атмосферата му. Във всеки от тези градове на ЖП гарата има туристически офис откъдето може да си вземеш карта на града и да получиш упътване до местата, където искаш да идеш. Много е удобно. Иначе историческите части са съвсем близо до ЖП гарите и не е необходимо да ползваш градски транспорт. Във Верона има специална карта Верона Verona card, с която на цена от 10 евро разглеждаш 15 забележителности в града. Спестява ти доста пари. Там освен Арената, задължително влез в три от основните църкви "Света Анастасия", базиликата"Сан Дзено" и Комплекса Дуомо. Там е невероятно красиво. На мен лично ми хареса повече от Дуомото в Милано. Освен тях разгледай площадите Пиаца деле ербе и Пиаца дел синьори... има много красиви сгради. Там е и кулата Ламберти, висока 84м може да се качиш горе и да погледнеш града от високо... между църквата Св. Анастасия и Дуомо има едно романтично мостче (Понте Пиетра) през реката и се стига до античния театър, а преди него точно има стълби по които се качваш до замъка Сан Пиетро откъдето се вижда целия град като на длан. Да не пропуснеш замъка Кастелвекио и моста Скалиеро, който е много очарователен. Порта Палио също си струва да се види, Порта Нуова не толкова, но така или иначе ще минеш оттам като тръгнеш към центъра от гарата. Всички тези забележителности могат да се видят и за един ден, не е голямо разстоянието, но ще останете без крака. Аз бях във Верона 7 дни и искам пак да отида!
Пропуснах в района да спомена езерото Гарда, ние ходихме до Сирмионе, чудно полуостровче, много тихо и спокойно. Много красиво...като се пенсионирам бих отишла на почивка там!
На север от Верона на около 100 км е Тренто, интересен град в подножието на Алпите, където се усеща немското пристъствие, както в архитектурата, така и в кухнята. Струва си да се посети.
Супер, че се намери някой с пресни впечатления за Верона. През юни ще съм там за 3-4 дни и събирам всякаква информация. За забележителностите си доста изчерпателна, но като цяло как се придвижвахте из града- пеша може ли? Останала съм с впечатлението, че не е голям град. А също и какво и къде си похапвахте там? Сигурно ще питам и още...

# 156
  • In transit
milenuci , изцяло пеша се предвижвахме. Хотела ни беше на 10 мин път от жп гарата и на още толкова до центъра. Препоръчвам го горещо. Невероятно обилна закуска ... имаше от пиле мляко и всичко на корем. Всеки ден почистваха стаята и сменяха хавлиите, през ден сменяха бельото. Казва се hotel Porta Palio  на този сайт цените бяха най-евтини www.bookinhotels.com на нас нощувката ни беше 50 евро за двамата със закуска. В хотела има ресторант, където готвят вкусно и цените са повече от прилични. Иначе из града имаше доста места където можете да хапнете, навсякъде пише цените, или дават лист с цените..средно за 4-6 евро струва пица или пядина/фокача с плънка. Пиенето им е доста скъпо в заведенията.. но в супермаркетите виното е безбожно евтино. Ние си вземахме вино и сирена и си ги хапвахме вечер в стаята.
Верона е доста голям град, колкото Варна, но много чист и подреден. Принципно с карта Верона ползвате и безплатно автобуси за предвижване, но ние пеша си обикаляхме. Просто си струва да ходиш пеша и да се луташ из малките романтични улички. Няма как да се загубите, всички са много любезни и макар, че никой не говори английски ако не знаете италиански много те обясняват посоките или накъде да вървите доста интуитивно. Ако те интересува друго питай, пълна съм с емоции и мога да разказвам цяла вечер.

# 157
Mickey, много ти благодаря за информацията, особено за препоръките за хотела - ще се опитам да направя резервация в най-скоро време точно за него. Разглеждах много хотели, но цените бяха далеч по-високи, а и незнам доколко са добри. Нямам никакви претенции, но ми трябваше хотел близо до гарата, а и до центъра. Златна си! Бях чувала, че италианците не хранят( за закуските се касае), но явно има изключения.
 Тъй като най-вероятно ще пристигна с късен полет от Рим в 22.30 се чудех дали толкова късно има автобуси от летището до гарата? От там сигурно лесно ще се оправя. Ще се радвам на още споделени впечатления.

# 158
В Милано бях два дни, но немога да си изкривя душата, че ми е харесало там... огромен град, мръсен..всеки пуши по улиците и си хвърля цигарите по земята. Много ми напомня на София. Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия.
И на мен не ми хареса Милано, бях за втори път. Първият път беше съвсем за кратко, резгледах само централната част и мислех, че има още много за гледане, но уви. А местните хора са ужасно невъзпитани, не съм виждала други такива. Блъскат се в метрото и не ти позволяват да излезеш, ако искаш да влезеш едва-едва се отместват, дори да ги помолиш. Думите "благодаря" и "извинявай" са им чужди. Докато се качвахме и слизахме на терасата на Дуомо 100 пъти давах път на италианци на всякаква възраст, само 1 мъж с дете ми благоради, на никой не му мина през ум да даде път, изчаквайки на площадките на стълбището, блъскат се като овце.
Да не говорим за масовото незнаене на английски, от което ти идва да заплачеш.
Но ще се върна още веднъж, защото пак не успях да видя "Тайната вечеря" - трябвало резервация 6-8 седмици предварително.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 13:55 от Ванилия Канелска

# 159
  • In transit
Mickey, много ти благодаря за информацията, особено за препоръките за хотела - ще се опитам да направя резервация в най-скоро време точно за него. Разглеждах много хотели, но цените бяха далеч по-високи, а и незнам доколко са добри. Нямам никакви претенции, но ми трябваше хотел близо до гарата, а и до центъра. Златна си! Бях чувала, че италианците не хранят( за закуските се касае), но явно има изключения.
 Тъй като най-вероятно ще пристигна с късен полет от Рим в 22.30 се чудех дали толкова късно има автобуси от летището до гарата? От там сигурно лесно ще се оправя. Ще се радвам на още споделени впечатления.

