Радостта ми е голяма, ще съм Септемврийска мама!

• 15 619
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Момичета,помагайте,последните няколко дни яко ме тресат нервите и вече не мога да се понасям.Постоянно се карам с мъжа ми,а той как ме търпи незнам.Има ли някой с такъв проблем и как се справяте? Вече не издържам
Аз бях така предишната бременност постоянно се карахме и той спеше в другата стая Сега вече казва че ми е свикнал и не ми обръща внимание но пък сега ме избива постоянно на рев плача ей така без да знам за какво Мисля че те знаят че ни тресе хормона и си траят

# 106
Цитат
Момичета,помагайте,последните няколко дни яко ме тресат нервите и вече не мога да се понасям.Постоянно се карам с мъжа ми,а той как ме търпи незнам.Има ли някой с такъв проблем и как се справяте? Вече не издържам

oooooo  ,тия нерви.Аз снощи се скарах със свекървата.сичко ме дразни,а и тя не отчита.и за наи малкото почвам да плача.

# 107
  • София
Ехо, пак съм аз!
Чета, че обсъждате отделянето на голямото дете, ние отделихме каката на около 7месеца, проблем имаше само, че за нощното кърмене се разхождах из апартамента, полузаспала и така краката ми бяха само в синки, а бебка се роди когато тя беше на 1г. 8м. Бебка отиде в стаята на кака си когато беше на 4месеца и така си свикнаха да си спят заедно, дори едната да плаче, на другата не и прави впечетление.
Всичко беше ОК докато не махнахме преградите на леглата сега редовно си ходят на гости, да спят заедно, а откакто и бебка проговори е някакъв ужас като започнат едни приказки слагаме ги да спят около 20.30 и ако са заспали до 22.00 е постижение.

Забравих да спомена, че използваме бебефон откакто са се родили, без него сме за никъде, така във всеки един момент знам какво става в стаята на момичетата.

# 108
верно,за бейбифоните, значи има смисъл от тях ? а за марка?

# 109
  • Габрово
villi, като те слушам ми изглежда много готино да имаш почти породени деца, то направо ще е весело  Grinning
И ние сме от раждането с бебефон, моят е на Филипс и съм много доволна.
А днес като разчиствах хладилника направо сърцето ме заболя като изхвърлих сума натурални сокове и плодове, ама то и това не мога да ям напоследък и само купувам и после хвърлям. Само манджи с картофи ми се ядат или някоя друга супичка подправена с оцет.

# 110
Здравейте!
Бих искала да се присъединя към вас.
В петък отчетох два чертички на теста и по мои (и интернетски) сметки терминът ми е на 22.09.
На лекар ще ходя чак другата седмица, затова все още няма да си слагам лентичка.
Това ми е втора бременност, както се вижда, на 29 год. съм, от София.
Толкоз за протокола  Laughing
От петък се опитвам да прочета темите ви, но вие вищете със страшна скорост и не смогвам  Embarassed Пък и нямам много възможност докато съм на работа, а вкъщи нямаме нет все още. Водим борба с БТК, нещо се дърпат, но очаквам всеки момент да отстъпят и да се дтобия с нет и вкъщи.
Относно бременността ми - нямам никакви оплаквания (да чукна на дърво). Нищо не ме боли (излъгах, гърдите ме болят  Embarassed), не ми се гади, не ми се дояжда нищо определено, даже не ми се и дояжда като цяло, следвам си стария хранителен режим. Не съм станала по-сприхава, само много по-сънлива  Tired Ей, направо ходя и спя, дано скоро отмина това, че ще взема някой ден да си пропусна спирката (днес заспах в трамвая на път за работа - в 11ч.).
Първата бременност я започнах 68 кг (при ръст 170 см - не мога да мина за финна) и финиширах 85, от които 8 оставих в болницата, а с другите се борих година и половина. Сега се надявам да проявя малко повече самодисциплина и да не се надувам толкова  Naughty
Малката не иска да я нося често, общо взето тя от малка е тренирана да си ходи самичка, но понякога ми се налага да я вдигам. А тя си е на мама кИфтето - сигурно има 17 килца. Иначе забелязвам нещо станно - откакто разбрах, че съм бременна ми се иска само да я прегръщам, да я целувам и постоянно й казвам колко я обичам. Пък тя не е от най-гальовните, та малко ми е трудно да си изливам изблиците, но се справяме някак си. Иначе и ние спим в една стая, поради липса на повече. Леглото й е залепено за нашето, защото преди около година нещо се бъгна и пожела да спи при нас и това беше най-удачното алтернативно решение  Laughing
И аз пия само фолиева киселина, но нея я започнах още ноември. Тогава си махнах спиралата и започнахме работа по братчето/сестричето  Joy
Има ли такива от вас, като мен, борещи се с желанието за цигарка сутрин с кафето?  Embarassed Ако да - помагайте, аз все още не мога да се сдържа... и си дръпвам по няколко пъти... Само не ме линчувайте сега  Praynig
Малко длъжко стана, но ще ме прощавате. Лека вечер!

