Снегът се разтопи - кал остана, а Юнчето джапа и се цапа.

• 17 342
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Милейди, радвам се, че Владко е здрав и си хапва. Пу-пу. Защо да няма деца, с които да играе? Браво за успешното махане на бибата. Всички зъбки ли излезнаха? И Ели не иска да стои на гърнето, но от скоро сяда на тоалетната, което пък на мен ми е по-удобно.  Wink Чакам да качиш снимки, за да подновя колажа.
Гоголинче, много е трудно да ти дам съвет за храненето. Нищо ли друго не иска, дори любими храни ли? Плодове, хляб, солети, бисквити яде ли? За Данет-а нищо не мога да кажа, защото не съм го яла.
cyci_78, направи си друг тест (на друга фирма). За мен 10 закъснение нищо не са прескачало ми е с цял месец, но като че ли след раждането ми е то почен.

Ели е станала голяма "лепка", само при мен, да я гушкам. Като излезем на вън и си почивам, там се залисва и не стои до мен, а в къщи ме побърква на моменти.

Heart Eyes

# 61
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здарвейте!
Искам да честитя на всички пораснали момичета рождените дни на патерици   bouquet да сте ни живи и здрави!
И аз тези дни все се назлъндисвам да седна да ви изчета и драсна ред-два, ма пусто дете не ме оставя на мира!
Да ми е живо и здраво, ама много ми е палаво детето. Аз го готвя също за ясла, но съм решила от 1 март да го пусна. Треска ме тресе, че с мен и на тоалтена ходи, ама пък вече съм безкрайно скучна и безинтересна за него.
Ох, мъжът ми ме вика, до скоро!  Hug

# 62
  • Пловдив
Хайде и аз да направя едно нощно включване  Mr. Green
Ооо Гери, блазе ти че Ели се гушка, Виктория хич не обича ласките  Crossing Arms само я гоня да я гушкам и целувам, а тя все се дърпа ooooh! е понякога като й хрумне, идва самичка, но не се случва често  Crossing Arms
cyci_78 и моя съвет е да пробваш и с друг тест  Peace Успех!
gogolina как само на Данет бе жена  #Crazy грам ли не опитва друга храна  Thinking странно... допитай се до педиатъра му или пробвай с някакви стимуланти за апетит  newsm78
 mileidi Браво на момчето! Все с такива положителни постчета да се включваш!  Hug
Ние днес бяхме почти 2 часа навън, голямо беснене и игра падна. Едно детенце ощипа Вики по бузката, че такъв рев му дръпна, офф откачих  Sad не мога да я успокоя сто часа....и понеже на същата бузка се беше ударила преди време, даже има още синьо, явно доста я заболя.
Та така...
Хайде лека нощ от мен

# 63
  • Варна
Момичета благодаря да хубавите думи.
Няма деца, защото излиза на разходка, сега през зимата само за час с едната баба и час с другата. Режимът му е такъв , че го извеждат от 10.30 - 11 до 12.30. Тогава го поема другата баба, яде и пак навън до 2 часа, а после се прибират да спи. За това време не могат да завържат трайни контакти, още повече че двете го водят на различни места. Надявам се като се оправи времето и децете започнат да играят навън повече време това да се оправи.
Иначи през почивни дни на гости ни беше едно приятелско семейство с дете с 1 год. по голямо, което ходи на ясла. Децата си общуваха много добре и като цяло нямаше сблъсъци. Но може би причината е това, че имаше достатъчно коли и за двамата. Ние като цяло не сме свидливи и си даваме играчките и храна и всичко.
Много усмивки в този мрачен и дъждовен ден.

# 64
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Добро утро!
Тъкмо снощи ме сърбяха ръцете да попиша, съпружеското тяло ме измести  #Cussing out аман от неговите онлаин турнири.
Днес времето тук е супер, така че ще наваксаме дъждовните дни.
За съжаление моят син не е от тези дето се заиграват. На една приятелка детето буквално с парче конец може да се заиграе за часове. Но Никола не се свърта на място - само тича и се чуди каква беля да направи. Много интересна муцунка прави като артист - очичките шарят, а ръцете все едно го сърбят, така ги потрива, докато намери обект  за пакостене. Дано яслата го усмири.
Весел ден!

# 65
  • София
Здравейте момичета,

да се разпиша и аз в края на седмицата.

Цигарет отдавна е ясно че за всеки член на семейството трябва по компютър. Та за следващия празник - един лаптоп, да не заема много място.

