Милано-има ли какво да се види

• 117 782
  • 706
  •   1
Отговори
# 345
  • София
zozina прекрасн снимк,прзнвам, че са в пъти по-добри от моите /още не съм успяла да ги сваля, за мой срам/  . Аз не разчитах на апарат, а на спомени...Благодаря за връщането отново там!

# 346
Ехооо, завърнах се от Милано. На отиване с Изиджет, на връщане с Уиз. От Изиджет така и не ми пратиха потвърждение на имейла, но нямаше проблеми.
Хотел "Берна" по указания от тук беше чудесен. За тайната вечеря не се справих. Помолих от хотела да резервират за след 2 дни - нямало билети. Нищо, другия път, като си оправят сайта.
Милано ми хареса, случихме на време, качихме се и на покрива на Дуомо.
Един от дните ползвахме за Торино. Влак в 8.15 - обратно в 13.50. Разстояние - 2часа. Цена 9.20е. Вмъкна се в програмата ни вечерта преди заминаване. Целта беше - Египетския музей - превъзходен! Най-богатия в света, според справочниците. И в Кайро бяхме, но там каквото са им оставили "откривателите", това Sad . Но това е друга тема.
Шопинга е мммм, супер. Последния ден бяха се появили и наченки на намаления.

# 347
Момичета, давайте идеи...
Значи по Нова година ще сме в Милано за 5 дни.
Предишния път, когато бяхме, отскочихме до Комо и се чудя сега, къде може да отидем за 1 ден.
Мислех си за Сен Моритц  Thinking
Определено за нещо швейцарско си мисля...
Дайте предложения  Crazy

# 348
Момичета, здравейте
захванах се да чета темата, но да попитам преди изобщо да се навивам, а после да се разочаровам...
Значи ще прехвърляме през Милано и имаме околоо 5 часа престой и се чудя апоред вас ще ни стигне ли времето да отидем поне до града, ей така да го зърнем, или ще си изпуснем втория самолет безславно.
Много ви благодаря предарително,
аз се връщам назад да чета.
 Hug Hug Hug

# 349
Ако кацате на бергамо, пътят до Милано е 40 минути...
Един час стига за катедралата и галерията, но нищо друго.  Thinking

# 350
И от Малпенса така, плюс около 10 минути повече път.

# 351
Е, катедралата пак добре. Кацаме на Малпенса. Много ви благодаря  Hug Летим във вторник, ако имате някакви идеи за дрвучасовия ни маршрут, ще съм мнооог благодарна  Hug Hug Hug

# 352
До катедралата е Галерията Виктор Емануил, може набързо да минете през нея, отстрани е и Ла Скала.

# 353
Дам, според мен това е максимумът, който можете да видите...  Rolling Eyes

# 354
  • София
Струва си, катедралата е невероятна. Провери часа на автобусите от и до Малпенса внимателно.
Най-накрая и аз качих малко снички в нета- започват с езерото Комо:
http://pokahontas01.snimka.bg/europe/milano-i-ezeroto-como-oktom … 9.453757.16410105

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 11:02 от Енита

# 355
Да, катедралата наистина е супер.
 http://storage4.album.bg/da5/dsc02915_9f2f6_19976670.jpg
Много е странно чуството като излизаш от метрото и изведнъж цялото това великолепие точно срещу теб. Първата реакция е да започнеш веднага да снимаш   Laughing!

Аз много харесвам и галерията Виктор Емануил , но на Ла скала според мен няма какво толкова да се гледа, поне отвън, така че може да си го спестите.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 11:30 от zozinia

# 356
Ла скала отвън не се отличава с кой знае какво впечатлително, даже напротив, но все пак е наблизо, ако решите да полюбопитствате. А на площадът пред нея е статуята на Леонардо да Винчи.

# 357
Още веднъж много благодарности на всички. Само нещо не ми стана ясно - далече ли е Централната гара от площада с катедралата и ако да с какъв транспорт се стига до нея  Embarassed

# 358
Изобщо не е далче. Точно на гарата има спирка на метрото. Качвате се на него и слизате на спирка Duomo.  Peace
5-7 минути.

# 359
http://www.orangesmile.com/destinations/img/milan-map-metro-big.gif
Жълтата линия, Centrale FS (гарата) - Duomo.

Общи условия

Активация на акаунт