# 111
Момичета аз пак имам питане, случва ми се примерно 1 път на ден или през ден една супер силна болка ниско в корема.. мисля, че е тъпа или нещо от сорта минава за 10тина секунди примерно.
та това контракция ли е? и нормално ли е да се случва???

# 112
Здравейте Hug
Благодаря ви много за стиснатите палци   bouquetЧухме сърчицето,мериха ме(отслабнала съм 9кг.),бебчето е голямо 1,5см GrinningДано и за напред всичко да е ок Praynig
aguto нормално е и на мен ми се случва често Peace
Добре дошли на новите момичета Grinning
Утре ще пусна и мои снимки да се запознаем Hug
Лека вечер на всички Grinning

# 113
Момичета,като гледам,много бързо пак ще минем 20-те странички Mr. Green
Mirinda ,добре дошла сред нас,мила HugЧестито за чертичките и чакаме скоро да се похвалиш след официален преглед PeaceКолкото до сънливостта,и аз имам желание да спя постоянно-като бебе съм направо EmbarassedСутрин/ако може така да се каже за 11ч./едва отлепям лице от възглавницата.През деня има моменти,в които направо сърцето ми спи....Станала съм по-неработоспособна като че....Надявам се скоро това състояние да отмине,че хич не се възприемам такава марда.... Mr. Green
Мечтание,и аз нямам никакъв,ама абсолютно никакъв апетит TiredСтигнала съм вече до там,че искам да ям насила,за да не навредя с тоя глад на бебето нещо...Четох в интернет,че до 12-та седмица било нормално бременните жени да загубят апетита си и се препоръчват много плодове и течности....Аз съм смъкнала 1 кг.Не знам дали е нормално.Насилвам се да ям,а в същото време дори не знам какво ми се яде.Голяма месарка съм,но сега и месото ми е опротивяло...Да се надяваме,че е врменно...
Ани,и аз имам проблем с нервите в момента EmbarassedКрещя за всяка дреболия,а веднага след това отивам на другия полюс и започвам да преливам от нежност и любов....Имам непрестанна нужда да целувам и гушкам дъщеря си,която е на 16 години Rolling EyesИзбива ме на рев от всяка дреболия,станала съм непоносима направо.Мога за броени секунди да набия някого ей така,заради спорта Outta JointОбщо взето,признавам си,че хормоните ме тресат не,ами направо ме убиват ooooh!На всичко отгоре много ми се прави секс,а милото е на 2000км от мен Crossing ArmsБъгнала съм се отвсякъде.С нищо не мога да се похваля май,най-много да се наоплача Cry