Миледи, те все още не се заиграват много. Виждаш ги накуп са в градинката, но са като бити електрони. Движат се хаотично. Единствено ако някой отиде на люлката, тогава всички се устремяват към нея. Или пък всички в количките или всички в пясъка. Но няма истинска комуникация. Най много някой да изимитира майка си и да се скара на другото дете, защото се е затичало към улицата или нещо то сорта. Или понетова са моите наблюдения. Не говоря за случаи когато по- голямо дете се заиграва с по малко.

Иначе оставам с впечатлението, че Алекс е доста кротък. От разказите на баща ми за игрите му с другите деца. От разни случайни хора по магазини и от приятели с деца, като ходим или идват на гости. 

# 66
Цигаретке, както описваш Ники, все едно говориш за Радо. Такова дяволче е, че не мога и като спи да се отпусна Wink Тотално шило, не се спира за повече от 1/2 минута.
Асе, говорила съм с доктора, каза че са така на периоди, да не се притеснявам, изписа му Саностол с желязо за апетит, ама аз нещо не смея да давам постоянно такива витамини, ще чакам, друго не ми остава.
Цуци, вземи направи друг тест и в понеделник отивай на лекар, не е шега това, може и нещо хормонално да е.
Гери, и Радо е голям гушан, на моменти ме задушава с любовта си Whistling няма мърдане, с мен ляга, с мен става, да не говоря, че спи при мен на спалнята, защото вече тотално нямам сили да ставам по мин. 4-5 пъти през нощта. Но наистина, ако имаме гости или сме навън не ме търси особено. Ако ме види, че се обличам и излизам изпада в ужас, горкото изоставено дете Wink
При нас днес времето е ужасно, вали мокър сняг. Аз бях на зъболекар, биха ми някаква упойка и още не мога да дойда на себе си, на всичкото отгоре бях с изкривена уста на РД на една колежка и не можах нито да ям, нито да пия, защото не си усещах челюстта 2 часа след упойката Crazy
Хайде чао, че нещо се поувлякох Blush

# 67
Записвам се.  Embarassed
Ние сме добре, Максим покорява яслата, възхитени са от него. Отделно е станал много забавен, само се хиля с разкази за него. Страшно ми липсва вече, нощем само дето не спя с негова снимка в леглото.  Blush Искам да си го гушна и да го нацелувам по пухкавите бузи и не знам още колко ще ми издържат бушоните, казвам ви.
Имах ужасни нерви с яслата в Бургас относно записването на Мацо, опитаха се да ме преметнат, скандали, ревове, трошене на нерви, намесих и общински служители и работата се оправи. Сега съм изправена пред нов стрес с новата наредба за отписване на деца, навършили 3 год., дано я отменят, че сме наникъде...  Rolling Eyes Честно, писнало ми е на шапката от "наредби" и "наредбички" по две на ден. Ако не беше тъпата финансова криза, да се излежавам на някой флоридски плаж досега.  Crossing Arms

# 68
  • София
Добър ден, момичета! Grinning
Хайде по едно кафенце за разсънване!

Имам въпрос към мамите, коита вече са пуснали малчовците на ясла. Пренастроихте ли режима за лягане, хранене и спане на децата с кози на яслата? Чуда се, защото Ели сега яде към 13:30, а в яслата ми казаха, че се хранят към 11:30.

Анту, кога Макси ще си бъде в къщи при вас? Я кажи по-подробно как са се опитали да те преметнат.
Гоголина, много е неприятно наистита докато те пусне упойката. Аз бях така миналата седмица, ама мен ме държа 4ч.

# 69
  • Варна
Гери качих снимки в Юнския албум. Ще ти бъда благодарна ако ни подновиш в колажа.
Поздрави и много забавления.

