Радостта ми е голяма, ще съм Септемврийска мама!

• 15 620
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Привет и от мен! Ще ставам мама за втори път,живот и здраве ! Praynig Не съм се включвала откакто бях бременна за първи път.След 3 отрицателни теста, не можах да повярвам ,че четвъртия е положителен! Определиха ми термина около 23 септември. Вече от една седмица знам,но сме казвали само на приятели. Докато не видя сърчицето да бие,съм някак си неспокойна... Sad Как ще изтрая до другата седмица ?!

# 121
  • София
Добро утро!
Някой попита за болките ниско, като преди цикъл. Тази нощ се събудих два пъти от силна продължителна болка Sad. Направо си изкарах акъла. Сега чакам да стане нормално време за да звънна на докторката. Дано не ме помисли за луда ooooh!. Нямам кървене или нещо такова, но толкова ме болеше, че се чудя как може това да е нормално Thinking. Иначе трябва да ходя на доктор утре, ама май е по-добре да избързам.
Хубав ден на всички! Hug

# 122
  • София; Дружбето
Момичета, обаждайте се на докторите при всякакви притеснения. При бременността няма нормална болка и тем подобни, докато лекар не го потвърди. Beboliniki сигурна съм, че всичко е ок Hug
Аз седя тука нещастна и сополива и само се надявам дребната довечера да има видимо подобрение. Сутринта беше весела и жизнена и реших да не я спирам от яслата. Дано не съм направила грешка Rolling Eyes
Относно кърменето и лекарите - в БГ малко лекари подкрепят кърменето. Дори педиатрите правят всичко възможно да го саботират. Моята педка ми каза да давам сок още на 1 месец. След като внимателно и обясних, че мисля да кърмя изключително до 6 месеца, се оказа че имала съвети и за този вариант и после дори ме хвалеше и насърчаваше да кърмя колкото се може повече Crazy

# 123
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,момичета,
аз едва станах от леглото,толкова ми се спи.И се чувствам много уморена.С нетърпение чакам да дойде обяд и да сложа Алекс да спи и аз с него да се хоризонтирам Tired
Хайде сега по 1 кафенце за събуждане Peace

# 124
  • Габрово
Mirinda, Eden , добре дошли в септемврийският отбор и лека бременност  Hug

За цигарите и аз да си призная, че ги пропуших още докато кърмех за което се мразя, а и сега не ги отказах веднага. Даже докато чаках 5-те минути за резултата от теста си бях сипала и чаша водка като наум си казах, че ако теста е положителен край с пиенето и пушенето, но като видях двете чертички така се ошашках, че си доизпих водката на екс и изпуших сума цигари. После още седмица някъде пуших, докато не започна гаденето. Като знам как нямам много силна воля се молех да почне да ми се гади за да не пуша, защото ако ми беше добре не знам как щях да ги спра.
tsveta, дано й се размине на малката настинката  Praynig
beboliniki, понякога всеки месец около датата на МЦ има такива като предменструални болки, но за твое успокоение сподели с докторката.

Ох, анитке като видях това кафенце веднага направих асоциация със сутрешният ми доскоро ритуал- цигара с ароматно кафенце, а сега чак нямам стимул да ставам като няма ни кафе, ни нищо  и едва се разсънвам Sad

# 125
  • София
Добро утро и от мен!
Днес съм като парцал от два три дни се чувствах отпаднала и все ме тресеше, снощи не издържах и си взех един по-топличък душ и през нощта резултата беше доста неприятна болка в корема, на всичкото отгоре носа ми е запушен и неможах да спя. Изпратих малките на детска имах много работа, но ще почака. За утре трябва да съм добре, чакат ме 10 хлапета, които ще рушат къщата под ръководството на нашата кака страшен рожден ден се очертава. Добре, че поръчах всичко още преди 2 седмици.
Аз да си призная, че доста често се обаждам на лекарката си, дори като нещо ме притеснява ходя и по два пъти на седмица на преглед, но само така се чувствам спокойна, че доста ми мина през главата.