# 114
maliby ,браво за сърчицето  bouquet

# 115
Добре дошли на новите мами и леко бременеене! Hug Hug
Много сте изписали,нямате изчитане. Wink
Що се отнася до кърменето, знам от лекари, че не е препоръчително да кърмите докато сте бременни, понеже кърмата не е толкова хранителна, но това си преценява всеки. Може да навреди на бебето. При всеки е индивидуално, но е хубаво да се консултирате с лекар.
Мила tanja_cwete,няма такова понятие като нехранителна кърма,това го забрави! Кърмата на майката е най-добрата храна за нейното бебе.Млякото, което бебето поема първо, се нарича ‘начално’. То е с високо водно съдържание и служи основно за утоляване на жаждата. На вид може да е синкаво и воднисто, и това е съвсем нормално. Второто мляко, което следва, или ‘крайно’ майчино мляко, е по-плътно, бяло и мазно, то е богато на мазнини и хранителни вещества. Именно то е питателното мляко, от което основно зависи как ще надава детето.Кърменето по време на бременност не е вредно и опасно при една нормално протичаща бременност.В предната тема бях пуснала линкове от кърмаческия точно по тази тема.Четете в кърмаческия,момичета!Там има невероятни статии за кърменето.Хубаво е сега през бременността да изчетете всичко,защото просто след това няма да имате време,когато дойдат бебетата.А е добре човек да е подготвен и да знае какво да прави.Не разчитайте на акушерките в БГ болниците.Лошото у нас е,че няма назначени консултанти по кърменето в болниците,които да ви помогнат и майките често изпадат в паника.Тук  има виждам доста дългокърмещи майчета,ще  помагаме взаимно за напред,най-вече на мамите с първи бебечета. Hug

И мен всичко и всички ме дразнят.Половинката отново си припомни,колко съм непоносма. Confused
Повече няма да използвам парфюми.Днес цял ден ми се повдигаше от тази миризма,както и на сапуни,препарати,ароматизатори.Ужас!
Моето детенце никога не е искало да спи в нашето легло.Отделихме я когато стана на 1г и 10месеца,тогава я и отбих  и се преместихме в новата къща.Въобще всичко на веднъж и струпах на главата,но тя се справи.Ползваме бебефон,без него сме за никъде. Wink

# 116
  • София; Дружбето
Добре дошла при нас Mirinda. Аз постоянно казвам на дребната, че я обича, ама тв е гальовна и си ме целува по 100 пъти на ден. После обаче като ме перне хормона започвам да крещя наред, вече не мога да се понасям. Днес си обещах официално повече да не се карам на детето за глупости и да си сдържам нервите колкото мога, пък да видим дали ще стане Crazy
На мен също ми се спи, ужасно мно  bouquet. За мой късмет ми се гади от мисълта за цигара и ги спрях веднага щом като разбрах. Излъгах Blush изпуших една след като разбрах и тогава ги спрях. Миналата бременност пак така ги спрях от разх и ги започнах, когато Мишата беше на 5 месеца някъде и още се питам защо Rolling Eyes
За кърменето Peace Бях се зарекла да кърмя дълго на всяка цена и го постигнах. Надявам се и с второто да имам същия успех. И всичко това стана благодарение на майчетата в кърмачески, които ми дадоха ценни съвети и подкрепа. А най-важното е, че ни доставя удоволствие и на двете Mr. Green

# 117
Ехо ей ме и мен.
Mirinda аз бях от трудно отказалите се от цигарките, до преди седмица някъде си позволявах да си дръпвам. Как ги спрях? Спрях да си купувам и заместих кафето сутрин с чай. Да ти кажа след 4 ден няма да се сетиш за цигарка.

За дечицата, Ади си спи в нашата стая, но на неговото си легло. Когато живот и здраве дойде и бебче предполагам аз и бебе ще спим в хола, а мъжо и детенце ще са в спалнята ( заради ставането по нощите да не ги притесняваме ) поне за сега така го мисля.

За нервите не знам дали съм по нервна, ама повече забелязвам неща дето ме дразнят. И си казвам, та така стават конфликти. Цупи се тук мъжо опитва се да ми прави блокади, ама... в крайна сметка отстъпва какво ще прави. Разбиране не ще да прояви особено не знам що така...

Да не забравя добре дошли на новите момичета.

Някои беше казал че не са видяли бебче. И при мен така беше. Последно цикъла ми дойде на 14.12. На преглед като отидох се падах в 5 седмица. С вагинален само точица видя лекарката и каза след 2 седмици пак да ида. Обясни ми го с по дългия ми цикъл ( при мен идва на 30 - 31 дена ). Та искам да кажа място за притеснения няма ще се види бебчо само малко време да мине.
Лека вечер на всички  Hug...

