Милано-има ли какво да се види

• 117 767
  • 706
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ние ще сме в Милано от 23ти до 30ти декември. Знае ли някой с какъв транспорт /мисля, че с влак/ може да се стигне до Швейцария. Приблизителни цени на билетите и време.

# 361
Ние ще сме в Милано от 23ти до 30ти декември. Знае ли някой с какъв транспорт /мисля, че с влак/ може да се стигне до Швейцария. Приблизителни цени на билетите и време.

С влак може, но зависи до кой град.

# 362
  • София
Даймънд, групово ти звиждаме благододн. Да пишеш като се върнеш!

# 363
Нямам търпение вече  Crazy
Ще пиша разбира се и снимки ще показвам  Grinning
Единствено ме е яд, че пак не можах да резервирам Тайната вечеря  Crossing Arms

# 364
  • София
Е, не съжалявай, тъкм ще имаш повод з следващо посещение... противно на очаквнията ми /аз започнах тази тема доста псимистично настроена, Милано ми се стори невероятно романтична приказка...Преди Нова година със сигурност ще е още пвече... Можеш л да погледнеш как са намаленият и до кога?

# 365
Милано ми се стори невероятно романтична приказка...
На мен също. Много хора го намират за скучен, а на мен ми действа обратно - бих се върнала, дори да е само за едно вкусно хапване в някое малко ресторантче например на Корсо Комо. Wink

# 366
  • София
вени, същото усещане Hug

# 367
  • София

С влак може, но зависи до кой град.

Не съм мислила. Принципно ми се искаше да се качим с лифт някъде по-нависочко в алпите. Или просто някое красиво градче да разгледаме за един ден. Да е близо, за да може вечерта да се върнем пак в Милано.

# 368
Енита, мъжът ми споделя същото усещане към Милано и се надявам в бъдеще да го посетим отново живот и здраве! Hug
verabel, не е Швейцария, но ако ви се разглеждат красиви местенца, наши приятели ходиха на нещо като селски туризъм из селцата около Милано /в радиус около 30-40км/. Страхотни красоти бяха снимали из планините, но беше края на септември, сега незнам какво е положението. Самите селца са мънички и китни, с приказни къщи, покрити с цветя и растителност, невероятни гледки, въобще красота.

# 369
  • София
Верабел, езерото Комо не е ли вариант?

# 370
На нас ни е второ посещение в Милано и понеже сме разгледали повечето неща, също се замислих за Швейцария.
Общо взето реших да отидем до Сент Мориц с влака Барнина експрес.
Надявам се всичко да се развие по план, защото 1 ден е малко, но пък за сметка на това- много красиво.
Относно намаленията в Ломбардия, разбрах че започват от 3 януари, но не знам до кога продължават  Thinking

# 371
  • София
Верабел, езерото Комо не е ли вариант?
Ше го видим даже може и Лаго Маджоре. Но ми се искаше, ако зная от тук нещо интересно в Швейцария, защото е сравнително близо, а и неоспоримо много красиво.

# 372
  • София
На нас ни е второ посещение в Милано и понеже сме разгледали повечето неща, също се замислих за Швейцария.
Общо взето реших да отидем до Сент Мориц с влака Барнина експрес.
Надявам се всичко да се развие по план, защото 1 ден е малко, но пък за сметка на това- много красиво.

От гарата ли ще се качите. Една гара ли има в Милано? Имаш ли представа за колко време се стига в Сент Мориц и кога има влак за обратно? Евентуално цена на билетите.

# 373
F_Diamond, пожелавам ви пак да си изкарате хубаво и после подробно да разкажеш. Wink

# 374
veni9, благодаря  Heart Eyes
verabel, гарата в Милано мисля, че е една. Поне аз само една съм използвала  Crazy
Иначе пътуването до Сент Мориц съм го замислила така:
1. Влак от Милано до Тирано (това е на границата с Швейцария)
2. От Тирано се качваме на Бернина експрес. Това е страхотен влак, който минава през невероятни места и е с огромни панорамни прозорци  Crazy
3. Кратка разходка в Сент Мориц и полсе наобратно по същия път.

Смятам да станеме много рано и по мои изчисления ще се върнем в Милано към 9-10 вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт