Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 419
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 750
Този kеnwood е невероятен, но за жалост не ми е по джоба.

Гледах в Интернет, но май не намирам друга марка, която да съдържа едновременно следните приставки: миксер, пасатор, блендер, рендета, сокоизтисквачка, цитруспреса, месомелачка, нож за кафе/ядки/лед, да е с по-големи купи, а и резците/бъркалките/ножовете да са метални,а не пластмасови. Ще съм благодарна, ако видите такъв модел, да ми кажете   bouquet

Привет на всички! И аз като Памперс търся робот с тези функции. Няма ли да ни ориентирате, моля?  Simple Smile

Вижте philips HR7778. При него мелничката за кафе обаче се купува допълнително.
Аз имам въпрос, на който май предварително знам отговора де, но се надявам да ме изненадате. Има ли начин да се нареже маруля за салата и краставица за таратор (не настъргана, а на мини кубчета) с Philips HR 7775. Опитах да нарежа краставицата на четери и от там на рендето (както някой беше посъветвал), ама стана пак стъргъна, а не на кубчета. Също така на рендето,което може да се обръща, как разбирате без да го сложите и тествате всеки път коя е по-едрата страна?

# 751
ioana_g на рендето му гледаш дупките, тези които ти трябват трябва да са грапави от горната страна (дано ме разбра, че така го обясних  ooooh!)
Не мисля, че може да нарежеш краставицата на кубчета, дори да я нарежеш на няколко части и да я пуснеш с диска за жулиени пак се съмнявам, че ще получиш желания резултат.

# 752
  • Балчик
 GrinningАми няма как на рендето да изкараш кубчета,естествено, че ще е настъргана.
А за страната на диска- ами не можеш ли да си го представиш? Гладката страна няма как да стърже, която е изпъкнала, това ренде е в действие. Погледни обикновеното ренде и ще ти стане ясно. Наистина ли нямаш представа, че се налага да слагаш и да пробваш, за да разбереш? Shocked

# 753
Ами наистина. Имам го от седмица и още трудно се ориентирам.

# 754
Ами наистина. Имам го от седмица и още трудно се ориентирам.
Да нарежеш краставицата на няколко парчета беше мой съвет. Но ги пускаш в голямата купа с S ножа, за няколко импулса са готови. Не са квадратчета, но са по-приятни от настъргано.

# 755
Ааа, да, ще го пробвам, мерси Simple Smile А вече, след като ми казахте да гледам дупките на реднето, се чудя как не съм ги забелязала преди да питам. Мерси за помощта Simple Smile

# 756
  • София
Да се помоля и аз за малко помощ Praynig  Имам робот Филипс от 5г. и съм много доволна, но общо взето все си страдах, че не съм взела Кенууд, защото впоследствие видях, че има повече приставки и приятелка твърди, че реже на парченца ( не кълцане и стъргане, а кубчета ). Скоро ми се пукна шейкър каната и реших, че е време да си купя нов, но малко се разколебах от Кенууд, струва ми се, че като цяло сте по-доволни от Филипс. Аз имам Филипс HR 7776: http://www.technomarket.bg/products/09123943/philips-hr-7776-90, но няма сокоизтисквачка и е само с едно ренде).

Моля ви да споделите, дали някой от следните модели може да ми нареже кубчета ( не с металния нож, а да има такава приставка), а също и да ми настърже зеле за салата на по-едричко, защото сегашният ми има само едно двустранно ренде и на неговата едра част пак става адски тънко и дребно: Чудя се м/у Philips HR 7775: http://tehnomix.bg/philips-hr-7775 ; Philips HR 7778 : http://tehnomix.bg/кухненски-робот-philips-hr-7778-00 - не можах да разгадая разликата между двата newsm78

Както и м/у Kenwood FP 925 : http://tehnomix.bg/kenwood-fp-925 ( тук ме смущава стъклената кана, много изтървам аз по пода и затова), и Kenwood FP 270:http://tehnomix.bg/kenwood-fpm-270 .   

# 757
Illit, не отговарям точно на въпроса ти, но нова шейкър кана за стария ти робот струва между 20 и 30лв от българския сервиз.

# 758
  • София
Започвам и в тази посока да мисля, някак очаквах, че за 5г. на подобна цена ще мога да купя нещо мноого по-разнообразно като функции, а и много исках Kenwood...Simple Smile Един вид почти се радвах, че се развали, но май ми намаля ентусиазма. Лошото е, че моят и нещо затрака странно, а искам и сокоизтисквачка....