# 118
Добре дошли на новите мами и леко бременеене! Hug Hug
Много сте изписали,нямате изчитане. Wink
Що се отнася до кърменето, знам от лекари, че не е препоръчително да кърмите докато сте бременни, понеже кърмата не е толкова хранителна, но това си преценява всеки. Може да навреди на бебето. При всеки е индивидуално, но е хубаво да се консултирате с лекар.
Мила tanja_cwete,няма такова понятие като нехранителна кърма,това го забрави! Кърмата на майката е най-добрата храна за нейното бебе.Млякото, което бебето поема първо, се нарича ‘начално’. То е с високо водно съдържание и служи основно за утоляване на жаждата. На вид може да е синкаво и воднисто, и това е съвсем нормално. Второто мляко, което следва, или ‘крайно’ майчино мляко, е по-плътно, бяло и мазно, то е богато на мазнини и хранителни вещества. Именно то е питателното мляко, от което основно зависи как ще надава детето.Кърменето по време на бременност не е вредно и опасно при една нормално протичаща бременност.В предната тема бях пуснала линкове от кърмаческия точно по тази тема.Четете в кърмаческия,момичета!Там има невероятни статии за кърменето.Хубаво е сега през бременността да изчетете всичко,защото просто след това няма да имате време,когато дойдат бебетата.А е добре човек да е подготвен и да знае какво да прави.Не разчитайте на акушерките в БГ болниците.Лошото у нас е,че няма назначени консултанти по кърменето в болниците,които да ви помогнат и майките често изпадат в паника.Тук  има виждам доста дългокърмещи майчета,ще  помагаме взаимно за напред,най-вече на мамите с първи бебечета. Hug

Възможно е и да си права,мила! На мен така ми казаха и то лекар. Или лекаря не знае кви ги дрънка или аз не съм разбрала нещо  newsm78 Няма значение. Благодаря за инфото, но можеш ли пак да сложиш един линк към тоя сайт, че не мога да го намеря. Ще ти бъда много благодарна.

Що се отнася до нервите.... Малееее нетърпима съм. Тука за една седмица ми идеше да избия всичко живо около мен. С моя постоянно се караме и аз все си мисля че са сериозни неща а то са глупости. Просто не знам как ме търпят всички. Добре че не съм на работа, че щях да се изпокарам със всички сигурно там. И на мен ми се реве просто ей така от нищото. Надявам се скоро да мине, че не знам. Може да изгоня моя от вкъщи иначе.  Grinning

а бе да попитам има ли тука мами, които са били бременни на сватбите си. newsm78
На мен ми предстои сватба на 5.05, а тогава ще съм в 6 месец, та питам за опит. Четах тука в сайта някои работи, ама друго си е да чуеш личен опит, нали... Моля ви отговорете ми, че се притеснявам адски много за това събитие и бебо. Praynig Praynig Praynig
Чао от мен за сега момичета!
Желая ви лека нощ и сладки сънища!!!
 smile3507 smile3507 smile3507 Hug Hug Hug

# 119
За съжаление повечето от лекарите и особенно гинеколозите в БГ не са поддръжници на кърменето/особенно над годинката/ и за това и доста често са и некомпетентни по въпроса.Когато ходих за цитонамазка при моята гинеколожка на 6 месец след раждането,споменах че още кърмя и тя беше изумена просто. ShockedПосъветва ме да отбивам вече,достатъчно било,до кога смятам да продължавам- до годината ли,абе да не се занимавам въобще.И това са реплики на много добър професионалист и доста интелигентна жена. Shockedще се сблъскате с доста такива хора,било лекари,приятели или роднини.Важното е обаче да имате подкрепата на семейството,съпруга и най-вече желание вие самите да кърмите детето си колкото време желаете. Hug
При мен кърменето първите месеци не протече гладко и идеално и ако не беше тази библиотека или момичетата в кърмаческия едва ли щяхме да се кърмим толкова време.Едва ли също  щях да знам,че детето ми преминава през различни периоди,през тласъци в растежа или кърмачески стачки.

Ето линк към библиотеката на кърмаческия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 23:16 от arllina

Общи условия

Активация на акаунт