Снегът се разтопи - кал остана, а Юнчето джапа и се цапа.

• 17 331
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
Привет,
Гери, така е, няма угодия... Grinning И аз много често съм се лашкала с размисли работа, деца, кариера. В крайна сметка и двете имат плюсове и минуси, взимаш едно решение, казваш си, че за теб това е правилното и точка на угризенията!
Жени, мерси за рецептата, ще я изпробвам някой път. Гръцката я прави Емо-наложена, редува сварени и нарязани на шайби картофи, запържена кайма с лук и подправки и патладжани. Отгоре се залива със сос Бешамел и настърган кашкавал. Доста е трудоемка, но вкусна.
Карнавалът се празнува всяка година и бележи началото на постите. Общо-взето си е 4-5 дни купон, много хора се маскират, танци-манци, пиене и така. Ето малко снимки от вчера Wink
Биа, чудесна новина, лека бременност! След 2г ще видиш колко ще ти е лесно с породени дечица.  Hug
Тед, айде стига, моля ти се! Логопед за дете на 1г! Shocked Децата са различни и имат различно темпо на развитие, имайте търпение, оставете ги да си се развиват!

# 286
  • София
Ха, здравейте и от мен!

Биа, честито! Леко бременее ти пожелавам Hug.
Гери, и аз съм така - хем ми се иска вече разнообразие, хем не ми се и работи. А така като гледам още дълго ще се си стоя с Алекс в къщи - шанса да го приемат в яслата до нас е минимален и вече се разтърсих за частни ясли, ама те повечето са за деца над 2-2,5 години и са доста далечко от нас. А да не говорим за таксите им... #Crazy
За тирамисуто - правих го по рецепта на майка ми, която май я има от леля ми, която живее в Италия. Най-общо рецептата е следната: 200 мл течна сладкарска сметана се разбива с около 200 гр пудра захар /количеството може да варира според вкуса ти за сладост/ и после разбитата смес се размесва с 500 гр маскарпоне. За блатове се използват бишкоти /аз използвах някакви български, 2 пакета с по 14 бишкоти/, които натопих в 3 в 1 нес кафе с разтворена в него 1/2 есенция ром /може да се сложи и искински ром или ликьор, ама аз нямам/. Моито тирамису се получи на два реда - ред бишокоти и отгоре крем и после пак ред бишкоти и крем. След като престоя в хладилника около 2 часа го поръсих отгоре с топъл шоколад на прах /прекарах го през цедка, за да е по-равномерно/. Майка ми го украсява с разтопен шоколад, ама аз изпозвах каквото имах подръка, а може да се поръси и с какао.

Шоши, чудесни снимки. Задължително я пробвай турската мусака - лесна е и става вкусна. Аз гръцката може да му я сготвя на мъжо, че не обичам патладжани.
Трапезица, Цигарет - браво на малките юнаци. Все така да са, че и на вас да ви е по-леко. И Алекс си няма любима играчка - напоследък доста си играе с монети и балони /особено откакто се научи да ги надува Mr. Green/, но иначе си няма някаква предпочитана играчка.
Сашун, как е Валерката днес?
Тед, не се шашкай толкова - и Алекс казва само пет-шест смислени думички, а през останалото време бърбори на неговия си език. Но не се притеснявам, щото го виждам, че всичко разбира и мисля, че е въпрос на време да започне и да говори като хората.
mamma_mia, кво да ти кажа, Алекс не е близначе, а е раче, ама ела да го видиш - непрекъснато вършее и прави бели. Не знам как са другите мъници, ама моето юначе е навлязло в някаква разрушителна фаза - непрекъсното бута и хвърля разни неща на земята, за месец е счупил вече 5 чаши, а започна и играчките си да човърка и чупи. На всичкото отгоре вече никакви предпазители не го спират #Crazy /пробвах какво ли не/ - отваря всички чекмеджета и рови непрекъснато и то точно къде най-малко трябва. Лошото е, че нямам къде да преместя опасните предмети Sick.

Ето и едно предложение за новата тема: Баба Марта веч е тука - Юнчето желае на всички ни сполука!

А имам и едно въпросче - преобличате ли мъниците за следобедния им сън newsm78?

Това е от мен за сега. Слънчев следобед ви пожелавам!

# 287
Привет и от нас!Все още сме си вкъщи,но сме почти здрави.Леко ни е червено гърлото но гнойта я няма,нямаме и темпер. 4 дни.В петък съм на работа,и малкия ще трябва на ясла,че няма кои да го гледа.Аз ще работя и в събота и на 3-ти март няма почивка.Вкъщи издивях, а и малкия и той не го свърта на едно място.И аз исках да работя,сега работя пък ми се ще вкъщи няма огодия.По добре е да е сред деца в яслата,ама болест след болест.В месеца 1 седмица е болен,дано другата година не боледува толкоз.А за тази казвам край на болестите.Стига от мен.Приятен слънчев ден!