Провери дали хотела не предлагаха шатъли от аерогарата в ъв Верона до хотела. Защото летището във Верона е на около 10-15 км мисля от града. Ние летяхме до Бергамо и оттам с влак до Верона. Може да провериш и в сайта на летището на Верона за автобуси до ЖП гарата, неможе да няма такива, дори и вечер.. а като запазваш хотела напиши в резервацията забележка, че ще пристигнеш късно и няма да имаш проблеми. Храната в този хотел наистина е невероятна. Имаше и раздел с поне 10 неща за хора, които са на диета- млека, няколко вида мюсли, пресни плодове. Задължително опитай домашната торта Маргарита на готвача за закуска... страхотна е! Едната сутрин едва дочаках да слезем долу за да хапна пак от нея. Grinning Безплатно се предлага по всяко време чай и кафе за гости на хотела. Персонала говори англиийски и са изключително любезни.  Съвсем наблизо имаш два супермаркета Била и Мигрос. Питай каквото се сетиш, ще помагам Simple Smile

# 160
  • out of space
Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия. Там е основно за шопинг. Верона е много красив град...аз лично се влюбих в него... струва си да му отделиш повече време ако можеш. В съсество на него е Виченца... малко романтично градче, накъдето и да се обърнеш ахваш от някоя красота.

Ето тук се подписвам с 16 ръце!  Peace Верона е градът, в който винаги бих се върнала! Не мога да кажа същото за Милано...
От Милано до Верона влака е 12 евро и пътуването е около час и половина. Милано се разглежда за макс 2 дни, другото време бих си го прекарала във Верона  Heart Eyes
О и нещо важно! На връщане от Верона не забравяйте да си чекнете билета, защото кондуктора за малко да ни глоби с 50 евро- добре че разбра какви неориентирани хора сме  ooooh!

# 161
  • In transit
Има какво да се види, но втори път не бих спала там, при условие, че има толкова по красиви градове в Италия. Там е основно за шопинг. Верона е много красив град...аз лично се влюбих в него... струва си да му отделиш повече време ако можеш. В съсество на него е Виченца... малко романтично градче, накъдето и да се обърнеш ахваш от някоя красота.

Ето тук се подписвам с 16 ръце!  Peace Верона е градът, в който винаги бих се върнала! Не мога да кажа същото за Милано...
От Милано до Верона влака е 12 евро и пътуването е около час и половина. Милано се разглежда за макс 2 дни, другото време бих си го прекарала във Верона  Heart Eyes
О и нещо важно! На връщане от Верона не забравяйте да си чекнете билета, защото кондуктора за малко да ни глоби с 50 евро- добре че разбра какви неориентирани хора сме  ooooh!

Hug Милано спокойно може да се разгледа и за един ден... на мен ми отне точно толкова...в това число включвам Дуомо, Галерията Виторио Емануело, Ла скала, двореца Сфорцеско, двата парка, вия Данте, разходка по корсо Буенос Айрес и разходка из централаната част докато стигнем до хотела и обратно.
Билета Верона-Милано беше 14.80 или 15 евро в зависимост от това дали се движиш с еуросити или интерсити. Разлика в двата няма иначе. Влакове има на всеки час.
За билетите си права, момичета задължително преди да се качите на влака си маркирайте билетите на едни жълти машинки. Има ги на вски коловоз и на изхода на всяка гара. Може да не случите на любезен контрольор и да си платите глобата. Иначе билетите им за реджионале влаковете имат давност на билета 2 или 3 месеца не помня точно, преди да го маркирате. След маркиране имате няколко часа да се качите на влака. Единствено билетите за еуросити са с точно запазено място и за точно определен влак.
В автобусите е същия принципа. Билета важи от часа, в който е маркиран и важи за 1 час, 75 мин, 90 мин в зависимост от населеното място. В Бергамо например от аерогарата билетите важат 70 или 90 мин. от часа на маркиране. Градските също са с време. Примерно 1 евро е билета и с него може да се качвате и слизате в рамките на 1 час. Много е удобно, ако решите да ползвате градски транспорт.

# 162
А бихте ли ми казали лесно ли се стига от Верона до Lago di Garda?

# 163
Цитат

И моите впечатления са същите Wink Това, което му е хубавото на Милано е, че има нискотарифни полети до там Mr. Green, а оттам вече може да се пътува до където си поиска човек в Северна Италия, а и не само там. Хубав град е Милано, особено централната част е поразяващо красива, но това поне за мен беше всичко. Или почти всичко Simple Smile - другото бяха страхотните широки улици и булеварди, украсени със сгради с пищни фасади, които съм решила следващият път като ида да снимам, една по една Wink

Та така - определено комбинирано пътуване - Милано-Венеция, Милано- Верона и дори Милано-Бергамо би било далеч по-съдържателно Wink

Milenuci, ако не се лъжа, Eurostar влака Милано-Венеция спира на гарите Verona Porta Nuova и Pesciatore di Garda, като предполагам, че втората гара е езерото Гарда, но да кажат по-запознатите Hug

# 164
  • out of space
Ето малко снимки от Милано и Верона:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=280901

http://www.96321.snimka.bg/album.php?album_id=281193 до 47ма е Милано, нататък е Верона

Общи условия

Активация на акаунт