Милано-има ли какво да се види

• 117 630
  • 706
  •   1
Отговори
# 630
За нищо, *2K* . Ще се пътува, живот и здраве!
A дано  Praynig само да не ми мине котарак път  hahaha ...че с мойта половинка черна котка не ти трябва като става въпрос за пътуване  Joy

# 631
Записвам се в темата и започвам да чета (че е доста голяма)!
Предстои ми кратко пътуване до Милано през юли.

# 632
  • София
Бях болна, а и доста заета. Момичета,  като автор на темата, моля ви да си разменяте любезности на лични, а не в темата за Милано, любезно ви моля да видите още веднъж заглавието й,никак не се отнася до мярки, цени, възможности и прочия- за тия работи има доооста други теми, където можете да се развихрите.... F Diamond, къде ги изравяш тия инфота за влаковете, страшна си.

# 633
Хах  Mr. Green Знам италиански и директно на италиански търся, всичко което ме интересува.

# 634
  • София
Повдигам темата, защото имам нужда от съвет. Hug
Планирам 4 дни Милано в края на януари - самолетните билети са факт и сега започвам търсенето на хотел.
Тъй като не съм запозната с града, не мога да преценя в каква посока да се насоча в търсенето.
Засега харесах този хотел -  http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/italy/milan/nh-milano-touring.html  и попаднах на това - http://www.lastminute.com/trips/hotellist/list?checkInDate=2011- … &mappingName=
Цените са близки, но тайният хотел е без закуска.
Малко дълго стана, но бих искала да попитам дали локацията е добра и ако не е, то накъде да се насоча?

# 635
Мястото на хотела е съвсем добро. Приятно изкарване!

# 636
Супер е местото - ние бяхме и по-далеч, но транспорта беше 6. Щом и метро имаш наблизо няма проблем!

# 637
  • София
не разбрах за кой хотел те съветват, щото си пуснала два, за втория аз лично не се ориентирам, първият е в центъра. Най-лесно ще ти е ако ги сравниш само местоположенията с гугъл мап.

# 638
не разбрах за кой хотел те съветват, щото си пуснала два, за втория аз лично не се ориентирам, първият е в центъра. Най-лесно ще ти е ако ги сравниш само местоположенията с гугъл мап.
Хотелът е един и същ, но в lastminut.com е наречен "таен" заради офертата.  Laughing

# 639
  • София
Благодаря за бързите отговори!
Различни са хотелите. Вторият е 5-звезден, но не се знае кой е до момента на плащането - това е всъщност идеята на промоцията "таен хотел". Wink Аз се поразрових в нета /все пак има само 12 хотела 5 звезди в Милано/ и по описанието мисля, че става дума за този хотел http://www.venere.com/hotels/milan/hotel-principe-di-savoia/?ref=32982 , но може и да греша.
Цените са близки, но вторият е без закуска.
Тъй като не държа на звездите, мисля да се ориентирам към първия хотел. Simple Smile

# 640
  • София
Този Principe di Savoia изглеждаше разкошно, отвън Simple Smile. И е на хубаво място, ако не се лъжа минаваха автобуси и трамваи пред него, имаше и метро станция. Централана гара е близо. Двата хотела са в един район.

# 641
Благодаря за бързите отговори!
Различни са хотелите. Вторият е 5-звезден, но не се знае кой е до момента на плащането - това е всъщност идеята на промоцията "таен хотел". Wink Аз се поразрових в нета /все пак има само 12 хотела 5 звезди в Милано/ и по описанието мисля, че става дума за този хотел http://www.venere.com/hotels/milan/hotel-principe-di-savoia/?ref=32982 , но може и да греша.
Цените са близки, но вторият е без закуска.
Тъй като не държа на звездите, мисля да се ориентирам към първия хотел. Simple Smile

Axaaa, така значи! Таен. Моята трактовка май е разказ по картинка, но чичо Гугъл така ми каза.

# 642
Я да ви питам, използвали ли сте рент-а-кар в Милано?
Идеята ми е да си наемем кола от летището и да отидем до Верона, Лаго Маджоре, Комо, Парма, Портофино...
Разгледах цените и за една седмица излиза около 150 евро.
Как стои въпросът с паркирането обаче? Чела съм, че е доста скъпо.
Има ли някакви непредвидени разходи с наета кола, освен горивото?

# 643
Ако я наемете от летището ще има такса трансфер от града до летището - това било практика на вс фирми. На нас ни се случи в германия, но така ни обясниха, така че или попитайте, или пробвайте да стигнете до града и тогава.

# 644
Ние наехме кола от една от фирмите на централната гара. Не помня името, обаче..
За да наемете кола, задължително трябва да имате кредитна карта в себе си.
Вечер сме я паркирали на тротоара пред хотела, където имаше и други паркирали коли. Не сме плащали нищо и не сме имали проблем с това.
Като ходихме до Швейцария имаше такса за магистрала, и винетка на границата - която така и не ми стана ясно дали наистина трябваше да си купим, защото се върнахме обратно същия ден. Така че, питайте на място. С колата ходихме до Венеция и Торино. Във Венеция, неизбежно се паркира на платен паркинг, но в Торино спряхме просто на една улица.

Общи условия

Активация на акаунт