# 70

Анту, кога Макси ще си бъде в къщи при вас? Я кажи по-подробно как са се опитали да те преметнат.
Ох, Гери, какво да ти кажа... Сестрата от групата на Стеф ми се обади в началото на януари (Стефан още беше във ваканция), че вече се приемат молби за записване. Добре, че беше тя да ми каже. Бях в яслата след 10 мин., приеха ми молбата и казаха,че детето ще бъде прието през септември.  Shocked Имало нова наредба, според която деца ще се приемат само през септ. Напомних, че като майка на две деца в ясленска възраст и в едно ОДЗ имам право на предимство, обяснено ми бе, че ще ми съдействат, но така или иначе места нямало. Излязох си със сълзи на очи. На следващия ден, благодарение на Жужата разбрах, че такава наредба има, но само за ДГ (което е другият кофти проблем, относно Стефанаки, ако влезе в сила наредбата за изписване на три г.) и за яслите не се отнася. Реших за проверка да звънна в общината, потвърдиха, че няма такова нещо и те от своя страна се обадиха на директорката. После ми звъннаха да ми кажат, че Максим е преместен за юни. Директорката ме повика на разговор да ми чете конско и пак не даде гаранция, че ще го приемат, но аз вярвам, че ще стане. Абе беше една малка лудница. От цялата работа най-много ме обиди това, че както уж имаше наредба, така в групата на Стефан има ДВЕ новоприети деца, едното на 15 месеца. Към тях имало поет ангажимент от по-рано.  ooooh! Е колко по-рано са отишли тези майки - като са забременели?! Като имаш предвид, че на тази директорка й се моля от м. май миналата година. Бе не ми се говори. Не искам да влизам в конфликти, защото ми се отразява на аурата и само се моля всичко да ми върви по вода.  Praynig

# 71
Милички привет на всички !

Чета че всички сте добре и това ме радва най много само така да са дечицата !

Анту мила неприятни са тези проблеми , но е неизбежно щом нещата ти зависят от други хора.Поне при нас няма тези проблеми с яслите има достатъчно места и затова приема става целогодишно .Аз съм я записала Ивет от март но няма за сега да я давам ще изчакам и лятото да мине и от септември че още не ми се връща на работа пък и ще търся нова през този период и затова отлагаме  тръгването .
Гоголинче за мен няма нищо притеснително в поведението на Радо аз съдя по големия ми син той е на периоди отначало много се притеснявах но сега вече съм му свикнала и каквото реши това яде .

А ще помоля мамите ходили в Турция на море дайте отзиви за някое място че вече се замислям за лятото че ще ходим юни месец и искам щом пуснат летните оферти да запазя места ?

Това от нас приятен ден на всички !

# 72
  • Варна
Гери балгадаря за вниманието.  bouquet

# 73
Здравейте, мили момичета!
Доста време не съм се включвала и сигурно сте ме забравили, но аз често мисля за вас и вашите бебчета. Преди малко писах, писах и не можах да си пусна отговора, остава ми малко свободно време, за това сега ще съм по-кратка.
 При Марти големият проблем са зъбите - продължават да го тормозят, сега са на ред кучешките. Горните два пробиха, но той продължава да е неспокоен, нощно време не спи, плаче, изпада в истерия, бута всички, нищо не иска, рита ни #Crazy...направо ме хваща страх за това дете.  Thinking Rolling EyesОще от малък да проявява такъв инат и агресия, не знам как да се справя с тях. Отказва да се храни, предлагам му какво ли не, но като каже не и край, не слага и троха.
 Момичета, искам да ви попитам нещо, не знам дали тук е мястото, но имам две кутии фризопеп, които не ми се иска да стоят така, искам да ги дам на някое бебче, което има нужда от тази храна.
 Ще ви пиша пак  bouquet

# 74
  • София
Cigarette, като споменаваш тоалетна и ясла аз пък съм в чуденка Ели там как ще се справя. Защото в къщи почти не сяда на гърне или почва на него и довършва около него. ooooh!
МилейдиHeart Eyes! Ама Влади многооо е пораснал и се е променил. Нямаше да мога да го позная. Simple Smile
Гоголинке, Ели пък често ми реве пред вратата докато се къпя и то при положение, че и баба й си е в къщи. Tired
Анту, Стефчо кога навършва 3г.? Щом Макси е преместен за юни, това означава ли, че ще стои до тогава при баба си? Confused За приетите деца наистина е кофти, но на всякъде го има за съжаление, много връзкари .....
BARBORANA, супер, че нямате проблеми за приема в яслите. Щеше да е прекрасно навсякъде да има места.
didinka77, не сме ви забравили! Simple Smile Дано бързо избият зъбчетата и Марти се успокои. Важно е да се опиташ да реагираш спокойно при неговите изблици (знам, че е трудно, а отстрани съвети лесно се дават, но мисля, че това е по-добре отколкота ако и ти избухнеш). Дано е период, който бързо отмине. За млякото пусни обява в подфорума "Купувам, продавам, подарявам".

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 17:50 от GERY80

Общи условия

Активация на акаунт