# 126
  • София; Дружбето
Аз си нямам личен гинеколог. Така и не успях да си намеря Rolling Eyes Но много разчитам на ЖК-то в Шейново и има ли нещо давам газ на там. Преди работех на 2 мин от Шейново, което се оказа доста добре, защото като прокървих в 3-я месец, ме прегледаха 10 мин след това и след час вече ме бяха приели. В момента точно това, че работя далече от цивилизацията ме притеснява, но разчитам на колегите, че няма да ме оставят.
Нещо не ми се работи днес Blush Утре идва мама и ще и съобщаваме новината и ме тресе едно притеснение, все едно ми е за първи път Joy

# 127
Здравейте и от мен в новата темичка!

Не съм писала от няколко дни и ми трябваше много време да изчета всичко.
Поздрави на новите септемврийски мами, както съм писала и преди - аз лично смятам, че е страхотно да си септемврийска мама. Първата ми бременност бях септемврийска мама 2004 г. , сега дай боже се очертава септемврийска 2009 г.
На моята дъщеря за 5тия й рожден ден съм й обещала да й родя живо бебе Simple Smile

Много се зарадвах, като четох какви добри деца имате и как Ви слушат. Аз също мога да се похваля, че дъщеря ми е много разбрано дете, никога не ме е излагала да се тръшка по улиците, още от бебе на 3 месеца беше добричка - спеше цяла нощ (за голяма радост на мама). Спомням си като бебе дори и да се събудеше през ноща гледаше да се оправи първо сама, а не да нададе вой Simple Smile - търсеше си биберона в леглото (бяхме и взели светеш биберон за през ноща), вземаше си го, успокояваше се и сама си заспиваше. На 4 години като стана й направихме стая и без проблем започна да спи сама в нея. Имам приятелки ми се оплакват, че на 9 години деца не искат сами да спят, или пък други направили детска - спят при децата си в детската Simple Smile и оставили таткото сам на спалнята Simple Smile . Много ми се иска и за второто детенце да мога така да се похваля Simple Smile . На всички пожелавам добри и разбрани деца Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 10:10 от Gala79

# 128
Добро утро , момичета! Аз да се оплача Sad Много ме боли гърло,хрема,лека кашлица. Вземам от снощи Осцилококцинум, Тантум верде и Стрепсилс....днес отивам на УНГ! Точно когато разбрах , че съм бременна , пиех антибиотик,защото имах остра гнойна ангина,дано и сега не е това!  Praynig Явно гърлото ми се явява слабо място. Вие имали ли сте подобни проблеми по време на бременност?
Приятен ден ви желая,до скоро   bouquet

# 129
Добро утро,момичета!
Ани,благодаря за хубавото капучино HugТъкмо съм седнала да си го пия сега и се наслаждавам на момента.
tanja_cwete ,аз бях бременна във втори месец,когато правихме подписване с бившия ми съпруг.Не съм почитателка на белите сватби с рокли и 100 души гости и всичко при нас се сведе до подписване,църковен брак и коктейл със шведска маса,след което имаше и дискотека с кумовете и приятелите.Не се притеснявай,всичко ще си мине добре.Само не се друсай много-много по време на танците все пак,че не се знае.Всичко си е индивидуално,разбира се,но все пак се пази PeaceИзлишно е да ти казвам,че не би било редно да пиеш концентриран алкохол по време на събитието.Наздравиците ги прави повече като жест,а не като повод да отпиваш от чашата,като е най-добре да пийнеш максимум една чаша вино,и то по възможност домашно червено.Това го знам от лекари като съвет.Аз много обичам биричка и бях отнесла един такъв въпрос дали е позволено понякога по малко.... EmbarassedТа отговорът беше,че бирата не била алкохол Mr. Greenи че мога да си пийвам,ако изпитвам нетърпима нужда,но в никакъв случай концентрати NaughtyВсе пак,личният избор е най-важен.Каквото ид а ти кажем тук,ти познаваш най-добре тялото си,за да прецениш как би се справила в дадена ситуация.
Момичета,на мен все така не ми се яде и само ми се реве CryМоже би защото ми предстои заминаване в края на седмицата и дъщеря ми ще остане тук при баща си CryНаправо ще се побъркам от мъка.

# 130
Добро утро момичета!
Добре дошли на Миринда и Еден!

maliby, честито сърчице! Много се радвам за хубава новина!

tanja_cwete , аз се омъжих бременна в началото на четвъртия месец. Много се притеснявах как ще мине всичко, но се оказа че излишно се притеснявам. Цял ден танцувах, играх много хора, абе веселих се страшно много, по едно време ме заболя корема и седнах да си почина, че съвсем забравих че съм бременна. Така че спокойно, само си избери рокля която да се коригира с връзки отзад на гърба, за да можеш да дишаш спокойно в нея.

tsveta, дано скоро се оправите с малката, а ти си вземи болничен на всяка цена.

villi и ти ли се разболяваш? Пий топли чайчета с мед и лимон и дано и ти скоро се оправиш.

За мое щастие отказах цигарите, когато разбрах че съм бременна за първи път. Оттогава не съм палила, тоест от четири години. Съчувствам ви, че трябва да се борите с този навик, знам че е много трудно.