# 759
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Здравейте, момичета! Hug

От няколко месеца се каня да си взема кухненски робот, но не мога да се спра на модел, който да отговаря на желанията ми. Всъщност, почти се бях навила на Philips HR7778, но искам да си взема допълнителните малка кана и евентуално приставка за рязане на картофи, но никъде не намерих да ги продават (живеем в Германия и търсих из тукашните сайтове, както и в английските, но и там ударих на камък). Та, въпросът ми е към хората, които са си купували допълнителни приставки за роботите на Филипс - откъде, аджеба, се сдобихте с тях?

И все пак да опиша какво ми е нужно и ако някой се сети за по-удачен уред, ще съм благодарна за съвет, тъй като Филипса, на който съм се спряла, в основния си вариант като цяло май не отговаря много на изискванията ми... Но пък тук доста хора имат роботи на Филипс и вероятно от практиката си в използването им могат да споделят дали са ми нужни допълнителните приставки или може да ми свърши работа и без тях.

Искам на първо и основно място да реже/рендосва салати - например, зеле, моркови, да кълца лук (затова ми се ще да има малка кана, предвид неголямото количество, както и заради бебешките/детски манджи), да реже картофи във форма като за пържене, както и да има добра сокоизтисквачка за твърди плодове и зеленчуци.
В интерес на истината вкъщи имам богат арсенал от техника - миксер, пасатор, блендер, сокоизтисквачка за цитруси и такава за твърди плодове и зеленчуци, но от последната не съм доволна (остава много "фира" от зеленчуците), а търся уред, с който да си облекча ежедневното рязане на салата и да ме мотивира достатъчно силно да правя повече и по-често зеленчукови сокове.

Ще съм благодарна на всякакви мнения и препоръки! Hug

# 760
Анири, 7778 си има приставка за рязане на картофи на пръчици. Но остават доста дребни парченца при рязане.

# 761
момичета искам и аз да попитам харесала съм си няколко модела и моля за помощ: между Odacio 3 duo super press plus, Odacio 3 direct srevice, Kenwood FP 250 , Kenwood FP 723: не знам кой да избера?

# 762
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
mimipm, мерси за отговора за картофите! Simple Smile
Ще съм благодарна, ако някой може да ме ориентира по останалите въпроси! Hug

# 763
Здравей, избора ти е много добър според мен. Сокоизтисквачката е супер, реже и рендосва, аз нямам приставката за картофи, защото съм с предходния модел и не мога да кажа как е. Единственото което не ми харесва при рендето е, че остават парчета които не се рендосват накрая, които не са чак толкова малки.

# 764
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile
   Изчетох темата от 30-та страница до края(отделно съм я чела цялата преди ). Имах стар модел робот на Филипс, но първо му счупих купата, после и шейкър каната... Обаждах се в сервиза на Филипс двете неща стуват общо 150лв ....... Отделно купата е с един клик- клак капак, който фабрично при мен беше хлабав и цялостно се отказах от идеята да инвестирам в него.
   Приятелка ми даде робот, който тя не ползва. Марката е GORENJE SB-1000 B(същия като на дамата в предната страница). Има приятен дизайн и е компактен за вида си, но толкоз. Рендосва и меси добре, но само в малки количества, защото купата му е малка. И хич не е мощен за 1000 вата . Но голямата ми драма е с шейкър каната - не пасира добре.  Опитвам да правя  смутита и шейкове, но НЕ СТАВА . То парчета плуват, то е чудо... Банан, праскова никога не се пасират добре, какво остава за по-твърди плодове Confused Цялото нещо го споделям за хората, които биха прочели темата и търсят инфо за този робот, да имат представа  Wink
   От новите роботи и всичко, което изчетох до тук мисля, че ме устройва този
http://www.technomarket.bg/products/09042091/philips-hr-7775 и то на тази цена. В техномаркет е 435 лв  Thinking
Имам следните въпроси към момичета, които имат този модел:
1) Шейкър каната гладко ли пасира?
2) Случайно да го има някъде другаде на промоция и аз да съм пропуснала(това в случай, че не мога да го купя от технополис) Wink
3) Идея за друг робот до 330лв в хубава шейкър кана, сокоизтсквачка и приставка за месене (това е основното, което търся в един робот) ?
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт