Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя тази баница?
Как се дърпат кори за баница?
Какви са различните видове плънки за баница и сиропирана баница?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя тази баница?
Рецептата за тази баница включва следните стъпки: първо смесете брашното, водата, олиото, солта и сиренето; след това оставете тестото да почине за известно време; след това разделете тестото на топки и разтеглете тънки кори; намажете корите със сирене и навийте на руло; накрая изпечете рулата във фурна и ги напръскайте с вода, след като са готови. Темата съдържа снимки и подробни инструкции за по-подробно ръководство за приготвянето на баницата.
-
Как се дърпат кори за баница?
-
Какви са различните видове плънки за баница и сиропирана баница?
Плънката за банницата може да включва сирене, яйца, мазнина, спанак, лопуш или коприва. Освен това сиропираната банница се прави от същото тесто, като се разделя на топки и се разточват; след това те се подреждат една върху друга с мазнина и сирене между тях. След това навиват руло и пекат във фурна. Пълнежът за сиропирана баница може да включва сирене, масло, спанак, лопуш или коприва. След изпичане на банницата се начупва леко, поръсва се обилно със захар, залива се с топла вода и се връща в леко загрят фурна, за да поеме водата.
-
Какви са опциите за подложка за точенe на тесто?
-
Какво е необходимо, за да стане перфектната дърпана баница?
, но май стъпка по стъпка снимано не се сещам...пък и да има, просто да ви подсетя.

.

.

.../.
...после цяла нош вода лока, че сиренето ми беше малко солено. 
...
...ей на, има още от Кодрит кадира, малко от баницата, пък аз все на Наталина във Виенските кифли ми е ума...съмнявам се, че няма да устискам до довечера, ама де да видим...