# 288
  • FRANCE
Куку,

И Алекс е от дивите близначета Simple Smile Кротка е само като спи но това не трае дълго Simple Smile Още се буди по н-пъти нощем.
Шоши, чудесни снимки Simple Smile
Трапезица, Цигарет - браво на малките юнаци.
Гери и аз съм така, хем ми се тръгва на работа , хем искам да съм си с малчо. Може би ако съм сигурна че тя ще е добре и няма да плаче много (много е привързана към мен) сте се реша по-лесно.
 jeninik аз не преобличам Алекс специално за сън. То и при нея много рядко мога да предвидя кога ще заспи.
биа, честито и от мен ! И на мен ми минават такива идеи, но таткото не иска Thinking криза, и т.н.
Да ви се оплача научихме къде е местната бурза помощ. Алекс си натъпка в нослето връхче от химикалка. Даже не знаех че тази химокалка се разглабя. Тя пристига при мен и се опитва да ми обясни че има нещо в нослето и да го извадя (добре че счи каза иначе аз няма как да разбера). И хайде в бурза помощ. От най-близката до нас ни върнаха че нямало педиатър, а не било толкова спешен случай, та двечките се спретнахме и хайде в детската бърза помощ. Извадиха го лесно парченцето, но за всеки случай я снимаха и на ренген. Алекс беше герой, почти не рева, независимо че по принцип не обича непознати да я пипат, та камо ли да и ровят в нослето.

хайде слънчев ден

# 289
Биа чудесна новина,лека и спокойна бременост!Мисля ,че новата темичка трябва да е  Щъркела е пак тук и юнчето ще има братче или сестриче.............или нещо подобно сега не ми идват идеи

# 290
Юнчетата ни добрички чакат братчета и сестрички Grinning
Жени, по подобна рецепта и аз правя тирамисуто понякога, но истинската рецепта е със яйца. Става и без тях де, по време на бременностите не съм яла сурови яйца. Вместо бита сметана може и крем фреш да се сложи, това наподобява заквасената сметана в БГ. Маскарпонето е задължително. Аз сиропирам с еспресо и амарето. Sunglasses

# 291
  • Варна
Привет и от мен за последно в тази тема  Wink.

Биа, честито и от мен! Дано е лека и безпроблемна бременността  Peace.
Ели още е със сополи и покашля. А относно говоренето - на същото дередже сме като повечето юнчета. Дори и тръгването на ясла не провокира говора и  Laughing. Най-важната думичка е "няма"  Mr. Green. Гърнето сме го позарязали, но скоро смятам сериозно да се заемаме, че вече е голяма.
Шоши, много сладка калинка, пу-пу  Heart Eyes.
Жени, непременно ще пробвам рецептата за тирамисуто, но... след постите  Wink.
Цигарке, как е Нико?

# 292
  • Пловдив
Привет момичета !
Честито на Биа  preggo Спокойна бременност!
За говоренето. Вики казва доста думички, и доста ясно ги изрича. Учудва ме като ми каже нещо ново  Hug А за разбирането, разбира всичко, което й кажа.
Иначе не е толкова бясна, но пък не умее да играе сам  Tired заиграва се 5-10 мин. максимум и почва да ме търси. Рисувах й няколко пъти и като се сети, вади скицника и ме гони из стаята с него и с един химикал и повтаря "пиши,  пиши, пиши"  #Crazy
Всички болнички да оздравявт скоро ! Аман вече...все някой от темата има болен  Tired  #2gunfire
Иначе аз почнах да лекувам зъба си. Оказа се доста сериозна работа. Гангрена и още нещо... ooooh! Вече трети път ходя, лекува го. Добре, че поне няма да се стига до вадене, че имаше и такава вероятност  ooooh!
Баба марта наближава, на всяко юнче мартеничка дава  Hug
Сладките ни юнчета добрички, чакат пролет, щъркели и птички  Mr. Green

# 293
  • Варна
Да, защото обикновено се събужда изпотен и ми е по-лесно да махна пижамата и да облека сухи дрехи. Освен това съм на мнение, че човек трябва да спи в меки и свободни дрехи, а не да го стягат ластици тук-там.
Много хубави идеи за заглавия!

Слънчев ден на всички!

# 294
Здравейте и от мен отдавна не съм се включвала-проблеми с РС-то.
Честита бременност на БИА-много се радвам кат чуя такива новини.Лека и спокойна да ти е бременноста,миличка.
Чувам аз за палави дечица и немога да не отбележа,че мойта Божидара е дар от бога,но името май много ,много  не и отива.
На моменти се чудя дали да не я прекръстя на Боби - белята. Laughing Всевъзможни неща прави-ама как само й го измисля малкото мозъче.
Иначе сме здравички, слава богу, че веч ми писна от лекарства.
ето и от мен едно предложение за темичка:Баба марта бързала,мартенички на всички ЮНЧЕТА навързала!

# 295
  • Пловдив
Да, защото обикновено се събужда изпотен и ми е по-лесно да махна пижамата и да облека сухи дрехи. Освен това съм на мнение, че човек трябва да спи в меки и свободни дрехи, а не да го стягат ластици тук-там.
О, да забравих и аз да споделя. Винаги я преобличам за следобния сън, слагам й пижамката. Това го правя от както беше на 8-9 мес. Не може да се въргаля по легла, земя и т.н. и да я сложа да спи със същите дрехи  Peace
А сега по кафенце от мен

# 296
нова тема

Общи условия

Активация на акаунт