През първата бременност бях ужасно нервна и плачех с повод и без повод. Сега все още държа фронта, ама незнам до кога. Единствено преди няколко вечери с мъжа ми гледахме сериала Шепот от отвъдното, малко е гадничък, но ми харесва в същото време. Та тази серия свърши ужасно тъжно и аз като ревнах, малееее не можах да се успокоя доста време. Завих се през глава и плаках ли плаках, а мъжа ми скъса от смях.  hahaha

За голямото дете незнам какво ще измисля като се роди бебчето. Доскоро тя спеше с мен на едно легло, а мъжа ми на дивана. Отскоро я преместих в нейното легло, а ние с мъжа ми спим на разтегнат диван до леглото й, но през нощ се събужда и идва при нас и остава до сутринта. Направо незнам как ще сме с още едно бебче, мъжа ми иска бебето да отиде в стаята и да е там самостоятелно, каката в хола при нас и естествено с бебефон да чуваме бебето. Но аз не мога да си представя новородено бебе, само в стая. Ужасно ме е страх, че нещо може да стане и аз да не разбера.

# 131
  • София; Дружбето
Ние сме решили в началото тати и Миша да спят в едната стая, а аз и бебе в другата, за да не ги тормозя. Аз също не си представям малко бебе само, да не говорим с малко дете Rolling Eyes Ако случайно уцеля кротко бебе, в което дълбоко се съмнявам Mr. Green, ще се съберем всички в една стая. Мисля да се пробвам да отделя Миша като и стане детската, а после и бебето, когато тя свикне. Абе планове много пък ще видим какво ще стане Mr. Green

# 132
  • Испания и Стара Загора
tanja_cwete аз бях в седмия месец като се омъжих(на 9.05.2006г) и всичко мина нормално.не беше голяма сватба и не бях с бяла рокля,само защото аз не пожелах.Сватбата беше тук в Испания и моите родители ги нямаше,абе с две думи не беше истинска сватба,но пак всичко си беше по реда-подписване в съда,после в ресторанта ядене и пиене и вечерта мъжа ми беше на работа нощна смяна #Cussing outНо не се притеснявай всичко ще мине добре. Peace
Eden за гърло съм чувала разни бабини рецепти,но не съм ги пробвала.Едната е мед с лимонов сок се смесват и взимаш по няколко лъжички на ден.а другата рецепта е неприятна но съм чувала че много помага.Правиш гаргара на гърлото със слънчогледово олио сутрин на гладно за около 10 минути. SickНо по-добре отиди на лекар Peace

Аз няма как да оставя Алекс да спи с баща си,защото мъжа ми работи на смени.Има нощни,а другите му са много неудобни.За първа смяна става в 5ч,а от втора се връща в 1ч.Така,че ще се мъчим тримата в една стая. ooooh!
Аз отивам да готвя.Вече незнам какво да готвя,нищо не ми се прави.
После пак ще пиша. Peace

# 133
tsveta , вашия вариант ми се струва най-удачен. Проблема при нас е, че малката е като залепена за мен, иска да спи само и единствено с мен, тоест малко ще е мисия невъзможна да я накарам да спи в една стая с баща й, а аз да бъда в другата с бебето. Но все се надявам, че дотогава ще е станала и по-голяма и надявам се по-разбрана и да се съгласи в името на доброто на бебето. Тя отсега много се вълнува и постоянно повтаря, че много обича бебчето в коремчето ми, даже ме гали и целува по корема. Много е сладка.

Eden, отивай на лекар! Дано наистина този път не е ангина.  Praynig

Gala79, радвам се детето ти е толкова добро и разбрано. За съжаление аз не мога да се похваля, че при нас е така. Хриси още от бебе е много трудна, плачеше по цяла нощ, аз я носех като сумнамбул през нощта, не искаше да си лежи сама в креватчето, искаше постоянно да има някой при нея. Когато порасна не стана по-лесна. Скорпионче е все пак.  Laughing Случвало се е и да се тръшка (слава богу рядко), и да пищи с цяло гърло когато нещо не стане на нейната, но пък в същото време е много гальовна, целува ме по сто пъти на ден, повтаря ми че ме обича колкото целия свят и всъщност това компенсира трудния й характер. Да е жива и здрава, пък дано бебчо живот и здраве да ми е по-кротичък.

# 134
  • София
Здравейте  Hugмомичета!
Eden и аз имам ангина,но засега се справям и без антибиотик.Пия осцилококцинум,смуча хомеожен за гърло и по някой път стрепсилс,правя си гаргара с тантум верде(от време на време) и пия стодал за кашлица,също така и лимон с мед(от него ми падна гнойта от сливиците)и фрешове.Чувствам се малко по добре,но единственият ми проблем е ,че не мога да си лежа в къщи и да си почивам(както каза лекаря),но дано се оправя и така. newsm51 добре дошли на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт